| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
xpr0ject
Pridružen/-a: Sob Nov 2013 19:51 Prispevkov: 8 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Nov 02, 2013 20:24 Naslov sporočila: Katere lampe za moj sistem? |
|
|
Pozdravljeni, imam naslednji sistem:
Hajdinjak Labs Jubal Reference
B&W 603 S2
glavni vir je racunalnik, preko kernel streaminga (jplay) gre signal na MF X-DAC v3 & MF X-10v3 (nujno moram dobiti se spodobno napajanje za dac in buffer, ga kdo zna narediti za spodoben denar?)
cdp je nad c 542 (ki se hoce kregat z dacom, zato gre trenutno kar direkt na amp, nekateri mi pravijo, naj zamenjam kabel)
kablovje je Van Den Hul (zvocniski in interkonekti)
Napajanje nasploh je podpovprecno, kabli so navadni napajalni, brez letev, vticnic..itd...
Skratka nic posebnega, zanima pa me naslednje:
Katere lampe priporocate za jubala glede na zvočnike, ki so ze v osnovi malo pretezki na basih, da bi iz sistema izstisnil najvec in kar se da narvno zvocno sliko. Sem namrec pred nabavo novih lamp, trenutno pa so predojacevalne IE nis ecc83 + JJ ecc83, ojacevalne pa ponavadi kar malo menjam med EH el34 in mystere el34.
EI nis se mi sicer zdi odlicna lampa, (imam se en par popolnoma novih) zato bi rad nasel kombinacijo z njimi.
edit: katere ecc83 so najbolj detajlne in najbolj "spricnejo visoke cez"?
Glede na to, da Hajdinjak nima vec foruma, sam pa sem v hi-fiju precej nov (ko sem dobil jubala, foruma ze davno vec ni bilo) me zanima tudi kaj vec o tem ampu (kaksna je njegova moc, kateri zvočniki v prihodnosti bi bili najboljsi zanj, ali potrebuje boljsa napajanja, predvsem me zanima, kateri lampi sta predojacevalni, zunanji, ali notranji par? Kaj so njegove najvecje slabosti?)
Zanima me tudi, kaj je najsibkejsa tocka mojega sistema in bi z zamenjavo se dodatno pridobil? Zvocniki? Napajanje?
Poslusam vse vrste glasbe, veliko vokala, klasike in jazza... vcasih pa tudi kaj bolj divjega in norega.
Sicer sem z sistemom precej zadovoljen, a vendar bi rad se vec, vem pa, da lahko lampe zelo vplivajo na precejsni del zvocne slike.
Ce mi kdo od veteranov zna odgovoriti na kaksno od zastavljenih vprasanj, mu bom zelo hvalezen.
Lep pozdrav,
v |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alko
Pridružen/-a: Sob Okt 2009 21:04 Prispevkov: 19 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Nov 02, 2013 22:38 Naslov sporočila: |
|
|
Nisem senior, imam pa ta ojacevalec
Dobil sem ga z lampami:
Sylvania 7025
Telefunken ecc83
Tungsol el 34b
In je super spilalo.
Sedaj sem kupil ojacevalne jj el34 jj ecc83 in se mi zdi slabsi zvok.
Ce zelis ti lahko tudi posodim te lampe, da vidis kako ti ustrezajo.
Drugace pa veliko nisem testiral razlicnih lamp, tako da izkusenj nimam veliko. So jih pa testirali drugi soforumaši in ti lahko povejo kaj vec iz svojih izkusenj. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mitko

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 23:20 Prispevkov: 344
|
Objavljeno: Sob Nov 02, 2013 22:47 Naslov sporočila: |
|
|
| Poizkusi s TAD 7025, ce zelis zvok z vec detajlov. Za koncne lahko das ktt77 od Genalexa. El34b od Tungsola je spodaj bolj poudarjena, vendar ima hiter sus in bi ti znalo bas igrati nad pricakovanji cisto. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mitko

|
Objavljeno: Sob Nov 02, 2013 22:48 Naslov sporočila: |
|
|
| Poizkusi s TAD 7025, ce zelis zvok z vec detajlov. Za koncne lahko das ktt77 od Genalexa. El34b od Tungsola je spodaj bolj poudarjena, vendar ima hiter sus in bi ti znalo bas igrati nad pricakovanji cisto. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
xpr0ject
Pridružen/-a: Sob Nov 2013 19:51 Prispevkov: 8 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Nov 02, 2013 23:04 Naslov sporočila: |
|
|
Alko: tudi sam imam obojne JJ in se mi zdi, da prevec 'posusijo' zvok in da mojemu sistemu ne pasejo, zato jih sploh nisem omenil...
Me pa zelo zanimajo Tangsol in sylavania, je govora o teh, da bi mi jih lahko posodil? kolikor vem so telefunken in ei nis prakticno identicne, narejene na istih strojih...
Mitko, hvala za nasvet s TAD, bom poiskusil tudi s temi. kako pa je s topologijo ojacevalca glede na to, da je narejen za el34, bi torej tudi ktt77 lahko ustrezale temu ojacevalcu? kaj je glavna razlika med tema lampama?
Hvala. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alko
|
Objavljeno: Ned Nov 03, 2013 00:16 Naslov sporočila: |
|
|
Lahko posodim Tungsol in Sylvania (2 kosa)...
Ja JJ se ne obnesejo na temu ojacevalcu, manjkajo detajli in neka energija. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3192 Kraj: Sežana
|
Objavljeno: Ned Nov 03, 2013 10:48 Naslov sporočila: |
|
|
| alko je napisal/a: | Nisem senior, imam pa ta ojacevalec
Dobil sem ga z lampami:
Sylvania 7025
Telefunken ecc83
Tungsol el 34b
In je super spilalo.
Sedaj sem kupil ojacevalne jj el34 jj ecc83 in se mi zdi slabsi zvok.
Ce zelis ti lahko tudi posodim te lampe, da vidis kako ti ustrezajo.
Drugace pa veliko nisem testiral razlicnih lamp, tako da izkusenj nimam veliko. So jih pa testirali drugi soforumaši in ti lahko povejo kaj vec iz svojih izkusenj. |
LP
Prejšnji lastnik, je že vedel katere lampice morajo bit noter, so zelo dober izbor, težko bo najt kaj boljšega, če pa že, bi bila primerna nadgradnja z npr. EL34 Telefunken ali Mullard ampak se potem že pojavi vprašanje smiselnosti investicije, ker par ecc Telefunken ali Mullardk ter 2-4kosi EL34 se verjetno že približa vrednosti ojačevalca  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
mitko

|
Objavljeno: Ned Nov 03, 2013 13:07 Naslov sporočila: |
|
|
| xpr0ject je napisal/a: | Alko: tudi sam imam obojne JJ in se mi zdi, da prevec 'posusijo' zvok in da mojemu sistemu ne pasejo, zato jih sploh nisem omenil...
Me pa zelo zanimajo Tangsol in sylavania, je govora o teh, da bi mi jih lahko posodil? kolikor vem so telefunken in ei nis prakticno identicne, narejene na istih strojih...
Mitko, hvala za nasvet s TAD, bom poiskusil tudi s temi. kako pa je s topologijo ojacevalca glede na to, da je narejen za el34, bi torej tudi ktt77 lahko ustrezale temu ojacevalcu? kaj je glavna razlika med tema lampama?
Hvala. |
Lampice lahko dobis pri meni na test. Jubal sprejme kup razlicnih lamp, ki dajejo zelo razlicne rezultate. JJ mu ne sedejo, v resnici teh lamp se v nobenem sistemu nisem slisal igrat dobro. KTT77 preverjeno delujejo, mislim, da imajo eno nogico drugace vezano kot el34. Gre tudi z ktt88, nisem jih pa slisal. Kitajskih ekvivalentov je tudi nekaj. Alkotova kombinacija bo kar prava. Ta ojacevalec v tej kombinaciji zelo dobro poznam
p.s. kontaktiraj mravlcax za napajalec. Lahko ga prej tudi pri meni dobis na test. Imas pa se rezerve v sistemu. Jubal tukaj deluje na rezervi. Za BW tudi dvomim, da mu sedejo. Nad 92db se precej bolje pocuti  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
|
Objavljeno: Ned Nov 03, 2013 13:20 Naslov sporočila: |
|
|
| xpr0ject je napisal/a: | Alko: tudi sam imam obojne JJ in se mi zdi, da prevec 'posusijo' zvok in da mojemu sistemu ne pasejo, zato jih sploh nisem omenil...
Hvala. |
LP
EI so zelo bleda senca Telefunken lampic  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
alko
|
Objavljeno: Ned Nov 03, 2013 14:20 Naslov sporočila: |
|
|
| Kaj naj bi bila dobra alternativa Telefunkincami ecc83 za Jubala? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
|
Objavljeno: Ned Nov 03, 2013 14:26 Naslov sporočila: |
|
|
| alko je napisal/a: | | Kaj naj bi bila dobra alternativa Telefunkincami ecc83 za Jubala? |
LP
Siemens, Valvo , cena kvaliteta v samem vrhu...
Pazit na oznake, ker je veliko ponaredkov  _________________ ~ ** ~ |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
berni

Pridružen/-a: Pon Jan 2010 11:49 Prispevkov: 1408 Kraj: maribor
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bojc08

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 16:56 Prispevkov: 643 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Ned Nov 03, 2013 15:03 Naslov sporočila: |
|
|
Ojačevalca ne poznam dobro. Ti pa lahko priporačam da greš iz el34 na EH6550. 6550 ima nižjo bios prednapetost kot pa kt88. In ti jo je lažje nadomestit el34.
Če boš zamenjal z 6550, se ti bo zvok precej odprl, več bo detajlov, Lepši bo bas in visoki bodo bolj definirani.
Skratka "manj šraja" kot el34.
Tudi damping bo dva krat boljši. Lažje bo poganjal zvočnike.
Lahko pa da bo tudi malo večja moč. Odvisno od napajalnika in trafotov.
lp
Bojc |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
AndrejS
Pridružen/-a: Tor Dec 2010 17:03 Prispevkov: 930 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Ned Nov 03, 2013 15:03 Naslov sporočila: |
|
|
Zivjo,
Pa vi samo malo lampe menjate, al nastavite tudi kako delavno tocko ojacevalnika ?
Ce je ne, je to cisti gambling kdaj bos stopu z nogo v drek.
LP, Andrej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bojc08

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 16:56 Prispevkov: 643 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Ned Nov 03, 2013 15:12 Naslov sporočila: |
|
|
Seveda pri menjavi lamp je potrebno nastavit delovne točke. Mus!
Jaz sem samo priporočal to kar poznam.
Je pa potrebna strokovna predelava. Ampak vložek je minimalen.
Zvok pa dvakrat boljši. Seveda prepogoj za to je kvalitetna konstrukcija ojačevalca. Tudi bi bilo potrebno uporabit kvalitetna kondiče, kot so PIO in kvalitetne carbon upore!
Skratka vsak ojačevalec se da zelo izboljšat z uporabo boljših materjalov.
Seveda je pri lampašu predpogoj kvaliteten izhodni trafo in topologija ojačevalca.
lp
Bojc |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|