Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Uigravanje zvočnikov
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
snifix

Pridružen/-a: Pon Sep 2009 20:31
Kraj: Komenda

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 04, 2012 08:27    Naslov sporočila: Uigravanje zvočnikov Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Zanima me koliko časa pribljižno potrebujejo zvočniki, da se uigrajo? Je dovolj 20, 50 100 ur? Pri meni gre konkretno za B&W 683. Mimogrede, kakšen ojačevalec bi mi priporočali za k tem zvočnikom?

Hvala za odgovore in lep pozdrav
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 04, 2012 09:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Natančnega odgovora, ki bi veljal za vse zvočnike ni mogoče dati, saj lahko ta čas precej variira, odvisno od materialov in ustroja kretnice in seveda zvočniških enot. Edinole ohišje ne potrebuje uigravanja. Laughing Po kakšnih dveh ali treh mesecih vsakodnevne uporabe je večina zvočnikov uigranih do te mere, da se zvok ne spreminja več.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
snifix

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 04, 2012 13:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

torej če igrajo cca 2 uri na dan to pomeni cca 150-200 ur. A ima glasnost kaj veze? Predvidevam, da pri večji glasnosti bolj premika base in midbase, samo ne vem ali ima to veliko vpliva na uigranost...

lp
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 04, 2012 14:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Novih zvočnikov ni priporočljivo poslušat pri višji jakosti. Malo počakaj.

Uigravanje je lahko tudi tabu tema. Nekateri pravijo da se zvočnik uigrava več mesecev, nekateri pa da ima enak zvok že od razpakiranja:)

Meni so B&W 685 kake tri tedne spreminjali zvok. Je pa bilo kar očitno. Od donenja do skorajda samih visokih tonov.

JBL LX2001 pa so mi igrali nespremenjeno od dneva nakupa.
snifix

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 04, 2012 14:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A imaš še 685? Kako si/si bil zadovoljen z njimi? Jaz jih imam namen dokupit za zadaj za surround....

lp, Matej
Nazaj na vrh
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 04, 2012 14:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zelo zadovoljen. Mi pašejo bolj "živi" zvočniki. So pa radi postali tečni. Kaj več pa težko napišem, ker nisem dober pri opisovanju:)
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 04, 2012 20:45    Naslov sporočila: Re: Uigravanje zvočnikov Odgovori s citatom

snifix je napisal/a:
Pozdravljeni,

Zanima me koliko časa pribljižno potrebujejo zvočniki, da se uigrajo? Je dovolj 20, 50 100 ur? Pri meni gre konkretno za B&W 683. Mimogrede, kakšen ojačevalec bi mi priporočali za k tem zvočnikom?

Najprej čestitke za izbor Cool
Privošči jim kakšnega japonca, ker se z njimi odlično ujamejo.Z maksimalno moči kolikor je lahko prejmejo in nagrajen boš z detajli, toplino, nevtralnostjo.Skratka z zelo uravnoteženim zvokom po celotnem spektru. Wink

Nazadnje urejal/a longplay Sre Apr 04, 2012 21:34; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
snifix

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 04, 2012 21:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, tudi sam sem razmišljal v tej smeri glede ojačevalca, nekako sem zasledil, da zna v kombinaciji z Rotelom biti dobra kombinacija, no vsaj veliko takih set-upov demonstrirajo. Je pa tudi res, da sem podobno kombinacijo pred leti že imel in sem bil zelo zadovoljen (Rotel rbx 980 končna in rbc 970 pre ter b&w dm 602 s2:)

Čeprav mi je Mcintosh MA 2775 noro dobro zgleda, ne samo kot amp ampak tudi kot del retro interierja v moderni dnevni sobi (samo ko bi bil malenkost cenejši Rolling Eyes )

lp, Matej
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 05, 2012 09:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

snifix je napisal/a:
torej če igrajo cca 2 uri na dan to pomeni cca 150-200 ur. A ima glasnost kaj veze? Predvidevam, da pri večji glasnosti bolj premika base in midbase, samo ne vem ali ima to veliko vpliva na uigranost...

lp

Seveda jakost ima vezo. Še posebej za zvočniške enote. Bolj ko migajo, prej se uigrajo. Ampak ne pretiravat z jakostjo prve dni. Wink

Audiohedonist
Nazaj na vrh
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 05, 2012 09:43    Naslov sporočila: Re: Uigravanje zvočnikov Odgovori s citatom

snifix je napisal/a:
Pozdravljeni,

Jaz sem pri svojih Usherjih še po pol leta bil kakšen dan znova prijetno presenečen. Sploh srednje in nizko bas področje je kar znova in znova bilo lepše. Pa sem veliko poslušal.
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
snifix

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 05, 2012 12:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mogoče bi bilo za probat, da bi zvočnike uigraval kar s frekvenco, npr 80 hz bi pomoje kar razmigalo basovčke, pa dam komad s frekvenco na repeat pa je stvar rešena Smile

lp, Matej
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 05, 2012 12:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

snifix je napisal/a:
Mogoče bi bilo za probat, da bi zvočnike uigraval kar s frekvenco, npr 80 hz bi pomoje kar razmigalo basovčke, pa dam komad s frekvenco na repeat pa je stvar rešena Smile

lp, Matej

Tudi lahko, ampak bolje kot tako ali z kakšnim burn-in discom, je z glasbo. Zato, ker je glasbeni signal precej kompleksna stvar, za razliko od zgolj enega tona s svojimi harmonskimi frekvencami vred. In če ti to ni dovolj težek argument, potem naj dodam to, da je izkušnja z potekom uigravanja več vredna, kot hitrost doseganja cilja dokončnega optimalnega zvoka. Wink Takšno je vsaj moje mnenje...

Audiohedonist
Nazaj na vrh
snifix

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 05, 2012 12:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

imaš kakšen konkreten predlog za burn in disk?

hvala in lep pozdrav, Matej
Nazaj na vrh
before

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 05, 2012 12:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

snifix je napisal/a:
imaš kakšen konkreten predlog za burn in disk?

hvala in lep pozdrav, Matej

Jaz sicer nisem uigraval komponent z burn-in disci, ampak imam nekaj takega na vsaj enem, če ne na večih discih. Ti sporočim konkretne naslove discov, ko pridem domov. Takole na pamet se ne spomnim, a mislim, da je nek Cheskyev sampler.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
DAVOR

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 17:27
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: Čet Apr 05, 2012 12:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdrav.

Roza (pink noise) šum, demagnetizacijski toni... primerna jakost, zvočnika postaviš na par cm skupaj in obrneš nasproti z čelnima stranema, obrneš fazo na enem zvočniku, lahko pokriješ z deko in greš v službo..in naj se razmigavata ta čas.
Naslednji dan pa obrneš zadevo in drugemu zvočniku obrneš fazo in ponoviš.

http://www.testsounds.com/ tukaj je nekaj nekaj različnih testnih tonov

l.p.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu