Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Glava za Gramofon
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
fuego

Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 02, 2012 13:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
tak Grundig Dual mora pravilno nastavljen in z normalno glavo čisto spodobno igrat pa lahko dežurni nabijači neumnosti nabijajo kar hočejo, tudi če je plastik fantastik kar ni nujno slabo, malo iverice in vinil tapeta ninujno boljše to ima kar velika večina cenejših gramofonov. tudi Technicsi za diskoteke so preverjeno solidni plastik fantastik...

Seveda to ni in nikoli ne bo kaki high end od kakega poceni cd playerja pa bo hitro dosti boljši...
Najverjetnejši vzrok pa je otrdela guma igle ki je zanič ali pa je potrebno vsaj dan igranja da se vidi a se bo glava uigrala ali pa je fuč...

Glava mislim, da je gor še originalna, iglo pa sem menjal ene pol leta nazaj.
Gramofon sem mislil uporabljat, ker imam še kar nekaj plat iz 80-ih, ko še nisem mel CD-ja in mi jih je škoda. Ker moj NAD nima phono stopnje sem nabavil eno od Behringerja. Lahko da je tudi to vzrok. Bom probal še z kakšno boljšo phono stopnjo. Saj, če bi imel namen poslušat samo vinile bi si nabavil kakega Thorensa, tako pa poslušam plošče občasno, ko mi zapaše , da potegnem na plano kako vinilko. Vem, da je analogija cela znanost, vseeno pa sem mislil, če se da samo z bolšo glavo kaj rešit.
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 02, 2012 13:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Beringher phono sicer ni ne vem kaj je pa najmanj verjeten vzrok, lahko prideš okrog in porihtama gramofon za kak minimalen denar, imam tudi par dobrih phono tako da ne bo problem najti napake in rešiti kar se da...
lp
Drago
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 05, 2012 23:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Me zanima, kakšen bo razplet te zgodbe.
guma

Pridružen/-a: Ned Okt 2012 12:28
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 09, 2012 01:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Takole, gramofon se je po 20-ih letih prvič oglasil.
Posebej hvala vojku in audiofriku za pomoč v živo.
Zdaj pa na lov za platami.

Nazaj na vrh
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Pet Nov 09, 2012 15:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Guma

hvala in veliko veselja pri poslušanju, kaj je boljšega kot vsaj eden zadovoljen na tem sicer žalostnem forumu...
Nazaj na vrh
a112albert

Pridružen/-a: Sob Maj 2012 22:16
Kraj: raj

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 07, 2012 16:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pozdravljeni !
Sodelovec me sprašuje, kje bi se dalo kupit vijake za pritrditeu gramofonske glave lp, albert
Nazaj na vrh
tom33

Pridružen/-a: Ned Maj 2009 21:26
Kraj: KAMNIK

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 07, 2012 16:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kamm doo Šenčur ali BTC, obvezno rostfrei!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041644562
a112albert

Pridružen/-a: Sob Maj 2012 22:16
Kraj: raj

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 07, 2012 17:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

kje to točno v BTC-ju bolj malo zahajam v BTC mi ni tolk poznan pa bi prosiu za bolj točne podatke.
lp.albert
Nazaj na vrh
fjaka

Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 07, 2012 17:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tom33 je napisal/a:

zakaj ??? Laughing
da se bo lažje prpopala na magnet in je ne moreš izgubit ??? Laughing
kaj pa manjka aluminiju , mesingu ali plastiki ????
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 07, 2012 17:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

a112albert je napisal/a:
kje to točno v BTC-ju bolj malo zahajam v BTC mi ni tolk poznan pa bi prosiu za bolj točne podatke.
lp.albert

Za KAM ne vem če imajo tako majhne premere vijakov. V BTC-ju pa sem jih jaz kupil v trgovini za modelarje pod Emporiumom.
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 07, 2012 18:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lahko jih dobiš pri meni oz javi dolžino...
Nazaj na vrh
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 07, 2012 18:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

fjaka je napisal/a:
tom33 je napisal/a:

zakaj ??? Laughing

Mislim, da je tom33 želel pravilno opozorit na rostfrei kot primeren material. Kvaliteten rostfrei oz inox se zagotovo ne bo prijel na magnet. Je nemagneten material tako kot ostali, ki si jih spodaj naštel.

LP Jernej

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
fjaka

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 07, 2012 19:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="jernejc"]
fjaka je napisal/a:
tom33 je napisal/a:

zakaj ??? Laughing

Mislim, da je tom33 želel pravilno opozorit na rostfrei kot primeren material. Kvaliteten rostfrei oz inox se zagotovo ne bo prijel na magnet. Je nemagneten material tako kot ostali, ki si jih spodaj naštel.

LP Jernej
hvala za pojasnitev...ne bi tega napisal če ne bi vzel par šraufov iz Kamma in se prepričal da so magnetni...mogoče je moj magnet tooomuch...drugače gre samo za besedo "obvezno"....a je to smrtno resen forum ???....kako pa kaj tvoj Thorens ???....vesel december...

P.S....pri meni tudi lahko dobiš kakšen vijakec....dva ali tri...alu , pvc , rostfrei , titana žal nimam....ZS
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24
Kraj: Novo mesto

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 07, 2012 19:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljen fjaka,
en thorens laufa z linn basic ročko, še dva thorensa čakata, da se najde kaj viška časa, linn axis ima razsušen in razlepljen plint, pink triangle z alphason hr100 ročko čaka novo spodnjo ploščo, en JBE je brez ročke, verjetno bo šla nanj ena ortofon as212, druga taka ročka z zlomljeno utežjo čaka nadgradnjo v 12", še par raznih kosov imam za diy gramofon, prejšnji teden sem ubodel rabljeno hadcock 228 v odličnem stanju v originalni škatli in papirji, ...skratka letos sem bil priden pri zbiranju krame zato me je božiček obdaroval že za miklavža in mi prinesel novo audiomods kit ročko. Delavnica je precej v razsulu - adaptacija, v garaži me čaka nova cnc mašina brez krmilnika...
Najbolš, da ženo in mularijo pošljem na daljši dopust. Bo poslušalnica in ostali projekti hitro fertik.
LP Jernej

Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman.
Nazaj na vrh
fjaka

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 07, 2012 20:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jernejc je napisal/a:
Pozdravljen fjaka,
en thorens laufa z linn basic ročko, še dva thorensa čakata, da se najde kaj viška časa, linn axis ima razsušen in razlepljen plint, pink triangle z alphason hr100 ročko čaka novo spodnjo ploščo, en JBE je brez ročke, verjetno bo šla nanj ena ortofon as212, druga taka ročka z zlomljeno utežjo čaka nadgradnjo v 12", še par raznih kosov imam za diy gramofon, prejšnji teden sem ubodel rabljeno hadcock 228 v odličnem stanju v originalni škatli in papirji, ...skratka letos sem bil priden pri zbiranju krame zato me je božiček obdaroval že za miklavža in mi prinesel novo audiomods kit ročko. Delavnica je precej v razsulu - adaptacija, v garaži me čaka nova cnc mašina brez krmilnika...
Najbolš, da ženo in mularijo pošljem na daljši dopust. Bo poslušalnica in ostali projekti hitro fertik.
LP Jernej

wellcome to the Club...počasi bomo odprli temo gdo ima največ gramofonov...v pogonu seveda...cnc makina ???...ni slabo....jaz sem še vedno na hand madeu....hebi ga....old school...lih kar sem eni 160tki vrnil življenje....
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> CD, Vinil, DVD, Blu-ray Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu