| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
AndrejS
Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03 Prispevkov: 930 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Ned Jun 23, 2013 14:18 Naslov sporočila: |
|
|
Video prikazuje pod enakimi pogji 2 zvocnika iz razlicne dobe, ki predvajata 4 razlicne zvrsti glasbe. Ne mi rect, da se na posnetku ne slisi razlika v predvajanju. Komu je kaj vsec je seveda druga stvar. O tem ne zelim diskutirat.
Kaj tebi ni realno? In kaj obupno?
Andrej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Ned Jun 23, 2013 17:20 Naslov sporočila: |
|
|
| AndrejS je napisal/a: | Video prikazuje pod enakimi pogji 2 zvocnika iz razlicne dobe, ki predvajata 4 razlicne zvrsti glasbe. Ne mi rect, da se na posnetku ne slisi razlika v predvajanju. Komu je kaj vsec je seveda druga stvar. O tem ne zelim diskutirat.
Kaj tebi ni realno? In kaj obupno?
Andrej |
LP
Ne bi se rad spuščal v brezpredmetno debato take vrste, ampak, če iz takega posnetka brez vsakršne dinamike, stereo perspektive, teže v spodnjem registru in še marsičesa lahko prepoznaš pravi potencial in realne razlike ... _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
androsalvatore
Pridružen/-a: Sob Nov 2010 23:22 Prispevkov: 56 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jun 23, 2013 19:40 Naslov sporočila: |
|
|
@ambasador
Generalno nimam nikakršnega interesa, če si mislil poslovnega seveda.
Sicer pa me ta "vinatage" zanima malce iz nostalgije in seveda velikokrat vidim, kar sem morda nekoč spregledal, mnogi med vami pa še vedno skrbno čuvate tako slike, spomine in seveda veliko znanja.
Pa še tole, res je najbolje da se samo še na You Tube "prklaplate" in testirate feršterkarijo in zvočnike na tako "vrhunskih" posnetkih.
Povzetek navedenega za tiste, ki jim je to the best:"kapo dol" res ste face in strokovnjaki za zvok.
Lp
A
Nazadnje urejal/a androsalvatore Pon Jun 24, 2013 12:05; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AndrejS
|
Objavljeno: Ned Jun 23, 2013 20:03 Naslov sporočila: |
|
|
Ce je edina novodobna argumentacija to, da star zvocnik spila na nostalgijo poslusalca je se vredu.
Problem je v tem kaj s sodobnimi ojacevalniki pihne iz sebe, da se praskas po glavi.
LP, Andrej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1976 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jun 23, 2013 23:05 Naslov sporočila: |
|
|
| Ne moreš kar brez argumentov hvaliti nekih zvočnikov. Ali kdo ve, v čem je finta, ker driverji ne izkazujejo kaj posebnega, tudi montaža je skregana s par teorijami, razen verjetno osne razdalje. Ali je konstruktor s kretnico poravnal luknje, ali fazo, ali je prilagodil boxe povprečni reverberaciji in naredil nekaj na temo, kot poznamo nekdanji loudness, prilagoditev logaritmični občutljivosti ušesa? Teh prijemov je kar precej, vsekakor pa neki mp4 na youtubu kaže le zelo zguncane kište, ki bi jih veljalo restavrirati, če res kaj veljajo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6265 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Jun 24, 2013 00:33 Naslov sporočila: |
|
|
@androsalvatore
@ajka
@joztom
kaj vam je?
Vas nosi polna luna?
To je vintage tema in obravnavamo določene stvari iz preteklosti.
Na youtubu se lahko vidi kako izgledajo Cizek One, tisti ko zna kaj italijansko lahko posluša predstavitev in pokuka v test Stereoplay-a. Tip jih primerja z določenimi zvočniki današnjega časa in se pali. Obstaja drobcena možnost, ma mala, mala, mala, da ti zvočniki ne igrajo tako brez veze. Mislim da moraš biti totalni idiot da greš primerjat slabe zvočnike s tistim Tannoyem ki stane celo premoženje. Že samo če se primerjava lahko sploh izvaja več kot pol ure pomeni da je kot vintage ta Cizek dober nakup.
Ne vem kaj vas moti. Očitno tega ne poznate. Zato ni potrebno kakat - vprašajte raje. Poleg tega, če bi samo prelistali to isto temo malo nazaj, bi našli kar nekaj informacij.
Res ne razumem odkod toliko žolča za stavri ki vas ne brigajo, jih ne poznate in kot kaže vas ne zanima niti spoznati. Razumi kdor more. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AndrejS
|
Objavljeno: Pon Jun 24, 2013 00:35 Naslov sporočila: |
|
|
Jozotom:
Kako, da ne kaj pa je narobe ce recem, da je vredno poslusat?!
Sem reku, da o okusih ne bom ... Pa ce ze sprasujes naj bo takole.
Primerjaj:
0'48''
7'49''
Pa se spomni kako zveni klavir u zivo.
Trik tega zvocnika je genialen. Odpoves se necemu kar imas danes napretek, da ohranis vse ostale lastnosti neokrnjene. Sama zasnova ni bila nikoli kopirana (delno zaradi patetna), delno ker zahteva znatno znatno znanje o elektroakustiki.
Za nardit lep zvocnik ni treba veliko, za narediti zvocnik, ki igra pa ....
Sej veste.. Tesla in Edison. Zarnico mu je zneslo zlozit za diferencialne enacbe pa ni blo dovolj. Kljub temu, da so zarnice z zico preteklost, 220@50Hz pa se vedno v modi in nic boljsega na vidiku. Vsekakor ima navadna zarnica bistveno lepsi spekter za branje kot svetloba iz ledice.
Zato trdim, da je vredno kaj takga prikljucit na novodobne ojacevalnike
Sicer pa, pred casom sem dal link na meritve in konstrukcijo. Tocno kaj je tehnicna fora pa ne bom izdal. Sem se namucil za razumet kako dela, ni pa poceni finta loudness. Gre za zelo smiselne poteze nacrtovalca. With all respect. Lahko bi se kdo ozru in zamislu.
Pa pustmo ta posnetek pri miru dokler je se hladen.
LP, Andrej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Pon Jun 24, 2013 09:12 Naslov sporočila: |
|
|
Ena mojih prvih plač je šla za Cizek model3. Denarja ni bilo na pretek in vsak nakup je bil pretehtan z lekarniško tehtnico. Kakšen nasmešek ko je v trgovini Universaltecnica v Trstu preko McIntosh ojačevalca deklasiral vso konkurenco po tistih policah - od Infinity-ev naprej. Pet let so mi služili (ok, vmes sem jaz eno leto služil domovini) in sem jih moral prodati, ker sem potreboval od pralnega stroja naprej vse za mojo novoustanovljeno družino. Takrat so se pulili za te zvočnike, sploh ker jih je bilo potrebno prešvercati čez mejo.
Anekdota: eden od hifi prijateljev se je usedel na tla na dvorišču pred vhod in rekel: ne grem stran dokler mi ne prodaš vse! Ponudil mi je dvakrat toliko kot je stal cel sistem nov, z zvočniki vred.
Cizek je svojega časa meteorsko hitro zablestel in se vrinil med legende. Tehnično gledano je bila prva prava noviteta po AcousticResearchu ki je izumil zvočnike na kupolo in pneumatic suspension - če izvzamem fenomen Dahlquist DQ10, ki je tudi pretresel hifi javnost.
Danes - in homage - Cizek-u lahko posvetim kakšen spomin.
Trenutno na forumu imata ta model tako @canyonn kot @andrejS. Tehnično gledano pa je poln 'cukrčkov' in pogruntavščin in - fazno pravilen! Tako kot so fazno pravilni Tannoy zvočniki njihove prestižne serije. Koaksialna enota s tweeterjem ki je še toliko fizično zamaknjen nazaj, da z upoštevanjem prehitevanja kretnice ujame fazo z wooferjem. Tannoy to zna in primerjave z njim je težko preživeti, če nimaš vseh kokoši na broju. _________________ Carpe Diem
Nazadnje urejal/a ambasador Pon Jun 24, 2013 09:28; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
|
Objavljeno: Pon Jun 24, 2013 09:25 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaz nisem ničesar kritiziral, samo zanima, v čem je ta prednost. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Pon Jun 24, 2013 09:34 Naslov sporočila: |
|
|
| joztom je napisal/a: | | Jaz nisem ničesar kritiziral, samo zanima, v čem je ta prednost. |
Obravnava zvočnik kot elektroakustično celoto. Celovito in predvsem genialno interaktivno rešuje vso dotedaj znano problematiko reprodukcije - na relaciji od impedanc radiacije do električnih impedanc. Cizek je kot bi rekel - kako elegantno spojiti ojačevalec z zrakom v sobi. Mimogrede - pojdi na link-e ki jih je že andrejS podal na prejšnjih straneh.
Ker če bom začel razlagati kaj vse in kako je reševal, mi bo postalo nerodno - bi izpadlo kot da sem prodajni agent z enormno domišljijo, hahaha. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AndrejS
|
Objavljeno: Pon Jun 24, 2013 10:11 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: |
Cizek je kot bi rekel - kako elegantno spojiti ojačevalec z zrakom v sobi. |
Zelo eksaktna izjava. Podpisujem.
Andrej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
|
Objavljeno: Pon Jun 24, 2013 10:24 Naslov sporočila: |
|
|
Vsak konstruktor si to isto želi, malokomu uspeva. Izgleda, da je bil ta izjemno uspešen. One predstavitve italijanskega ljubitelja na YouTube so bolane in niso za strokovno obravnavo, to so ljubiteljski spoti. tudi sam sem veliko časa prebil ob konstrukciji svojega sistema pred dolgimi leti. TL sistem (B139;B110;T33), uporabil sem vsa Linkwitzova dognanja in še Bailleya ter Dinsdaleja zraven, zato vem kako trnova pot je do pravega linearnega poteka zvoka in kvalitetne zvočne slike, kjer škatle zginejo in nastopajo le izvajalci. Se priporočam za predstavitev. Trenutno so izjemen nakup za zmerno majhne poslušalnice Tannoy monitorčki, katerim prigradiš kakšen dober subwoofer za spodaj.
http://www.ebay.de/itm/1x-Tannoy-Reveal-501A-Active-Near-Field-Monitor-NEW-501-A-60W-601a-/171053473820?pt=DE_MusikInstr_Lautsprecher_Monitore&hash=item27d394e01c
Nazadnje urejal/a joztom Pon Jun 24, 2013 12:32; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
androsalvatore
Pridružen/-a: Sob Nov 2010 23:22 Prispevkov: 56 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jun 24, 2013 12:05 Naslov sporočila: |
|
|
@ambasador
Moj komentar je letel izključno in samo na holografijo v zvoku in nič drugega, kar upam je razvidno iz napisanega.
V vse ostalo nisem posegal, a me le moti zvočni zapis iz you tuba, ki služi mnogim za testiranje.....ni važno česa in kako se ti aparati ali zvočniki imenujejo.
Boš sedaj pomirjen?
Lp
A |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Pon Jun 24, 2013 13:00 Naslov sporočila: |
|
|
...tudi to znamo...
....One predstavitve italijanskega ljubitelja na YouTube so bolane in niso za strokovno obravnavo....
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tisti it. ljubitelj je Paolo Lippe. To spodaj je njegova predstavitev:
48 anni, Oncologo presso l' Ospedale di Fano. Nato a Bergamo nel 1964. Ho vissuto a Milano, Bari, Chieti, Avezzano, Ancona, adesso a Fano (PS) dal 2000. Ho studiato disegno e pittura a olio/acquarello/caffè negli anni '70 con l'amico Maestro Italo Ghilardi di Bergamo. Mi sono laureato in Medicina a Bari (1995) e specializzato in Oncologia ad Ancona (1999). Suono nei Twenty Four Hours dal 1985. Interessi 'Musica', 'Mac, Linux, PC', 'HIFI'
http://it.wikipedia.org/wiki/Utente:Paolippe
in še skrajšan prevod:
48 let, onkolog dela v bolnišnici v Fano. .... študiral risbo in slikarstvo....diplomiral iz medicine (Bari)...specializiral onkologijo (Ancona) in je glasbenik pri skupini TwentyFourHours od 1985 leta.
Sicer tudi testira naprave in piše za spletno revijo VideoHiFi.
Kaj čmo reč...en navden bolan ljubitelj potreben strokovne obravnave??
Fantje, malo resnosti prosim. Res je to samo hobi in namenjen kulturi in zabavi v prostem času. S tem hobijem se ukvarja tudi veliko ljudi ki niso samo mladi 'dripci' prekuhani v lastnem egu - testosteronu, z razdiralnimi nameni in brez nobenega znanja in izkušenj.
Če se kaj ne pozna, je dobro si pustiti nekaj intelektualne svobode do lastne presoje po pridobitvi ustreznih informacij. Ne pa juriš na prvo žogo. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
|
Objavljeno: Pon Jun 24, 2013 13:19 Naslov sporočila: |
|
|
| Če dobro prebereš piše, da posnetek na YT ni neka osnova za zares kaj slišati, še posebej ne za primerjavo. Možakar je ljubitelj in opisno predstavlja razlike. Menim da je iz posnetka nemnost delati zaključke, seveda pa je sistem zanimiv in sem vprašal, kaj kdo ve na to temo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|