Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Onkyo integra ojačevalci

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
snifix

Pridružen/-a: Pon Sep 2009 20:31
Kraj: Komenda

PrispevekObjavljeno: Čet Feb 28, 2013 23:24    Naslov sporočila: Onkyo integra ojačevalci Odgovori s citatom

Za prehodno obdobje iščen cenejši ojačevalec in me zanima ali ima kdo kakšne izkušnje z starejšimi serijami Onkyo integra? Zgledajo precej masivno, kako se pa kaj zvokovno obnesejo? Sicer mi je jasno da v razponu od dobrih 100 pa do 200 eur ne morem ne vem kaj pričakovati pa vendar...če ima kdo kakšne izkušnje naj jih deli Smile

zvočniki, ki bodo priklopljeni gor so B&W 683.

lp, Matej
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 00:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

to so zelo kvalitetni ojačevalci...npr.sony je imel serije esprit,onkyo pa integre..da povem samo primer....delal je tudi skoraj v kratkem stiku-2 oma ...
npr..na diy srečanju na vranskem je nekdo nepravilno zvezal kretnico,ter zvočnike (dva bas zvočnika) in je eden od ojačevalnikov crknil.....onkyo je preživel....to pove vse.
so pa tudi eni redkih komercialnih-beri cenejših ojačevalcev,ki imajo vgrajeno tako mm kot mc phono stopnjo...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
freserovski

Pridružen/-a: Tor Okt 2010 13:19
Kraj: Slovenska Bistrica

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 10:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz imam Onkyo Integra A-9711, poganja Monitor Audio bookshelfe. Osebno sem zadovoljen z zvokom, meni osebno precej poslušljiva kombinacija. Je kvalitetne izdelave in se za svoja leta (sicer pojma nimam koliko je star, ker sem že rabljenega kupil) odlično drži....
Nazaj na vrh
snifix

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 18:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

drago67 je napisal/a:
to so zelo kvalitetni ojačevalci...npr.sony je imel serije esprit,onkyo pa integre..da povem samo primer....delal je tudi skoraj v kratkem stiku-2 oma ...
npr..na diy srečanju na vranskem je nekdo nepravilno zvezal kretnico,ter zvočnike (dva bas zvočnika) in je eden od ojačevalnikov crknil.....onkyo je preživel....to pove vse.
so pa tudi eni redkih komercialnih-beri cenejših ojačevalcev,ki imajo vgrajeno tako mm kot mc phono stopnjo...

ok, to verjamem, da so trpežni. Pri meni ne bo v uporabi gramofona, prav tako ne bom gor priklapljal nizhih bremen. Bolj me zanima karakter zvoka. Imam nekaj izkušenj z novejšimi onkyo kino receiverji in so bilio vsi več ali manj svetli, z pomankanjem basa, a vendar dokaj umirjeni na visokih. Rotel je bil pravo nasprotje, močnen in globok bas, malenkost preživi visoki.

Torej kako se kaj zvokovno obnesejo? So bolje tiste stare serije (brez daljinca) - npr 8650 ali kakšne novejše verziej?

Hvala in lep pozdrav, Matej
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 19:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

snifix poslal sem ti zs.
Nazaj na vrh
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 01, 2013 19:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

snifix je napisal/a:
drago67 je napisal/a:

ok, to verjamem, da so trpežni. Pri meni ne bo v uporabi gramofona, prav tako ne bom gor priklapljal nizhih bremen. Bolj me zanima karakter zvoka. Imam nekaj izkušenj z novejšimi onkyo kino receiverji in so bilio vsi več ali manj svetli, z pomankanjem basa, a vendar dokaj umirjeni na visokih. Rotel je bil pravo nasprotje, močnen in globok bas, malenkost preživi visoki.

Torej kako se kaj zvokovno obnesejo? So bolje tiste stare serije (brez daljinca) - npr 8650 ali kakšne novejše verziej?

Hvala in lep pozdrav, Matej

Boš priklapljal nizka bremena. B&W 683 ima po testu od 80 do 120 Hz okoli 2,5 ohma, to se dviga do 500Hz kjer šele preseže 4ohme.
frodo

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 0:29
Kraj: Miklavž na dr. polju

PrispevekObjavljeno: Sob Mar 02, 2013 01:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz imam sam B&W 683 priklopljene na Onkyo Integra A-9711. To je dobra kombinacija, saj med drugim Onkyo zelo zmehča malce trši karakter Bowersov.
Sam sem preizkušal vse možne AV receiverje z 683, vendar sem jih na koncu vedno preklopil nazaj na Onkya, ker igra bolje tudi od 2000 evrskih AV receiverjev.

http://www.kalaydo.de/kleinanzeigen/verstaerker/onkyo-a-9711/a/36937098/

Onkyo 9711 je bil edini ojačevalec za 1000 mark, ki je kdajkoli prišel v nemški reviji Audio v "Spitzenklasse". V tej klasi so se pojavljali samo eksotični high-end modeli od cca. 3000 takratnih mark navzgor - to ti lahko to pove kako zelo jim je bil ta Onkyo všeč....

Če bi sedaj rabil ojačevalec za 683 bi spet kupil Onkyo in sicer A-9911. Ta je še stopnjo boljši kot 9711 vendar ga zelo zelo težko najdeš.(in začuda nima daljinca).
9711 pa najdeš na ebayu , odlično ohranjene za cca 200-300€

Če pa želiš kaj novejšega pa ti lahko priporočam tudi Harman HK980. Imel sem ga na testu in se je odlično obnesel z Bowersi. Zelo podoben, zelo mehek karakter ima, podobno kot Onkyo, nov stane cca 400€
Nazaj na vrh
snifix

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 04, 2013 23:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Super, hvala za odgovore. Bom res pogledal za kakšnim onkyom, čeprav sem bral, da jih je imelo veliko težave z imput selectorjem - je kar sam od sebe prekljapljal med viri...

Ima še kdo kakšne predlog za ojačevalec (integrirc ali končna stopnja) do 200 eur? Mogoče kakšen sony esprit? Rotel bi bil dobra ozbira samo težko ga bo dobiti za zastavljen budget?

Hvala in lep pozdrav,
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu