| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 1012 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 09, 2023 17:07 Naslov sporočila: |
|
|
Richter in Glass sta super, vendar ne za vsako razpoloženje. In očitno ne za vsakogar, tako kot klasika generalno ni za vsakogar. Niti za vsak sistem, saj zahteva vso možno prezenco. Tudi detajle, ampak ti je ne delajo poslušljive. Je pa fajn, če so reproducirani. _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11 Prispevkov: 2545 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Čet Mar 09, 2023 21:41 Naslov sporočila: |
|
|
| Itak nobena glasba ni za vsakogar. Meni gre večino tega kar na radiju vrtijo na bruhanje pa naj bi bil to pop. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 1012 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Mar 09, 2023 21:54 Naslov sporočila: |
|
|
Jah pa ravno pop naj bi bil za vsakogar. Tudi meni ne sede.
Saj imaš Ars, pa Bob in Rock. Sicer pa večina streamerjev podpira predvajanje tisoče radijskih postaj in izbira je tako rekoč neskončna.
Lahko bi imeli recimo topic z "on line - streaming" radijskimi postajami, namesto, da se gremo solatarje in sadjarje. _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6263 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pet Mar 10, 2023 12:55 Naslov sporočila: |
|
|
| Bwaze je napisal/a: | Če si perfekcionist ...
In če lahko nadziraš v svojem sistemu vse do popolnosti,
... |
En del avdiofilov ima to potrebo po perfekcionizmu. To je potem obsedenost s performansami, nenehnim štelanjem, obredi... HiFi je idealen teren za prakticiranje te discipline. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Pet Mar 10, 2023 21:02 Naslov sporočila: |
|
|
| ambasador je napisal/a: | | Bwaze je napisal/a: | Če si perfekcionist ...
In če lahko nadziraš v svojem sistemu vse do popolnosti,
... |
En del avdiofilov ima to potrebo po perfekcionizmu. To je potem obsedenost s performansami, nenehnim štelanjem, obredi... HiFi je idealen teren za prakticiranje te discipline. |
Eni tolk poslušajo zvok, da muzike sploh ne slišijo. Nobenega komada ne poslušajo niti do1/2.
Drugi pa npr. cele dneve gledajo slike, tretji,...........
Ampak tak je ta svet in če jim je tako všeč, zakaj pa ne, važno je, da se jim sproščajo hormoni veselja in sreče.  _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32 Prispevkov: 2799 Kraj: POSAVEC
|
Objavljeno: Ned Mar 12, 2023 22:34 Naslov sporočila: |
|
|
| ck je napisal/a: |
Eni tolk poslušajo zvok, da muzike sploh ne slišijo. Nobenega komada ne poslušajo niti do1/2.
Ampak tak je ta svet in če jim je tako všeč, zakaj pa ne, važno je, da se jim sproščajo hormoni veselja in sreče.  |
Bolj pomembno je, da večina nima niti približne možnosti slišati tega, kar je ustvaril studio. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
anzec
Pridružen/-a: Ned Jul 2014 19:10 Prispevkov: 251 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Mar 13, 2023 09:53 Naslov sporočila: |
|
|
| Zame je sistem dober, ko si znam predstavljati, da se zadeva odvija pred mano. Druga zadeva pa je karakter sistema, ki mi pričara ambient v katerem poslušam. Tako jaz iščem dober zvok, ambiet je pa fino, da se kdaj pa kdaj spremeni, odvisno tudi od zvrsti, zato je imeti fino še kakšen drug kos za sistem ali pa morda drugo lampo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Pon Mar 13, 2023 11:10 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | ck je napisal/a: |
Ampak tak je ta svet in če jim je tako všeč, zakaj pa ne, važno je, da se jim sproščajo hormoni veselja in sreče.  |
Bolj pomembno je, da večina nima niti približne možnosti slišati tega, kar je ustvaril studio. |
NE
Najbolj pomembno za večino ljudi je, da smo "zadovoljeni", torej da dobimo tisto, kar si želimo in v tem uživamo. Če govorimo o glasbi so eni "zadovoljeni" s staro kaseto ali radijem, drugi LP, tretji samo z živo glasbo,..
Seveda pa kot sem že napisal, mnogi uživajo tudi v drugih stvareh, zakaj pa ne.
Večina audiofilov si seveda želi slišati čim bolj natančno ponovitev tistega, kar je bilo na koncertu ali pa dobro stvaritev studia,.. ampak praviloma vedno se jim (nam) pojavi vprašanje ali bi šlo še bolje in na koncu kje je meja nadgrajevanja sistema da bomo 100% zadovoljni? _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1119 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Pon Mar 13, 2023 14:50 Naslov sporočila: |
|
|
| Ja ni meje, saj to je čar tega hobija, da ni "the end" sistema. Mogoče, ko se ti res ne da več... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12 Prispevkov: 1631 Kraj: Kamnica
|
Objavljeno: Pon Mar 13, 2023 15:05 Naslov sporočila: |
|
|
| habo66 je napisal/a: | | Ja ni meje, saj to je čar tega hobija, da ni "the end" sistema. Mogoče, ko se ti res ne da več... |
Jaz bi to prej označil kot nevarnost tega hobija. Paziti je potrebno, da se hobi ne spremeni v neke vrste obsedenost/odvisnost. To potem ni več hobi. _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01 Prispevkov: 1119 Kraj: Lenart
|
Objavljeno: Pon Mar 13, 2023 15:52 Naslov sporočila: |
|
|
Seveda, ampak, od kje naprej si "bolan"? Jaz mislim, da smo že vsi, eni bolj, drugi manj
Težko je narediti mejo, če to gledamo z denarnega vidika. Ne vem kako bi izgledalo, če bi imel neomejen budget. Najbrž bi se ta meja "norosti" zvišala. Težko je govoriti objektivno, ker so to pač subjektivne precepcije. Nekdo je za 3% napredka pripravljen odšteti 10k€, drugemu se to zdi blazno. In temu, ki je pravkar za 10k€ nadgradil sistem, se zdi tisti, ki je za 2% napredka odštel 50k€ spet blazen itn.
Peace |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11 Prispevkov: 2545 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Mar 13, 2023 23:07 Naslov sporočila: |
|
|
| Še huje je ko je napredek samo v glavi in po nekaj mesecih popusti. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Tor Mar 14, 2023 11:16 Naslov sporočila: |
|
|
| ck je napisal/a: | | JAZZZ je napisal/a: |
Bolj pomembno je, da večina nima niti približne možnosti slišati tega, kar je ustvaril studio. |
NE
Najbolj pomembno za večino ljudi je, da smo "zadovoljeni", torej da dobimo tisto, kar si želimo in v tem uživamo. Če govorimo o glasbi so eni "zadovoljeni" s staro kaseto ali radijem, drugi LP, tretji samo z živo glasbo,..
Večina audiofilov si seveda želi slišati čim bolj natančno ponovitev tistega, kar je bilo na koncertu ali pa dobro stvaritev studia,.. ampak praviloma vedno se jim (nam) pojavi vprašanje ali bi šlo še bolje in na koncu kje je meja nadgrajevanja sistema da bomo 100% zadovoljni? |
NE
kaj pa si sploh želiš in na kakšnih temeljih so postavljene želje? Pojdi enkrat v en dober studio in poslušaj, kaj so ustvarili. Potem poslušaj doma. Kaj misliš, da si boš potem želel?
Ali pa obišči R.Tisnikarja in recimo poslišaj moj CD Keith Tippetta, potem pa to poslušaj doma. Bodo želje še vedno iste? Ni variabte ! Ali pa pojdi na koncert Zlatka Kaučiča(npr. solo tolkala) ki ga jaz posnamem in si potem poslušaj doma posnetek.
Seveda pa so tu finančne omejitve, vključno s poslušalnico.
Tu se zgovarjamo o avdiofiliji. Tudi sam sem užival v poslušanju na prenosni trandžo, ker drugega nisem imel. Pa večkrat presnete kasete, zguljeni LPji ... Prvič pa me je udarilo, ko sem prišel s koncerta Weather Repoprt v LJ in doma na ful nabil njihov LP, na sistemčku, s katerim sem bil zelo zadovoljen. Pa mi je vse padlo dol.... _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Mare008
Pridružen/-a: Tor Jan 2023 19:33 Prispevkov: 65 Kraj: Lublana
|
Objavljeno: Tor Mar 14, 2023 11:53 Naslov sporočila: |
|
|
| JAZZZ je napisal/a: | | ck je napisal/a: | | JAZZZ je napisal/a: |
NE
Večina audiofilov si seveda želi slišati čim bolj natančno ponovitev tistega, kar je bilo na koncertu ali pa dobro stvaritev studia,.. ampak praviloma vedno se jim (nam) pojavi vprašanje ali bi šlo še bolje in na koncu kje je meja nadgrajevanja sistema da bomo 100% zadovoljni? |
NE
kaj pa si sploh želiš in na kakšnih temeljih so postavljene želje? Pojdi enkrat v en dober studio in poslušaj, kaj so ustvarili. Potem poslušaj doma. Kaj misliš, da si boš potem želel?
Ali pa obišči R.Tisnikarja in recimo poslišaj moj CD Keith Tippetta, potem pa to poslušaj doma. Bodo želje še vedno iste? Ni variabte ! Ali pa pojdi na koncert Zlatka Kaučiča(npr. solo tolkala) ki ga jaz posnamem in si potem poslušaj doma posnetek.
Seveda pa so tu finančne omejitve, vključno s poslušalnico.
Tu se zgovarjamo o avdiofiliji. Tudi sam sem užival v poslušanju na prenosni trandžo, ker drugega nisem imel. Pa večkrat presnete kasete, zguljeni LPji ... Prvič pa me je udarilo, ko sem prišel s koncerta Weather Repoprt v LJ in doma na ful nabil njihov LP, na sistemčku, s katerim sem bil zelo zadovoljen. Pa mi je vse padlo dol.... |
Ja, več vrst nas je tukaj gor. In vsak ima po svoje prav, glede na svoje prioritete in veselje. Zadnjič sem si predvajal nekaj demo posnetkov Klopotca in me je žena, ki je bila v zgornjem nadstropju vprašala, "kaj razbijam v garaži".
Mene glasba navduši ali ne navduši, najprej glasba, šele potem pomislim na kakovost posnetka (kolk se dobr sliš).
Si pa mislim, da je posneti/predvajati solo izvajalce ali nekaj njih veliko lažje, kot posneti/predvajati kompleksen simfonični orkester. Čisto druga dimenzija problema. Seveda ne želim podcenjevati zahtevnosti snemanja manjših zasedb. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
JAZZZ

|
Objavljeno: Tor Mar 14, 2023 12:05 Naslov sporočila: |
|
|
| Mare008 je napisal/a: |
Ja, več vrst nas je tukaj gor. In vsak ima po svoje prav, glede na svoje prioritete in veselje. Zadnjič sem si predvajal nekaj demo posnetkov Klopotca in me je žena, ki je bila v zgornjem nadstropju vprašala, "kaj razbijam v garaži".
Mene glasba navduši ali ne navduši, najprej glasba, šele potem pomislim na kakovost posnetka (kolk se dobr sliš).
Si pa mislim, da je posneti/predvajati solo izvajalce ali nekaj njih veliko lažje, kot posneti/predvajati kompleksen simfonični orkester. Čisto druga dimenzija problema. Seveda ne želim podcenjevati zahtevnosti snemanja manjših zasedb. |
Nihče ti ne vsiljuje tipa glasbe.
Glasba te navduši ali ne? Seveda. Prijatelj, ki me večkrat obišče in mu zavrtim kakšno minimalno elektronsko glasbo je večkrat izjavil, da na svojem Primare sistemu tega ne bi poslušal, če pa bi imel sistem,podoben mojemu, bi jo poslušal. Kaj bi ti potem rekel ... Glasbenik Tomaž Grom, ki ima podobno glasbo kot jaz, je izjavil, da je primeni CD, ki ga dobro pozna, čisto drugačen. Sam priznam, da sem ta stil glasbe začel poslušati šele, ko mi je sistem "zašpilal".
Si bil kdaj na kakšni razstavi in te je slika, ki si jo poznal iz knjig, čisto prevzela in si jo gledal in gledal? Mene je Botticelijeva Venera v Firencah čist dol udarla. Enako gledam tudi na poslušanje glasbe...
Snemanje klasičnega orkestra je seveda kompleksno-če delaš z veliko mikrofoni. Če pa delš tako kot Living Mercury(3 mikrofoni) v ustreznem prostoru in seveda v uglašenem orkestru, potem bi si to vedno upal. _________________ "There are two kinds of fools. One says-this is old and therefore good. The other says-this is new and therefore better." Bob Katz |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|