Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

HD TV (plazma, lcd, led lcd, oled...)
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 65, 66, 67 ... 89, 90, 91  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Video oprema
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 02, 2012 20:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne vem kako je s to resolucijo pri Telemachu! Sam imam satelitski sprejemnik, ki mi to pokaže takoj, ko pritisnem tipko OK ali Info. Se ne ukvarjam s temi Telemachi in Sioli, tako da niti tega ne vem, kaj oddajajo v HD tehniki kaj pa ne.
Tudi preko stelita pa je tako, da je prisotno vse: od rasolucije 352x288(povsem negledljivo), 480x576(tudi negledljivo na večjem ekranu), do običajne PAL resolucije kot jo pozna večina in znaša 720x576(izgleda kar OK na klasičnih ekranih diagonale do 82cm, sicer slabo), do HD-ja 1280x720( ki že izgleda prav spodobno), pa do full HD 1920x1080, ki je potem tisto pravo!
Sliko na ekranu si predstavite kot mrežo z malimi luknjicami.Bolj kot bo ekran velik, bolj bodo luknjice povečane in isto velja tudi v primeru, da je resolucija nizka. Pomeni: bolj kot je resolucija nizka in bliže kot boste sedeli sedeli pred ekranom, bolj bodo te luknjice velike in postajale vidne;potem govorimo o t.im. zrnatosti slike.Saj ni tako težko razumeti! Smile
Sam imam 132cm plazmo in ob HD materialu je dobra slika že iz razdalje 2m, PAL je znosen tam nekje od razdalje 3,5-4m, nižje resolucije pa praktično že niso gledljive.
Stvar sem sicer malce poenostavil, ker je čisto res tudi tisto, kar piše v zgornjem postu.Namreč na satelitu se zakupuje ravno pasovna širina in tu seveda veliko providerjev špara!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 04, 2012 14:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala lepa vsem za dosedajšnje informacije in pomoč!

Takole... dobil od Siola odgovor, da je priklop možen. Željen televizor tudi še imajo na zalogi. Običajen Top trio paket zajema 2 programa v HD, Top trio HD pa 13 takih programov. Se splača iti v HD paket? Je razlika v sliki tolikšna, da upraviči 10 eur/mesec večjo naročnino? Berem, da Siol pač kot vsi operaterji omejujejo pretok in da to ni tisti pravi HD, pa vendar a je opazno boljša slika napram istim programom v običajnem paketu? Kaj porečete majstri. Smile

Hvala!
Nazaj na vrh
Špilferderber

Pridružen/-a: Čet Dec 2009 1:24

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 04, 2012 15:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

slabša bo slika, večja bo motivacija, da boš muziko poslušal.. Laughing
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 04, 2012 15:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Odvisno od tega koliko ti 10€ pomeni. Je to 2 kg svinjskega mesa. Wink
Ne vem za kolikšno razliko gre pri SIOL-u, preko satelita je razlika velika in očitna in bi tistih dobrih 30c na dan osebno vsekakor žrtvoval. Raje pol piksne piva na dan manj!
Je približno tako kot da kupiš avto z 200KM, najvišjo brzino pa ti omejijo na recimo 140km/h.
Nazaj na vrh
Edvard

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 15:50
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 04, 2012 15:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne bom posploševal, ampak poznam par primerov, ko ljudje na parici (T2 ali SiOL) raje gledajo SD signal kot pa HD, ker jim na HD kocka.
Kabelska, zaradi tehnologije prenosa signala, te težave nima. Pa še dodatnega vmesnika ne potrebuješ. Poroka s SiOL-om pa je itak, kot bi najgršo v vasi vzel... Mad
Sedaj, ko je RTV z obema kanaloma in PlanetTV na HD-ju, je kar luštno, in big screeni pridejo do izraza. Za tuje HD kanale pa mi ni mar.
Nazaj na vrh
krokar

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 04, 2012 18:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Edvard je napisal/a:
Ne bom posploševal, ampak poznam par primerov, ko ljudje na parici (T2 ali SiOL) raje gledajo SD signal kot pa HD, ker jim na HD kocka.
Kabelska, zaradi tehnologije prenosa signala, te težave nima. Pa še dodatnega vmesnika ne potrebuješ. Poroka s SiOL-om pa je itak, kot bi najgršo v vasi vzel... Mad
Sedaj, ko je RTV z obema kanaloma in PlanetTV na HD-ju, je kar luštno, in big screeni pridejo do izraza. Za tuje HD kanale pa mi ni mar.

No, pri meni je stvar ravno obratna in razen dnevnika na SLO1 in Studia City naše TV sploh ne gledam. Eno je relativno slaba slika, drugo pa amaterski pristop! Embarassed Preko satelitov (sprejemam jih 5) imam praktično že kar neomejen izbor HD programov!
Če povem, da imam SAT sprejemnik z Lynux operacijskim sistemom, bo tisti, ki malce bolj pozna te rači, tudi vedel kako je to mogoče. Wink Drugi pa me nikar ne sprašujte! Cool
Skratka: s HD-jem sem že tako razvajen, da me tudi dobra SD slika že kar malce moti, pa magari gre skozi upscaler!
Nazaj na vrh
jože

Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30
Kraj: Jesenice

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 04, 2012 19:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Hvala lepa vsem za dosedajšnje informacije in pomoč!

Takole... dobil od Siola odgovor, da je priklop možen. Željen televizor tudi še imajo na zalogi. Običajen Top trio paket zajema 2 programa v HD, Top trio HD pa 13 takih programov. Se splača iti v HD paket? Je razlika v sliki tolikšna, da upraviči 10 eur/mesec večjo naročnino? Berem, da Siol pač kot vsi operaterji omejujejo pretok in da to ni tisti pravi HD, pa vendar a je opazno boljša slika napram istim programom v običajnem paketu? Kaj porečete majstri. Smile

Hvala!

Ali si jih vprašal, kako je v primeru večih TV-jev. Siol TV je IP TV in potrebuje za vsak TV svoj pretvornik, ali dobiš za drugi TV sprejemnik pretvornik oziroma koliko ti ga dodatno zaračunajo? Me zanima tudi, za koliko časa se moraš potem vezati na Siol.
Nazaj na vrh
Sorelina

Pridružen/-a: Čet Dec 2012 14:08
Kraj: Idrija

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 06, 2012 14:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Med brskanjem po internetu oz. na lovu na TV, sem naletela na vaš forum Very Happy in ker sem popolni laik, ki kupuje nov TV, vas prosim za pomoč. Imamo Total TV, ker druge možnosti pač ni, in izredno svetel dnevni prostor. Priporočali so nam plazmo - ker je cenovno ugodnejša, iščemo nekaj do 1.000€ in ekran 50 (127cm). Priporočajo nam Panasonic P50X50E pa sem nekje zasledila, da ni primerna za gledanje ob dnevni svetlobi. Prosm za mnenje oz. nasvet.
Nazaj na vrh
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 07, 2012 00:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če ni možnosti zatemnitve (žaluzije ali rolete) vzami LCD.
Samo Phillipsa odsvetujem ker je tehnološko preveč zahteven za navadnega uporabnika.
Pa še njihovi daljinci so prava nočna mora.
Drugače je Panny zakon za nas cinemafile. Wink
Če pa boš gledala samo tv programe na dolge proge je LCD spet v prednosti, ker plazme niso dolgoprogaši.
Saj je za njih priporočeno do pet ur nepretrganega delovanja nato sledi počitek-ohlajanje.
Nazaj na vrh
Sorelina

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 07, 2012 08:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ajej, ajej, spet en nov podatek. Do sedaj so mi LCD odsvetovali, češ da bom za tak denar dobila boljšo plazmo, le svetloba naj bi bila problem pri plazmi... (in slab signal). Sedaj pa še čas?! A je res tako težko kupiti en TV Crying or Very sad
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 07, 2012 08:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne obremenjuj se preveč z lastnostmi, ki jih pripisujejo enemu ali drugemu tipu televizorja. Razlike dejansko niso tako velike, kot se opisujejo. Osredotoči se predvsem na to, kaj ti je pomembneje: ali nižja cena naprave (enkraten prihranek) ali nižja poraba energije (in posledično vsakomesečni prihranek). Plazma je cenovno ugodnejša, LED LCD pa manj potraten z energijo. Meni osebno je pomembneje to drugo. Wink

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Sorelina

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 07, 2012 08:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala. A imaš mogoče izkušnje glede svetlobe, a to res tako vpliva na sliko?
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 07, 2012 09:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sorelina je napisal/a:
Ajej, ajej, spet en nov podatek. Do sedaj so mi LCD odsvetovali, češ da bom za tak denar dobila boljšo plazmo, le svetloba naj bi bila problem pri plazmi... (in slab signal). Sedaj pa še čas?! A je res tako težko kupiti en TV Crying or Very sad

Kupiti niti ni tako težko. Greš, plačaš in prineseš domov, hahaha.

Te razumem, ker sem to dal skozi. Ves čas sem bil za LCD, potem nekega dne - VT30 serija, ki je naredila pomemben preskok napram starim Panasonic plazmam. Sedaj se dobi ta ista kakovost v cenejših serijah.

Res pa je, če imaš zelo svetlo (sončno) stanovanje in gledaš tv tudi podnevi, je LCD boljša izbira. Ker ima plazma manjšo svetilnost se pri dnevni svetlobi bolj medlo vidi. Ponoči pa ni dileme - plazma je zakon.
Sorelina

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 07, 2012 09:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zelo, zelo sončno in svetlo stanovanje. TV celo med dvemi panoramskimi stenami Confused
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 07, 2012 09:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kupi LCD. Večjo diagonalo vzameš, boljšega kupi (višji model).
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Video oprema Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 65, 66, 67 ... 89, 90, 91  Naslednja
Stran 66 od 91

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu