Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

VINTAGE
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 155, 156, 157  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
lesinar

Pridružen/-a: Čet Jan 2009 19:28
Kraj: koper

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 06, 2012 21:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdi se mi da je v tistem skladišču največ 5% Vintage opreme ostalo je plastik fantastik....drugače bi pa z veseljem preživel cel dan tam notri in si kaj izbral...morda si sestavil kakšne zvočnike glede na to da sem videl kar nekaj zv. enot , ki so bile vintage.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
zur1

Pridružen/-a: Sre Feb 2012 15:19
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 08, 2012 15:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najprej prisrčen pozdrav forumašem. Smile
Že dalj časa spremljam forum (osebno zanimanje za to področje tehnike), vendar zaradi mojega neznanja s tega področja še raje ne sodelujem Very Happy

Nisem vedel v katero temo da pišem, vendar se mi dozdeva ta mogoče še najbolj primerna... Gre pa se sicer za to, da sem dobil v dar oz po pokojnem starem očetu kompleten vintage technics sistem in pa zvočnike... Zanima me če mogoče veste kaj o njih, ker sem iskal po internetu in vse, vendar nič našel. Zvočnikov tudi ne mislim prodati ne nič, samo zanima me njihova približna kvaliteta, če kdo ve kaj o znamki itd. So pa zvočniki oblečeni v marmor, vsak označen s serijsko številko (129 in 130), stari okoli 25-30 let... Drugače pa več razvidno iz slik. Za vsako informacijo bom več kot hvaležen. Znamka je HUTER & DORBITZ WUPPERTAL, če sem pravilno razbral.
Lp Smile

[/list]
Nazaj na vrh
lesinar

Pridružen/-a: Čet Jan 2009 19:28
Kraj: koper

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 09, 2012 22:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Wuppertal je majhno mesto severno od Kolna in to je verjeno mala manufaktura ki je konec 70, 80 letih izdelovala zvočnike v imitaciji marmorja in drugega kamna : http://www.ebay.de/itm/HUTER-DORBITZ-WUPPERTAL-DESIGN-BOXEN-HD100-MARMOR-LAUTSPRECHER-HIGH-END-80ER-/270818873482
Nazaj na vrh
zur1

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 10, 2012 00:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala na odgovoru.
Tudi sam videl to na ebayu, vendar žal nisem našel nobenih drugih informacij o samem proizvajalcu, kvaliteti (dvomim da je moje uho dovolj natrenirano da lahko proglasim kaj za dobro ali ne). Smile
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 10, 2012 09:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

visokotonec je Peerless KO10DT če se še kaj spomnim. V sedemdesetih je bil top model za male pare.

Bočne stene iz marmorja je imel tudi piramidasti zvočnik RCF. Zelo učinkovit in poceni način umiritve stranic škatle. Škoda da je tako težko. Sicer enkrat ko je postavljeno, je tudi teža velik plus pri reprodukciji.
zur1

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 10, 2012 12:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador, zahvaljujem se na poučnem odgovoru! Želel izvedeti kaj imam, tako da vsaj nekaj vem o njih. hvala. Smile
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 10, 2012 14:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

v tistih časih je vsak ki je imel pet minut časa delal zvočnike, tudi v marmorju niso bili redki, najbolj znana in uspešna firma je bila PFLEID, izgledali impozantno, slišno nič posebnega, kot eden mnogih načrtov iz revij elektor in par drugih, ki so izhajale pač zato da so vsak mesec izdale par super načrtov za uberagend zvočnike za par sto mark, ,najbrž je to produkt kake male firmice kui se je v glavnem ukvarjala z nagrobniki in so še pač probali malo v drugi branži, ali pa je kak sorodnik imel tako podjetje...
Nazaj na vrh
gero

Pridružen/-a: Sob Dec 2011 15:03

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 10, 2012 18:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Saj ne moreš verjeti.... Rolling Eyes

tale je pa res ......frik
Nazaj na vrh
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 10, 2012 19:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pač eni komplekse zdravijo s ''sodelovanjem'' na forumih !

audiofrik

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 10, 2012 22:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

lahko berete tako ali tako, dejstev to ne spremeni, kamen žal ni najprimernejši material za zvočnike in se pač ni obnesel, brez skrbi da ni noben problem obdelava, če bi bil res boljši od drugih materialov bi ga masovno uporabljali, tudi cenovno ni kaj super dragega, lahko tudi izdelavo mistificirate v nebesa, ampak zvočnike je res najbolj simpl izdelovati, komponent je na trgu koliko hočeš, škatle ti lahko izdeluje vsak najmanjši mizarski obrtnik, par fizikalcev za sestavo in pakiranje pa si v igri...
seveda za kaj res vrhunskega je potreben bolj resen pristop, ampak osnova je relativno preprosta, nobene super hi tech proizvodnje in megadragih robotov ni potrebno da se štarta v nekih malih serijah...
Nazaj na vrh
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 10, 2012 22:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofrik je napisal/a:
lahko berete tako ali tako, dejstev to ne spremeni, kamen žal ni najprimernejši material za zvočnike in se pač ni obnesel, brez skrbi da ni noben problem obdelava, če bi bil res boljši od drugih materialov bi ga masovno uporabljali, tudi cenovno ni kaj super dragega, lahko tudi izdelavo mistificirate v nebesa, ampak zvočnike je res najbolj simpl izdelovati, komponent je na trgu koliko hočeš, škatle ti lahko izdeluje vsak najmanjši mizarski obrtnik, par fizikalcev za sestavo in pakiranje pa si v igri...
seveda za kaj res vrhunskega je potreben bolj resen pristop, ampak osnova je relativno preprosta, nobene super hi tech proizvodnje in megadragih robotov ni potrebno da se štarta v nekih malih serijah...

No, to je že bolje ... Wink
diyfreak

Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 11, 2012 02:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ma moram tule spet eno dodati. Moti me predvsem ena stvar da nekateri na veliko komentirajo o nekih stvareh o katerih so samo enkrat nekje nekaj prebrali kakšnih osebnih izkušenj pa nimajo. V absolutnem smislu morda kamen res ni najboljši material za zvočnike , če pa vemo da nas izdelava zvočnikov iz kamna res pride samo malenkost več kot iz lesa potem je zadeva čisto jasna - vsaj nekaterim. Naj povem iz izkušenj. Pred par leti sem prijatelju, ki ima firmo katera se ukvarja z obdelavo kamna, izdelal zvočnike. No čez nekaj časa je prišel na idejo da bi izdelal nova enaka ohišja iz marmorja. Seveda sem mu rekel da je ideja dobra in naj jo realizira - malo tudi iz mojega firbca. Čez tri tedne sem zvočne enote že premontiral v nova ohišja iz marmorja. Po pravici povedano si kaj dosti boljših rezultatov nisem obetal saj so bila tudi prejšnja ohišja iz mdf-a dokaj dobro sestavljena in ojačana. No presenečenje se je pojavilo že po prvih par taktih. Najbolj očitna razlika se je pojavila v basu , ta je naenkrat pridobil na čistoči tudi na difiniciji še posebej pa je bila razlika v nižini. Zazdelo se mi je kot da bi bas šel vsaj za pol oktave niže vendar pa nič ni izgubil na zgornjem basu. V srednjih in visoki tonih razlika ni bila tako očitna je pa vsekakor bila in to na bolje.Toliko o moji izkušnji MDF VS. MARMOR. No z Audiofrikom se o izdelavi zvočnikov kar strinjam da je osnova dokaj preprosta ampak to potem velja tudi za vse ostale zadeve tako da ne vem zakaj je izpostavil ravno zvočnike ?
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 11, 2012 09:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moje mnemnje pa je, da ni samo učinkovitost materiala razlog za uporabo ali ne. Problemi embalaže, manipulacije in prevoza so preveliki. Pa tudi kamen je kljub dostopnosti ipak dražji od furniranega MDF.

Poleg tega veliko (preveč) proizvajalcev koristi vibriranje stranic za dodaten vir basov. V kamniti škatli ostane res samo membrana, bas se sčisti, skoraj posuši - z wooferji izpod 200mm premera nimaš več kaj poslušat.. Nenazadnje nit citirani RCF niti ta zvočnik nimata prednje stranice iz kamna, ampak je MDF.
audiofrik

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 11, 2012 11:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

se strinjam in ne, sigurno je lahko kamen boljši od MDF in podobnih low cost materialov, tudi stroški so kar se prevoza ipd b istveno višji, ampak nisem mislil na cenovno dno kjer je edini faktor čim ceneje kaj narediti in vsak extra cent da o euru ne govorimo šteje, mislil sem na malo višji cenovno kvalitetni nivo ker se resno ukvarjajo z rigidnimi materiali in konstrukcijami in tu bi v primeru res očitnih prednosti bilo več proizvajalcev ki i uporaljali kamen.

Še lažje b i to šlo pri gramofonih, pa je le za na prste roke našteti proizvajalce ki ga uporaljajo, pa gre ponavadi v osnovi samo za ploščo ki nosi ležaj in par lukenj pa se ni prijelo, tudi danes ko vsak dela gramofone in ta plata ne predstavlja neke cene ali tehnološkega izziva, preprosto se zvočno ravno ne obnese...
Nazaj na vrh
ambasador

PrispevekObjavljeno: Sob Feb 11, 2012 12:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tak je

Nazadnje urejal/a ambasador Ned Feb 12, 2012 11:01; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 29, 30, 31 ... 155, 156, 157  Naslednja
Stran 30 od 157

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu