| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Feb 17, 2013 18:05 Naslov sporočila: |
|
|
| CASTOR je napisal/a: |
Mimogrede, a imaš sončno na strehi?
lp |
Castor imel sem željo, ker imam namen obnoviti celotno streho, ampak sem ugotovil, da je v danem momentu investicija takega sistema v Ljubljani trenutno še vedno finančno neupravičena, čeprav so me prodajalci prepričevali v nasprotno. Ko sem k strošku izvedbe dodal še postavko zavarovanja celic v primeru naravnih nesreč ( kljub temu da so me prodajalci prepričevali, da je sistem izredno odporen na točo ) je bila pa celotna zgodba malce drugačna.
Ne vem sicer kako investicijo opravičujejo večji industrijski obrati, šole in vrtci ali recimo prodajalne Hoffer, ampak njihov strošek kvadratnega metra celic mora biti zagotovo precej drugačen od ponudbe za privatno sfero. Za Petro Majdič me ne skrbi, kako je prišla do svoje nove elektrarne .Predvidevam no, ker drugače se kalkulacija ne izide. V neke blazne pufe res ne bi šel. Niso časi za take igre.
Kljub temu, da je to čista energija predvidevam, da se bo tehnologija izdelave modulov s časom izboljšala in pocenila. Upam no, lahko da se motim.
LP
P.S.
Se opravičujem ker sem spet malo Off Topic, ampak ker sem bil že izzvan.....bolje da spet "prešaltate" na kable  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
Pridružen/-a: Sre Nov 2009 22:05 Prispevkov: 527 Kraj: Posr.Park
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2013 10:12 Naslov sporočila: |
|
|
Krvavo potrebujem podaljšek usmernik-preamp, 7 pin DIN, 6 metrov, tovoril bo tri tokove, okoli 10 V napetosti, pa me zanima kakšen "splet" žičk priporočate??? _________________ -1/3oct.REar |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6263 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2013 11:15 Naslov sporočila: |
|
|
| orc.perc je napisal/a: | | Krvavo potrebujem podaljšek usmernik-preamp, 7 pin DIN, 6 metrov, tovoril bo tri tokove, okoli 10 V napetosti, pa me zanima kakšen "splet" žičk priporočate??? |
Pa ja ne boš imel 6 metrov kabla med usmernikom in predojačevalcem. Usmernik mora imeti čimmanjšo impedanco (kar z dolgim kablom kvariš, da ne govorimo da vnašaš neželjene efekte kablov, parazitske kapacitivnosti in induktivnosti, skin efekte..) in je ločen zaradi motenj (ki jih z dolgim kablom nabiraš). Na koncu izničiš vse prednosti ločenega usmernika. No, pridobiš pa nov teren za igranje, za novo never ending štorijo, to ja..
Raje si daš 6m (nevtralen) napajalni kabel - podaljšek. Ne razumem pa zakaj 'krvavo' potrebuješ itak (če) se bo slabo slišalo, pa boš nujno pletel drugi nov kabel? _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2013 11:45 Naslov sporočila: |
|
|
V temi Vpliv glasbe na hifi problematiko - je pri debati o resoluciji bil omenjen kabel. So merili tudi resolucijo zvočniških kablov in pade v rang minus 50 do 60 decibelov, kar pomeni da so vrednosti podobne kot npr Bowers serija 800 zvočniki (razen malih modelov ki so bistveno slabši). Rezultat se poslabša na basih tudi kar se tiče kablov.
Zanimiva mi je bila primerjava testov Dynaudio Excite X32 in aktivna verzija Dynaudio XEO5.
Gre za praktično identične zvočnike. Tudi meritve so bile zelo podobne - razen - meritve resolucije. Aktivna verzija XEO5 je imela tudi na basu resolucijo izpod -40dB in to tudi pri večji jakosti 100dB. Pasivna verzija je vsaj za 10dB slabša.
Pomeni da aktivna verzija igra neprimerno bolj transparentno od srednjih tonov navzdol in ne naredi zmazek pri večji jakosti! Vse zato, ker so eliminirani dolgi zvočniški kabli pa tudi ojačevalec za base ima filtrirane visoke tone.
Čisto vsi testi, kar sem jih videl za aktivne zvočnike kažejo na krepko izboljšano transparenco, resolucijo, artikulacijo na basu. Največ pridobijo prav aktivni mini zvočniki, kot je monitor od Emes-a ali mala Yamaha, ali sEmunro EGG. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2013 14:56 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | | orc.perc je napisal/a: | | Krvavo potrebujem podaljšek usmernik-preamp, 7 pin DIN, 6 metrov, tovoril bo tri tokove, okoli 10 V napetosti, pa me zanima kakšen "splet" žičk priporočate??? |
Pa ja ne boš imel 6 metrov kabla med usmernikom in predojačevalcem. Usmernik mora imeti čimmanjšo impedanco (kar z dolgim kablom kvariš, da ne govorimo da vnašaš neželjene efekte kablov, parazitske kapacitivnosti in induktivnosti, skin efekte..) in je ločen zaradi motenj (ki jih z dolgim kablom nabiraš). Na koncu izničiš vse prednosti ločenega usmernika. No, pridobiš pa nov teren za igranje, za novo never ending štorijo, to ja..
Raje si daš 6m (nevtralen) napajalni kabel - podaljšek. Ne razumem pa zakaj 'krvavo' potrebuješ itak (če) se bo slabo slišalo, pa boš nujno pletel drugi nov kabel? |
Usmernik, na vsaki strani ima meter žnore.. Spravljam micpre na višino, k mikrofonu; ob štangi stojala tako dol teče linija, gor pa napajanje, najmanj kar rabim je še tisti gviht vmes. Mislim, podpišem takoj, če se da zadeva uredit s štirimi/dvema 9 V baterijami/a in elegantnim prilagoditvenim hokus-pokusom. Potem je isto mimo kot pet metrov dodatnega kabla iz tračnega mikrofona...??? _________________ -1/3oct.REar |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2013 16:10 Naslov sporočila: |
|
|
| orc.perc je napisal/a: | | ambasador je napisal/a: | | orc.perc je napisal/a: | | Krvavo potrebujem podaljšek usmernik-preamp, 7 pin DIN, 6 metrov, tovoril bo tri tokove, okoli 10 V napetosti, pa me zanima kakšen "splet" žičk priporočate??? |
Raje si daš 6m (nevtralen) napajalni kabel - podaljšek. Ne razumem pa zakaj 'krvavo' potrebuješ itak (če) se bo slabo slišalo, pa boš nujno pletel drugi nov kabel? |
Usmernik, na vsaki strani ima meter žnore.. Spravljam micpre na višino, k mikrofonu; ob štangi stojala tako dol teče linija, gor pa napajanje, najmanj kar rabim je še tisti gviht vmes. Mislim, podpišem takoj, če se da zadeva uredit s štirimi/dvema 9 V baterijami/a in elegantnim prilagoditvenim hokus-pokusom. Potem je isto mimo kot pet metrov dodatnega kabla iz tračnega mikrofona...??? |
Ali rabiš za fantomsko napajanje mikrofona, ali za napajanje predojačevalnika? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1976 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2013 16:29 Naslov sporočila: |
|
|
| Za fantomsko napajanje kondenzatorskih mikrofonov imam mnogo vrhunskih rešitev, javi se, pa ti pošljem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
|
Objavljeno: Tor Feb 19, 2013 16:53 Naslov sporočila: |
|
|
Vintage, gre za napajanje mikrofonskega predojačevalca. Rad bi se losal 5 metrov mikrofonskega kabla, pa je treba preamp spravit na višino...
Evo ga.... http://www.wesdooley.com/aea/TRP.html
Drugače pa, joztom, se priporočam,
ravno sem dobil par mkh 8020 omnijev, ki so na P48..
Kakšna rešitev na baterije za snemanje na prostem???
Lp _________________ -1/3oct.REar |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1976 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Feb 21, 2013 00:06 Naslov sporočila: |
|
|
| Imam debele originalne knjige profesionalnih rešitev od ADI in BB, kjer je mnogo tega, bom pogledal. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
|
Objavljeno: Čet Feb 21, 2013 01:31 Naslov sporočila: |
|
|
| orc.perc je napisal/a: | Vintage, gre za napajanje mikrofonskega predojačevalca. Rad bi se losal 5 metrov mikrofonskega kabla, pa je treba preamp spravit na višino...
Evo ga.... http://www.wesdooley.com/aea/TRP.html
Drugače pa, joztom, se priporočam,
ravno sem dobil par mkh 8020 omnijev, ki so na P48..
Kakšna rešitev na baterije za snemanje na prostem???
Lp |
Za terensko snemanje in fantomsko napajanje kondenzatorskih mikrofonov P 48 je lahko zelo enostavna rešitev
http://www.akg.com/site/products/powerslave,id,41,pid,41,nodeid,2,_language,EN,view,getwith.html
Kljub temu da je v osnovi za 18 V imajo tudi adapter za 48 V.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
orc.perc
|
Objavljeno: Čet Feb 21, 2013 11:35 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | | orc.perc je napisal/a: | | Krvavo potrebujem podaljšek usmernik-preamp, 7 pin DIN, 6 metrov, tovoril bo tri tokove, okoli 10 V napetosti, pa me zanima kakšen "splet" žičk priporočate??? |
Usmernik mora imeti čimmanjšo impedanco (kar z dolgim kablom kvariš, da ne govorimo da vnašaš neželjene efekte kablov, parazitske kapacitivnosti in induktivnosti, skin efekte..) in je ločen zaradi motenj (ki jih z dolgim kablom nabiraš). |
Če grem z glavo skozi zid, tak od oka, kapacitanca, recimo, glede na to da gre za DC, najbrž ne ovira enosmernega (pre)toka???
Hvala tudi za vse ostale namige... _________________ -1/3oct.REar |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Pet Feb 22, 2013 12:53 Naslov sporočila: |
|
|
Pred leti so na veliko dekuplali tudi kable. Na tleh so podlagali zvočniške in napajalne, eni so imeli celo na vrvici obešene, vsake toliko, da se niso dotikali tal. Nekam malo se o tem pogovarjamo (kličem: @ajkaaa...) kako je s tem, se še dobi kaj te robe?
Sigurno vibracije škodijo tudi kablom. Ko sem na Eminentih testiral base s stepom po en Hertz, je na 82Hz Anticable tako zaresoniral da je bilo groza. Fizično je preko zvočniškega priključka dobil frekvenco in šel v tilt, ma kako.. Nikoli ne bi rekel da je možno tako. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audio_holic
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 13:50 Prispevkov: 329 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Feb 22, 2013 13:09 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: |
Sigurno vibracije škodijo tudi kablom. Ko sem na Eminentih testiral base s stepom po en Hertz, je na 82Hz Anticable tako zaresoniral da je bilo groza. Fizično je preko zvočniškega priključka dobil frekvenco in šel v tilt, ma kako.. Nikoli ne bi rekel da je možno tako. |
Hočeš povedat, da si ga spravil v lastno resonanco
Kako pa to zgleda v praksi? A se pozna na soundu ali začne mehansko opletat kot kača naokoli?  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
|
Objavljeno: Pet Feb 22, 2013 15:29 Naslov sporočila: |
|
|
Jap. V resonanco.
Tresel se je k'svina.
Nisem niti gledal proti zvočniku, ker sem pisal podatke iz SPL metra. A zvočna spremljava tiste frekvence je bila tako čudna da sem dvignil pogled in šel k zvočniku gledat kaj mu je: ko vidim tisto žico - pa tudi takoj je padel pogled tja že zaradi lociranja zvoka..
Če in koliko tega je šlo na zvočnike nisem mogel ugotoviti, ker je tako glasno odzvanjala že sama. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
NORDIC
Pridružen/-a: Ned Okt 2010 22:26 Prispevkov: 124 Kraj: Vetrno
|
Objavljeno: Pet Feb 22, 2013 19:31 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | Pred leti so na veliko dekuplali tudi kable. Na tleh so podlagali zvočniške in napajalne, eni so imeli celo na vrvici obešene, vsake toliko, da se niso dotikali tal. Nekam malo se o tem pogovarjamo (kličem: @ajkaaa...) kako je s tem, se še dobi kaj te robe?
Sigurno vibracije škodijo tudi kablom. Ko sem na Eminentih testiral base s stepom po en Hertz, je na 82Hz Anticable tako zaresoniral da je bilo groza. Fizično je preko zvočniškega priključka dobil frekvenco in šel v tilt, ma kako.. Nikoli ne bi rekel da je možno tako. |
Jaz imam kable v luftu že enih 10 let, kadarkoli jih spustim, niso dolgo na tleh. Je pa razlika, s čim jih podložim in kolikokrat. Pa vsaj 5cm visoko. Mislim pa, da smo dovolj iznajdlivi, da tega ne rabimo kupovati predrago. Ogromno stvari doma se najde za eksperiment.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|