Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

VINTAGE
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 124, 125, 126 ... 155, 156, 157  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2014 13:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Evo Sansuija, djabe Smile
http://www.audio-markt.de/_markt/item.php?id=6346132620&
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2014 14:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vintagesonic je napisal/a:
ajka je napisal/a:
LP

@ducar_ja kar razumem ...

Če, kje se v Vintage audio na račun maloštevilnih res dobrih komponent "šlepa" en kup robe ,ki to ni, še posebaj to počno firme same, ki na nekaj v preteklosti slavnih modelih gradijo karizmo, danes pa več nimajo idej, prodajajo pa š..t Wink

"Ovce" seveda pa to brezglavo kupujejo, ali vsaj "verjamejo" Embarassed Rolling Eyes

Ajka, ti si zelo simpatičen in spoštovanja vreden gospod, poln raznoraznih informacij, vendar bi se jaz na tvojem mestu iz čiste objektivnosti in zaželjene poslovne higijene takim izjavam hudo izogibal. Mogoče bi na račun tega, vsaj v delu občestva AK foruma izpadel za odtenek bolj verodostojen in objektiven.

Glede na dejstvo, da morajo biti tvoje poslovno prodajne ambicije več ali manj isključno usmerjene v prodajo nove robe, te po svoje popoplnoma razumem, da podpiraš dacar-jevo tezo o “šrotu”. Osebno bi se dvakrat ugriznil v jezik predno bi plasiral tako ultimativno razmišljanje.

Ampak to je že tako ali tako rdeča nit posameznikov tega foruma, ki se vleče v zgodovino AK foruma kot jara kača. Jaz sem že davno izstopil iz tega vlaka. Saj se še spomnimo debat o TAD-ih, vintage Beweride, ultimativnih poslovnih pristopih bratov Natali in “vrhunskih” studijskih monitorjih zadnje generacije JBL, ki bodo preplavili svetovne glasbeno snemalne studie v najkrajšem možnem času Wink

Tvoja "konkurenca" v Ljubljani je z prezentacijo vintage JBL 4343 ubrala "okolju" mnogo bolj prijazno in manj bolečo pot afirmacije do končnega potencialnega kupca. O končnem izplenu slišanega na temu mestu ne bi dajal komentarjev, ker bi bilo neobjekivno v enem ali dveh stavkih poenostavljati zadevo.

Vsak ima seveda svoj štil, pardon stil Wink .

LP

"ovčar" Vintagesonic

LP

Ja lepo prikladno si izpustil del teksta in izkrivil pravo informacijo ...

Kdo vodi več posla (ali izključno samo "posla") in kdo več hobija si si pa že sam odgovoril v zadnjem delu posta, tako, da res ne bi o tem večnem podtikanju (A ti delaš, kar delaš zastonj) Wink

PS.: A še nisi opazil, da je "prijaznost posla " odvisna od "debeline denarnice" Rolling Eyes Wink
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2014 14:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

habo66 je napisal/a:

Ja, to je kralj med Sansui receiverji. V treh letih mu je cena zrasla za 100%.
Nazaj na vrh
benma

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2014 14:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:
habo66 je napisal/a:

Ja, to je kralj med Sansui receiverji. V treh letih mu je cena zrasla za 100%.

Se opravičujem za lapsus. Seveda gre za integrirc.
Nazaj na vrh
gtcore

Pridružen/-a: Sre Maj 2014 9:05
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2014 14:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kakorkoli, sem ponosen, novopečeni lastnik vintage opreme. Trenutno posedujem ''kotizškatle'' ohranjenega Sansui-a G-701 in ohranjene zvočnike Sansui SP-9300.

Mojemu ušesu, mojim očem in mojemu srcu komplet, kakršnega sem si ''vedno želel''.

Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2014 14:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gtcore...čestitam na kompletu...naj ti še dolgo služi.. Laughing
Nazaj na vrh
benma

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2014 14:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Videti je super, slišati pa najbrž tudi.
Čestitam!
Nazaj na vrh
simon740

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2014 14:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gtcore...wau lepo.
čestitke
Nazaj na vrh
vintagesonic

Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2014 14:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:

Ja lepo prikladno si izpustil del teksta in izkrivil pravo informacijo ...

Kdo vodi več posla (ali izključno samo "posla") in kdo več hobija si si pa že sam odgovoril v zadnjem delu posta, tako, da res ne bi o tem večnem podtikanju (A ti delaš, kar delaš zastonj) Wink

PS.: A še nisi opazil, da je "prijaznost posla " odvisna od "debeline denarnice" Rolling Eyes Wink

Ali si tako prijazen in mi razložiš kateri del teksta sem izpustil?

Prijaznost je več ali manj osebna in karakterna lastnost posameznika. Ne vem od kje tebi ideja da bi ti kdaj očital neprijaznost v osebni komunikaciji ?

Kar se tiče navedbe : "A ti delaš, kar delaš zastonj? " sledeče. Tisto kar jaz delam poizkušam delati korektno in profesionalno. Na srečo se moje poklicno delo in "hobby" ( če temu sploh lahko tako rečemo ) skoraj nikoli ne srečata v komercialnih ali poslovnih vodah. Trg profesionalnega audia in videa ima le malo stičnih točk s komercialno dejavnostjo, kljub temu da boš ti tej tezi zagotovo oporekal. ( izraz komercialno v temu kontekstu ne izraža negativnega odnosa do tehnologije, ampak samo razliko dejavnosti )

V zvezi podtikanja v tem postu nimam pojma o čem govoriš, razen če se to ne nanaša na karakterne poteze Slovencev. Sicer pa lahko sam preveriš kaj si nekoč napisal.

Poanta vsega napisanega je bila, da je iz mojega stališča nekorektno udrihati po trgu vintage opreme z namenom da izboljšaš pozicije svojega posla. Ljubitelje tovrstne opreme pa označuješ kot ovce, pa "magari" v narekovaju, da vse skupaj lepše izpade. Samo to in nič več. Pika, amen.

Lepo je prebrati

gtcore je napisal/a:
Mojemu ušesu, mojim očem in mojemu srcu komplet, kakršnega sem si ''vedno želel''.

Prepričan sem, da tudi tvoji zadovoljni kupci delijo enaka ali podobna mnenja.

LP

P.S:

Kar se tiče debelin denarnic, vsem so se nam v preteklih letih zagotovo občutno stanjšale !

Nazadnje urejal/a vintagesonic Pon Sep 08, 2014 15:08; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
simon740

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2014 15:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kakšna pa je razlika med AU-919 in AU-9900...?
zvokovno..
LP;
Simon
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2014 16:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

@vintagesonic , da ne bova spet na dolgo in široko...

Ne vem zate, ampak jaz se vsak dan srečujem s starimi, malo manj starimi ali novodobnimi napravami in točno vem kaj je kaj vredno in kaj precenjeno in kaj igra in kaj je s kom primerljivo tukaj stojim trdno na svojih stališčih ... ...

Vzami kakor češ tudi Vintage je "biznis" tako kot "Diy" ali kakšna druga smer v "audio" tako, da ???

Če komu pašejo "razcveteli" vogali zvočnika, vonj po plesnobi in še čem in to hoče plačat ponavadi še to brez garancije OK njegova izbira ...

Lepo obnovljene "stavrce" pa stanejo, ponavadi še veliko več kot takrat nove in marsikatere sedaj nove ...
Racionalnih nakupov je vse manj, če sploh so, zaloge pač niso "neusahljive" Wink
vintagesonic

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2014 18:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:

Če komu pašejo "razcveteli" vogali zvočnika, vonj po plesnobi in še čem in to hoče plačat ponavadi še to brez garancije OK njegova izbira ...

Ajka, ne gre zato, da ti ne bi našel rešitve za probleme.

Gre za to, da (očitno pri vsej kilometrini ki jo imaš) v obupni prepričanosti v svoj lasten prav, ne vidiš več problema pisanja. Tukaj ti ne morem več pomagati.

ajka je napisal/a:
@vintagesonic , da ne bova spet na dolgo in široko...

Upam, da sem bil tokrat dovolj kratek.

LP
Nazaj na vrh
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2014 18:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@ajka
Ja nič po moje se najboljše in najlažje "odkupiš ovcam" s tem, da organiziraš en lep vintage večerček. Verjetno imaš dosti prijateljev in znancev, ki imajo res prave "kose" in ne šrota. Znanja in izkušenj zgleda in kot praviš imaš ogromno tako, da ti to ne bi smela bit prav velika težava. Pa še tvoj FB profil bi kar zažarel z naloženimi fotkami legendarnih naprav.
gtcore

Pridružen/-a: Sre Maj 2014 9:05
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2014 22:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gtcore je napisal/a:

LP

...you mean?
Nazaj na vrh
vintagesonic

PrispevekObjavljeno: Pon Sep 08, 2014 23:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gtcore je napisal/a:

gtcore je napisal/a:

LP

...you mean?

Ta zadnji stavek je bil namenjen soforumašu Ajki.

Se opravičujem za možni nesporazum.

LP
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 124, 125, 126 ... 155, 156, 157  Naslednja
Stran 125 od 157

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu