| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Čet Okt 31, 2013 19:17 Naslov sporočila: |
|
|
Ajka veš da je boljši če ga pa ti zastopaš.
Okej šalo na stran... treba probat prej, kaj če ga pa pofura. Če piše Accuphase gor še ne pomeni avtomatsko boljši zvok. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AndrejS
Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03 Prispevkov: 930 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Čet Okt 31, 2013 19:24 Naslov sporočila: |
|
|
Zivjo,
Ma nevem, vsak avtoradio bo zec 4 leta imel streamer vgrajen. Oz. ze ima cez kak usb kljuc.
Poleg tega se mi ne zdijo nic posebnega ti media streamerji. Media streamer vseh formatov dobis ze v blueray player-ju za 200e. Pegula je, da nima radija. Razen ce je fatalska fora v aluminjastem ohisju. To je zgleda dan danes dodana vrednost.
LP, a. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Čet Okt 31, 2013 19:34 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Ajka veš da je boljši če ga pa ti zastopaš.
Okej šalo na stran... treba probat prej, kaj če ga pa pofura. Če piše Accuphase gor še ne pomeni avtomatsko boljši zvok. |
NE VEČ
Je pa nekaj, eno je , da samo prodajaš, drugo da tudi veš, da dobro dela, to ne gre vedno skupaj . _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
AndrejS
|
Objavljeno: Čet Okt 31, 2013 20:08 Naslov sporočila: |
|
|
Ajka,
To znajo samo trgovci!
Avtomobilski, sploh iz druge roke, so najbrz v spici!
Andrej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Čet Okt 31, 2013 20:30 Naslov sporočila: |
|
|
| AndrejS je napisal/a: | Ajka,
To znajo samo trgovci!
Avtomobilski, sploh iz druge roke, so najbrz v spici!
Andrej |
LP
Fantje, dejte no, spet se greste, kdo piše in ne o čem se piše.
Pejte malo stvari okol poslušat in ne gledat kdo vejice prav postavlja in po tem sodit ali je audiofil ali ne ??!!
Drugače pa je trgovec eden od poklicov in v današnjem sodobnem času z veliko konkurence je to "zelo, zelo trd poklic", veliko vas_jih je še , ki samo sedijo_sedite v državnih službah, ne odgovarjate_jo za ničesar, medtem ko je veliko trgovcev na minimalki z urnikom od - do, 365 dni v letu. _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
AndrejS
|
Objavljeno: Čet Okt 31, 2013 20:47 Naslov sporočila: |
|
|
Zivjo,
Pa dobro nisem mislil zaljivo, ce je tako izpadlo se opravicujem.
Kaj je trgovski poklic seveda varira z obdobjem. Zlata leta, ko se je vse prodalo mislim, da trgovcem ni bilo hudega. Na vrako stvar so dodali faktor 2 ali 3 marze in pici. Proizavajalec je pa odnesel takratko.
Danes je seveda drugace. Prakticno ni vec trgovin z robo na zalogi. Ce so, pa sluzijo kot demo salon. Vecina posla pa tece za hrbtom trgovine a po webu. In seveda do ni isto kot zlato obdobje.
Vsekakor pa, trgovine, z izobrazenimi trgovci igrajo kljucno vlogo v tem, da iz trga odstranijo izdelke, ki niso vredni pocenega grosa. Ravno to pa se prodaja po webu in ker stane nic, kar prej ni bilo dobavljivo, je toliko bolj mamljivo.
Slovenija je majhn trg in ta je zelo specificen. A bogami, skrbno pa sledimo za vsako stvar, ki se izdela z mejnim kamnom.
Vendar Ajka, trgovec lahko tudi obrne tok in proba kaj izvoziti.
Andrej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jacoby
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23 Prispevkov: 1111
|
Objavljeno: Čet Okt 31, 2013 21:02 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: | Ajka veš da je boljši če ga pa ti zastopaš.
Verjetno bi ajka lažje prodajal kitajske digi/dagi-je, kot pa kose kot so Accuphase in podobne...ampak, če ne verjameš v to kar prodajaš ali delaš, je to "prostitucija"...
Kar se tiče dileme, kaj "povozi" kaj, je bilo v preteklosti že veliko natipkanega, tudi okoli D klase, ki naj bi posekala vse kar leze in gre, sedaj pa ne duha ne sluha...
Še nekaj, ko se dajete glede digitalnih medijev, povejte kakšno glasbo v resnici lahko kupite/dol potegnete/ ali kako drugače dobite v hi-res? Diano Krall? haha
Vse kar je vredno imena glasba, je bilo že davno posneto, v AAA, AAD, ADD itd. To, kar se danes snema in prodaja pa so pasja jajcaa...z nekaj redkimi izjemami, ki jih je žal vse manj...
Zame je na mestu vprašanje: Kaj bomo prihodnje sploh poslušali, in šele drugo, na čem bomo poslušali...?
Torej večina glasbe je nastala na trakovih, LP, 16bit CD, mogoče nekaj SACD, HDCD.
Kaj ti pomaga, če naganjaš 16bit master, na 24 ali 32 bit + DSP? In vse to na ne vem kakšnem SSD? Lahko, za "špilanje"
Kot pravi ajka, najprej temelji, nato zidovi, streha...
Nekateri lahko začnete "šolat" temelje... _________________ The only way to do great work is to love what you do |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 051383384 |
|
 |
ducar

Pridružen/-a: Sob Apr 2012 13:13 Prispevkov: 628 Kraj: Bronks
|
Objavljeno: Čet Okt 31, 2013 21:32 Naslov sporočila: |
|
|
jacoby, bolje se ne da napisati. Jaz kupujem skoraj izključno klasiko in to točno določene izvedbe. Na spletu nimam kaj za dol povleč. Tisto kar se pa tisočkrat na dan na valu 202 zavrti, me ne zanima. Pa saj ne vem kaj tam sploh vrtijo, zame nezanimiva postaja. Čim si bolj zahteven, niti ne preveč, je to blesavo spletno povprečje neuporabno. Na nek način je globalizacija vse zajebala.
Strimanje si predstavljam tako, da ne vlečeš in shranjuješ na svoje diske vse in še več, ampak vsakič ko si zaželiš, poiščeš pesem ali album, film ali džingl, pa makar reklamo za pralni prašek in je to to. Zakaj vse imeti še pri sebi? Saj je vse na spletu. Enkrat potegneš master card in potem po mili voljj poslušaš doma, v letalu, med ribanjem zelja ali pa na sekretu. Milijonkrat. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
Objavljeno: Pet Nov 01, 2013 00:56 Naslov sporočila: |
|
|
| jacoby je napisal/a: | | audiofill je napisal/a: | Ajka veš da je boljši če ga pa ti zastopaš.
Verjetno bi ajka lažje prodajal kitajske digi/dagi-je, kot pa kose kot so Accuphase in podobne...ampak, če ne verjameš v to kar prodajaš ali delaš, je to "prostitucija"...
Kar se tiče dileme, kaj "povozi" kaj, je bilo v preteklosti že veliko natipkanega, tudi okoli D klase, ki naj bi posekala vse kar leze in gre, sedaj pa ne duha ne sluha...
Še nekaj, ko se dajete glede digitalnih medijev, povejte kakšno glasbo v resnici lahko kupite/dol potegnete/ ali kako drugače dobite v hi-res? Diano Krall? haha
Vse kar je vredno imena glasba, je bilo že davno posneto, v AAA, AAD, ADD itd. To, kar se danes snema in prodaja pa so pasja jajcaa...z nekaj redkimi izjemami, ki jih je žal vse manj...
Zame je na mestu vprašanje: Kaj bomo prihodnje sploh poslušali, in šele drugo, na čem bomo poslušali...?
Torej večina glasbe je nastala na trakovih, LP, 16bit CD, mogoče nekaj SACD, HDCD.
Kaj ti pomaga, če naganjaš 16bit master, na 24 ali 32 bit + DSP? In vse to na ne vem kakšnem SSD? Lahko, za "špilanje"
Nekateri lahko začnete "šolat" temelje... |
Kako ne duha ne sluha o D klasi, malo se obrni okoli, vse gre počasi na D klaso in streamanje. Če tebi ni všeč nič zato, niti to ne pomeni da ni dobro, pač ni tvoj cup of tea, big deal, je pa zato ogromno drugim. Včeraj je pri meni poslušal digi dagije en ki do včeraj ni hotel nič slišat o teh jajcah. Ne bom o izrazu obraza, ko se mu je v sekundi dvajset postavil svet na glavo ki ga je gradil 20 let. Se porušil kot hišica iz kart. Po praznikih bo že streamal preko usb-ja. Tak usput ko si že ravno začel o temeljih.
Glasbe pa je v internetnih trgovinah na voljo raznorazne v brezizgubnem formatu veliko. Ni samo hd-tracks, cel kup je štacun in iz dneva v dan jih več. Nič bat, v prihodnje bomo še naprej poslušali glasbo. Je je toliko, da ni straha, da bi nam postalo dolgčas. Tudi nove luštne je kolikor se hoče, le treba si vzet čas in prečekirat, youtube recimo med ostalim in že takoj padejo dobre ideje za nakup. Če pa med vsem tem raznovrstnim materialom človek ne bo našel nič zase pa že res mora bit zatežen tip.
Če pa je glasba nastala na trakovih in bila v preteklosti izdana na cd-ju, to še ne pomeni, da se ne da izboljšat zvoka, daleč od tega. S sodobno studijsko tehniko in stručkotom zadaj ki ve kako in kaj se da delat čudeže. Živi dokaz je naprimer tale remaster o katerem sem že:
http://www.youtube.com/watch?v=3lXnAGIwicE
Tu pride še kako do izraza prednost kvalitetnega streamerja/glasbenega strežnika napram cd playerju ki tega ne more predvajat. Usporedi obe verziji lahko cd plato direkt vržeš v smeti. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfreak86
Pridružen/-a: Pon Okt 2013 21:57 Prispevkov: 298 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pet Nov 01, 2013 01:29 Naslov sporočila: |
|
|
| jacoby je napisal/a: | | audiofill je napisal/a: | Ajka veš da je boljši če ga pa ti zastopaš.
Nekateri lahko začnete "šolat" temelje... |
Kolikor jaz vem, je vsa prava glasba (beri ne turbofolk in podobne svinjarije) posneta na mastertrack, ki je neke vrste magnetni trak. Iz tega je potem narejen mastering za vinil ali CD. Je pa res, da je včasih je bilo vse analogno posneto in narejen analogni mastering, sedaj pa je večina posnetkov digitalnih in so potem preko DAC pretvorjeni v analogni zvok za npr. gramofonsko ploščo. _________________ Vinyl forever!!! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ciro
Pridružen/-a: Sre Dec 2008 0:46 Prispevkov: 14 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pon Nov 04, 2013 22:44 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofill je napisal/a: |
http://www.youtube.com/watch?v=3lXnAGIwicE
Tu pride še kako do izraza prednost kvalitetnega streamerja/glasbenega strežnika napram cd playerju ki tega ne more predvajat. Usporedi obe verziji lahko cd plato direkt vržeš v smeti. |
Dobra glasba in odličen posnetek v resoluciji 24/192.
Se strinjam z audiofillom, da je CD v izdihljajih. Jaz ne vidim nikakršne prednosti pred digitalnimi datotekami, za razliko od vinila, ki ima določene prednosti.
Jaz sem v večini preskočil CD ero. V rani mladosti sem kupoval in podedoval LPje, v dobi CDjev glasbe nisem poslušal veliko, ko me je spet prijelo, sem si nabavil nov gramofon za stare plošče (in spet kupil veliko klasike, ki je na vinilu zastonj) in Squeezebox ter kasneje na Linn Akurate serijo. Vse CDje sem zripal, kar kupim na CDju, takoj zripam in imam vso digitalno glasbo na strežniku. Kot ozadje zelo veliko poslušam internet radio - Radio Paradise, Swiss Jazz, Swiss Classics, TSF Jazz... kar je dodatna prednost mrežnih predvajalnikov pred CDji. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Nov 05, 2013 11:46 Naslov sporočila: |
|
|
Ciro @ že kar nekaj let imam Linn Majik DS, z njim sem zelo zadovoljen, še posebej po manjši modifikaciji, me pa zelo zanima razlika proti Akurat DS.
Ali si jih že kaj primerjal ? In če si jih, kakšni so vtisi ? Kakšna je kaj razlika med SE in Bal. izhodom ? Ali je tvoj DS/1 ali starejši ? Če je starejši ali ima Dinamik PS ?
Hvala za odgovore in LpM. _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
ciro
Pridružen/-a: Sre Dec 2008 0:46 Prispevkov: 14 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Tor Nov 05, 2013 20:10 Naslov sporočila: |
|
|
| bogomir 4051 je napisal/a: | Ciro @ že kar nekaj let imam Linn Majik DS, z njim sem zelo zadovoljen, še posebej po manjši modifikaciji, me pa zelo zanima razlika proti Akurat DS.
Ali si jih že kaj primerjal ? In če si jih, kakšni so vtisi ? Kakšna je kaj razlika med SE in Bal. izhodom ? Ali je tvoj DS/1 ali starejši ? Če je starejši ali ima Dinamik PS ?
Hvala za odgovore in LpM. |
Pred nakupom pred 5 leti sem imel možnost doma primerjati Squeezebox, Sneaky, MDS in ADS/0 (na posojo dobil od Czesanya). ADS mi je bil najbolj prepričljiv, tako da sem ga kupil in tudi nadgradil z novim napajanjem.
Kasneje sem sicer nabavil tudi MDSI za dnevno sobo.
Nikoli nisem posebej preverjal izhode in kable, uporabljam Linnove SE črne in srebrne.
Kaj je ta manjša modifikacija MDS? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 06, 2014 13:26 Naslov sporočila: |
|
|
| Po dolgem času sem bil v ljubljanskem Muellerju in opazil, da so umaknili vse CD plošče. Torej gre končno CD v pozabo? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
 |
Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu
-> CD, Vinil, DVD, Blu-ray |
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Naslednja
|
| Stran 9 od 10 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|