| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
avolites
Pridružen/-a: Sre Nov 2013 15:41 Prispevkov: 10 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 14, 2013 16:22 Naslov sporočila: pomoč-Igla-stylus za Grace F9 |
|
|
Pozdrav, imam kombinacijo Gramofon Thorens TD 160Super + Grace F707 ročica + Grace F9EB (green).Težava je,da sem po nerodnosti poškodoval stylus na Grace F9.Ta odjemna doza že dolgo ni v proizvodnji in je težko dobit rezervni stylus.Na netu sem našel podjetje Soundsmith,ki ponuja nove-obnovljene styluse po 150usd+poštnina!
Zanima me,če ima smisel vlagati denar v ta nadomestni Stylus ali je bolje razmišljati o novi modernejši odjemni dozi?Koliko bi bilo treba investirati za novo odjemno dozo,da bi bila zvokovno primerljiva z F9EB?Načeloma sem bil z kombinacijo F707 + F9 zelo zadovoljen.
Hvala za pomoč.lp |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1774 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 14, 2013 16:50 Naslov sporočila: |
|
|
vzemi Soundsmitha in veselo naprej... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1502 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Čet Nov 14, 2013 17:03 Naslov sporočila: |
|
|
ni za razmišljat, Soundsmith....
Grace je še vedno ena najboljših glav vseh časov... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1975 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Čet Nov 14, 2013 21:27 Naslov sporočila: |
|
|
joztom
vse lepo in prav, ampak ko uporabljaš tako glavo mi je tudi marsikaj od tvojih komentarjev bolj jasno, vsekakor zelo dobra glava za ta denar, saj cenejše skoraj ni, slabše pa so , ampak vsaj do do spodobne kaj šele dobre ji malo manjka, in z take glave ne moreš pričakovati vsaj solidnega zvoka gramofona, pa štelaj RIAA in kajkoli v nulo, z takim izhodiščem tudi druge komponente težko oceniš vsaj realno, če z gramofona niti približno ne dobiš tega kar je možno... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Čet Nov 14, 2013 21:37 Naslov sporočila: |
|
|
| pa še to AT ni kopija Linn glav ampak je Linn kupil pri AT glavo in nanjo dal svoje ime, na 18 so tudi naredili po Linn naročilu par konstrukcijskih sprememb tako da tu ni dileme kaj je original in kaj kopija oz bolje x krat dražja enaka glava z bolj zvenečim imenom |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1975 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Nov 14, 2013 21:38 Naslov sporočila: |
|
|
| V času obstoja so vsi na zalogo kupovali Linn K5, ker je boljša od marsičesa zvenečega, dragega. 20 let sem poslušal vse živo, cena ni nikoli podlaga za zvok ali kvaliteto. Prva leta DIY sem posvetil samo RIAA krivulji in nešteto konfiguracijam v povezavi. Ne vem vsega, za moje potrebe pa bo še kar. Te bom povabil, pa oceni. Moja RIAA ni bila na čipe in ne na lampe, pa tudi Bursona takrat še ni bilo. Razumem pa tvojo kritiko in mi pričara nasmeh, ker sem to že tolikokrat slišal, preden sem prižgal sistem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Čet Nov 14, 2013 22:34 Naslov sporočila: |
|
|
saj se delno celo strinjam s tabo, ampak daj enkrat privošči tvoji valjda d best RIAA eno spodobnejšo glavo da vidiš da je tudi kaj boljšega na svetu, , obstaja še podobni sorodnik Goldring Elan, tudi malo denarja pa igra, celo slavni Ed Saunders jo je posvojil in naredil prodajni hit Red Ed ampak vseeno, za malo več muzike je potrebno odpreti denarnico malo bolj na široko.
Tudi plošče tak kol od igle neprimerno bolj uniči kot kak malo boljši profil |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|