Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Razlike med kabli resnične ali samo nateg?
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 17, 18, 19  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 07, 2009 08:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
Saj je običajno gor naslikano!Kar se čokolade tiče! Wink
Da sem jasen in konkreten:bluzite, da je joj!
Diagnoza bi bila, da gre za kombinacijo avtosugestije, zmanipuliranosti in snobizma!
Poleg tega si grem stavit, da večina(ne pomeni, da vsi!) tukajšnih kablovskih zasvojencev in tistih, ki ravno greste skozi fazo tozadevnega pranja možganov, običajno poslušate glasbo, za katero zadostuje tudi boom-box(beri:rap, rave, heavy metal, Atomic harmonic ipd.)!Pogoj pa je, da je priključen z ustreznim štrom kablom! Twisted Evil
Danes sem za probo na svojem brivniku zamenjal kabel!Ne boste verjeli(še jaz nisem na začetku!), a motor je tekel z znatno manj vibracijami, frekvence okoli 2000Hz so bile veliko bolj izrazite in čiste, tudi obril sem se po občutku precej hitreje!
Kdor ne verjame(takšni se vedno najdejo)se lahko pride k meni tudi osebno prepričat! Idea

Pri celi stvari si pozabil le na to, da briješ norce.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48
Kraj: Žalec

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 07, 2009 09:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Res me zanima kakšen bo rezultat poslušanja pri Tranciju. Upam, da se ga udeležita obe nasprotujoči si strani in sicer tako Jazzz kot Krokar, pa da se vidi kako in kaj.

Sam kot radovedni Taček sem v tem našem hobiju prišel do spoznanja, da bolj kot je sistem rezoluten in transparenten s čemer pokaže več tako mikrodetajlov, fines, kot tudi anomalij in napak, večje so tudi razlike med kabli. Na budget sistem nima smisla dajati nekih dražjih kablov, saj so takšne naprave zasnovane s preveč kompromisi, ki gredo na račun rezolutnosti, s čemer nekega woooowa ob zamenjavi ne bo. Ko pa je enkrat v igri rezoluten sistem, pa je čisto druga stvar. Tam se pozna vsak "drek" in je potrebno v kable vložiti dosti več časa, energije in denarja. Kamot 10 kratnik cene kablovja za budget sistem (ali pa tudi še več), če je to potrebno, da se v popolnosti izkoristi sonični potencial rezolutno zasnovanega sistema.
Nazaj na vrh
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 07, 2009 09:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
Diagnoza bi bila, da gre za kombinacijo avtosugestije, zmanipuliranosti in snobizma!
Poleg tega si grem stavit, da večina(ne pomeni, da vsi!) tukajšnih kablovskih zasvojencev in tistih, ki ravno greste skozi fazo tozadevnega pranja možganov, običajno poslušate glasbo, za katero zadostuje tudi boom-box(beri:rap, rave, heavy metal, Atomic harmonic ipd.)!Pogoj pa je, da je priključen z ustreznim štrom kablom! Twisted Evil
Danes sem za probo na svojem brivniku zamenjal kabel!Ne boste verjeli(še jaz nisem na začetku!), a motor je tekel z znatno manj vibracijami, frekvence okoli 2000Hz so bile veliko bolj izrazite in čiste, tudi obril sem se po občutku precej hitreje!
Kdor ne verjame(takšni se vedno najdejo)se lahko pride k meni tudi osebno prepričat! Idea
Sam omenjaš poste z avtomobilistčnih in ostalih forumav, sam pa napišeš post na ravni ne tistih ki si kupijo feltne in porezane fedre ampak tistega kateri bo sanjal sploh o avtu še kar nekaj let.

Upam da boš imel toliko jajc in prišel na test, in še več jajc da boš priznal da slišiš razliko, mogoče jo pa niti ne boš ampak to ne bo zaradi kablov ampak mogoče zaradi česa drugega na poslušalčevi strani.
Nazaj na vrh
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 07, 2009 10:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Brez veze; sej vidte, da krokar sam zayebava ! Exclamation
Wolumen

Pridružen/-a: Ned Jun 2009 11:46
Kraj: Škofija loka

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 07, 2009 10:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Upam da boš imel toliko jajc in prišel na test, in še več jajc da boš priznal da slišiš razliko, mogoče jo pa niti ne boš ampak to ne bo zaradi kablov ampak mogoče zaradi česa drugega na poslušalčevi strani.[/quote]Ali ravno obratno Cool Cool
Nazaj na vrh
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 07, 2009 11:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi obratno, sam se ne postavljam na nobeno stran, pač pa stvar vsaj poizkusim preden komentiram.
Nazaj na vrh
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21
Kraj: domžale

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 07, 2009 13:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

krokar je napisal/a:
Velikokrat sem se že vozil z naslikanim Maseratijem Murcielago, z njegovo 3D verzijo, pa še ne.. Wink

Verjetno si odprl brivnik in občudoval kompleksna vezja in ožičenja okoli elektromotorja in iz tega ugotovil, da ampu morda manjka elektromotor in bi lahko potem služil kot brivnik. Laughing

Nekoč sem bral, da je neki mamki padel sesalec v kurcšlus in je potem krasno lovil radio postaje, ko ravno v isti koš mečljemo elektromotorje in tiskanine ali P to P lotane komponente. ..

Sam sicer kozumiram DIY kable po razumni ceni, med katerimi se najde, če iščeš, tudi dovolj takih, ki zvočno ne zaostajajo kaj prida za zgornjimi modeli brand name kablov..

Ker mid cost brand nameje ti kabli deklasirajo, logično sklepam, da če so med DIY kabli sonične razlike, so zagotovo tudi pri brand namejih, ki imajo nenavsezadnje kvaliteto in karakteristike točno prilagojeno globini kupčevega žepa..
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 07, 2009 20:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Krokar ne bo nehal s provokacijami. Kasneje pa se bo spraševal, zakaj tema o napajalnih kablih tako raste in podobne bedarije ...
Administrator, čimprej organiziraj srečanje !
entrenous

Pridružen/-a: Ned Sep 2008 13:09

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 10, 2009 18:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Skeptic James Randi, through his foundation, has offered a prize of $1 million to anyone who can demonstrate that $7,250 audio cables "are any better than ordinary Monster Cables".[17] To date, no one has claimed the prize.

anyone? Laughing
Nazaj na vrh
JAZZZ

Pridružen/-a: Sre Apr 2008 12:32
Kraj: POSAVEC

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 10, 2009 18:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

entrenous je napisal/a:
Skeptic James Randi, through his foundation, has offered a prize of $1 million to anyone who can demonstrate that $7,250 audio cables "are any better than ordinary Monster Cables".[17] To date, no one has claimed the prize.

anyone? Laughing

Imaš mogoče link s pravili?
Nendar, kako boš njega prepričal-dokazal, kaj je boljše. Jaz sem ponudil stavo, da prepoznam razliko med navadnim kablom in EG ali Nordost Brahma ali Oyaide Tunami, ki jih imam. In takoj bi si upal staviti, da prepoznam razliko med temi kabli in Monster Cabli.
entrenous

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 10, 2009 18:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.randi.org/site/

I want to thank you for helping expose the tremendous amount of misinformation and actual fraud in the "audiophile" world. The damage that these "experts" have done to the hobby and business of high performance audio is huge. The problem of "techno-quackery" is only getting worse as products for the home get more sophisticated and therefore more mysterious to the average consumer.

The non-sense that we have seen in the audio community is now in the video field as well. The $1000 video cables (directional, of course!) to connect a DVD player to a monitor are on the market as are any number of other miracle devices to make "tremendous improvements" in video performance.

Thanks again for trying to get these frauds to prove and justify their ridiculous claims.

Not knowing how authoritative this man might be, I inquired of him, and received this:

I have an engineering degree (BSEE) and I have worked in the field of video and systems design for almost thirty years. I am a member of SMPTE, (Society of Motion Picture and Television Engineers), AES (Audio Engineering Society) and IEEE (Institute of Electrical and Electronic Engineers). I have been involved in the design and construction of several notable projects such as Lucasfilms' "Tech Building" at SkyWalker Ranch In Marin county and the "Experience Music Project" in Seattle. I have also worked as an engineer at several television stations and production companies.

It has been my privilege and good fortune to work with some of the most knowledgeable people in these fields. I have never heard anyone say that we should utilize some of this subjective techno-voodoo in a real world professional facility. Believe me, anything that can be shown to be effective in improving sound or picture quality is tried and often used. It just really bothers me that these "audio/video-philes" often go unchallenged by their own editors, let alone getting any sort of proper peer review. I'm waiting to see a paper presented at a conference or published in one of the technical journals explaining the principles of these "wonder devices."

I suspect I will be waiting forever.

No test, measurement, fact, demonstration, discussion or logic will get these fanatics to alter their views. You must have much more patience than I!
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 10, 2009 21:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Upam, da čimveč ljudi tule dovolj dobro razume angleško, da bodo ujeli vsaj bistvo pisanja, pod katerega se tudi jaz 100X podpišem! Exclamation
Je pa seveda treba vedeti, da imajo eni audiofili tudi prave netopirske slušne oz.senzorske organe in so njihove tozadevne sposobnosti nam navadnim smrtnikom nedojemljive!Samo čakam, da nekdo naznani, da uspeva ločit tudi kdaj po omrežju teče elektrika iz šoštanjske termoelektrarne, kdaj pa iz nuklearke! Razz Ampak imam nek občutek, da bo to prvemu uspelo kakemu netopirskemu pripravniku! Wink
Ampak ne gre samo za kable, take in drugačne!Obupno važno je npr. tudi to, s kakim peskom so polnjena zvočniška stojala, kako deluje že sam rack na zvok, ali so kontakti dejansko zlati ali le pozlačeni itd.
Ampak(ne boste verjeli!) za vse to imam absolutno posluh!Diskutirati o tem ni nič manj plodno kot o marsičem drugem!/Za kable celo menim, da res lahko kažejo določene svojske tonske karakteristike, a le, če so izpolnjeni še nekateri drugi pogoji.
Nekaj pa imam proti, ko se gre za to, da se hoče pri ljudeh, ki imajo skromen budget(in takšno tudi opremo), ustvarjati utvara, da bodo naredili čudeže, če bodo denar, ki si ga bodo trudoma prišparali, najbolje investirali v kablovje.Trdim, da to ni res!In če bi ne bilo takšnih kot sem jaz, verjetno teme s takim naslovom sploh nebi bilo treba, a ne? Shocked
Ne vem pa od kod nekaterim tu ideja, da mi lahko nudijo neko razodetje?Poslušal sem kar nekaj sistemov vrednih tudi par 10000€, nekaj kolegov me je tudi vabilo ravno na poslušanje novih kablov in ker sem po naturi prijazen človek, sem vsakič potrdil, "da se razlike res slišijo" in bil vsakič (včasih tudi neigrano) šokiran, koliko lahko tak kabel stane, a "se splača".
Občasna ponočevanja pa so žal tudi edina moja podobnost z netopirji, tako da priznam:slišal nisem nič! Embarassed
Nazaj na vrh
entrenous

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 10, 2009 22:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

JAZZZ je napisal/a:
entrenous je napisal/a:

anyone? Laughing

Imaš mogoče link s pravili?
Nendar, kako boš njega prepričal-dokazal, kaj je boljše. Jaz sem ponudil stavo, da prepoznam razliko med navadnim kablom in EG ali Nordost Brahma ali Oyaide Tunami, ki jih imam. In takoj bi si upal staviti, da prepoznam razliko med temi kabli in Monster Cabli.

Iztok, saj je stava že na mizi in to taka, da ti ne izgubiš nič - lahko pa veliko pridobiš, tudi slavo. Gospod, ki je znanstvenik in ne kar niče, pa seveda ponižno pričakuje, da boš TI njemu dokazal razliko. Ker tehnika ni čunga-lunga, ampak z eno nogo stoji v znanosti, se ve, kako je to možno dokazati - tako da dokažeš celemu svetu...

Cool
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 10, 2009 22:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sej ni treba nobenih hudih kablov kupovat, da se razlike slisi. Js sem izkusil ze razliko s 4mi dokaj normalnimi kabli in vsak je imel svoje karakteristike, kako je prezentiral glasbo na mojem prejsnjem nic kaj posebnem sistemu. Nordost Blue Heavene pa tule npr. ne omenjam, ki so ze cenovno rang visje.

Imel sem konektirane kable, v razponu cene od 100 EUR do 300EUR 2x3m retail cena. Second hand pa je bil ta najdrazji dobljen za 3x ceneje. Torej cenovno nic pretresljivega. Razlike pa so bile slisne, kot da bi na ekvilajzerju premaknil tonske kontrole in da bi v glasbo pac vdahnil mal vec zivljenja.

lp, d.
Nazaj na vrh
krokar

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45
Kraj: Štajerska

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 10, 2009 23:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, potem ti ne bo treba integrirca spreminjat v končno stopnjo, se pravi v HT... :twisted:Ali obratno!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI dodatki Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 17, 18, 19  Naslednja
Stran 7 od 19

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu