| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
MAre007
Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23 Prispevkov: 605 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 07, 2011 00:04 Naslov sporočila: |
|
|
| PURPLE je napisal/a: | | Imam vprašanje glede ohmov. Če ima ojačevalec predpisano 8 ohm bi znal bit problem če nanj obesim 6 ohmske zvočnike? Tehnics ima predpisano 4 ohm, tako je tukaj vseeno. |
Po kmečki logiki ne sme biti težav, tudi če z "8 ohmskim" ojačevalcem poganjaš 4 ohmske zvočnike.
Paziti moraš samo to, da gumb za glasnost ne odpiraš preveč in nikakor ne do konca, saj je skala umerjena na breme 8-ih ohmov. Ojačevalec odda neko določeno moč bri bremenu 4-ih ohmov že pri nižji napetosti kot pri bremenu z 8-imi ohmi. Torej je gumb glasnosti za isto moč manj odprt oz. zasukan na desno.
Sam imam točno tak primer, pa zadeva dela odlično, potrjena pa je tudi s strani proizvajalca. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PURPLE
Pridružen/-a: Ned Jan 2010 19:27 Prispevkov: 236 Kraj: Savinjska
|
Objavljeno: Pet Jan 07, 2011 01:11 Naslov sporočila: |
|
|
| gerchy je napisal/a: | | PURPLE je napisal/a: | | Imam vprašanje glede ohmov. Če ima ojačevalec predpisano 8 ohm bi znal bit problem če nanj obesim 6 ohmske zvočnike? Tehnics ima predpisano 4 ohm, tako je tukaj vseeno. |
Pa si dobro pogledal?
Navadno gre za razpon od 4 Ω do 8 Ω, torej si s 6 Ω ravno vmes. |
Gledal sem Yamahe iz 80tih (AX 900, A1020) let in nekatere so imele predpisano 8 ohm in ne manj - zato sem vprašal.
SONYi ES serije 7 in 8 imajo pa kr lepe cene. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Pet Jan 07, 2011 18:25 Naslov sporočila: |
|
|
| PURPLE je napisal/a: | | gerchy je napisal/a: | | PURPLE je napisal/a: | | Imam vprašanje glede ohmov. Če ima ojačevalec predpisano 8 ohm bi znal bit problem če nanj obesim 6 ohmske zvočnike? Tehnics ima predpisano 4 ohm, tako je tukaj vseeno. |
Pa si dobro pogledal?
Navadno gre za razpon od 4 Ω do 8 Ω, torej si s 6 Ω ravno vmes. |
Gledal sem Yamahe iz 80tih (AX 900, A1020) let in nekatere so imele predpisano 8 ohm in ne manj - zato sem vprašal.
SONYi ES serije 7 in 8 imajo pa kr lepe cene. |
dobrega ojačevalca ne moreš dobit za 100 ali 200 eur.fantje to si dajte zapomnit.
tudi kvalitetne vintage zadeve ne padejo pod določeno ceno....  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
wayfarer
Pridružen/-a: Pet Jan 2011 16:27 Prispevkov: 5 Kraj: Tržič
|
Objavljeno: Sob Jan 15, 2011 10:09 Naslov sporočila: |
|
|
Živjo, sem nov na forumu, sestavljam pa si moj prvi hi-fi sistem in potrebujem vašo pomoč
Zvočnike imam JM LAB Megane Carat, 85W, 8ohm, biwiring. Ravnokar sem kupil kable QED Silver Anniversary-XT, potrebujem pa še soliden ojačevalec, v mislih sem imel Rotel ali Cambridge Audio. CD enoto imam od pioneerja (blueray).
Za ojačevalec sem pripravljen odšeti do 500€.
Kaj mi svetujete?
LPJ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Sob Jan 15, 2011 10:34 Naslov sporočila: |
|
|
Ali pride v upoštev tudi rabljen ali izključno nov ojačevalnik? V prvem primeru imaš mnogo širši izbor in še boljšo kvaliteto za enak znesek. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
wayfarer
|
Objavljeno: Sob Jan 15, 2011 10:45 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | | Ali pride v upoštev tudi rabljen ali izključno nov ojačevalnik? V prvem primeru imaš mnogo širši izbor in še boljšo kvaliteto za enak znesek. |
Se strinjam, rabljen vsekakor pride v poštev  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
wayfarer
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Sob Jan 15, 2011 11:42 Naslov sporočila: |
|
|
Tole bi jaz priporocal, ce se ima g. matjaz. Sem ju slisal in to so ze zelo resne zadeve. KLIK.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
wayfarer
|
Objavljeno: Sob Jan 15, 2011 12:02 Naslov sporočila: |
|
|
| Ga bom kar poklical, hvala:) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Sob Jan 15, 2011 12:55 Naslov sporočila: |
|
|
| delfinus je napisal/a: | Tole bi jaz priporocal, ce se ima g. matjaz. Sem ju slisal in to so ze zelo resne zadeve. KLIK.
lp, d. |
To bi utegnila biti prava stvar, za povrh pa še ugodna cena. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PURPLE
|
Objavljeno: Ned Jan 30, 2011 19:11 Naslov sporočila: |
|
|
| Prosil bi za pomoč. Na netu iščem navodila za SONY TA F730ES in ne najdem ničesar. Prosil bi, če ima kdo kakšno povezavo z navodili za uporaba, da jo prilepi sem, da si lahko skinem fajl. Hvala. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

|
Objavljeno: Ned Jan 30, 2011 19:22 Naslov sporočila: |
|
|
| PURPLE je napisal/a: | | Prosil bi za pomoč. Na netu iščem navodila za SONY TA F730ES in ne najdem ničesar. Prosil bi, če ima kdo kakšno povezavo z navodili za uporaba, da jo prilepi sem, da si lahko skinem fajl. Hvala. |
Navodila za omenjeni ojačevalnik že so na netu, ampak proti plačilu - žal. Za 9,99 eura jih lahko kupiš. Edino, če najdeš koga, ki ima ta navodila, da ti jih pošlje, skopira ali kakorkoli... _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
PURPLE
|
Objavljeno: Ned Jan 30, 2011 19:54 Naslov sporočila: |
|
|
| Za plačilo vem, da se dobijo, mislim sem drugo opcijo. Našel sem par povezav z free download vendar jih za ta model ni bilo gor. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 30, 2011 20:32 Naslov sporočila: |
|
|
| Včasih je v navodilih več modelov, tako da poizkusi s kakšnim modelom višje ali nižje, mogoče je zraven. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Jazstsem
Pridružen/-a: Sre Jan 2009 19:47 Prispevkov: 31 Kraj: Moravče
|
Objavljeno: Ned Jan 30, 2011 23:54 Naslov sporočila: |
|
|
Pozdravljeni
Za omenjeni model imam samo "service manual", če kaj pomaga. Je v PDF, lahko pošljem na mail.
LP
mtj |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|