Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Gradnja HTPC
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 31, 32, 33  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
mauntC

Pridružen/-a: Tor Dec 2010 12:15
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 21, 2010 08:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo

HTPC sem včeraj naročil. Vzel sem tavelko ohišje LC17. Malo me pa skrbi okoli matične vzel sem Gigabyte GA-MA770X-UD3. Upam, da je vredu. Danes imam še čas, da spremenim.
Tavelko ohišje sem vzel zaradi možnosti nadgradnje pa bolj zračno je. Nebo skrbi zaradi pregrevanja.

Delfinus hvala za vso prijaznost in prezentacijo tvojega sistema. Huda mašinerija ni kaj.

P.S. borovničke so bile super:).
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 21, 2010 10:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hej,

maticno plato Gigabyte GA-MA770X-UD3 ne najdem na spisku uradnih plat od Gigabyta. Verjetno je namesto tiste crke X kaksna druga crka? Daj mi prosim direkten link do plate, da vidim. Tu moras bit previden, ker je lahko plata za DDR2 ali pa DDR3 rame. To je sicer prakticno vseeno kaj vzames, le vedet moras, katera plata je, da prave rame vzames.

Jaz imam tole plato GA-MA770-UD3 rev2.0 in je super plata. Dovolj USB, ostalih prikljuckov, razsiritvenih rez, tako da se prav nic ne pritozujem cez njo.

p.s. borovnick je zmanjkal, zdaj so na vrsti maline Wink.

lp, d.
Nazaj na vrh
mauntC

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 21, 2010 10:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole je plata...rami so ddr3.

http://www.sestavi.si/index.php/item/display/6187

So pa rekli, da mi bojo sami mašino sestavili pa stestirali. Najprej sem mislil sam skupaj zmetat. Pa je tako bolš, če bi bila kakšna komponenta v okvari bi moral nazaj pošiljat.

Hehe, maline so tut super.

Lp Primož
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 21, 2010 12:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hi,

na sliki pri sestavi.si je napacna plata, ceprav so vsi tehnicni podatki spodaj pravilni. Pravilna slika je tale: KLIK . Sicer pa gre prakticno za isto plato, kot jo imam tudi jaz, s to razliko, da je ta tvoja na DDR3 ramih, moja pa na DDR2. Ce ti jo pa skupaj dajo je tudi okey. Js sem si zelel kar sam, da sem kable speljal pod plato, namontiral tiste specialne vijake itn.

Gledam zdajle se ohisja pri sestavi.si. Ce bi js jemal novega bi me zamikalo Silverstone La Scala LC-13, ki je za moj okus se bolj spucano in zgleda kot kaksna koncna stopnja Smile. Notranja konfiguracija je ista. Sam sem svoje ohisje dobil prek e-baya ugodno in nisem dolgo razmisljal.

lp, d.
Nazaj na vrh
mauntC

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 10:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo

Mašina je doma in že nastavljam software.
Po tvojem priporočilu delfinus sem vzel LC-13 in mi ni žal.
Zaenkrat me mučijo dve stvari.
Ne znam naštimat mce daljinca, da bi mi po pritisku na zeleno tipko zagnal xbmc in ne media center. Nekaj sem se mučil s skriptami, ki sem jih potegnil z enga foruma vendar neuspešno. Ja kakšna druga finta?

Problem imam tudi z črnim robom (razvidno na fotkah). Sem pregledal vse možno v nastavitvah kartice pa ne gre nastavit sliko do roba ekrana.

Sem spregledal kakšno nastavitev morda?

Lep pozdrav
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 10:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poskusi v nastavitvi TV. Wink Moj skromen predlog.
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 10:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Super zgleda. SEm imel kar problem najt HTPC, ker je tako kamufliran zgolj samo z eno lediko. Mi je vsec minimal. Smile

Kar se tice problemov
- crni rob: Problem kompenziras v ATI gonilnikih. Nalozi nove gonilnike ATI. pojdi pod CCC in najdi opcijo Overscan. Potegni drsnik, da ti crni rob zgine. Tule je slika kako zgleda, samo se mi zdi da novi CCC cist malenkost drugace zgleda, ampak logika je ista.

Kar se tice MCE daljinca. Katerega tocno imas? Za vsakega je lahko malenkost drugacna receptura usposobitve. Odvisno od tipa daljinca pa je tudi odvisno ali lahko zeleno tipko preprogramiras ali pa ne.

lp, d.
Nazaj na vrh
mauntC

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 12:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Problem je bil v driverih, sem posodobil in našel overscan v nastavitvah.
Daljinec je pa tale
[/quote]

model 1039.

Mel bom pa še kar nekaj dela. Najprej menjava recieverja, jutri pride sr5005. Starega se ni splačalo več rihtat, skurjeni digitalni vhodi.
Pol bo treba še kablovje skriti.
Mašina se pa kar precej dere tak, da bom vezal upore na ventilatorje na ohišju. Najbolj glasna sta, če pa še ne bo vredu pride pa na vrsto menjava venta na CPU.
Lp
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 12:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tole mislim, da bo vse kar potrebujes za zagon Xbmc preko zelene tipke. Branje klik.

Download

Kar se tice ventov jaz imam vse vezane preko uporov ali preko Zalman Fan Mata ali pa so kontrolirani preko plate glede na temperaturo. Ker pa je temp nizka to nikoli ni problem, da bi kaj ruzilo. Tudi ornk CPU HSF se splaca nabavit. Sploh taksnega pokoncnega, da ti vent direkt preko stranske reze vlece zrak v ohisje. Vendar pazi kljub velikemu HTPC ohisju si omejen z visino taksnega HSF. Hladilnik kot ga imam jaz (Xigmatek Nepartak S983) gre v to ohisje ravno prav.

lp, d.
Nazaj na vrh
mauntC

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 17:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Super!!!
Zadeva na linku dela. Zelena tipka zažene xbmc juhej.

Hvala za info okoli utišanja ventov. Bom poskusil fan mate.

Lep pozdrav
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 17:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da se jaz nekaj vprsam, kje si ubodel MCE remote?

lp, d.
Nazaj na vrh
mauntC

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 28, 2010 17:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Remote sem nabavil v Tealu v Laškem.
Lp
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 01, 2011 23:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Morda je vredno omeniti, da je ze nekaj dni zunaj uradna stabilna verzija XBMC 10.0 Dharma.

Download
Nazaj na vrh
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 12, 2011 12:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zanimiva ohišja po meri tudi za htpc.
http://modu.it/home.html
Nazaj na vrh
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 12, 2011 12:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poštnino ima preveč navito, da bi se splačalo pri njemu kupovati.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Domači kino Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 31, 32, 33  Naslednja
Stran 17 od 33

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu