Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Predstavitev monoblokov NC400
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 23, 24, 25  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 11:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No in če pogledam Hype krivuljo, lahko rečem, da splošnega entuziazma za Hypex ni. Obstajajo samo nekateri, ki slišijo nekatere prednosti Hypexa in večina, ki tega ne sliši in to osporava.

Kljub temu - D klaso poslušate skoraj vsi, v televizorjih, stolpih in še kje. Ne da bi kogarkoli vprašali za mnenje, proizvajalci to vgrajujejo v mass produkte in je že preplavilo vse, razen hifija.
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 11:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ReturnToForever je napisal/a:
ProJet je napisal/a:

Uiz=Gain*Uvh, samo ta aspekt, če je sedaj kaj bolj jasno. Wink

A mi nisi že pri tvojih monoblokih zagotavljal, da je Uiz=Gain*Uvh že dosežen. Osciloskop ni kazal nobenih popačenj do 100 kHz regije ali pa celo več. Ali lahko 100% še presežemo? Verjetno lahko, če rečemo, da je 110%.

Zgolj opazovanje izhodne napetosti na osciloskopu ne pokaže popačenj. Odštevalni prikaz Ch2-Ch1 pa je samo amplitudna informacija o razliki (popačenju) med vhodom in izhodom, ki še zdaleč ne pove dovolj.
H komponente pokaže spektralni analizator v frekvenčnem prostoru, kar pa na MonoLitih ni bilo analizirano. Confused

ProJet je napisal/a:
Vrsta: H2, H3, H4,... je pa rezervirana za audiofilske poznavalce Shocked
Nad čem si tako šokiran?

Mascarpone and stuff Cool
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
nomad

Pridružen/-a: Pet Maj 2009 14:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 12:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ReturnTo Forever je v obupnem intevjuju navrgel:
"Recording and mastering audio equipment, for the most part, cannot be used by high end audio listeners because of serious limitations."

Ja, se strinjam - nimajo vgrajenega orgazmotrona in to je za večino high end poslušalcev resna omejitev.
Nazaj na vrh
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 12:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ProJet je napisal/a:
ProJet je napisal/a:

A mi nisi že pri tvojih monoblokih zagotavljal, da je Uiz=Gain*Uvh že dosežen. Osciloskop ni kazal nobenih popačenj do 100 kHz regije ali pa celo več. Ali lahko 100% še presežemo? Verjetno lahko, če rečemo, da je 110%.

Zgolj opazovanje izhodne napetosti na osciloskopu ne pokaže popačenj. Odštevalni prikaz Ch2-Ch1 pa je samo amplitudna informacija o razliki (popačenju) med vhodom in izhodom, ki še zdaleč ne pove dovolj.
H komponente pokaže spektralni analizator v frekvenčnem prostoru, kar pa na MonoLitih ni bilo analizirano. Confused
ProJet je napisal/a:
Vrsta: H2, H3,

Monolithi so igrali super!

H4,... je pa rezervirana za audiofilske poznavalce Shocked
Nad čem si tako šokiran?

Nazaj na vrh
Zuluf

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 12:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tema se je kot mnoge zaciklala. Argumentov s strani lampašev ni bilo, bile so neke trditve, ki so se razblinile pod težo protiargumentov. Zdaj ostane samo še štepanje demagoških postov, da se argumenti pozabijo ali pa žaljenje, slike psihiatričnih oddelkov itd.
Nazaj na vrh
ReturnToForever

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:47
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 12:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

[quote="ProJet"]
ProJet je napisal/a:

Praviš, da ni bilo merjeno...kako pa veš, da ne boš čez nekaj časa tudi za Hypexe trdil, da nekaj ni bilo merjeno?

Dobra primerjava tale z mascarponejem, a ne?
Nazaj na vrh
tromba

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37
Kraj: Okolica LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 12:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MonoLith so bile super končne stopnje.
Nazaj na vrh
ReturnToForever

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 12:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zuluf je napisal/a:
Tema se je kot mnoge zaciklala. Argumentov s strani lampašev ni bilo, bile so neke trditve, ki so se razblinile pod težo protiargumentov. Zdaj ostane samo še štepanje demagoških postov, da se argumenti pozabijo ali pa žaljenje, slike psihiatričnih oddelkov itd.

Dolar aka Zuluf, če to name leti...jaz sem že spreobrnjen. Glej, saj lahko takoj neham, samo povej, sicer moram pa zaslužit tista dva pira iz prejšnje strani...

Prosim, da na kratko povzameš argumente in protiargumente, da bomo vedeli kakšen je rezulta...

P.S.: ProJet je gazda na tej temi, ko bo rekel, da je dost, bo dost.
Nazaj na vrh
jacoby

Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 12:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko človek tole bere, res ne ve al bi se smejal, al bi se jokal, al bi pa koga stisnil za vrat...

Podobno vztrajnost ima tudi naš Pahor, vsi se mu posmehujejo, on pa še vedno najde dovolj ovac, ki mu verjamejo neverjetno...

...ogenj gori le toliko časa, dokler ga futraš...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 051383384
ReturnToForever

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 12:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tromba je napisal/a:
MonoLith so bile super končne stopnje.

Kdaj so pa nehale biti?
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 13:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

jacoby je napisal/a:
Ko človek tole bere, res ne ve al bi se smejal, al bi se jokal, al bi pa koga stisnil za vrat...

Podobno vztrajnost ima tudi naš Pahor, vsi se mu posmehujejo, on pa še vedno najde dovolj ovac, ki mu verjamejo neverjetno...

...ogenj gori le toliko časa, dokler ga futraš...

Ta tema se kliče :
Predstavitev monoblokov NC400

-- V tej temi je govora o NC400. O njihovih lastnostih.
-- Tisti ki noče govoriti o NC400 ima druge teme.
-- Tisti ki mu gre na jok NC400 ga lahko mirno ignorira.
-- Popadki stisniti zaradi NC400 koga za vrat sodijo v domeno psihiatrije.

Dlje ko se debatira o tem izdelku, večjo slavo in veljavo dobiva. Ker se z njim ukvarja veliko ljudi. Tisti, ki mu nočete slave ga boste s svojim ignoriranjem najbolj 'oškodovali'.
Zuluf

Pridružen/-a: Pet Nov 2012 16:46
Kraj: bunga bunga

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 14:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nomad je napisal/a:
Zuluf je napisal/a:
Povejte zakaj to tako boli?

ambasador je napisal/a:
Kadar pa debatiramo o pojmu nevtralnosti in njeni vlogi v hifiju (tukaj zaradi NCore-a) se takoj nekaterim dvigne pritisk in začnejo minirati eno strujo v hifiju - za moj okus tisto, ki vsaj meni in podobno mislečim nudi boljše izhodišče pri poslušanju glasbe.

Tudi mene je to zanimalo. Potem pa sem malo pogledal:

bogomir 4051 je napisal/a:
Zelo na kratko pa še o moji Kronzilli, gre za model SXi 2x50W, ki pa jo uporabljam le kot končno stopnjo (main in). Igra neverjetno čisto, tranzienti so tako blisoviti, da se ne redko ustrašiš, v basu ima šus točno tak in točno tiste resolucije in obsega, kot je meni všeč. Na basu slišiš basovsko noto, ne pa kar nekaj napihnjenega.
Sredina je nakazano lampaška, ampak ravno prav, tako, da pri vokalih ne slišiš le glasilk ampak v resnici tudi človeške rezonančne prostore, nežnost ko je treba in korpus toraksa, ko je treba.
Moji tweeterji so 27 mm Berilij in v ne pravi kombinaciji lahko nadležni, vendar ne s Kronzillo.Strune violin so nežne, lahkotne, barvite, z lesom in ne kot neki droti prosto napeti v zraku.
Zvok je zelo transparenten, to tdim z gotovostjo, ker sem več let živel z velikimi elektrostatskimi paneli, poganjanimi z OTL monobloki. Stage je od zidu do zidu in ne le od levega do desne drajverja, s pravilno višino, ter osvetlitvijo prostora tudi po kotih. Izvajalci so beliveable velikosti, z veliko zraka vmes, imagei so pravilno gosti.
Klavir, ki je zelo zahteven inštrument za reprodukcijo in hitro kaj fercera, je priroden, pravih dimenzij. Če gre za Bosendorfer Imperial Koncert Grand, ga prav vidiš v vsej njegovi veličini (pozdravi od Čajkovskega), prav tako pa tudi zlahka vidiš mali pianino, prislonjen ob zid. S klavirji sem malo obremenjen, ker sem ga igral več let.
Rezime: v mojem sistemu naredi Kronzilla to, da se po eni plati približa hornom, po drugi elektrostatom, pa tudi (dobrih strani) klasične zasnove sistem ne skriva. Sliši se pa vsaka najmanjša menjava komponent in kablovja.
Ja, še negativna stran: poraba elektrike, vročina poleti in pa zelo, zelo dolgo se ogreva na delovno temperaturo, vsaj 2 uri, če je hladno pa še več.

deljeno z:

ProJet je napisal/a:
ProJet je napisal:Citiram:
Jao fantje, boli glava, f..ck, Game Over

100% se strinjam s tabo, z jezika si mi vzel tale opis...

Ja, ko sem ugotovil kako je mališan povozil Gronzildo ...

+

nomad je napisal/a:

Koloracija = popačenje !

Coloration: A term used to describe levels of audio Distortion that cause serious departures from a true High Fidelity rendition of the original signal.

S koloracijami se obremenjujemo, ker je to bistvo tega hobija. Naš cilj je namreč reprodukcija s čim manj popačenji, torej čim manj koloracijami. Zato pa iščemo nevtralne komponente, takšne ki bodo pokazale vso barvitost glasbe in ne takšne, ki bi vso glasbo obarvale v svojo barvo.

krat:

KR Audio Kronzilla SX Eco Price: €16.750
Hypex NC 400 price 325 EUR + VAT x 2

Je:

bogomir 4051 je napisal/a:
ProJet in Nomad & kako, da si vidva ne dasta dopovedat, da sta s svojim vsiljevanjem, modrovanjem in malo tudi norčevanjem, nadležna.

Tale povzetek mi je všeč pa še kaj bi se našlo tam okrog 12,13,... strani

Nazadnje urejal/a Zuluf Pon Nov 19, 2012 14:17; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 14:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Veliko težavo D klasi in tudi digitalnim ojačevalcem predstavlja frekvenčna odvisnost od impedance zvočnika. Najbolj je to slišno na odzivu visokih tonov na gornjem delu spektra. Nižja je impedanca, bolj utiša ekstremno visoke tone. Tudi za več kot 3dB. Pozornost pri izbiri zvočnikov je zaželjena.

Težav s tem nimajo Icepower (po zaslugi veliko feedbacka), NuForce in Hypex. Morda še kdo.
Za Icepower sem videl meritve ki kažejo da je počasen (nizek slew rate) kot lampaši z izhodnim trafom. Za druga dva pa nimam podatkov.
CAPRI

Pridružen/-a: Pet Jun 2011 23:14
Kraj: Koper

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 14:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ta tema je kot prepricevanje, da je nase Jadransko morje sedaj Rdece morje. Ni treba biti dosti pameten, da ugotovis, da je tukaj veliko takih ki jim sluh ne sluzi dobro. Drugace si ne mores razlagat , da hvalijo Crofta in NC 400 hkrati, pluvajo pa Kronzilo. Kdo zdaj kolorira in kdo je nevtralen !
Upam, da takih frustracij vsaj nekateri ne kupujete !

Pozdrav
ambasador

PrispevekObjavljeno: Pon Nov 19, 2012 19:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če parafraziram staro reklamo za kremo za sončenje:

'Vsak ima svoj faktor'

Mislim da nihče nobenega ne prepričuje. Več ali manj gre za podajanje svojih argumentov in posledično oporekanje ali prerekanje.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 23, 24, 25  Naslednja
Stran 20 od 25

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu