Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Rabljen ojačevalec
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
MAre007

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 07, 2011 00:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PURPLE je napisal/a:
Imam vprašanje glede ohmov. Če ima ojačevalec predpisano 8 ohm bi znal bit problem če nanj obesim 6 ohmske zvočnike? Tehnics ima predpisano 4 ohm, tako je tukaj vseeno.

Po kmečki logiki ne sme biti težav, tudi če z "8 ohmskim" ojačevalcem poganjaš 4 ohmske zvočnike.

Paziti moraš samo to, da gumb za glasnost ne odpiraš preveč in nikakor ne do konca
, saj je skala umerjena na breme 8-ih ohmov. Ojačevalec odda neko določeno moč bri bremenu 4-ih ohmov že pri nižji napetosti kot pri bremenu z 8-imi ohmi. Torej je gumb glasnosti za isto moč manj odprt oz. zasukan na desno.

Sam imam točno tak primer, pa zadeva dela odlično, potrjena pa je tudi s strani proizvajalca.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PURPLE

Pridružen/-a: Ned Jan 2010 19:27
Kraj: Savinjska

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 07, 2011 01:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gerchy je napisal/a:
PURPLE je napisal/a:
Imam vprašanje glede ohmov. Če ima ojačevalec predpisano 8 ohm bi znal bit problem če nanj obesim 6 ohmske zvočnike? Tehnics ima predpisano 4 ohm, tako je tukaj vseeno.

Pa si dobro pogledal?
Navadno gre za razpon od 4 Ω do 8 Ω, torej si s 6 Ω ravno vmes.

Gledal sem Yamahe iz 80tih (AX 900, A1020) let in nekatere so imele predpisano 8 ohm in ne manj - zato sem vprašal.

SONYi ES serije 7 in 8 imajo pa kr lepe cene.
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 07, 2011 18:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PURPLE je napisal/a:
gerchy je napisal/a:
PURPLE je napisal/a:

Pa si dobro pogledal?
Navadno gre za razpon od 4 Ω do 8 Ω, torej si s 6 Ω ravno vmes.

Gledal sem Yamahe iz 80tih (AX 900, A1020) let in nekatere so imele predpisano 8 ohm in ne manj - zato sem vprašal.

SONYi ES serije 7 in 8 imajo pa kr lepe cene.

dobrega ojačevalca ne moreš dobit za 100 ali 200 eur.fantje to si dajte zapomnit.
tudi kvalitetne vintage zadeve ne padejo pod določeno ceno.... Rolling Eyes
Nazaj na vrh
wayfarer

Pridružen/-a: Pet Jan 2011 16:27
Kraj: Tržič

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 15, 2011 10:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Živjo, sem nov na forumu, sestavljam pa si moj prvi hi-fi sistem in potrebujem vašo pomoč Cool

Zvočnike imam JM LAB Megane Carat, 85W, 8ohm, biwiring. Ravnokar sem kupil kable QED Silver Anniversary-XT, potrebujem pa še soliden ojačevalec, v mislih sem imel Rotel ali Cambridge Audio. CD enoto imam od pioneerja (blueray).

Za ojačevalec sem pripravljen odšeti do 500€.

Kaj mi svetujete?

LPJ
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 15, 2011 10:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali pride v upoštev tudi rabljen ali izključno nov ojačevalnik? V prvem primeru imaš mnogo širši izbor in še boljšo kvaliteto za enak znesek.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
wayfarer

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 15, 2011 10:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
Ali pride v upoštev tudi rabljen ali izključno nov ojačevalnik? V prvem primeru imaš mnogo širši izbor in še boljšo kvaliteto za enak znesek.

Se strinjam, rabljen vsekakor pride v poštev Very Happy
Nazaj na vrh
wayfarer

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 15, 2011 10:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gledal sem tegale, ampak je verjetno že prodan :/
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_ad&id=4563
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 15, 2011 11:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole bi jaz priporocal, ce se ima g. matjaz. Sem ju slisal in to so ze zelo resne zadeve. KLIK.

lp, d.
Nazaj na vrh
wayfarer

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 15, 2011 12:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ga bom kar poklical, hvala:)
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 15, 2011 12:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

delfinus je napisal/a:
Tole bi jaz priporocal, ce se ima g. matjaz. Sem ju slisal in to so ze zelo resne zadeve. KLIK.

lp, d.

To bi utegnila biti prava stvar, za povrh pa še ugodna cena.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
PURPLE

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 30, 2011 19:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prosil bi za pomoč. Na netu iščem navodila za SONY TA F730ES in ne najdem ničesar. Prosil bi, če ima kdo kakšno povezavo z navodili za uporaba, da jo prilepi sem, da si lahko skinem fajl. Hvala.
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 30, 2011 19:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

PURPLE je napisal/a:
Prosil bi za pomoč. Na netu iščem navodila za SONY TA F730ES in ne najdem ničesar. Prosil bi, če ima kdo kakšno povezavo z navodili za uporaba, da jo prilepi sem, da si lahko skinem fajl. Hvala.

Navodila za omenjeni ojačevalnik že so na netu, ampak proti plačilu - žal. Za 9,99 eura jih lahko kupiš. Edino, če najdeš koga, ki ima ta navodila, da ti jih pošlje, skopira ali kakorkoli...

Audiohedonist
Nazaj na vrh
PURPLE

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 30, 2011 19:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za plačilo vem, da se dobijo, mislim sem drugo opcijo. Našel sem par povezav z free download vendar jih za ta model ni bilo gor.
Nazaj na vrh
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 30, 2011 20:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Včasih je v navodilih več modelov, tako da poizkusi s kakšnim modelom višje ali nižje, mogoče je zraven.
Nazaj na vrh
Jazstsem

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 19:47
Kraj: Moravče

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 30, 2011 23:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni

Za omenjeni model imam samo "service manual", če kaj pomaga. Je v PDF, lahko pošljem na mail.

LP

mtj
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6  Naslednja
Stran 4 od 6

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu