| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
vizer40
Pridružen/-a: Ned Maj 2010 17:20 Prispevkov: 16 Kraj: Trzin
|
Objavljeno: Pet Maj 28, 2010 18:46 Naslov sporočila: |
|
|
| Nisem imel časa za post pisat! Sem se moral najprej naposlušat. Sem zelo zadovoljen z Velodyne subwooferjem, priznam da me malo pritegnil tudi zato, ker ima daljinca. Sicer mi je pa Onkyo-tov audyssey nastavil super prostorsko kuliso. Malo sem sicer v dvomih kaj so mi prodali pri Pear audio, našel sem sloj prahu v globini bas refleks odprtine? Je možno da so mi prodali že rabljen zvočnik? Mogoče je zato popusta 100€ ? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pet Maj 28, 2010 19:39 Naslov sporočila: |
|
|
Mogoče razstavni eksponat?
Pa tudi tako, sem dobil že zapakirane zvočnike ki so imeli na sebi nekaj prahu. Tovarne pač niso sterilno okolje. Naj te ne skrbi. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zzan
Pridružen/-a: Sob Jun 2010 11:08 Prispevkov: 12 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Sob Jul 03, 2010 12:21 Naslov sporočila: |
|
|
Rabim en nasvet, namreč iščem woofer za MAX 350€, da bo špilal zraven Audioengine A5...
Je ta Velodyne res tok dober, da tudi Klipsch in Energy wooferji ne pridejo blizu Velodynu?
V Technomarketu majo 8"(220€) in 10"(350€) Energya (nevem točno modela), pa se mi je zdelo da bi lahko 10" igrala bolje...(predvsem nižje)...
EDIT: Sem povprašal kateri model je, in se gre za ESW-V10 in ESW-V8. To pa nista tako slaba suba, ne? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Sob Avg 14, 2010 10:20 Naslov sporočila: |
|
|
Če boš sw uporabljal za glasbo je dobro da zanj potrošiš nekoliko več. Cenejši wooferji so dostikrat nekoliko prepočasni, doneči in slabše definirani. Sam imam REL in lahko rečem, da z lahkoto sledi glasbi ima mehak prijeten bas, lepo definiran in ne doni še pol ure potem, ko je basist potegnil po struni. Moj rel nima refleks odprtine kar je vsaj po mojem mnenju bistveno bolje pri reprodukciji glasbe. Velodyne tudi zelo hvalijo, vendar z njimi nimam izkušenj. Velodyne naj bi imel super "avtomatski" setup.
lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Pon Avg 16, 2010 12:18 Naslov sporočila: |
|
|
V tem cenovnem razredu ni boljšega nakupa kot Klipsch v Technomarketu!To je veljalo tudi za boljše Jamote, ki pa jih več nimajo.
Energy ne poznam iz prakse, firma pa sicer ima dober sloves in so njeni boxi kot sicer vsi iz skupine Klipsch pri Technomarketu izjemen nakup.Velja pa pohiteti, ker se njihovi marketi zapirajo, kar je škoda! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zzan
|
Objavljeno: Pon Avg 16, 2010 14:13 Naslov sporočila: |
|
|
Oj, woofer sem nabavil že zdavnaj - Sem bil v Technomarketu in sem probal energy, jamo, klipsch, na koncu sem vzel Klipscha RW-10D  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Soundfreak
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38 Prispevkov: 500 Kraj: Okolica Ribnice
|
Objavljeno: Pon Avg 16, 2010 15:47 Naslov sporočila: |
|
|
RW-10D je za svoj denar več kot odličen! Kar je meni zelo všeč je IR senzor, kar mi omogoča vse nastavitve kar preko Harmony One daljinca!!! Sam woofer ima tudi nekaj "slotov" za shranjevanje nastavitev pri poslušanju glasbe ali delovanju pri gledanju filma!!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Sob Sep 04, 2010 18:44 Naslov sporočila: |
|
|
Kakšen je RW-10d v primerjavi z čim podobnim? V technomarketu imajo 3 sube z podobnimi lastnostmi za enak denar(349.- €). Energy ESW-C10, Klipsch RW-10d ter Mirage Prestige s10. Vsi 10", moči imajo vsi dovolj.. (energy in mirage imata še identičen backplate in velikost, razlika je samo v driverju in nekaj malega v moči).
Namen imam it vse tri poslušat, samo vseh treh ne bi nosil domov.. V trgovini pa se tudi dobi različne predstave.
Se je katerega za izogibat, mogoče še kak drug predlog? _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Ned Sep 05, 2010 13:40 Naslov sporočila: |
|
|
Šel poslušat te tri. Kupil klipscha. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Soundfreak
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 14:38 Prispevkov: 500 Kraj: Okolica Ribnice
|
Objavljeno: Ned Sep 05, 2010 16:25 Naslov sporočila: |
|
|
| Pestilence. je napisal/a: | | Šel poslušat te tri. Kupil klipscha. |
Po moje ti ne bo žal! Obilo (audio) užitkov!! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
zzan
|
Objavljeno: Tor Sep 07, 2010 16:20 Naslov sporočila: |
|
|
| Citiram: | | Obilo (audio) užitkov!! |
Heh, +1. Sam sem kar nekaj ur preživel v TMju, samo je en problem - tisti študentje ne vedo sploh kaj prodajajo - kaj šele da bi vedeli, "kaj delajo tisti trije gumbi zadi za vuferjem"
Aja, siguren sem da so ti ga šli priklapljat na neko s****e od avtoradiev, ane?
Sploh nevem kaj grejo na tiste jajce priklapljat.. Na koncu smo (sem) woofer priklopil po vseh napravah, kar so imeli tam (yamaha,onkyo ojačevalci), pa sem pol nekak na slepo vzel, ker se je vedno slišalo zanič
Sm ti pa mal fovš, ker si dobil novega (moj je razstavni)  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Sep 07, 2010 17:12 Naslov sporočila: |
|
|
| Koliko pa je trenutna cena tega Klipscha? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mariosala
Pridružen/-a: Čet Jul 2008 17:37 Prispevkov: 75 Kraj: MENGEŠ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

|
Objavljeno: Tor Sep 07, 2010 17:39 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | | Koliko pa je trenutna cena tega Klipscha? |
349.- € (+7% popusta).
Nah, ostala dva sta preveč bobnela. Ta je sicer zvenel nekoliko plehko, ampak bil pa je najmanjše zlo oz. imel najmanj simptomov poceni wooferjev. Zaenkrat zadovoljen:)
EDIT: spomini so zakon. _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Tor Sep 07, 2010 20:12 Naslov sporočila: Re: subwoofer |
|
|
Bo kar držalo!Vsaj test na Area DVD je prepoln hvale.
Bi pa sicer v zvezi s postom pred mojim opozoril, da si je težko predstaviti preizkus subwooferja v trgovini! Ravno pri njih je namreč treba zadeti pravo mero jakosti glede na ostalo zvočno sliko, nastavitev prave prehodne frekvence in da se sploh prav ujame z glavnimi zvočniki.O akustiki prostora sploh da ne govorim!Po drugih postih je verjetno jasno, da ne štejem med perfekcioniste, a sam sem rabil res veliko časa, da sem na koncu ujel pravo ravnovesje! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|