Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Predstavitev SoulSonic zvočnikov
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 22, 23, 24  Naslednja

Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MAre007

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 09, 2011 08:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če ljudje niso slišali v redu, bi bilo od njih hinavsko, da bi pisali drugače. In obratno.

Mene bolj motijo primitivni komentarji na napisane kritike, ki z objektivnimi dejstvi in to temo nimajo nič.

Še vedno imam občutek, da je težava teh zvočnikov v OB principu in sicer zaradi akustičnih kratkih stikov. Če to ne bi bila težava, potem bi bila danes večina zvočnikov principa OB, ali ne?

LP MAre
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 09, 2011 08:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

UKLOP je napisal/a:
Stefi je napisal/a:
Se bojim, da si dregnil v osje gnezdo.

Omenjeni "tip" je siva eminenca naše audio scene!

Meni se zdi bolj bolan tip kot kaj drugega. Ne vem kako je mogoče vzeti resno neko kritiko, ki je napisana na kuzminem forumu in hkrati piše hvalospeve gramofonu ter pljuva po predstavljenih zvočnikih. To samo kaže kako bolana je audio scena v Sloveniji. Namesto, da bi sodelovali, se folk prca. Me prav zanima koliko časa bi na kuzminem forumu zdržala "kritika", ki bi pljuvala po njegovem gramofonu.
Ampak zgleda da kuzma uživa v pljuvanju. Še dobro, da njegov forum ne seže prav daleč.

Respect

Pa smo spet tam. Ali se je potrebno toliko ukvarjati s tem mnenjem / kritiko kao ''sive eminence'' !?
To je pač samo mnenje, ki ga lahko sprejmeš ali pač ne! Lahko si ga zapomniš, ga upoštevaš ali pa ga enostavno pozabiš ! Saj živimo v svobodni (vsaj upam) deželi in vsak lahko napiše svoje mnenje ! Potem se spraviš pa še na Kuzmo itd.!? A ne bi raje to prepustili drugim forumom in se ukvarjali sami s seboj !?

NHF Wink
UKLOP

Pridružen/-a: Pet Jul 2011 20:44
Kraj: DOWN TOWN ČRENŠEVCI

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 09, 2011 08:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MAre007 je napisal/a:
Če ljudje niso slišali v redu, bi bilo od njih hinavsko, da bi pisali drugače. In obratno.

Mene bolj motijo primitivni komentarji na napisane kritike, ki z objektivnimi dejstvi in to temo nimajo nič.

Še vedno imam občutek, da je težava teh zvočnikov v OB principu in sicer zaradi akustičnih kratkih stikov. Če to ne bi bila težava, potem bi bila danes večina zvočnikov principa OB, ali ne?

LP MAre

Se strinjam Mare, da morajo biti kritike objektivne ne pa hinavske. Hinavske kritike so res primitivne in od njih ni nobenih koristi.

Sam mislim, da je teževa z OB, da jih je bistveno težje in dražje naredit kot škatle in tega vsak ne zna.
Nazaj na vrh
MAre007

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 09, 2011 09:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moj občutek sloni na naslednji obrazložitvi:
(prvi odstavek, stran 2)

http://dl.dropbox.com/u/13589331/File0019b.pdf

Možno pa je (sam tega ne vem), da so to fizikalno omejitev izdelovalci OB zvočnikov že ustrezno rešili.

LP MAre
Nazaj na vrh
boombox

Pridružen/-a: Tor Nov 2008 16:28
Kraj: Brezno

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 09, 2011 10:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hinavsko je, če poskušaš podajati svojo "tehnično razlago", kako delujejo OB zvočniki in njihove potencijalne probleme, pa čeprav sploh ne razumeš njihovih osnov, hinavsko je, če zahtevaš odgovor na kritiko sive eminence, pa čeprav sam nisi slišal dotičnih zvočnikov, hinavsko je, če nekemu sistemu očitaš, da nečesa ne zmore v slabih pogojih, obenem pa tega ne zmore tudi tvoj sistem - v dobrih pogojih (!), hinavsko je, če se ukvarjaš z gradnjo zvočnikov in kritiziraš nekaj, kar presega tvoje znanje, doumevanje tematike in tisto, kar si do sedaj uspel narediti (svetle izjeme: Zoran in Drago), hinavsko je, če v Vklopu 2-3 ure poslušaš nov domač izdelek, ga detaljno pregledaš, dvigneš pokrov nove kretnice, ki je pokrita z razlogom, nato pa na dolgo in široko razlagaš, kako te dotični zvočnik sploh "ne potegne" (če sam ne zaslutim niti potencijala, se takoj umaknem in to po največ par minutah, ne urah), hinavsko je tudi to, da se trikrat prikažeš na demotu, srečaš konstruktorja, pa od njega niti ne poskušaš dobiti razlage za slabi zvok, temveč se iz varne razdalje sprašuješ, kje bi lahko bili vzroki.

Sicer mi hinavščina ne bo vzela zagona in volje do ustvarjanja, to je glede na to, kar sem ustvaril, popolnoma nemogoče, sploh sedaj, ko vidim, da sem dosegel daleč večje število pozitivnih kritik, kot negativnih. Sem pa zelo vesel vsake konstruktivne kritike in, kot se je do sedaj pokazalo, je bila ena povsem na mestu, prihaja pa od ljudi, ki meni in mojemu izdelku želijo dobro, ne slabo.

Pogumno je to, da si navkljub kritikam, pripravljen zastaviti svoj ugled in braniš svoje mnenje, ker si dotični izdelek spoznal v nekih drugih, čeprav ne idealnih pogojih in je dal povsem drugačen vtis, pogumno je to, da izdelka nisi slišal, pa ga kljub temu po svojih močeh nekako poskušaš braniti, ker se ti zdi, da bi znal imeti potencijal, pogumno je tudi to, da načeloma podpiraš nove napore posameznikov na tem področju, ker vidiš da jih poganjajo dobre ideje in entuzijazem - vse to, ker si globoko v svojem bistvu pozitivno naravnan do življenja in privoščiš dobro tudi drugim ljudem, ne samo sebi.

Nazadnje urejal/a boombox Sob Jul 09, 2011 20:41; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
boombox

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 09, 2011 10:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če sumiram, ljudje imajo pravico do kritikanstva, do kritike, do izražanja podpore, do izražanja nasprotovanja in prav tako imam jaz pravico, da jim odgovorim direktno tisto, kar mislim in ne tisto, kar bi oni želeli slišati od mene.
Nazaj na vrh
boombox

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 09, 2011 10:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

P.S.: Vsak moj stavek ni potrebno razumeti, kot vprašanje, na katerega je potrebno nujno odgovoriti v zagrenjeni in neizprosni maniri, včasih paše tudi kakšna pavza, sploh, če človek noče odgovoriti na pomembna vprašanja, ki jih zastavljam in to odkrito, ne med vrsticami.

Hvala in lep pozdrav,
Miro

P.S.: MAre007, malo čitanja:

http://www.dipolplus.de/[url][/url]
Nazaj na vrh
MAre007

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 09, 2011 10:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

boombox, hvala za čtivo.

Pa da ne bi bilo pomote, mislim da se vsi strinjamo, da so zvočniki po kakovosti izdelave in obliki vrhunski. Sprašujemo se samo, zakaj v tisti sobi niso zaigrali kot bi človek glede na vrhunsko izdelavo in izgled pričakoval.

Lahko da je samo soba, ki se ne ujame z zvočniki, lahko je kaj drugega, ... in na koncu, saj to sploh ni naš problem.

Morda je še največji problem, da izdelovalec ne sprejema po moško negativne kritike, čeprav je bila, sem prepričan, samo dobornamerna oz. namenjena njemu v pomoč. Zadnji njegovi posti kažejo že na paranojo. To ni dobro, ne za izdelovalca, ne za zvočnike.

LP MAre

Nazadnje urejal/a MAre007 Sob Jul 09, 2011 10:51; skupaj popravljeno 3 krat
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 09, 2011 10:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole se mi zdi neumno razlagat kot tršicam v šoli, ker pa se pretaka toliko testosterona, je skoraj nujno.
Na predstavitvi nisem bil, ker po 17ih operacijah na glasilkah pod narkozo in čakanju na 18to, nimam decibelov v grlu za glasno ali za tiho pogovarjanje daljše od 15 minut in zato ne hodim nikamor kjer je veliko govorečih ljudi.
Ko si na pol nem, si v množici tihožitje, plus, ker se ne pogovarjaš z vsemi, ker frdirbane glasilke laufajo samo na kratke proge, po naravi sumničav folk odreagira, češ," ta pa ima nekaj za bregom", ali pa, "me ne mara".

Zdaj pa k bistvenemu.

Majhen zvočnik prevelika soba" poje", velik zvočnik se v majhni sobi "poje" sam.
Če sta velika zvočnika v zanju dovolj veliki sobi, (tu ni važen princip, OB, BR, itd,) preveč skupaj, se zvočna slika podre kot hiša iz kart.

Če sta velika zvočnika v premajhni sobi preveč skupaj, se to odrazi dvojno.
Velika kvadratura membran in močni magneti ustvarijo velik zvočni tlak in deset slonov v fičotu ne pride daleč.
Konec koncev gre za drage zvočnike in ljudje z debelimi denarnicami imajo velike notranje atrije v vilah, z odprtimi stopnišči v gornja nadstropja, prostore, ki rabijo velike zvočnike.
Nekoč sem v takem atriju poslušal line source zvočnike in je cvililo, tako "izgubljeni" so bili v zanje neprimernem prostoru, prostoru, ki je dobesedno "klical" po velikih zvočnikih.

To je prva predstavitev v SLO? Wright?
Torej se je pot šele začela. Še bojo druge sobe in priložnosti.
Srečno. Wink
boombox

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 09, 2011 11:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

MAre, še enkrat si prečitaj moje poste, so en kup posipavanja s pepelom, pa tudi raznih tehničnih in drugih pojasnil. Sprejel sem kup kritik, ki so bile dobronamerne - kaj v bistvu ti še hočeš?

Prosim prečitaj si še enkrat moje odgovore, preden napišeš sledeči post.

Ker so moderatorji omejili dolžino mojih postov, bom v kratkem na mojem SoulSonic forumu odprl slovensko rubriko "vprašanja in odgovori", kjer bom odgovarjal na pomembnejša vprašanja in kritike.

Tja ste vabljeni vsi kritiki, ki mislite, da imajo moji zvočniki še prostora za izboljšave, simpatizerji in potencijalni interesenti, mislim, da se bo tam lažje osredotočiti na bistvena vprašanja. Kritikanti bodo žal poslani na dopust v banovce...

Hvala vsem!

P.S.: Hvala tudi tebi, mestn.
Nazaj na vrh
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 09, 2011 15:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

boombox je napisal/a:

Ker so moderatorji omejili dolžino mojih postov, bom v kratkem na mojem SoulSonic forumu odprl slovensko rubriko "vprašanja in odgovori", kjer bom odgovarjal na pomembnejša vprašanja in kritike.

Miro, nihče ti ne omejuje pisanja. Dolžina prispevka tekstovno ni omejena, je pa omejena časovno. Predpostavljam da si med pisanjem prekoračil 30 minutni session, zaradi česar sistem prispevka ni zagrabil. Svetujem da se daljši prispevki pišejo v beležnici in nato s kopiraj/prilepi prenesejo sem. Wink

Lep pozdrav!
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 09, 2011 16:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
Svetujem da se daljši prispevki pišejo v beležnici in nato s kopiraj/prilepi prenesejo sem. Wink

Lep pozdrav!

Podobnega sistema (sestavek napišem v Wordu) se jaz poslužujem že od vsega začetka, če vem, da bo prispevek daljši. Wink

Audiohedonist
Nazaj na vrh
MAre007

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 09, 2011 16:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

boombox je napisal/a:
MAre, še enkrat si prečitaj moje poste, so en kup posipavanja s pepelom, pa tudi raznih tehničnih in drugih pojasnil. Sprejel sem kup kritik, ki so bile dobronamerne - kaj v bistvu ti še hočeš?

Nič, samo zasmilil si se mi, ker sem dobil občutek, da si na kritike reagiral preveč čustveno.

Nobenega posipanja s pepelom ne bi bilo treba. Ti zvočniki, ki si jih naredil, so mojstrovina že sami zase - že brez da so priključeni na ojačevalec. Sam sem zelo vesel in hkrati ponosen, da imamo v Sloveniji izdelovalca tehnično tako dovršenih zvočnikov. Škoda, da jih ni več.

Ne zamerit, če te vprašamo kakšno neumnost oz. stvar, ki je tebi že zdavnaj bila kristalno jasna. Morda pa boš med temi neumnostmi kdaj naletel tudi na namig za kakšno rešitev. Tukaj smo takšni in drugačni, tako po izobrazbi, znanju, izkušnjah, navadah, okusu,... kar pa je čisto normalno. Verjetno bi potrebovali le malo več strpnosti in tolerance do drugače mislečih.

Pri vsaki novi stvari se na začetku pojavljajo težave, tudi pri najboljših izdelkih kot so dirkalniki, vesoljska plovila, .. in SoulSonic zvočniki.

Še enkrat. To kar se je zgodilo v Vklopu, ni bila nobena polomija, prej je to pri taki fazi razvoja izdelka normalno.

LP MAre
Nazaj na vrh
boombox

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 09, 2011 18:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aljoša, se opravičujem, zjutraj, ko sem napisal post v Notepad-u (tako vedno počnem, odkar sem izgubil na nekem forumu daljši tekst) in ga skopiral na AK forum, ter kliknil "pošlji", mi je ven vrglo prazen post in to trikrat. Ko sem post razdelil na tri dele je šlo, pa še takrat pri enem ne prvič. Ne vem kaj je bilo narobe, mogoče verzija PHP BB?

MAre, vse je v redu, osebno ne kuham nobenih zamer, ker to škodi zdravju, je pa res, da "motilcem" poskušam dopovedati, da za njihov "nihilizem" in sfrustriranost nimam časa, z vsemi ostalimi z veseljem komuniciram, sprejemam njihovo kritiko, poskušam ugotoviti njeno upravičenost, jim tudi kaj pojasnim, ampak takrat, ko ni interesa, da bi se posamezniki informirali o neki tematiki, potem je težko nadaljevati pogovor - to ne bi smelo biti težko razumljivo.

Lep pozdrav tebi in vsem ostalim,

Miro

Pa še nekaj, z malo lažjo noto, da se nasmejite:

http://www.youtube.com/watch?v=l2QLZXkl6sc&feature=player_embedded
Nazaj na vrh
Linear

Pridružen/-a: Čet Jun 2011 16:08
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Sob Jul 09, 2011 19:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

boombox je napisal/a:

Tja ste vabljeni vsi kritiki, ki mislite, da imajo moji zvočniki še prostora za izboljšave, simpatizerji in potencijalni interesenti, mislim, da se bo tam lažje osredotočiti na bistvena vprašanja. Kritikanti bodo žal poslani na dopust v banovce...

Hvala vsem!

P.S.: Hvala tudi tebi, mestn.

Prav zanimivo je brati zadnje Mirotove poste, kot bi opazoval kapitana ladje, ki se potaplja. Prav škoda. Imam občutek, da tistim, ki niso na njegovi strani, z grobim načinom pisanja odgovorov ne prizanaša in to kljub temu, da oni pravzaprav na zelo uvideven in spoštljiv način izražajo samo svoja mišljenja o njegovem produktu in ne o konstrukterjevi osebnosti. Ti moji stavki so morda prvi, ki so osebnostne narave, zato bom raje podal mojo mišljenje o SS, ki sem jih resno poslušal v Vklopu in sem mnenja, da zaenkrat zvočniki ne igrajo pravilno. Tukaj ne govorim o okusu zvoka avdiofila, prav tako ne bi razgljabljal o načinu razpršitve zvoka ali velikosti instrumentov, temveč bi podal mnenje, da osnovna zvočna slika ni sestavljena korektno, kar daje napačno predstavo zvoka posnetka.
Smatram, da bi produkt, ki ga je konstuktor javno predstavil Sloveniji in ga vrednoti na 30.000 EUR, moral biti končen produkt z zagotovljeno podporo prodajalca in brez dodatnih popravnih izpitov, izgovorov na slabo kakovost akustike v Vklopu ter neprimerno amplifikacijo. Žal se je pri Soulsonicu zgodilo prav slednje. In ravno v tem se razlikujejo osebe, ki ustvarijo blagovno znamko in osebe, ki ostajajo Do It Your Self.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Ta tema je zaklenjena: ne moreš urejati sporočil ali odgovarjati na objave.    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 22, 23, 24  Naslednja
Stran 17 od 24

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu