Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Multimedia HI-FI SHOW Ljubljana 2009
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 18, 19, 20  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 11, 2009 22:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Projet, DaniOcean, Knap, žal mi je da se nismo videli. Crying or Very sad Upam, da vas bom čast srečati na prvem sledečem srečanju. Prav tako tudi ostale aktivne soforumaše, ki jih še ne poznam.

Bila je res dobra atmosfera. Bi moglo biti večkrat na leto. Razz

DaniOcean, evo ti razstavljalca po katerem sprašuješ: http://www.fff.si/

Lep pozdrav!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 11, 2009 22:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

alenvprekršku je napisal/a:
Janzi,
hvala za info. Sem ga že posredoval naprej.
Lp A.

Ni problema! Škoda, da se nisva spoznala in šla na pivo ! Šele po slikah sem opazil, da sem te parkrat srečal na sejmu !!! Crying or Very sad
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45
Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 11, 2009 22:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ProJet je napisal/a:
Bil leteči v bolj večernih urah, zato sem tudi zgrešil audiofilla v AK salonu, baje za par minut, a zato še toliko bolj hvaležen za dvojno CD kompilacijo, ki je mimogrede odlična, pijačo pa častim ob naslednji priliki.Wink

Mnenje o postavitvah pa le, če koga zares zanima mojih pet centov. Twisted Evil

Viš, če bi prišel v bife na pivo pa bi ga (nas) srečal ! Wink

Veš, da nas zanima, zato pa imamo forum, kar korajžno ! Exclamation
Viktor

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 13:18
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 11, 2009 23:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
Glede zvoka sem pa pozabil omeniti TRM, kjer sem se tudi zadržal nekaj časa, saj je bil zvok dober, vzdušje pa prijetno. Poleg tega sem tam opazil CD-player - SHANLING "CD-T100SE", kateri je že bil deležen moje pozornosti in po izjavah lastnika se po modifikaciji zelo dobro obnese.

Glede zvoka "da dol padeš" pa bi omenil, da sem že bil na veliko večjih sejmih in me je 98% zadev pustilo hladnega oz. sem užival v tistih tenutkih, ko sem bil na predstavitvi, po odhodu iz sobe pa sem že bil z mislimi drugje. Ostala 2%, ki pa sta me fascinirala pa sta bila daleč, daleč iz moje lige.
Sedaj bolj polagam pozornost na posamičnosti, kjer lahko približno ugotavljaš potencial določene zadeve. Ravno to pa je bilo očitno v NAT sobi, kjer mid-bass ni bil usklajen s sobo oz. ostalimi komponentami, visokotonec pa je bil zgodba zase. Tako nevsiljiv, prijeten zvok da te "sezuje".

TRM je kot zmeraj bil zelo dobra soba.
Lampaški fantje smo skorajpa vedno nekoliko več časa pri tem TRM, če ne zaradi zvoka (ki je ravno letos bil boljši kot lansko leto) , potem zaradi žarnic (kje in kako kupit, katere se lahko dobijejo, meritev...).
Zanimiva je bila npr. primerjava med zvočnikoma Davis (če se dobro spomnim) in MA GS60, v prid temu drugemu. Kdor je poslušal ve.

Kako da naložim par slikic, ne gre....?
Kolika je dovoljena velikost?
audiofill

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 11, 2009 23:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Viktor je napisal/a:

Ko pišeš sporočilo imaš spodaj polje fotografija. Zraven se nahajata gumba prebrskaj in naloži. Najprej s prvim izbereš fotko na računalniku, z drugim pa jo naložiš na server audio-kontakta. V polju fotografija se ti nato pojavi www povezava - to je povezava do tvoje fotke. To dobljeno povezavo potem s copy/paste kompletno preneseš v polje kjer pišeš sporočilo. Za vsako fotko posebej ponoviš postopek, vidne pa bodo s klikom na gumb predogled.

Fotke so omejene na 600 pixlov širine.

lp
Nazaj na vrh
alenvprekršku

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 14:09

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 12, 2009 05:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

janzi je napisal/a:
alenvprekršku je napisal/a:
Janzi,
hvala za info. Sem ga že posredoval naprej.
Lp A.

