Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Glasbeni stolp tudi za gramofon
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
quignard

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 0:19
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2013 21:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ok, hvala vsem za nasvete...

Kaj pa mislite glede gramofona...ne vem kakšnega izbrati ob poplavi le-teh...Edino stremim po novem in ne v višave (hudi avdiofilski primeri).

S pomočjo te strani sem našel PRO-JECTOV DEBUT CARBON za 300 evrov, ampak to mi je rahlo preveč...

Je kdo tukaj, ki uporablja kakšen gramofon za navadne smrtnike (ne vem - do 200 evrov)...

Na kaj moram biti pozoren pri nakupu?

Hvala.

Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 18, 2013 22:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dvomim, da boš našel kakšen kolikor toliko spodoben nov gramofon za te cekine (200 evrov ali manj). Rolling Eyes Meni je najcenejši znani vstopni Hi-Fi primerek prav ProJect Debut.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
quignard

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2013 00:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hm...imam težave z nabavo tega mikro sistema z lampami - philips heritage MCM 906/12...pocar v BIGBANGU je rekel, da jih ne držijo več...

Ali morda kdo ve na koga/katero trgovino se lahko obrnem, da mi to dobavi???

Sem pa nekako za prav tega, saj mislim, da ima edini lampe...

Hvala
Nazaj na vrh
jenej

Pridružen/-a: Čet Jul 2012 16:02
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2013 08:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Harvey Norman kliči. So tudi držali, sem ga gledal pred časom v Mariboru.

lp
jernej
Nazaj na vrh
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2013 09:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, da iščeš dober zvok v napačni smeri.

Za denar, ki si ga pripravljen vložiti, ne moreš dobiti niti solidnega novega gramofona, kaj šele lampaškega sistema.
quignard

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2013 12:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@pasuljaris - ne vem, če si prebral celotno temo.
Res je, da philipsov mikro lampaš stane okrog 400 evrov, ampak mislim, da da soliden zvok. Na njega pa bom po vsej verjetnosti priklopil Projectov vstopni gramofon za 230 ali 290 dinarcev.
Nazaj na vrh
quignard

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2013 12:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kamorkoli pokličem pravijo, da sistema ni več mogoče dobiti - ne moreš verjet. In kot kaže bom slednjega moral sestaviti sam.

Ker resnično nimam kaj dosti avdiofilskega znanja bi vas ponovno prosil za mnenja. Ok, gledal sem neke komplete, ampak ne vem kako je to dobro.

1. http://playroom.si/akcijski-kompleti/Monitor-Audio-BX2-Denon-PMA-520AE-AKCIJA

2. http://playroom.si/akcijski-kompleti/Cambridge-Audio-Azur-350A-Whrafedale-Diamond-10-1-stereo-komplet

3.
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_adb&id=867 + eni od zgornjih zvočnikov.

Vprašanj seveda laikom, kot sem sam ne manjka.

1. Kateri od kompletov je boljši? Kaj bi vi izbrali? Lahko kupim tudi posamezno ojačevalec in nanj vežem druge zvočnike...

2. Kateri zvočniki so boljši?

3.Ali takšen sistem sploh proizvaja koliko toliko soliden zvok? Boljšega od Philipsovega lampaškega mikro stolpa heritage?

4. Imam en starejši CD player in DVD player - oba sta od SONYA - ali ju lahko priklopim na takšen ojačevalec. Bo kvaliteta zvoka veliko slabša?

Spet hvala za pomoč. Vem, mislite si, da ne vem kaj bi rad. No, delno je res Smile. Sprva sem se odločil za Philips heritage zaradi lamp (mislim, da je ok). Ampak, ker ga ni, sem primoran nekaj sestaviti, kajti poceni stolpov ne želim niti gledati.

Lp
Nazaj na vrh
fuego

Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2013 13:04    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, da ti sam ne veš kaj bi rad. Sprašuješ za nasvet, ko ti ga pa nekdo da ga pa ne upoštevaš.
tomasg

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 15:00
Kraj: KOPER

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2013 13:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po mojem si imel še srečo, da jih ni nikjer za dobiti, gledam specifikacije teh mikro stolpov in nikjer ne piše, da imajo PHONO vhod. AUX ni isto kot PHONO.

Jaz si bom samo dovolil tale nasvet, zaupaj nasvetom fantov tukaj, iz dveh razlogov, prvič nimajo osebnih interesov pri svetovanju in drugič nasveti in izkušnje, ki ti jih podajajo ponavadi izhajajo iz lastnih napak narejenih v preteklosti.

Od zgoraj navedenih ojačevalcev, se mi zdi da Cambride Audio nima Phono vhoda.

Tomas

Nazadnje urejal/a tomasg Sob Jan 26, 2013 13:15; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13
Kraj: maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2013 13:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

quignard je napisal/a:
Kamorkoli pokličem pravijo, da sistema ni več mogoče dobiti - ne moreš verjet. In kot kaže bom slednjega moral sestaviti sam.

Ker resnično nimam kaj dosti avdiofilskega znanja bi vas ponovno prosil za mnenja. Ok, gledal sem neke komplete, ampak ne vem kako je to dobro.

1. http://playroom.si/akcijski-kompleti/Monitor-Audio-BX2-Denon-PMA-520AE-AKCIJA

2. http://playroom.si/akcijski-kompleti/Cambridge-Audio-Azur-350A-Whrafedale-Diamond-10-1-stereo-komplet

3.
http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_adb&id=867 + eni od zgornjih zvočnikov.

Vprašanj seveda laikom, kot sem sam ne manjka.

1. Kateri od kompletov je boljši? Kaj bi vi izbrali? Lahko kupim tudi posamezno ojačevalec in nanj vežem druge zvočnike...

2. Kateri zvočniki so boljši?

3.Ali takšen sistem sploh proizvaja koliko toliko soliden zvok? Boljšega od Philipsovega lampaškega mikro stolpa heritage?

4. Imam en starejši CD player in DVD player - oba sta od SONYA - ali ju lahko priklopim na takšen ojačevalec. Bo kvaliteta zvoka veliko slabša?

Spet hvala za pomoč. Vem, mislite si, da ne vem kaj bi rad. No, delno je res Smile. Sprva sem se odločil za Philips heritage zaradi lamp (mislim, da je ok). Ampak, ker ga ni, sem primoran nekaj sestaviti, kajti poceni stolpov ne želim niti gledati.

Lp

Ja, zdaj iščeš v pravo smer.
Vse troje, kar je na tvojih povezavah je dobro. Jaz bi izbral drugega, a to je stvar okusa.
Vse troje je solidna budget varianta, vsekakor pa bo zvok boljši kot pri analognem gramofonu in minilampašu za ta denar.
Preveri, ali imajo ojačevalci, za katere se zanimaš vhod za analogni gramofon.

Kako kvaliteten je tvoj Sony CD player je seveda odvisno od modela - Sony je proizvajal celo paleto - od plasičnih cenenih komponent s temu primernim zvokom do res zelo dobrih.
quignard

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2013 14:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@fuego, res je, imaš prav...ampak dilema je razčiščena Smile.

Torej mislite, da katerikoli od zvočničkih kompletov v kombinaciji z enim od teh ojačevalcev nudi soliden zvok?

Gramofon pa koliko vem potrebuje predojačevalec...če prav razumem ga mora imeti ali ojačevalec ali gramofon?

Tako, da moram biti pozoren na naslednje, če prav razumem...?

1. PHONO vhod za priklop gramofona,
2. Vgrajen predojačevalec (za gramofon)

No kateri od teh treh ojačevalcev pa je boljši, če upoštevamo specifikacije? Ko berem o ohmih ipd. je kot bi bral kitajščino Smile.

Hvala za pomoč in nasvete...Sem pa se že obrnil tudi na prodajalca, da vidimo kaj bo rekel/predlagal.
Nazaj na vrh
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 26, 2013 18:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najbolje bo, da vzameš svoj predvajalnik in svoj najljubši plošček pod roke , greš poslušat in se odločiš za tisti primer kateri ti je bolj všeč. Samo tako se kupuje. Wati in ohmi niso pomembni, pomembna je glazba.
Lp
Nazaj na vrh
quignard

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 27, 2013 18:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tako, čedalje bliže sem odločitvi...hvala za pomoč pri svetovanju glede mikro sistema.

OK, ker budget ne dopušča večjih izdatkov, sem se odločil za Denon PMA-520AE, ker ima phono za gramofon.

Upam, da bo moj starejši SONY nekaj časa vendarle lahko priklopljen nanj in bo soliden zvok, Smile.

Edino vprašanje ostaja glede zvočnikov.

V kompletu so Monitor Audio Bronze BX2.

Sprašujem pa se ali bi vzel te ali Wharfedale Diamond 10.2 ali morda celo Wharfedale Crystal CR-30.4.

Ali ima kdo izkušnje s katerimi oziroma katere priporočate.

V glasbeni zbirki imam "vsega po malem", verjetno je največ jazza, veliko pa je tudi metal/rock glasbe...

Hvala in lp[/url]
Nazaj na vrh
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 27, 2013 18:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Najbolje bo, da vzameš svoj predvajalnik in svoj najljubši plošček pod roke , greš poslušat in se odločiš za tisti primer kateri ti je bolj všeč. Samo tako se kupuje. Wati in ohmi niso pomembni, pomembna je glazba.
.....
Izbral si Denona.
Pri prodajalcu izberi še zvočnike in poslušaj in se odloči ali Monitor ali Wharfedale ali nekaj tretjega.

lp
Nazaj na vrh
3000ES

Pridružen/-a: Sre Jul 2012 8:19
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 28, 2013 10:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

quignard je napisal/a:
S pomočjo te strani sem našel PRO-JECTOV DEBUT CARBON za 300 evrov, ampak to mi je rahlo preveč...

quignard je napisal/a:
Na njega pa bom po vsej verjetnosti priklopil Projectov vstopni gramofon za 230 ali 290 dinarcev.

Ja, to je pa res velika razlika. Prvi je rahlo preveč, ampak drugi je pa prava stvar.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Naslednja
Stran 2 od 11

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu