| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
siroliver

Pridružen/-a: Sob Nov 2009 12:34 Prispevkov: 1004 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Dec 30, 2013 19:25 Naslov sporočila: |
|
|
Se ce bi napisal kateri model Pan. plazme bi nam naredil uslugo da sami ne ugibamo  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Likalnik
Pridružen/-a: Tor Dec 2013 2:51 Prispevkov: 47 Kraj: Lesce
|
Objavljeno: Pon Dec 30, 2013 19:32 Naslov sporočila: |
|
|
| Se oproscam....tx p65 vt60 e |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Edvard

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 15:50 Prispevkov: 317 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Pon Dec 30, 2013 19:51 Naslov sporočila: |
|
|
Likalnik, te popolnoma razumem... Domov si privlekel pravo makino, pa se ti roke malce tresejo in se ne znajdeš takoj. Saj bo...  _________________ “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37 Prispevkov: 342 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pon Dec 30, 2013 20:08 Naslov sporočila: |
|
|
Ja na cinc vtičnici iz tv-ja ! Lahko pa iz kakšnega boxsa ali kaj imaš,ko je itak priklopljen na hdmi iz tv in ima še ta box opcijo cinch ter daš gor ojačevalec  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
siroliver

|
Objavljeno: Pon Dec 30, 2013 20:36 Naslov sporočila: |
|
|
| Tale nima cinch Audio out ,edina varijanta na TV ju je Digit.optic Audio out ali pa kot si rekel izhod za slusalke,.Ce dovolj pojacas Signal za slusalke lahko tudi z ojacevalcem dosezes normalne glasnosti. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Likalnik
|
Objavljeno: Pon Dec 30, 2013 21:06 Naslov sporočila: |
|
|
| Ja roke se malo tresejo....bo treba mal nastudirat....uglavnem zvok je sedaj boljsi ko sem pojacal na slusalkah...sedaj imam pa tezavo, ker tv ni izklopil svojega zvocnika...moram na tvju kaj izklopit, da dobim ven zvok samo iz ojacevalca... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Simon Limon
Pridružen/-a: Sre Apr 2013 16:08 Prispevkov: 58 Kraj: Vrhnika
|
Objavljeno: Pon Dec 30, 2013 21:18 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, stisneš tipko mute. Resno. Tudi sam imam tako. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Likalnik
|
Objavljeno: Pon Dec 30, 2013 21:33 Naslov sporočila: |
|
|
| Ok to je varjanta, sam sem si bolj predstavljal...da imam nonstop na ojacevalec priklopljen tv in da lahko glasno reguliram z tv opravljavcem...ce je na mute se ne da |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
MitjaF
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 16:56 Prispevkov: 414 Kraj: KRANJ
|
Objavljeno: Tor Dec 31, 2013 03:10 Naslov sporočila: |
|
|
Mene pa zanima, kako dobim zvok iz TV preko HDMI, takoimenovana ARC funkcija.Piše, da je na HDMI2 vhodu, ampak ne dobim signala ven. Gre za Panasonic TXP65ST60E in Yamaha RVX1900.
Preko optike, ne dobim DTS MasterAudio formata. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37 Prispevkov: 342 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Tor Dec 31, 2013 07:53 Naslov sporočila: |
|
|
| Likalnik je napisal/a: | | Ja roke se malo tresejo....bo treba mal nastudirat....uglavnem zvok je sedaj boljsi ko sem pojacal na slusalkah...sedaj imam pa tezavo, ker tv ni izklopil svojega zvocnika...moram na tvju kaj izklopit, da dobim ven zvok samo iz ojacevalca... |
Ali nimaš nobene škatle od tv ponudnika siol,t-2 ? Sej ne rabiš direkt iz tv priklapljat,ker prek cinchev boš poslušal glasbo ali ne? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Tor Dec 31, 2013 09:55 Naslov sporočila: |
|
|
| MitjaF je napisal/a: | Mene pa zanima, kako dobim zvok iz TV preko HDMI, takoimenovana ARC funkcija.Piše, da je na HDMI2 vhodu, ampak ne dobim signala ven. Gre za Panasonic TXP65ST60E in Yamaha RVX1900.
Preko optike, ne dobim DTS MasterAudio formata. |
Pozdrav,
kar se tice ARC-a zal ne mores. Yamaha RXV 1900 nima HDMI ARC inputa, tako da bos moral peljat zvok preko optike.
Ce hoces dobit DTS Master Audio rabis BluRay player in peljes HDMI kabel iz Bluraya na Yamaho iz Yamahe pa naprej zgolj samo sliko na TV. Mozno je DTS MA dobit tudi iz HTPCja in sicer na podlagi tega, ce graficna kartica ali pa zvocna kartica podpira prenos tega formata. Vse novejse graficne kartice s HDMI to podpirajo.
TV program pa tako nima DTS Master Audio formata.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Tor Dec 31, 2013 10:22 Naslov sporočila: |
|
|
| Likalnik je napisal/a: | | Ok to je varjanta, sam sem si bolj predstavljal...da imam nonstop na ojacevalec priklopljen tv in da lahko glasno reguliram z tv opravljavcem...ce je na mute se ne da |
Zal nimam Panasonica, ampak vseeno poksusi nastudirat tole. Mogoce bo slo preko service menuja, s tem da enejblas hotel mode in postavis volume na 0. Vec... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Likalnik
|
Objavljeno: Tor Dec 31, 2013 10:30 Naslov sporočila: |
|
|
| CRV je napisal/a: | | Likalnik je napisal/a: | | Ja roke se malo tresejo....bo treba mal nastudirat....uglavnem zvok je sedaj boljsi ko sem pojacal na slusalkah...sedaj imam pa tezavo, ker tv ni izklopil svojega zvocnika...moram na tvju kaj izklopit, da dobim ven zvok samo iz ojacevalca... |
Ali nimaš nobene škatle od tv ponudnika siol,t-2 ? Sej ne rabiš direkt iz tv priklapljat,ker prek cinchev boš poslušal glasbo ali ne? |
Ne nimam nobenega boxa od tv ponudnika, ker uporabljam telemach kartico in potem ne potrebujem boxa....uglavnem sedaj sem sestavil eno resitev upam da bo delalo in da se bo glasnost lahko spreminjala na tv upravljalcu, zvok bo pa prihajal iz zunanjih zvocnikov...
Nabavil bi si pretvornik za audio digital ( ker moj panasonic ima res samo ta out put razen arc) ga povezal z opticnim kablom, na drugo stran pretvornika pa cince....upam, da bo potem tv prepoznal zunanje zvocnike...je kdo ze probal to....bo delalo? Prav tako tudi tv upravitelj? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
siroliver

|
Objavljeno: Tor Dec 31, 2013 10:51 Naslov sporočila: |
|
|
| Verjetno imas v mislih DAC,seveda bo slo samo glasnosti z TV upravlj, ne bos mogel regulirati ker je digitalni Signal fixen in lahko glasnot reguliras samo na ojacevalcu. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Likalnik
|
Objavljeno: Tor Dec 31, 2013 12:18 Naslov sporočila: |
|
|
Ja dac sem imel v mislih...potem nisem nic naredil, ce se ne da na tv upravlj. Nastavljati glasnosti......sedaj sem peobal povezati se preko prilozenega scart kabla, na drugi strani je pa kot hdmi za v tv....sem dal razdelilec za scart kateri ima na drugi strani cince...zvocniki sicer delajo, vendar isto kot preko slusalk oziroma daca, glasnosti ne morem upravljati z tv upraviteljam....samo na ojacevalcu....zdej pa res ne vidim vec nobene moznosti, da bi se to dalo narediti....na prejsenmu LG ju sem vtaknil v sluslake, zvoke na tvju se je prekinil, tv je zaznal zunanje zvocnike in sem lahko upravljal glasnost z tv upravljalnikom....in sem dejansko imel skos vklopljene zunanje zvocnike
Se eno vprasanje...kako imate vi nastavljeno za podnapise...ce gledam discovery, history, fox..povsod moram rocno nastaviti podnapise, ce zamenjam program pa potem nazaj na istiga je potrebno vse to ponoviti...se ne da kako shraniti, da se podnapisi prikazujejo....bi bilo kaj drugace ce ne bi izbral Finske na zacetku |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|