Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Predstavitev SoulSonic zvočnikov
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 22, 23, 24  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
UKLOP

Pridružen/-a: Pet Jul 2011 20:44
Kraj: DOWN TOWN ČRENŠEVCI

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 09, 2011 19:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mare pojdi spat Laughing pa najboljše da povabiš sivo eminenco in skupaj mal zalegneta.

Meni malo dol visi za razne eminence, bom raje sam enkrat poslušal zvočnike, ko bom utegnil. Raznorazne eminence po številnih revijah hvalijo tudi zvočnike, ki so skreti od zvočnikov, da človeku slabo rata.... pa ne bi raje o tem.

Bi pa čestital konstruktorju za inovativnost in zaželel čimveč uspeha. Bolj inovativnega zvočnika slovenske proizvodnje ne vem, če je kje možno najti. Slovenije se je pa očitno najbolje izogniti, ker je tole kar se tu dogaja je poden.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
boombox

Pridružen/-a: Tor Nov 2008 16:28
Kraj: Brezno

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 09, 2011 20:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Linear, najlepša hvala za tvoje mnenje, zanima me samo, zakaj mi nisi svojega mnenja povedal že na predstavitvi?

UKLOP, verjetno se ti je zapisalo Mare, namesto Linear, ali ne?

Sicer pa hvala tudi tebi, ampak iz drugih razlogov. Kot vidiš, karkoli napišem, nekateri uporabijo proti meni, tako, da res ne vem več, kako naj jim še ustrežem.

Na srečo vidim, da niso (niste) vsi takšni.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
UKLOP

Pridružen/-a: Pet Jul 2011 20:44
Kraj: DOWN TOWN ČRENŠEVCI

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 09, 2011 20:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ne bi se sploh jaz veliko sekiral in odgovarjal vsakomur. Sam Soulsonic zvočnikov še nisem slišal. Slišal sem npr. Aldebarane na audio showu. Bili so katastrofa pa se nihče ne gre tako angažirat da bi jih do konca skritiziral. Enim je pač hobi pljuvanje samo čez določene proizvode.

Me pa zanima nekaj. Kakšni so razlogi, da je zvočnik pasiven?
Nazaj na vrh
boombox

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 09, 2011 21:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zvočnik je pasiven, ker je nekje treba začeti, to je sicer tudi najpopularnejša opcija, ker omogoča širši izbor elektronike.
V mislih imam tudi aktivno verzijo (ali polaktivno), ki pa bo prišla na vrsto kasneje, cel koncept imam že "v glavi", če se smem tako izraziti.
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 09, 2011 22:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Dejmo se bolj "konstruktivno" pogovarjat_debatirat, ne ,da zapade tema v blabla kavarniški nivo ...

Morda še kaj o različnih audio_pogledih_filozofiji_konstrukcijah.
Na sosednjem AudioPulsu smo prebrali tole iz intervjuja MK : "Nikada nisam volio Wilson Audio, Avalon ili Magico zvučnike, takav zvuk mi je prenaporan za slušanje" .
Morda lahko to skupaj pokomentiramo ... Meni se zdijo ti zvočniki tako vsak sebi po zvoku, da jih ne bi metal v isti koš, ali pač Exclamation Question
boombox

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 09, 2011 23:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ajka, tem zvočnikom je skupaj to, da imajo kaloto in škatlo, kar je pri meni "big no-no", seveda pa so med njimi relativno gledano razlike, tako, kot med Apogee, Analysis in recimo Magnepan zvočniki.

Edina zanimiva kalota, ki sem jo kdaj uporabil je bila Focal berilij, ki sem jo blago rezal, za razliko od JM Lab, ampak zadeva ima še vedno zgolj 7cm". Zelo zanimiv je tudi njihov 6" nizkosrednjetonec, oboje je opisano tukaj:

Focavacloni

Če bo sedaj kdo rekel, da te enote pozna, ker jih je slišal v JM Lab zvočnikih, se moti, zvok v moji kombinaciji je bil nekaj drugega.

Sedaj mi preostane zgolj to, da prekopiram tekst iz mojega foruma, ampak to je nesmiselno, za ozadje moje "filozofije" si lahko vsak ogleda to temo:

"Ultimativni" zvočniški koncepti

še posebej tole:

simple ear-training methods to detect colorations
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 10, 2011 09:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko že ravno o kalotah, tu se Miro s tabo popolnoma strinjam. Meni osebno je poslušati kalote živi dolgčas, pa nima veze katere, v kakšnih zvočnikih, kdaj in kje, zmeraj mi nekaj manjka. Neinformativno, zademfano, grobo, kot bi čez zvočnike navlekel dekno. Ko sem izkusil dobre rezolutne ribone, amt-je, planarje, kjer se zvočna slika naenkrat odpre, prečisti in te ponese globje v glasbeno tkivo, povratka nazaj na spacane kalote več ni bilo. Meni so te zadevšne čisto drug univerzum, saj brez napora veselo pojejo tam kjer kalota zaradi svojih omejitev pač ne more.
Nazaj na vrh
boombox

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 10, 2011 10:43    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aljoša, to sem omenil že na mojem forumu, Mark&Daniel z AMT tviterjem in "underhung" nizkotoncem, je nekaj popolnoma drugega, v to sem se že prepričal, tako dinamičnega in transparentnega malega dvosistemca še nisem slišal.
Nazaj na vrh
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 10, 2011 23:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Wilson, Avalon, Magico so ipak splošno priznana kvaliteta najvišjega razreda ne glede na okuse ...

Žal, čeprav ne zagovarjam noben "koncept", kot najboljši, v najvišjem razredu ne srečamo "nobenega" OB koncepta (Morda delam komu krivico a se ne spomnim kateri bi to bil) ... Tudi jaz sem jih slišal večino tistih ,ki se prodajajo ali so bili predstavljeni in vsem je skupno izredno čist zvok, neposreden a z velikim minusem v telesu, polnosti in gostoti zvočne slike ... Čeprav gredo basi lahko zelo nizko so le ti "prazni" ...
Zgornje slikice "nightingale-audio" igra zelo dobro, a žal samo na svojo lampaško elektroniko in njemu na kožo pisano glasbo in z postavitvijo na "cm" Rolling Eyes Wink ...

Kar se tiče "kalote" je Wilson v enem od mnogih intervjujev izjavil, da jih uporablja zato, ker zmorejo največ pri najmanj minusih. Experimentiral je z vsem možnim, če se spomnite je imel celo model hibrida, ki je bil nekaj časa najdražji zvočnik na planetu Wink ...

zvocnik

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 22:12
Kraj: Piran

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 10, 2011 23:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:
... z velikim minusem v telesu, polnosti in gostoti zvočne slike ... Čeprav gredo basi lahko zelo nizko so le ti "prazni" ...

Morda res, ampak SS-ji imajo vse to. Vsaj tako, sem jih slisal.

Lp
Truth is not beauty
Beauty is not love
Love is not music
Music is the best !

FZ
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 041 737 410
matjaz z

Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 11, 2011 00:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
Žal, čeprav ne zagovarjam noben "koncept", kot najboljši, v najvišjem razredu ne srečamo "nobenega" OB koncepta (Morda delam komu krivico a se ne spomnim kateri bi to bil) ...

Tole bi pa že moral biti najvišji razred

OB LOTUS GROUP GRANADA

http://www.stereophile.com/ces2010/the_lotus_group_granada/

lp
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 11, 2011 08:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ajka je napisal/a:
LP

Wilson, Avalon, Magico so ipak splošno priznana kvaliteta najvišjega razreda ne glede na okuse ...

Žal, čeprav ne zagovarjam noben "koncept", kot najboljši, v najvišjem razredu ne srečamo "nobenega" OB koncepta (Morda delam komu krivico a se ne spomnim kateri bi to bil) ... Tudi jaz sem jih slišal večino tistih ,ki se prodajajo ali so bili predstavljeni in vsem je skupno izredno čist zvok, neposreden a z velikim minusem v telesu, polnosti in gostoti zvočne slike ... Čeprav gredo basi lahko zelo nizko so le ti "prazni" ...
Zgornje slikice "nightingale-audio" igra zelo dobro, a žal samo na svojo lampaško elektroniko in njemu na kožo pisano glasbo in z postavitvijo na "cm" Rolling Eyes Wink ...

Kar se tiče "kalote" je Wilson v enem od mnogih intervjujev izjavil, da jih uporablja zato, ker zmorejo največ pri najmanj minusih. Experimentiral je z vsem možnim, če se spomnite je imel celo model hibrida, ki je bil nekaj časa najdražji zvočnik na planetu Wink ...

Malo off topic, ampak tale slika me je zelo, zelo prijetno presenetila.

Popolnoma enak princip kot pri zvočnikih na sliki, uporabljam pri svojih zvočnikih, le da sem mojim dodal še dipolno-omnipolni princip in kup različnih ribbonov, tudi elektroniko sem prilagodil zvočnikom.

Res je, da tak, zelo specifičen zvočnik, rabi konkretne fine nastavitve, predvsem zato, ker mu z variiranjem medsebojne nastavitve malih in večjih boxov pravilno uskladiš faze.
Ko vse nastavitve uspešno izpelješ, zvočnik postane izjemno prilagojen sobi v kateri ga poslušaš in rabi relativno malo pripomočkov za dušenje odbojev.
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 11, 2011 08:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ena pomembnejših lastnosti dobrega zvočnika je homogenost po celem spektru.
S tem mislim na čimbolj podobne lastnosti kot so disperzija, resolucija, odzivnost(hitrost), harmonska struktura popačenj...tako basovca, kot srednjetonca in piskača.

Kadar poslušam zahtevno reprodukcijo (orkestri, zbori) mi več pomeni ta izenačenost po spektru kot pa npr ribbon tweeter, ki mi daje vtis da je zvok sestavljen iz dveh kosov: fantastičnih visokih - ki še poudarijo počasnost srednjetoncev (in veliko slabšo resolucijo in transparenco).

Če režeš ribbona tam okoli 550 Hz, kjer ima tudi naše uho 'crossover' imaš šanse da zamaskiraš to enormno razliko v hitrosti.
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 11, 2011 08:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
Ena pomembnejših lastnosti dobrega zvočnika je homogenost po celem spektru.
S tem mislim na čimbolj podobne lastnosti kot so disperzija, resolucija, odzivnost(hitrost), harmonska struktura popačenj...tako basovca, kot srednjetonca in piskača.

Kadar poslušam zahtevno reprodukcijo (orkestri, zbori) mi več pomeni ta izenačenost po spektru kot pa npr ribbon tweeter, ki mi daje vtis da je zvok sestavljen iz dveh kosov: fantastičnih visokih - ki še poudarijo počasnost srednjetoncev (in veliko slabšo resolucijo in transparenco).

Če režeš ribbona tam okoli 550 Hz, kjer ima tudi naše uho 'crossover' imaš šanse da zamaskiraš to enormno razliko v hitrosti.

Saj pri Impulse je ribbon dejaven od 500Hz navzgor in je koherentnost od tod naprej zagotovljena.
Res ne vem kaj je bilo narobe v Vklopu, saj je bil "doma" zvočnik neverjeten.
Moti me samo, da ljudje iščejo pomanjkljivosti in nihče ne vidi potenciala, ki ga takšna izvedba skriva.
Nikogar ni zanimala oblika, način obdelave , sama sestava driverjev, izvedba kretnice...
Čudno je, da so v tujini(LV) sistem opazili in mu namenili, kar nekaj zelo pozitivnih opisov. Kateri slovenski proizvajalec je še imel tako velik odziv na tako pomembnem dogodku in istočasno tako negativen odziv doma?
Pa še nekaj glede DIY in blagovne znamke. Blagovna znamka še ne pomeni kvalitete , saj je velikokrat le ta pomaknjena v drugi kader za profitom.
Tudi mene so zmotile domače blagovne znamke zvočnikov, sploh pri obdelavi, ki če sem iskren niso dosegale kvalitetnega DIY. Tu bi lahko omenil moj DIY projekt, ki je v veliki meri v nekaterih delih veliko nad izvedbo kakšne blagovne znamke.
V high end-u pa je večina izvedbe maloserijska in se ne razlikuje veliko od dobrega DIY. Zato je izdelek odvisen od ljudi, ki za tem stojijo in ne od blagovne znamke ali korporacije.
Live and let live.

Nazadnje urejal/a berni Pon Jul 11, 2011 08:46; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
boombox

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 11, 2011 08:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Wilson, Avalon, Magico so ogromno vložili v marketing, zato so tam, kjer so. Če bi tale firma, ki je odkupila pravice do uporabe imena legendarnega Apogee-ja, toliko vložila v marketing, kot omenjene tri, bi tudi bila na vrhu..., pri reviewerjih in audiofilih - Apogee Definitive ($100,000):

http://www.apogeeacoustics.com/specialprojects.html

Lotus Granada ($125,000) ima skoraj identične nizkotonce, kot moji zvočniki, poželi pa so visoke ocene za zvok.

Naslednji OB/line source ribbon zvočniki, ki so v tako visoki klasi, da Wilson, Avalon in Magico tja sploh ne sežejo:

http://www.transmissionaudio.com/

http://www.perfect8.com/

Morda bi omenil še te:

http://www.relcoaudio.it/

http://www.glacieraudio.com/new%20Glacier%20Audio%20Site/Products%20folder/Gilmore/Gilmoreaudio1.htm

Citiram:

Točno, zato je moja konfiguracija takšna, kot je. Če vzameš enega od domnevno najboljših tviterjev na svetu (Raal ribbon) -
s čim ga boš kombiniral pri (pod) 2kHz? Lahko bi ga kvečjemu z magnetostatom, ribbonom ali elektrostatom.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 17, 18, 19 ... 22, 23, 24  Naslednja
Stran 18 od 24

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu