| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Gorazd

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 14:44 Prispevkov: 323 Kraj: Sl. Bistrica
|
Objavljeno: Ned Dec 12, 2010 23:20 Naslov sporočila: |
|
|
UU, tole je bilo pa ekspresno
Torej, bi po tvojem mnenju komot laufala tale kombinacija, ki si jo naštel?
Pa 420W napajalnik bi uspel to nahranit?
No, glede ION grafične... prijatelj (ki spremlja tale forum) se je totalno zapalil na ASROCK nettopa, ki ima vgrajeno tole ION grafično. Pa pravite, da bi ji znali delati probleme 1080p filmi? Upam, da se bo sam kaj javil in še kaj vprašal
@Delfinus
Hvala za ekspresni odgovor, mogoče bom še kaj vprašal
Lp, G _________________ "I am the master of my fate
I am the captain of my soul"
DanishAudiophileLoudspeakerIndustries |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55 Prispevkov: 1636 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Ned Dec 12, 2010 23:22 Naslov sporočila: |
|
|
Hej, 420W PSU bi komot to pognal, ker so to vse nizko potratne zadeve. IONa bi jaz osebno odsvetoval za 1080p vsebine. Ce pa se mas kej pa kr vprasaj,
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mauntC
Pridružen/-a: Tor Dec 2010 12:15 Prispevkov: 13 Kraj: Laško
|
Objavljeno: Tor Dec 14, 2010 12:35 Naslov sporočila: |
|
|
| delfinus je napisal/a: | Hoj, seveda se da, tole je ze kar zelo zmogljiv in spodoben HTPC.
npr tole:
Maticna: GIGABYTE GA-MA74GMT-S2, MICRO ATX / 45EUR
CPU: PROCESOR AMD Athlon II X2 250, 3,0GHz, Dual-Core, S-AM3, Boxed / 55EUR
RAM: APACER DDR3 4GB PC10600/1333 128X8 APA KIT2 / 61EUR
Graficna: SAPPHIRE RADEON HD 5450, LITE RETAIL, 512MB / 39EUR
HDD: Samsung 500GB 16MB SATA2 300 7200 HD502HJ / 38EUR
DVD/RW: NEC AD-7260S SATA BULK / 17EUR
Skupaj: 255EUR
Iber ales za HD filme, glasbo in obdelovanje fotk preko photoshopa in ostalo net, pisarnisko delo. Za cene sem gledal na sestavi.si.
Na IONa se glede HD 1080p mkv ne bi zaenkrat se prevec zanasal.
lp, d. |
Pozdravljeni
Sem nov na forumu in sem se zelo navdušil za gradnjo htpc.
Tale konfiguracija, ki si jo sestavil se mi zdi zelo vredu.
Imam par vprašanj zate delfinus.
Zanima me kakšno ohišje z napajalnikom predlagaš?
Vgradil bi si tudi en dvb-c/t tuner....najrajši na pci....poznaš kakšnega, ki zanesljivo deluje?
Ali bi grafična, ki jo predlagaš bila sposobna predvajati kakšen novejši need for speed?
Kaj pa če bi vgradil namesto procesorja in grafične kar procesor i3 z kompatibilno matično? Se po zmogljivostih lahko kosa s tvojo konfiguracijo ali je grafično "prešvoh"?
Upam, da nisem prefirbčen:)
Hvala za odgovore in lep pozdrav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Tor Dec 14, 2010 14:29 Naslov sporočila: |
|
|
Dobrodosel na forumu,
Kar se tice ohisij prevladujeta dve filozofiji. Da si naredis mikro HTPC, ki bo imelo cim manjse ohisje. Tu je prednost, da je majhno in se prakticno skrije na kaksni polici. Problem pa je, da si omejen pri nakupu komponent, ki jih lahko vgradis. Problem je lahko tudi gretje, ce gres v smeri zmogljivejsega HTPCja.
Druga filozofija, pri kateri sem tudi jaz je, zracnost, svoboda nadgrajevanja. Slabost je ta, da ti zavzame vec prostora, npr. kot kak A/V receiver.
Kar se tice ohisij ti vsekakor predlagam Silverstone. Ima pametna ohisja, kjer so vse vent luknje pametno postavljene, da je omogoceno ucinkovito hlajenje in lahek dostop za ostalo periferijo. Je tudi robustno in ni tanka plocevina. Poglej se Thermaltake ali pa Antec. Trenutno nisem ravno na tekocem z njihovimi modeli, ampak slednji delajo kakovostna ohisja.
Napajalnik ne kupi z ohisjem. Kupi ga posebej glede na potrebe. Kupi silent verzijo, se splaca. Tega, ki sem ga jaz ima v kompletu tudi gumice za kompletno blazenje vibracij. PSU je prakticno neslisen. Celoten spisek vgrajenih komponent je tukaj.
Kar se tice DVB-C tunerja ti definitivno predlagam Terratec C PCI HD. Deluje v vsem. Deluje teletekst, deluje snemanje, prebujanje PCja iz sleepa, normalno deluje HD brez zatikanja, dokupis lahko tudi CI modul ce zelis. V glavnem slika super.
Graficna, ki jo predlagam v prejsnjem postu ni sposobna poganjanja novejsih iger. Tako da ne. Ce zelis gaming HTPC vsekakor vsaj ATI HD5750. Graficna, ki jo imam jaz ima tudi inovativno hlajenje. Poglej zacetne poste. Posledicno manj gretja, manj sukanja ventov, zato tudi tisja masina.
"Kaj pa če bi vgradil namesto procesorja in grafične kar procesor i3 z kompatibilno matično? Se po zmogljivostih lahko kosa s tvojo konfiguracijo ali je grafično "prešvoh"?"
I3 procesor je sam po sebi zmogljivejsi od AMD Athlon X2 240E, ki ga imam jaz. Ampak je razlika v porabi. AMD X2 240E je 45W, i3 pa je najmanj 73W (posledicno vec gretja). Kar se tice GMA HD graficne sposobnosti pa pozabi. Samostojna graficna kartica je veliko bolj zmogljiva od graficne sposobnosti GMA HD kartic, ki se nahajajo v I3 in I5 CPUjih. Ce zelis gaming bos potreboval posebej dovolj zmogljivo graficno.
Ce rabis pa se v praksi videt to zadevo pa se oglasi. Vidim, da si iz istega kraja kot jaz.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dr.sah
Pridružen/-a: Sob Sep 2008 21:41 Prispevkov: 1405 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Dec 14, 2010 23:23 Naslov sporočila: |
|
|
Sam sem gledal silverstone sugo sg05 ohuišje, ki je bil moj ožji kandidat. Predvsem ga hvalijo zaradi tiheha delovanja.
Kasneje sem vzel Viako mini letter ohišje, predvsem zaradi vgrajene remote kontrole in lcd zaslončka. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mauntC
|
Objavljeno: Čet Dec 16, 2010 12:26 Naslov sporočila: VKLOP IN IZKLOP HTPC IN TV |
|
|
zdravo
še eno vprašanje, ki me najbolj muči.
ali je možno nastavit univerzalni daljinec (harmony ali microsoft) tako, da se ob pritisku ene tipke na daljincu (vklop) vključita istočasno TV in htpc iz hibernacije; na htpc-ju se pa samodejno zažene program za gledanje kabelske (full screen na TV-ju) brez, da bi bilo na htpc-ju potrebno še kaj poklikat z miško?
Seveda pa velja za izklop enako....pritisk tipke in izklop TV-ja htpc pa v hibernacijo brez klikanja.
Hvala in lep pozdrav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Čet Dec 16, 2010 12:54 Naslov sporočila: |
|
|
Mozno. Deluje s kaksnim univerzalnim programabilnim daljinecem kot je npr. Logitech Harmony, kateremu naredis macro. Sam uporabljam za macroje kar daljinec od Marantz A/V receiverja. S pritiskom na tipko lahko tako prebujas vse naprave, ki jih potrebujes ob npr. gledanju filma, drugic za poslusanje CDja itn....
Seveda vse to deluje ob predpostavki, da imas MCE IR sprejemno enoto instalarinano tudi na HTPC. MCE komanda lahko prebuja PC iz spanja.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mauntC
|
Objavljeno: Čet Dec 16, 2010 13:17 Naslov sporočila: |
|
|
| delfinus je napisal/a: | Mozno. Deluje s kaksnim univerzalnim programabilnim daljinecem kot je npr. Logitech Harmony, kateremu naredis macro. Sam uporabljam za macroje kar daljinec od Marantz A/V receiverja. S pritiskom na tipko lahko tako prebujas vse naprave, ki jih potrebujes ob npr. gledanju filma, drugic za poslusanje CDja itn....
Seveda vse to deluje ob predpostavki, da imas MCE IR sprejemno enoto instalarinano tudi na HTPC. MCE komanda lahko prebuja PC iz spanja.
lp, d. |
Se pravi, če bi imel http://www.amazon.com/Windows-Certified-Infrared-Receiver-Ultimate/dp/B000ST7QPA daljinec bi šlo brez problema.
Rad bi čimenostavnejšo zadevo. Ker, če bi bilo vedno (ko kdo od ostalih družinskih članov vklopi tv) potrebno še klikat, da bi lahko gledal tv bi postala zadeva za vsakodnevno rabo ne preveč uporabna. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Čet Dec 16, 2010 14:07 Naslov sporočila: |
|
|
Ja omenjeni MCE komplet je osnova za priziganje HTPCja. Osnova bi ti bila samo sprejemna enota, ki bi bila povezana na HTPC. MCE daljinec pa bi lahko pospravil. Potem potrebujes zgolj se univerzalni daljinec, ki se da programirat, ki sprejema kode drugih daljinecev, kateremu se lahko nstavlja makroje itn. To pa so Logitech Harmony daljinci ipd.
HTPC zahteva mal vec poznavanja in cisto simpl in stupid kot je to raba TVja to ni. Vsaj na zacetku rabis mal vesce roke, da vse to programiras in uskladis. Pomembno je tudi kam postavis IR sprejemne enote, da bo solidno vleklo z enim daljincem. Sam doma to se nimam popolnoma dovrseno, ampak je zaenkrat kar okey .
Npr. ko bos pritisnil makro tipko na Logitech daljincu, ti bo slo po korakih: najprej prizgalo HTPC, nato, A/V receiver, nato TV in nato npr zagon TV programske aplikacije od TV tunerja.
Potem bos moral sprogramirati tudi Logitech daljinec, da bo prevzel vse funkcije of TV tunerja, ki ga bos imel v HTPC, funkcije of MCE za upravljanje npr. XBMC, AV receiverja in ostalih naprav, ki jih bos imel.
Da se pa tudi HTPC instalirati tako, da npr sploh ne vidis Windows namizja, ampak se zadeva boota direktno v XBMC. Ampak "hiba" je ta, da pod XBMC zaenkrat se nisem uspel integrirat TVja.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mauntC
|
Objavljeno: Čet Dec 16, 2010 15:04 Naslov sporočila: |
|
|
| delfinus je napisal/a: | Ja omenjeni MCE komplet je osnova za priziganje HTPCja. Osnova bi ti bila samo sprejemna enota, ki bi bila povezana na HTPC. MCE daljinec pa bi lahko pospravil. Potem potrebujes zgolj se univerzalni daljinec, ki se da programirat, ki sprejema kode drugih daljinecev, kateremu se lahko nstavlja makroje itn. To pa so Logitech Harmony daljinci ipd.
HTPC zahteva mal vec poznavanja in cisto simpl in stupid kot je to raba TVja to ni. Vsaj na zacetku rabis mal vesce roke, da vse to programiras in uskladis. Pomembno je tudi kam postavis IR sprejemne enote, da bo solidno vleklo z enim daljincem. Sam doma to se nimam popolnoma dovrseno, ampak je zaenkrat kar okey .
Npr. ko bos pritisnil makro tipko na Logitech daljincu, ti bo slo po korakih: najprej prizgalo HTPC, nato, A/V receiver, nato TV in nato npr zagon TV programske aplikacije od TV tunerja.
Potem bos moral sprogramirati tudi Logitech daljinec, da bo prevzel vse funkcije of TV tunerja, ki ga bos imel v HTPC, funkcije of MCE za upravljanje npr. XBMC, AV receiverja in ostalih naprav, ki jih bos imel.
Da se pa tudi HTPC instalirati tako, da npr sploh ne vidis Windows namizja, ampak se zadeva boota direktno v XBMC. Ampak "hiba" je ta, da pod XBMC zaenkrat se nisem uspel integrirat TVja.
lp, d. |
To kar se inšatalacij in programiranja daljinca ter ostalega tiče mi ni problem. Vse bi sam zmetal skupaj in poinstaliral.
Htpc svet pa šele sedaj spoznavam in mi določene stvari še niso jasne.
Pomembno mi je kot sem prej omenil, da se se s pritiskom enega gumba vklopi tv in mašina. Potem pa srfaš po programih na kabelski.
Tv uporabljajo otroci pa žena in rabijo čimbolj simpl kot sedaj.
Hvala za izčrpne informacije delfinus
Lep pozdrav |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Čet Dec 16, 2010 15:12 Naslov sporočila: |
|
|
Mogoce je treba omeniti se, da malo vec tolerance bo potrebno pri upravljanju TVja, ker bo dejansko daljsi cas od pritiska na tipko na daljincu in casa, ko bos dejnsko videl sliko TV programa. Pred tem se morajo vklopit vsi aparati, nalozit TV program itn. Ni isto kot TV, ko pritisnes na tipko na ON in imas prakticno hipno ze sliko na ekranu. Ko pa bo enkrat TV aplikacija na HTPC nalozena, pa je upravljanje isto kot s TV. Drugace pa je funkcionalnost zame se boljsa na HTPC. Lahko npr. tudi preko tipkovnice vneses ime itn...
p.s. kater TV imas/bos imel?
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mauntC
|
Objavljeno: Čet Dec 16, 2010 15:59 Naslov sporočila: |
|
|
| delfinus je napisal/a: | Mogoce je treba omeniti se, da malo vec tolerance bo potrebno pri upravljanju TVja, ker bo dejansko daljsi cas od pritiska na tipko na daljincu in casa, ko bos dejnsko videl sliko TV programa. Pred tem se morajo vklopit vsi aparati, nalozit TV program itn. Ni isto kot TV, ko pritisnes na tipko na ON in imas prakticno hipno ze sliko na ekranu. Ko pa bo enkrat TV aplikacija na HTPC nalozena, pa je upravljanje isto kot s TV. Drugace pa je funkcionalnost zame se boljsa na HTPC. Lahko npr. tudi preko tipkovnice vneses ime itn...
p.s. kater TV imas/bos imel?
lp, d. |
Imam panasonic plazmo 42-pv71.
Vklapljati pa mislim samo tv in htpc hkrati. Reciever pa ročno kadar bom gledal filme.
Reciever je marantz SR5200.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Čet Dec 16, 2010 16:35 Naslov sporočila: |
|
|
To skrajsa prizig za kaksno sekundo . Sicer pa si bos lahko naredil z daljincem vec makrojev... npr. en ko hoces gledat TV prek HTPC ali pa ko hoces gledat filme prek XBMC (se vklop reciverja) ali pa samo skocit iz sleepa na Win7 desktop.
lp, d. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mauntC
|
Objavljeno: Pet Dec 17, 2010 14:33 Naslov sporočila: |
|
|
Zdravo
Dilema je samo pri ohišju.
Idealno se mi zdi SUGO SG05 vendar me skrbi okoli pregrevanja.
Videti je sicer zelo zračno. Ampak, če bi vgradil Sapphire Vapor-X 5750 1Gb bi lahko postalo vroče ob gamingu.
Razširitvenih rež pa ne rabim.
Lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
delfinus

|
Objavljeno: Pet Dec 17, 2010 15:08 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz mislim, da ne bi smelo biti prevroce v tem ohisju, ker je videt izjemno zracen z velikim ventom spredaj. Malo me skrbi le 300W PSU, pa verjetno bi tudi to slo cez tudi ob ATI HD5750. Mogoce se bolj primeren tale: SG05-450, ki ima 450W PSU, to pa bi bilo ziher dovolj. Pazljiv moras bit pri izbiri CPUja. AMD Athlon II X2 Economy varianta oznaka so najbolj primerni za moje pojme. Najmanj potratni, se najmanj grejejo in dovolj zmogljivi . Pri meni je HTPC brez problema zdrzal vroc julij in avgust, tudi ob gamingu. Venti so bili tiho tudi takrat.
Zdaj je treba videt kaksen hladilnik za CPU lahko spravis v to ohisje. To je tudi zelo pomembna komponenta, da se toplota cim hitreje in ucinkovito distribuira ven z ohisja.
lp, d.
edit: ravno gledam slike na tem forumu in zna bit kar nabasano vse skupaj, tako da stvar odlocitve. HSF na sliki pa mislim, da je Scythe Shuriken. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|