| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
elvis
Pridružen/-a: Pet Maj 2010 19:42 Prispevkov: 32 Kraj: Od blizu
|
Objavljeno: Sre Jun 08, 2011 20:08 Naslov sporočila: win 7 /64 |
|
|
Živjo,
dokler sem imel win XP nisem imel problemov s squeezebox serverjem. Sedaj pa imam win 7, 64 bitne, pa stalno nekaj nagaja. Ali kdo kaj ve o tem, da se ne bom po nepotrebnem mučil do nezavesti.
Ko instaliram squeezebox server (na frišno) in nastavim direktorij z muziko stvar takoj deluje brez problemov. Nato pa po restartu računalnika ne deluje več...
1. touch se ne poveže s squeezebox serverjem kljub temu da izpiše ime ki sem ga nastavil (Music library name), kar pomeni da je mreža OK
2. ko nastavim direktorij v katerem je muzika (Music Folder) mi touch izpiše 'empty' tudi če se mi že uspe povezati...
Ali kdo laufa squeezebox server na sedemki 64 in ve v čem je trik, predvidevam da kake pravice ali kaj podobnega ??
Hvala in LP, Elvis |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Sre Jun 08, 2011 20:20 Naslov sporočila: |
|
|
Sicer nimam SB, ampak mislim, da bo tale logika. Moral bos odinstalirat SBS in potem ponovno instalirat in to tako, da bos na setup kliknil z desnim klikom in izbral "Install as Administrator".
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
elvis
|
Objavljeno: Sre Jun 08, 2011 21:21 Naslov sporočila: |
|
|
Takoj probal, ampak žal ne pomaga... je pa za znoret zoprno  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Jun 08, 2011 21:34 Naslov sporočila: |
|
|
Potem pa se lokalno prijavi kot administrator, in probaj še z tem userjem instalirati. Torej account administrator.
Omogočiš ga tako: desni klik na moj racunalnik, nato upravljaj, nato uporabniki in skupine ( nekaj takega), nato uporabniki, in desni klik na administratorja ter omogoči. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Sre Jun 08, 2011 21:38 Naslov sporočila: |
|
|
Pa tole nastudiraj se: klik
Vec pa zal ne morem pomagat, ker ne morem probavat v praksi.
p.s. Temo bi jaz pozicioniral v temo o Squeezboxu kot in ne v hi-fi.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
|
Objavljeno: Sre Jun 08, 2011 22:26 Naslov sporočila: |
|
|
| Prebral nekje na začetku, izklopi firewall za test. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Čet Jun 09, 2011 05:28 Naslov sporočila: |
|
|
V firewallu imaš opcijo, kaj spustiš skozi - odkljukaj SBS. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Čet Jun 09, 2011 07:59 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz imam 64 bitni Windows 7 / Home Premium, pa mi SB server deluje brez kakršnega koli problema. Ob instalaciji SB serverja na računalnik sem samo sledil namestitvenemu čarovniku, le pot do mape iz katere naj se črpa glasba, sem moral nastaviti. Vse ostalo pa sem samo potrjeval "naprej", torej privzeto po čarovniku. Če si menjal le OS in si imel SB server že na XP-jih, je možno da ni bilo vse počiščeno in ti sedaj kaj nagaja zaradi reinstalacije na nov OS. Zgolj ugibam, ker se ne spoznam toliko na računalništvo. Pravim le, da imam jaz izkušnjo, kot sem jo opisal. Torej, prvo nalaganje SB serverja in na nov računalnik je šlo brez problema. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Čet Jun 09, 2011 08:40 Naslov sporočila: |
|
|
Ko Windows nameščajo posodobitve, je včasih potrebno v požarnem zidu deblokirati SBS. _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
elvis
|
Objavljeno: Čet Jun 09, 2011 14:14 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala vsem ki mi pomagate z nasveti !
Torej izklučil sem firewall in se potem server takoj brez problemov poveže.
Ko je povezan in grem v direktorij z muziko mi touch izpiše 'empty' na PCju v web vmesniku pa tudi ne kaže komadov...
Ko firewall vključim nazaj se klub temu da imam obkljukano in dovoljeno izjemo na 'squeezebox.exe' ne poveže več, na touchu pa se vidi ime ki je nastavljeno na serverju.
Imam win 7 ultimate, 64bit in sem jih sveže naložil na svež, nov ssd.
Ni drugega kot sprobavat naprej in gledat forume, če se ne bom prej naveličal in dal nazaj XPje.
Zanimivo je pa to, da po novi instalaciji vse deluje takoj brez problemov dokler ne restartam računalnika. Nato nastopijo problemi. Prijavljen sem pa kot administrator.
elvis |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Čet Jun 09, 2011 14:28 Naslov sporočila: |
|
|
| SBS imas zadnjo verzijo v7.5.4 ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
elvis
|
Objavljeno: Pon Jun 13, 2011 19:25 Naslov sporočila: |
|
|
No pa sem uštimal !
En teden sem se ubadal kako in kaj in zakaj sbs ne dela, pa firewall pa porti pa nevem kaj še, potem pa sem namesto 'ultimate' verzije naložil 'home premium' in dela vse s prve, kot pravi before - hvala. Trapasta rešitev, ampak če drugače ne gre oz nisem znal je pa to to.
elvis |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Pon Jun 13, 2011 19:34 Naslov sporočila: |
|
|
Kdo bi razumel te računalnike!
Morda problem niti ni bil v ultimate verziji, a komu mar, glavno da sedaj dela brez problema. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
|
Objavljeno: Pon Jun 13, 2011 20:17 Naslov sporočila: |
|
|
| vašno da dela, čeprav ni bil problem v verziji, sem prepričan. |