Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

win 7 /64

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
elvis

Pridružen/-a: Pet Maj 2010 19:42
Kraj: Od blizu

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 08, 2011 20:08    Naslov sporočila: win 7 /64 Odgovori s citatom

Živjo,

dokler sem imel win XP nisem imel problemov s squeezebox serverjem. Sedaj pa imam win 7, 64 bitne, pa stalno nekaj nagaja. Ali kdo kaj ve o tem, da se ne bom po nepotrebnem mučil do nezavesti.

Ko instaliram squeezebox server (na frišno) in nastavim direktorij z muziko stvar takoj deluje brez problemov. Nato pa po restartu računalnika ne deluje več...

1. touch se ne poveže s squeezebox serverjem kljub temu da izpiše ime ki sem ga nastavil (Music library name), kar pomeni da je mreža OK
2. ko nastavim direktorij v katerem je muzika (Music Folder) mi touch izpiše 'empty' tudi če se mi že uspe povezati...

Ali kdo laufa squeezebox server na sedemki 64 in ve v čem je trik, predvidevam da kake pravice ali kaj podobnega ??

Hvala in LP, Elvis
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 08, 2011 20:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sicer nimam SB, ampak mislim, da bo tale logika. Moral bos odinstalirat SBS in potem ponovno instalirat in to tako, da bos na setup kliknil z desnim klikom in izbral "Install as Administrator".

lp, d.
Nazaj na vrh
elvis

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 08, 2011 21:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Takoj probal, ampak žal ne pomaga... je pa za znoret zoprno Mad
Nazaj na vrh
dr.sah

Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 08, 2011 21:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Potem pa se lokalno prijavi kot administrator, in probaj še z tem userjem instalirati. Torej account administrator.
Omogočiš ga tako: desni klik na moj racunalnik, nato upravljaj, nato uporabniki in skupine ( nekaj takega), nato uporabniki, in desni klik na administratorja ter omogoči.
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 08, 2011 21:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pa tole nastudiraj se: klik
Vec pa zal ne morem pomagat, ker ne morem probavat v praksi.

p.s. Temo bi jaz pozicioniral v temo o Squeezboxu kot in ne v hi-fi.

lp, d.
Nazaj na vrh
dr.sah

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 08, 2011 22:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prebral nekje na začetku, izklopi firewall za test.
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 09, 2011 05:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

V firewallu imaš opcijo, kaj spustiš skozi - odkljukaj SBS.
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 09, 2011 07:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz imam 64 bitni Windows 7 / Home Premium, pa mi SB server deluje brez kakršnega koli problema. Ob instalaciji SB serverja na računalnik sem samo sledil namestitvenemu čarovniku, le pot do mape iz katere naj se črpa glasba, sem moral nastaviti. Vse ostalo pa sem samo potrjeval "naprej", torej privzeto po čarovniku. Če si menjal le OS in si imel SB server že na XP-jih, je možno da ni bilo vse počiščeno in ti sedaj kaj nagaja zaradi reinstalacije na nov OS. Zgolj ugibam, ker se ne spoznam toliko na računalništvo. Pravim le, da imam jaz izkušnjo, kot sem jo opisal. Torej, prvo nalaganje SB serverja in na nov računalnik je šlo brez problema.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 09, 2011 08:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko Windows nameščajo posodobitve, je včasih potrebno v požarnem zidu deblokirati SBS.
elvis

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 09, 2011 14:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala vsem ki mi pomagate z nasveti !
Torej izklučil sem firewall in se potem server takoj brez problemov poveže.
Ko je povezan in grem v direktorij z muziko mi touch izpiše 'empty' na PCju v web vmesniku pa tudi ne kaže komadov...
Ko firewall vključim nazaj se klub temu da imam obkljukano in dovoljeno izjemo na 'squeezebox.exe' ne poveže več, na touchu pa se vidi ime ki je nastavljeno na serverju.
Imam win 7 ultimate, 64bit in sem jih sveže naložil na svež, nov ssd.
Ni drugega kot sprobavat naprej in gledat forume, če se ne bom prej naveličal in dal nazaj XPje.
Zanimivo je pa to, da po novi instalaciji vse deluje takoj brez problemov dokler ne restartam računalnika. Nato nastopijo problemi. Prijavljen sem pa kot administrator.
elvis
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Čet Jun 09, 2011 14:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

SBS imas zadnjo verzijo v7.5.4 ?
Nazaj na vrh
elvis

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 13, 2011 19:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No pa sem uštimal !
En teden sem se ubadal kako in kaj in zakaj sbs ne dela, pa firewall pa porti pa nevem kaj še, potem pa sem namesto 'ultimate' verzije naložil 'home premium' in dela vse s prve, kot pravi before - hvala. Trapasta rešitev, ampak če drugače ne gre oz nisem znal je pa to to.
elvis
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 13, 2011 19:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kdo bi razumel te računalnike! Laughing
Morda problem niti ni bil v ultimate verziji, a komu mar, glavno da sedaj dela brez problema.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
dr.sah

PrispevekObjavljeno: Pon Jun 13, 2011 20:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vašno da dela, čeprav ni bil problem v verziji, sem prepričan.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu