| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
fuego
Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19 Prispevkov: 1027 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Pet Nov 02, 2012 13:21 Naslov sporočila: |
|
|
| audiofrik je napisal/a: | tak Grundig Dual mora pravilno nastavljen in z normalno glavo čisto spodobno igrat pa lahko dežurni nabijači neumnosti nabijajo kar hočejo, tudi če je plastik fantastik kar ni nujno slabo, malo iverice in vinil tapeta ninujno boljše to ima kar velika večina cenejših gramofonov. tudi Technicsi za diskoteke so preverjeno solidni plastik fantastik...
Seveda to ni in nikoli ne bo kaki high end od kakega poceni cd playerja pa bo hitro dosti boljši...
Najverjetnejši vzrok pa je otrdela guma igle ki je zanič ali pa je potrebno vsaj dan igranja da se vidi a se bo glava uigrala ali pa je fuč... |
Glava mislim, da je gor še originalna, iglo pa sem menjal ene pol leta nazaj.
Gramofon sem mislil uporabljat, ker imam še kar nekaj plat iz 80-ih, ko še nisem mel CD-ja in mi jih je škoda. Ker moj NAD nima phono stopnje sem nabavil eno od Behringerja. Lahko da je tudi to vzrok. Bom probal še z kakšno boljšo phono stopnjo. Saj, če bi imel namen poslušat samo vinile bi si nabavil kakega Thorensa, tako pa poslušam plošče občasno, ko mi zapaše , da potegnem na plano kako vinilko. Vem, da je analogija cela znanost, vseeno pa sem mislil, če se da samo z bolšo glavo kaj rešit. _________________ Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Nov 02, 2012 13:55 Naslov sporočila: |
|
|
Beringher phono sicer ni ne vem kaj je pa najmanj verjeten vzrok, lahko prideš okrog in porihtama gramofon za kak minimalen denar, imam tudi par dobrih phono tako da ne bo problem najti napake in rešiti kar se da...
lp
Drago |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6263 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Nov 05, 2012 23:30 Naslov sporočila: |
|
|
Me zanima, kakšen bo razplet te zgodbe. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
guma
Pridružen/-a: Ned Okt 2012 12:28 Prispevkov: 4 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2012 01:14 Naslov sporočila: |
|
|
Takole, gramofon se je po 20-ih letih prvič oglasil.
Posebej hvala vojku in audiofriku za pomoč v živo.
Zdaj pa na lov za platami.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Pet Nov 09, 2012 15:07 Naslov sporočila: |
|
|
Guma
hvala in veliko veselja pri poslušanju, kaj je boljšega kot vsaj eden zadovoljen na tem sicer žalostnem forumu... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
a112albert
Pridružen/-a: Sob Maj 2012 22:16 Prispevkov: 10 Kraj: raj
|
Objavljeno: Pet Dec 07, 2012 16:16 Naslov sporočila: |
|
|
pozdravljeni !
Sodelovec me sprašuje, kje bi se dalo kupit vijake za pritrditeu gramofonske glave lp, albert |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tom33
Pridružen/-a: Ned Maj 2009 21:26 Prispevkov: 68 Kraj: KAMNIK
|
Objavljeno: Pet Dec 07, 2012 16:46 Naslov sporočila: |
|
|
| Kamm doo Šenčur ali BTC, obvezno rostfrei! |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 041644562 |
|
 |
a112albert
Pridružen/-a: Sob Maj 2012 22:16 Prispevkov: 10 Kraj: raj
|
Objavljeno: Pet Dec 07, 2012 17:01 Naslov sporočila: |
|
|
kje to točno v BTC-ju bolj malo zahajam v BTC mi ni tolk poznan pa bi prosiu za bolj točne podatke.
lp.albert |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1776 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 07, 2012 17:13 Naslov sporočila: |
|
|
| tom33 je napisal/a: | | Kamm doo Šenčur ali BTC, obvezno rostfrei! |
zakaj ???
da se bo lažje prpopala na magnet in je ne moreš izgubit ???
kaj pa manjka aluminiju , mesingu ali plastiki ???? _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Dec 07, 2012 17:31 Naslov sporočila: |
|
|
| a112albert je napisal/a: | kje to točno v BTC-ju bolj malo zahajam v BTC mi ni tolk poznan pa bi prosiu za bolj točne podatke.
lp.albert |
Za KAM ne vem če imajo tako majhne premere vijakov. V BTC-ju pa sem jih jaz kupil v trgovini za modelarje pod Emporiumom. _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Pet Dec 07, 2012 18:35 Naslov sporočila: |
|
|
| lahko jih dobiš pri meni oz javi dolžino... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Dec 07, 2012 18:48 Naslov sporočila: |
|
|
| fjaka je napisal/a: | | tom33 je napisal/a: | | Kamm doo Šenčur ali BTC, obvezno rostfrei! |
zakaj ???
kaj pa manjka aluminiju , mesingu ali plastiki ???? |
Mislim, da je tom33 želel pravilno opozorit na rostfrei kot primeren material. Kvaliteten rostfrei oz inox se zagotovo ne bo prijel na magnet. Je nemagneten material tako kot ostali, ki si jih spodaj naštel.
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Pet Dec 07, 2012 19:35 Naslov sporočila: |
|
|
[quote="jernejc"] | fjaka je napisal/a: | | tom33 je napisal/a: | | Kamm doo Šenčur ali BTC, obvezno rostfrei! |
zakaj ???
kaj pa manjka aluminiju , mesingu ali plastiki ???? |
Mislim, da je tom33 želel pravilno opozorit na rostfrei kot primeren material. Kvaliteten rostfrei oz inox se zagotovo ne bo prijel na magnet. Je nemagneten material tako kot ostali, ki si jih spodaj naštel.
LP Jernej
hvala za pojasnitev...ne bi tega napisal če ne bi vzel par šraufov iz Kamma in se prepričal da so magnetni...mogoče je moj magnet tooomuch...drugače gre samo za besedo "obvezno"....a je to smrtno resen forum ???....kako pa kaj tvoj Thorens ???....vesel december...
P.S....pri meni tudi lahko dobiš kakšen vijakec....dva ali tri...alu , pvc , rostfrei , titana žal nimam....ZS _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Pet Dec 07, 2012 19:51 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen fjaka,
en thorens laufa z linn basic ročko, še dva thorensa čakata, da se najde kaj viška časa, linn axis ima razsušen in razlepljen plint, pink triangle z alphason hr100 ročko čaka novo spodnjo ploščo, en JBE je brez ročke, verjetno bo šla nanj ena ortofon as212, druga taka ročka z zlomljeno utežjo čaka nadgradnjo v 12", še par raznih kosov imam za diy gramofon, prejšnji teden sem ubodel rabljeno hadcock 228 v odličnem stanju v originalni škatli in papirji, ...skratka letos sem bil priden pri zbiranju krame zato me je božiček obdaroval že za miklavža in mi prinesel novo audiomods kit ročko. Delavnica je precej v razsulu - adaptacija, v garaži me čaka nova cnc mašina brez krmilnika...
Najbolš, da ženo in mularijo pošljem na daljši dopust. Bo poslušalnica in ostali projekti hitro fertik.
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
|
Objavljeno: Pet Dec 07, 2012 20:12 Naslov sporočila: |
|
|
| jernejc je napisal/a: | Pozdravljen fjaka,
en thorens laufa z linn basic ročko, še dva thorensa čakata, da se najde kaj viška časa, linn axis ima razsušen in razlepljen plint, pink triangle z alphason hr100 ročko čaka novo spodnjo ploščo, en JBE je brez ročke, verjetno bo šla nanj ena ortofon as212, druga taka ročka z zlomljeno utežjo čaka nadgradnjo v 12", še par raznih kosov imam za diy gramofon, prejšnji teden sem ubodel rabljeno hadcock 228 v odličnem stanju v originalni škatli in papirji, ...skratka letos sem bil priden pri zbiranju krame zato me je božiček obdaroval že za miklavža in mi prinesel novo audiomods kit ročko. Delavnica je precej v razsulu - adaptacija, v garaži me čaka nova cnc mašina brez krmilnika...
Najbolš, da ženo in mularijo pošljem na daljši dopust. Bo poslušalnica in ostali projekti hitro fertik.
LP Jernej |
wellcome to the Club...počasi bomo odprli temo gdo ima največ gramofonov...v pogonu seveda...cnc makina ???...ni slabo....jaz sem še vedno na hand madeu....hebi ga....old school...lih kar sem eni 160tki vrnil življenje.... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|