| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 27, 2011 18:31 Naslov sporočila: Snell Acoustics |
|
|
Pred dobrim tednom mi je prijazni stric poštar dostavil dobrih 25kg težak paket, v katerem sta bivakirala zvočnika Snell Type K/II, klasika na podlagi katere je kasneje nastal Audio Note K.
Zvočnike sem kupil za "sekundarni" (terciarni pravzaprav?!? ) sistem v nastajanju v prepričanju, da v kolikor bi se izkazala potreba, bi jih glede na stanje (ki je verjetno tako blizu popolnosti, kot je tako star zvočnik sploh lahko - praktično brez praske, novi piano gloss lak na prednjih in zadnjih stranicah, originalne škatle in nove obrobe s strani Guya Sergeanta) hitro spravil v promet naprej. Pa še za dobro ceno sem jih dobil
Skratka, razmere so nanesle, da sem jih uspel preizkusiti šele ta vikend - in še to tako na hitro - razpakiral in preprosto fliknil na mesto siceršnjih zvočnikov v pričakovanju za denar spodobnega (in ne kaj dosti več) zvoka.
Kako sem se je... motil. Po prvih parih komadih (in stišanju visokotonca s priročnim potenciometrom) sem zaštekal zakaj uživajo tak status kot ga. Preprosto špilajo muziko. Daleč od popolnosti sicer (visoki niso tako "airy" kot ga pričakuje novodobni audiofil, prav tako nima pin-point soundstaginga, sliši se rahel prizvok kabinetov, ne ravno pojem nevtralnosti, čeprav še zdaleč ne da bi bili močno obarvani...) ampak igrajo pa s takim "joie de vivre", da jih je res veselje poslušati. Dinamika kot se šika (sploh za "bookshelfe"), igrajo polno a hkrati hitro, malo forward (po moje okusu). Igrajo karkoli (od lažjih stvari pa do kakšne elektronike - npr. Trentemollerja). Da ne bo pomote, so vseeno toliko transparentni, da še kako dobro pokažejo razlike v posnetkih. Prijazni za postavitev (kompresijska škatla!), lahki za poganjanje (91dB občutljivost). Bomba skratka.
Je sicer res, da so preizkušeni v sistemu, ki dosega skoraj 10x njihove cene ampak sam sem tako ali tako prepričanja, da se veliko bolj splača vlagati v "upstream" (predvsem source in pa pre-amp) kot pa konec verige. Me prav firbec matra, kako se bodo izkazali v njim namenjenem sistemu...
Še to - primerjati jih z poflom, ki se dandanes prodaja za enako/podobno ceno bi bilo za moje pojme naravnost brutalno. (Vsaj približno) zanimivo bi verjetno postalo šele tam "severno od jurja", pa še to bi verjetno bili bolj "swings and roundabouts".
Velika, široka (!) škatla, kvalitetni driverji s spodobnim premerom (8") je tisto, kar zvočnik očitno mora biti.
Me pa zanima - ima še kdo kakšno izkušnjo s Snell-i ali pa s kakšnimi Audio Note ekvivalenti? Niso ravno pogosti v naših krajih imam občutek...
Nazadnje urejal/a gwb Ned Mar 27, 2011 18:35; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 27, 2011 18:33 Naslov sporočila: |
|
|
In pa še (generična) sličica - moji so črni:
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|