| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Ned Jun 03, 2012 11:27 Naslov sporočila: |
|
|
Kanček kontrasta, samo zato, da se vprašamo za smisel.
Ker če gremo samo z racionalno logiko, potem ni nič upravičeno kar stane več kot spodoben Philipsov stolp za 500€.
Ampak nekje moramo porabiti zasluženi denar. Kanček zabave (iracionalnosti ?) nam pripada, pa potrošimo kolikor pač zmoremo za ta namen. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
(((OdiumNostrum

Pridružen/-a: Sre Maj 2012 16:12 Prispevkov: 22 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Čet Jun 07, 2012 11:39 Naslov sporočila: |
|
|
Spet se po krajšem času oglašam, saj sem dobil informacije o dobavljivosti kablov v BB. Bom upošteval Hifrikov nasvet in si ne belil glave v zvezi z njimi, vendar bi se lahko zgodilo, da bi izbral kaj precenjenega, zato je dobrodošel kakršenkoli nasvet o:
VIVANCO
BOF
AUDIOQUEST
So to relativno zanesljive in zaupanja vredne firme? Se mogoče da najti na njihovem "repertuarju" kak dober kabel, zvočniški do 50€, intekonekt do 30€? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
longplay
Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53 Prispevkov: 876 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Čet Jun 07, 2012 12:12 Naslov sporočila: |
|
|
Samo zadnji pride v poštev.
Velja pravilo do 20 % naj bi bila vrednost enega kabla na ceno komponente.Do
50% pa vrednost vseh kablov na ceno celega sistema. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17 Prispevkov: 467 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Čet Jun 07, 2012 12:38 Naslov sporočila: |
|
|
100% še imajo na zalogi nekaj kosov QED Silver Anniversary. Za majhen denar (8 eur/m, pa še kakih 10% popusta dobiš) čisto soliden zvočniški kabel, več kot dovolj glede na ostale komponente. Imajo pa še nekoliko dražje QED X-Tube (mislim da 15 eur/m), ki so tudi zelo cenjeni. Vivanco je pač budget varjanta, bof je pa bigbangov brand, tako da si ne predstavljam kaj bi lahko sploh ponujali pod tem imenom. Audioquest modelov kolikor vem nimajo veliko, na zalogi sem pri njih do zdaj videl samo Type-4 (200 eur par) in Type-8 (300 eur par). Držijo še Van den Hul kablovje, o katerem pa ni zaslediti ravno najbolj pozitivnih kritik.
Za interkonekte pa lahko pogledaš za Audioquesti, jih imaš od cca 25 eur/par naprej.
V katerem BB pa se dogovarjaš glede vsega tega, tukaj na ptuju ali v mb? Ker v mb bi morali imeti vse našteto na zalogi. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
(((OdiumNostrum

|
Objavljeno: Čet Jun 07, 2012 14:22 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vama, sokrajana
Sem kar predvideval da bo približno tako ja. Bof sem že sam nekako odpikal, saj sem seznanjen z izvorom znamke, sem pa malo prebral o ostalih dveh, tako da je Audioquest dobil status najbolj verjetne izbire.
Bom vprašal za oba QED modela, hvala. Glede zvočničkih kablov. Torej rabim 2 kosa, za oba zvočnika? Mislim, da bi meter za vsakega zadostoval. Ojačevalec in zvočnika povezujeta samo zvočniška kabla? Ali tudi interkonekt? Imam nekako predstavo, da interkonekt pride v uporabo pri vezavi gramofona in ojačevalca? Torej interkonekt rabim samo 1 kos ali prav tako par? Kako pa je z jacki ne teh kablih? Na interkonektih so že "prišpičeni", ali je to potrebno storiti naknadno? Glede na to, da zvočniške prodajajo po metrih, predvidevam, da jackov še ni gor.
Glede lokacije se še nisem nič podrobneje dogovarjal. Moram jim samo sporočiti, kam (v kateri BB) naj mi dostavijo vse te komponente, tako da pride v poštev seveda Ptuj in pa Maribor. Je pa tako. O vsem tem komuniciram z uslužbenci v "costumer care", ki pa so lahko pri podajanju natančnih informacij včasih leni, tako da upam da bom vseeno od njih dobil kaj uporabnega glede teh dveh QED modelov, ki kot kaže nista v standardni ponudbi ali kaj podobnega. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

|
Objavljeno: Čet Jun 07, 2012 15:27 Naslov sporočila: |
|
|
QED in VdH mislim da nista več v prodaji (kar se je zgodilo z 80% njihove hi-fi ponudbe), imajo zgolj kose različnih dolžin. V BB že uslužbenci na določenih oddelkih ponavadi nimajo pojma, kaj prodajajo, tako da preko telefona je težko kaj rešit. Najboljše, da se odpelješ v mb (do tistega pri baumaxu), tam je en dečko ki bo kar znal svetovat. Tam mislim da je tudi še največ ostankov kablovja.
Drugače pa ja, za zvočnike rabiš dva kosa, za vsakega en. To, kar se kupuje na metre je brez konektorjev, ki pa se jih v bb tudi težko dobi, je pa res da če nimaš namena redno odklapljat/priklapljat, so konektorji čisto odveč, ker v bistvu zgolj olajšajo delo pri menjavanju.
Interkonekte pa rabišza povezavo med raznimi izvori in ojačevalcem, s tem da če planiraš priklopiti samo gramofon, dodatnih kablov ne rabiš, ker jih ima Pro-Ject že zraven. Recimo za kak CD player ali kaj drugega bi pa rabil interkonekte, to kar prodajajo v bb je ponavadi komplet (torej par), seveda z že pritrjenimi konektorji. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
longplay
|
Objavljeno: Čet Jun 07, 2012 15:33 Naslov sporočila: |
|
|
Ker vidim da potrebuješ ogromno pomoč,ti pridem vse razložim, in sistem skupaj postavim.
Brez pomoči ti ne bo šlo.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
(((OdiumNostrum

|
Objavljeno: Čet Jun 07, 2012 16:52 Naslov sporočila: |
|
|
Ma ja, saj zdaj sem se spomnil kako bi naj to "teklo". Olupiš konec kabla in ga priklopiš v "vtikač" iste barve. Vsaj tko je bilo pri mojem starem Sonyjovem stolpu hehe
Ej hvala, se bom res spravil do tistega BB, naprej pa me bodo že vodili
Sicer pa sem že gledal (sicer ne v živo, so pa predvidevam zraven tudi navodila) kako se sestavi gramofon, če pa ni kaj drugega kot povezati s 3 kabli vse skupaj, pol ne vem kje bi bila kaka past oz ovira, da ne bi bil sposoben sam pošlihtati vsega tega.
Longplay, hvala pa za ponudbo, ki bi jo z veseljem izkoristil, če bi se še na koncu res ob kaj "spotaknil". Tako da vem, kje te najdem
Bom pa bumpnil temo, če bo še to potrebno.
Hvala vsem še enkrat.
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
(((OdiumNostrum

|
Objavljeno: Čet Jun 07, 2012 17:43 Naslov sporočila: |
|
|
| Samo še nekaj. Glede na to, da imam možnost podaljšanja garancije za vse te komponente, je odločitev za uresničitev tega le vstran vržen denar ali bi bila to dobra naložba? Vem, da je to odločitev vsakega posameznika, vendar nisem seznanjen z minljivostjo hifi zadev, oz kako hitro bi se lahko pojavile kakšne težave, in kakšni bi bili stroški servisa (vem da je to skoraj nemogoče predvideti). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Slinch

|
Objavljeno: Čet Jun 07, 2012 18:48 Naslov sporočila: |
|
|
Načeloma že gre za rang, v katerem komponente ne crkujejo po tekočem traku. Škodi sicer ne, ampak če se cenovno zelo pozna potem podaljšana garancija ni neka nuja. Če je kje kakšna konkretna napaka, se itak pokaže v prvem letu. Na Dali zvočnike pa dobiš itak 5 let garancije, tak da prek teče
Drugače pa se lahko dogovoriva pa se kdaj oglasiš pri meni, imam podobno majhno sobo (8m2), komponente sem kupoval v enakem cenovnem rangu (sicer second hand), in pa tudi uporabljam Pro-Ject Debut gramofon (Esprit verzijo). |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
(((OdiumNostrum

|
Objavljeno: Pet Jun 08, 2012 16:29 Naslov sporočila: |
|
|
Res da ni nek ekstra finančni zalogaj, vendar se na koncu lahko kar nabere. Bom še premislil.
Sem se pa že nekaj na pol dogovoril za ogled komponent, če bo iz tega kaj. Hvala tudi za to možnost oz vabilo.
Sicer pa bom z vsem skupaj počakal še par dni, saj sem se včeraj spomnil, da še nekje na vikendu "leži" kup neke feršterkerije, ki smo jo dobili od družinskih prijateljev, ko so se selili v Španijo. Mogoče celo najdem kak ojačevalec (ki pa zaradi svoje starosti verjetno ne bo imel phono vhoda?), mogoče še kaj več Bom slikal in poskušal mašinerijo identificirati, mogoče naletim na kaj dragocenega hehe  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
(((OdiumNostrum

|
Objavljeno: Ned Jun 10, 2012 11:38 Naslov sporočila: |
|
|
To sporočilo bo konkreten offtopic. Mogoče bi bilo boljše, da ga premaknem kam drugam, vendar nisem našel nič ustreznejšega.
Kot sem že v prejšnjem postu omenil, je familija za relativno mali denar od družinskih prijateljev odkupila nekaj hifi komponent, ki pa so cca 10 let samevali na podstrešju, nedotaknjeni, neuporabljani, vse dokler se sam pred nekaj dnevi nisem spomnil na njih. Kot velik hifi laik seveda o njih ne vem kaj dosti, zato naproščam vsako dušo, ki zaide v to temo, da na te slikce vsaj na kratko vrže pogled, in v primeru identifikacije/kakršnegakoli uporabnega podatka pusti morebitno sporočilo.
Predvsem bi me zanimalo naslednje. Bi katerikoli od teh kosov lahko bil dostojna alternativa komponentam v mojem (skozi celotno temo) omenjanem hifi paketu? V primeru, če od teh sploh kaj še deluje. V nasprotnem primeru pa, ali bi se dalo za to zaprašeno mašinerijo iztržiti kaj denarja, ki bi mi vsaj do neke mere olajšal nakup novih komponent.
Zaradi šibke naravne svetlobe mi je flash kar konkretno ponagajal. Tako mimogrede pa vključujem še te slušalke, na katere sem prav tako naletel pri tej kratki inventuri.

Nazadnje urejal/a (((OdiumNostrum Tor Jun 12, 2012 14:03; skupaj popravljeno 2 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Vinylfan
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 23:52 Prispevkov: 891 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jun 10, 2012 12:22 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljen,
to kar si omenjal na začetku in tole, kar je na slikah sta dve "različni zgodbi"... Tole kar si našel, je precej za tistim, kar si nameraval kupiti. Sploh tale Sherwood mi je enkrat prinesel kolega v popravilo, in se spomnim, da je bil to en cel kup plastike... Takrat so bile druge komponente relativno težje... Tudi za kako vintage zadevo po mojem ni preveč zanimivo... Na koncu se bojim, da boš imel bolj stroške z odvozom, kot da boš kaj prodal... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gero
Pridružen/-a: Sob Dec 2011 15:03 Prispevkov: 196
|
Objavljeno: Ned Jun 10, 2012 13:07 Naslov sporočila: |
|
|
Baci u more...
PS. Pa ne ne boš resno vzel, boš onesnažil morje!! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
longplay
|
Objavljeno: Ned Jun 10, 2012 17:00 Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem očitno več sam ne veš kaj bi sploh rad.
Po mojem ti bo minilo do vsega.
Zvočniki bi še bili za uporabo ostalo pa je dosti za v staro šaro.
Lahko pridem pogledat zvočnike?
Kolikor vidim bi lahko bili stari B&W.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|