Ni problema! Škoda, da se nisva spoznala in šla na pivo ! Šele po slikah sem opazil, da sem te parkrat srečal na sejmu !!! Crying or Very sad

Janzi,
potem pa upam da se srečava na Vranskem.
Lp A.
pinc76

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 13:09
Kraj: Tabor

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 12, 2009 07:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zdravo

Viktor je napisal/a:
Citiram:
Glede zvoka sem pa pozabil omeniti TRM, kjer sem se tudi zadržal nekaj časa, saj je bil zvok dober, vzdušje pa prijetno. Poleg tega sem tam opazil CD-player - SHANLING "CD-T100SE", kateri je že bil deležen moje pozornosti in po izjavah lastnika se po modifikaciji zelo dobro obnese.

Glede zvoka "da dol padeš" pa bi omenil, da sem že bil na veliko večjih sejmih in me je 98% zadev pustilo hladnega oz. sem užival v tistih tenutkih, ko sem bil na predstavitvi, po odhodu iz sobe pa sem že bil z mislimi drugje. Ostala 2%, ki pa sta me fascinirala pa sta bila daleč, daleč iz moje lige.
Sedaj bolj polagam pozornost na posamičnosti, kjer lahko približno ugotavljaš potencial določene zadeve. Ravno to pa je bilo očitno v NAT sobi, kjer mid-bass ni bil usklajen s sobo oz. ostalimi komponentami, visokotonec pa je bil zgodba zase. Tako nevsiljiv, prijeten zvok da te "sezuje".

TRM je kot zmeraj bil zelo dobra soba.
Lampaški fantje smo skorajpa vedno nekoliko več časa pri tem TRM, če ne zaradi zvoka (ki je ravno letos bil boljši kot lansko leto) , potem zaradi žarnic (kje in kako kupit, katere se lahko dobijejo, meritev...).
Zanimiva je bila npr. primerjava med zvočnikoma Davis (če se dobro spomnim) in MA GS60, v prid temu drugemu. Kdor je poslušal ve.

Tu boš lahko videl postopek kako naložiti slikice nam je trensi lepo napisal korak za korakom Laughing http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?t=47

LP Pinc76

www.rmsound.si
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
hi_musica

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 7:17

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 12, 2009 08:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi letos je bilo bistvo sejma srečati kolege audiofile, glasbene navdušence ter ostalo "drhal" (v pozitivnem smislu besede) s katero smo ure in ure pametovali na raznih forumih, malo podebatirati in veliko prešimfati Smile.

Zvok - nič novega, nič presenetljivega. Zelo uravnotežen zvok pri Dušanu (Audio Galerija) čeprav se mi je Iztokov posnetek harmonike zdel malo nerealen, verjamem, da je bilo to stvar kompromisa pri postavitvi. Poslušali smo sicer tudi neko klasiko, ki pa je bila v spodnjih registrih nekoliko mrtva, stavim pa, da je bil kriv posnetek. Sicer pa med boljšimi zvoki na sejmu, krasen velik oder in globok, zelo globok, kar je bilo gotovo presenečenje dokler nisem pogledal na drugo stran zvočnikov in opazil dodatne enote zadaj.

My cup-of-tea so seveda elektrostati, tokrat je klasika krasno zvenela pri Breskvarju (NEL audio), na žalost je bilo v sobici preveč gužve, da bi se lahko večkrat prebil do sedeža.

Intek (sistem z McIntoshem v prtličju) - zvok po pričakovanju, pravzaprav največja "masa", z jajci, udarno in dober "punch". Po drugi strani malce premalo izrazit, premalo atraktiven (pa to ni ravno najboljša beseda).

NAT - tipični audiofilski zvok in tipični audiofilski posnetki. Kjut sistemček za manjše prostore, čeprav je ravno prostor malce poudarjal spodnje srednje, ki so mi v glavi brneli še nekaj časa po odhodu iz sobe.

Naim me tudi letos ni zadovoljil - premajhen zvok, nobene dinamike, nič. Res, da so igrali mali zvočniki, ampak vseeno: Could be better!

VKLOP kot vedno impresionira. Najprej z bliščem, nato cenami. Zvokovno pa nas vedno pušča v šahu. Nekateri padejo dol, drugi se zmrdujejo. Po nekaj letih poznavanja razmer na SLO audio trgu, si tega ne ženeš več k srcu, najbolje je preprosto uživati v glamurju in eksotiki, ki jo soba VKLOP-a nudi vedno! Pohvalim tudi izbiro muzike - kot vedno, Igor ne j$%be audiofilskih plat, ampak postreže s pravo muziko- Lou Reed, Doorsi in navsezadnje - Avseniki!

Največji potencialni zmagovalec v mojih očeh pa ostaja AVANTGARDE. Definitivno eden top zvočnikov za dramatsko doživljanje glasbe.

Vili
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 12, 2009 09:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

AvdioGalerija je bila tudi meni všeč. Raztegnjena slika in prevelik oder sta verjetno posledica sobe-čeprav jo je Dušan (vsaj na videz) zelo spodobno tretiral. Hatlakov posnetek (harmonika v cerkvi) sem poslušal že v studiu Fabrika13(PMC-Bryston-akustično tretirana soba) in je deloval super. Vseeno, potrebno se bo oglasiti pri Dušanu in še enkrat poslušati v verjetno primernejšem prostoru(?).

Nel avdio. Ja elektrostati imajo svoj zvok(kar nekaj let sem živel z njimi ). Pravo poslušanje je preprečil preglasen sosed(Vklop).

Nat avdio. Mirko Smolčičev zvok se kontinuirano vleče že odkar se je pojavil na sejmih. V pozitivnem smislu. Njegovi gramofoni so vedno lepši(pa že moj Axis Mundi je tako leeep Laughing ). Zvok je poln, vendar meni vleče preveč na temnejšo stran...

Vklop. Igor Kante je zakon. Vsako leto buri duhove z napadalnim zvokom, večina pljuva po njemu, pa ga to nič ne moti. DJa Miran Mesesnel(roker z ogromno kolekcijo plošč) in Robi Tisnikar(MBL-Gryphon-moderna klasika fan) sta vrtela ustrezno glasbo, dve stevardki pa iz velikega hladilnika nosili pijačo. Igor ima še vedno Butanoga čevlje Laughing .

Še naprej pa mi je ostal na prvem mestu Gallus. Seveda je bilo potrebno sedeti v prvi vrsti!

Antony

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37
Kraj: Žabnica

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 12, 2009 13:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Škoda, sem sem prišel v petek, nisem srečal nobenega. No pa drugo leto. Audiofil, res hvala za CD!

Zvok je bil na splošno letos boljši kot lani, je pa povsod se preveč poudarjalo visoke (so bili sami sebi namen). Sem pa zelo na hitro letel skozi sobe.

Še moje subjektivno mnenje:
Gallus: atraktivno in dinamično, hitro. Ni za dolgi rok.

Audio-galerija: lansko leto navdušen, letos pa mi je po parih sekundah zdelo, da poslušam samo visoke, brez volumna, teže in odra. Ker se mi je mudilo sem zapustil po slabi minuti. Ker ostali zelo hvalite zvok dopuščam možnost, da je Dušan postavitev še malo popravil, ali pa sem jaz imel zmešano glavo od vsega šundra, ali pa je bil zgolj tak komad. Ampak pohvale na sobi, zelo lepo in največ vloženega truda.

NEL: Boris zna sestaviti in postaviti. Res lepo, z dušo, muzikalično,... Fajn. Škoda le, ker je imel za soseda Vklop. Sredi enega komada so pri Vklopu ravno testirali subwoferje in sem se resno bal, da stene nebodo zdržale Smile

Vklop: Avantgarde zame katastrofa. Zvok se dere, brez teže in pravih barv. Po drugi stran pa sem bil navdušen nad drugim sistemom (elektrokompaniet končne, burmester CD in pa zvočniki Anthony Gallo Acoustics Reference 5LS. Dva komada sta bila obupna, nato pa preostanek res čudovit. Zvok velik, lep, z veliko teže in dinamike. Res fajn. Čeprav, naslednji komad je pa donelo po celi sobi in se kar zbežal ven. Ampak, glamur in predstavitev na vrhunskem nivoju.

Canton: zvočniki so katastrofa. Zvok se vleče, doni,... Groza.

naim: presenečnje, Z malimi zvočniki z zelo široko postavitvijo je za ta denar špilalo zelo dobro.

digitalija: je imela zelo lep ambient, tudi KEF zvočniki so bili zame presenečenje, čeprav predrago.

NAT: drago in nič posebnega. Sicer dober zvok, a ne za ta denar

sistem fidelity soba je špilala odlino. Ta veliki zvočniki imajo težo in nevsiljiv zvok.

Tako zelo na hitro. Se drugo leto vidimo, upam, da bom lahko priletel v soboto in si vzel več časa za poslušanje, saj so to vrtisi z le minutnim poslušanjem.
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 12, 2009 13:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Na oktobrskem srečanju Audiokluba v Vklopu (vsaka prva sreda v mesecu) je imel ReturnToForever odlično predavanje o edinem pravem vzroku za popolnoma različno dojemanje zvoka in to je nas samih, našega slušnega aparata, vključno z najpomembnejšo komponento - lastnimi možgani.

Predavanje je bilo obsežno, nazorno, poljudnoznanstveno, skratka vsem razumljivo in prav žal mi je, da ni bilo prisotnih več soforumašev.

Lep dokaz o totalno diverzificiranem dojemanju so vaši zgornji posti, ki so vsebinsko diametralno nasprotni in njihovo podajanje izraža čisto osebno mnenje nerelevantno za kakršnokoli oceno posamezniku, ki se showa ni udeležil.

Meni najpomembneje je bilo seveda druženje s starimi znanci in spoznavanje novih komponent, ki jih obnemogli trg še uspe sproducirati. Wink

Nazaj na vrh
RuDyyx

Pridružen/-a: Pon Okt 2009 15:50
Kraj: Slovenia

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 12, 2009 15:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekaj mojih utrinkov.

http://www.youtube.com/watch?v=VmHs6fBwBDM
Nazaj na vrh
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 12, 2009 17:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še kratka iskrica z moje strani: Katere komponente bi (ponoči) odnesel s showa domov, da bi si lahko sestavil sistem? Pa po vrsti kot so hiše v Trsti ... Arrow

GRAMOFON: zelo na hitro brez posebnega razmišljanja bi skočil v klet in pri Borisu naložil Dr.Feickert deck s Kuzmino 4point ročko, spotoma pa bi pobasal še Ear DeParavicini phono stopnjo. Laughing

CD PLAYER: Borisov Acoustic Arts me je zelo prijetno presenetil, zato v žakelj z njim. Laughing

PREDOJAČEVALEC: če bi pri sosedu Vklopu imeli novi Audio Research Reference 5 preamp bi ga z veseljem smuknil, ker pa če še ni nikoli ujel zajca, potem bi si pri Borisu "sposodil" še Ear Preamp. Rolling Eyes

KONČNA STOPNJA: v Vklopu bi noge dobil Audio Research Reference 110 in glej ga zlomka samo še malo manjka do celega sistema Twisted Evil

ZVOČNIKI: ja, da se ne bi preveč sprehajal po M Hotelu in tvegal srečanje z varnostnikom, bi v Vklopu naložil še Avantgard Duo horne Shocked

KABLI: ja pretegnit se ne sme preveč, zato Odin kable na brzino navijem kar na štender od Duotov in uzela me magla ... Cool

Nazaj na vrh
audiofill

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 12, 2009 20:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

RuDyyx je napisal/a:
Nekaj mojih utrinkov.

Dobrodošel na forumu RuDyyx. Tvoj prvi post in že takoj "na puno". Razz

Res si lepo spravil skupaj tale video. Superca! Cool
Nazaj na vrh
RuDyyx

Pridružen/-a: Pon Okt 2009 15:50
Kraj: Slovenia

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 12, 2009 21:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiofill je napisal/a:
RuDyyx je napisal/a:
Nekaj mojih utrinkov.

Dobrodošel na forumu RuDyyx. Tvoj prvi post in že takoj "na puno". Razz

Res si lepo spravil skupaj tale video. Superca! Cool

Hvala Smile
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> Dogodki v svetu HI-FI-ja, srečanja Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 18, 19, 20  Naslednja
Stran 11 od 20

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu