| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2012 15:35 Naslov sporočila: Re: avdiofrik |
|
|
| fjaka je napisal/a: | | kaljetko je napisal/a: | hi, kaj pa tele...
JBL L 16 decade - 390€
M. |
zagrabi...miren boš vsaj 20 let... |
ja, koliko je pa to ''čudo'' staro !!??
aja, je od audiofrika ... ja pol pa že !  _________________ I may not always be right; but, I'm never wrong ! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2012 18:55 Naslov sporočila: |
|
|
Ta "poškodba" je posledica preperele obrobe in ne nekega prekomernega "nabijanja". Po kakšnem ključu je "longplay" prišel do drugačnega zaključka me v resnici zelo zanima - morda se še kaj naučim-o
Preperijo pa določeni tipi obrob, ne vsi po vrsti - zato ja, nekateri, tudi starejši, zvočniki teh problemov nimajo.
Kar se cene tiče je postavljena nekoliko visoko. Če napako lastnik (strokovno) sanira, se lahko verjetno glede na lepo ohranjenost (na slikah ni vidnih drugih mehanskih poškodb) že bolj približa nastavljeni ceni.
Pri zvočnikih (in ostalih aparaturah), ki so pri nas bolj kot ne redkost, je namreč nerealno gledati cene enakih artiklov po državah njihovega izvora, ali pa zelo razvitih hi-fi trgih, in potem zahtevati pri nas enake cene... Že poštnina npr. iz VB je za take zvočnike tam nekje med 50-100 EUR. S tem, da tvegamo, da zadevo zaradi ravnanja dostavljalcev, dobimo v kosih (se dogaja pogosteje, kot bi si mislili).
Zakaj je nekaj takega lahko vseeno dober nakup - zvočniki so zelo individualna stvar, ima najbolj izrazit karakter med ostalimi členi v verigi in zato jih tudi jemljemo najbolj subjektivno. Verjetno še bolj važno kot sama "kvaliteta" zvočnika je to, kako določen zvočnik "sede" oz. deluje v vaši sobi ter z vašimi aparaturami. Nekateri zvočniki v določenih sobah/postavitvah ne delujejo, pa "če se postavimo na glavo".
Če v takem zvočniku, kot je zgoraj omenjeni (navedeni zgolj kot primer - še vedno se mi zdi cena nekoliko visoka), najdemo opisano sinergijo - je vreden takega denarja ali pa še več... Konec koncev, lahko ga uporabljamo nadaljnih 20 let, v katerih bomo več kot pozabili plačano ceno... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36 Prispevkov: 1012 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2012 19:07 Naslov sporočila: |
|
|
| gwb je napisal/a: | | Konec koncev, lahko ga uporabljamo nadaljnih 20 let, v katerih bomo več kot pozabili plačano ceno... |
Kaj več kot pozabili. .prodali zbiratelju za enako ali podobno ceno, med tem ko plastika (štancarija) današnje ere eno leto od nakupa ne dosega polovice plačanega zneska- Žal ali hvala bogu. .to pa kakor si kdo razlaga. 90% teh štancarij ni vrednih pol toliko kolikor zahtevajo zanje. _________________ My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2012 19:22 Naslov sporočila: |
|
|
Vsi, ki smo že kdaj kake stvari prodajali, poznamo zanimiv fenomen:ko neko stvar prodajaš še po tako ugodni ceni, plačilno sposobnih(ali pripravljenih) interesentov ni!Pojavijo se naenkrat šele tedaj, ko si se stvari znebil po smešni ceni, ali pa si jo preprosto nehal prodajati, ker se ti zdi zamalo, da bi stvar praktično podarjal!Ali pa bi jo na koncu dobil v roke kdo, ki je sploh ne zna cenit.
Tule recimo govorimo o nekih zvočnikih s preperelimi obrobami, kar dovolj dobro ilustrira odnos lastnika do njih.Take stvari se kupuje kot okvarjene in cena mora biti temu primerna, pa naj bo Linn za nekatere še tako kultno ime!Realna cena tehle zvočnikov je kakih 200€ in to za koga, ki ceni vintage komponente.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2012 19:48 Naslov sporočila: |
|
|
Ne vem, včasih se mi zdi, kot da bi bili ta forum prav privlačil motene osebnosti.
Štiri strani postov, modrovanj za nakup enih bogih zvočnikov- za nekoga ki očitno itak sploh točno ne ve kaj bi rad, in zakaj.
Vedno ko kdo sprašuje za nasvet ista zgodba
Podobno kot nekateri kupujejo revije in cedijo sline ter sanjajo(če počneš to med štirimi stenami vse ok), tu pa pač nekdo mal zafantazira, prilepi en post, potem pa se vsem prične blest 100 na uro.
Vedno ko kdo sprašuje za nasvet ista zgodba, kaj je sploh spraševal se pozabi že po prvem postu, filozofija do amena, in vse do paranoidnih konštrukcij do "kdo zadaj prodaja" in osebnih obračunavanj.
Še pred vsemi temi stranmi modrovanj staro-novo, obrobe, sinergija, zvočnik najbolj subjektiven v verigi.....pa nihče ne vidi, in očitno ne dojame, da se teh zvočnikov pač ne da priklopit in preizkusit.
Mi lahko kdo pojasni, kje je potem point vseh teh fantazijskih spisov? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2012 20:13 Naslov sporočila: |
|
|
| vojko je napisal/a: | Ne vem, včasih se mi zdi, kot da bi bili ta forum prav privlačil motene osebnosti.
Štiri strani postov, modrovanj za nakup enih bogih zvočnikov- za nekoga ki očitno itak sploh točno ne ve kaj bi rad, in zakaj.
Vedno ko kdo sprašuje za nasvet ista zgodba
Podobno kot nekateri kupujejo revije in cedijo sline ter sanjajo(če počneš to med štirimi stenami vse ok), tu pa pač nekdo mal zafantazira, prilepi en post, potem pa se vsem prične blest 100 na uro.
Vedno ko kdo sprašuje za nasvet ista zgodba, kaj je sploh spraševal se pozabi že po prvem postu, filozofija do amena, in vse do paranoidnih konštrukcij do "kdo zadaj prodaja" in osebnih obračunavanj.
Še pred vsemi temi stranmi modrovanj staro-novo, obrobe, sinergija, zvočnik najbolj subjektiven v verigi.....pa nihče ne vidi, in očitno ne dojame, da se teh zvočnikov pač ne da priklopit in preizkusit.
Mi lahko kdo pojasni, kje je potem point vseh teh fantazijskih spisov? |
Ja, Vojko ... samo, da ni dolgčas, a ne !  _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
krokar
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 21:45 Prispevkov: 1454 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2012 22:08 Naslov sporočila: |
|
|
Kot običajno je resnica verjetno nekje v sredini:morda je del postov tule res brezpredmetnih(bilo pa je podanih kar nekaj linkov do primernih reči), po drugi strani pa bi brez njih forum ostal na parih objavah dnevno, ali pa še to kak dan ne!Kar se mi zdi na srednji in daljši rok hujša stvar!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
gwb
Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15 Prispevkov: 508 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Tor Jan 31, 2012 22:09 Naslov sporočila: |
|
|
Če je že tista "motenost" in pa "filozofiranje" slučajno letelo name (če je, se mi zdi neupravičeno in milo rečeno grobo)... v čem je smisel tega "filozofiranja"? Ravno z ozirom, da začetnik teme očitno ne ve čisto dobro kaj bi rad se mi zdi korektno razložiti, da "na papirju" boljši/novejši/dražji zvočnik ni vedno boljši (ali bolj povšeči vsakemu poslušalcu) in pa še manj primeren za vsako sobo. Prav tako je vsako svetovanje ali naj nekaj kupi ali ne brezpredmetno. S tem, da se sobe in pa ostalih aparatur niti nismo dotaknili (ali pa sem spregledal).
Se pa strinjam s sledečim (kar morda v prejšnjem prispevku nisem dovolj jasno povedal) - v stanju v kakršnem so zvočniki niso vredni kaj dosti (kaj šele zahtevani denar). Vsak prodajalec, ki upa na prodajo (da ne govorimo o tem, da želi doseči spodobno ceno), da take zadeve popraviti - s tem je konec koncev možna tudi demonstracija/preizkus. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
longplay
Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53 Prispevkov: 876 Kraj: Ptuj
|
Objavljeno: Sre Feb 01, 2012 13:33 Naslov sporočila: |
|
|
Končajmo tole ker audiofrik očitno ne dojame nekaterih dejstev ki nakazujejo kaj je dober nakup in kaj ne.
In mimogrede še enkrat poudarjam da tole ni preperela "OBROBA" ampak raztrgana "OBESA MEMBRANE ENOTE" kot se temu pravilno reče.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Feb 01, 2012 14:10 Naslov sporočila: |
|
|
| longplay je napisal/a: |
In mimogrede še enkrat poudarjam da tole ni preperela "OBROBA" ampak raztrgana "OBESA MEMBRANE ENOTE" kot se temu pravilno reče.  |
Waauuu...........OBESA MEMBRANE ENOTE in ne OBROBA. Še dobro da sem občasno na tem forumu in se naučim kaj novega.
Ne glede na verbalni stil repliciranja audiofirka ga moram tokrat absolutno podpreti. Upam, da je tistim ki mu replicirate vsaj deloma jasno kaj pišete, ker drugače si ne morem razlagati vašega "strokovnega brcanja v temo" . Pa brez zamere.
Nekakšen zelo poenostavljen postopek zamenjave OBROBE, pardon OBESE MEMBRANE ENOTE
http://www.youtube.com/watch?v=T2M8i-ifJnk
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
cac
Pridružen/-a: Ned Avg 2008 16:44 Prispevkov: 21 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27 Prispevkov: 1028 Kraj: Gorica
|
Objavljeno: Sre Feb 01, 2012 15:57 Naslov sporočila: |
|
|
Audiofrik, ocitno ne razumes, pomembna ni toliko cena, kolikor to da se Tukani prodajajo v perfektnem stanju.
Zvocnik s pokvarjenimi enotami je samo stara sara in se kot taka tudi prodaja. Ce zna clovek sam lepo popraviti, lahko naredi kako dobro kupcijo, sicer pa je samo zguba.
LP
Miran
Prispevek uredil audiofill _________________ Chi suona, stona. Chi non suona, critica! (R.Muti) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fjaka
Pridružen/-a: Sre Maj 2008 17:04 Prispevkov: 1777 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Feb 01, 2012 17:16 Naslov sporočila: |
|
|
gospodje...nakladate brez veze...a je avto ki ima 5 let stare pnevmatike stara šara ali pokvarjena enota ???...verjetno bomo obdržali avto in zamenjali gume....
preperela ali uničena obroba je najmanj kar se vam lahko zgodi na zvočniku...žal je ogromno vrhunskih zvočnikov končalo v smeteh zaradi tega problema... _________________ šoo mazgoon |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29 Prispevkov: 489 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Sre Feb 01, 2012 20:19 Naslov sporočila: |
|
|
| No da še jaz eno dodam, ki lahko rečem da imam kar nekaj izkušenj z popravili zvočniških enot. Torej skoraj vsi starejši zvočniki z penasto obrobo imajo ta problem da po določenem času - razpadejo - preperijo - se raztrgajo ali razcefrajo kakor koli hočete pač. Popravilo obrobe niti ni tako zahtevno je pa glavni problem v tem da ta zamenjana obroba skoraj nikdar ni enaka originalni , to pa pomeni da se spremenijo tudi parametri enote tako da potem to več ni isti zvočnik in posledično tudi ne bo več zvenel kot original.Glede cene pa bi rekel, vsaka stvar je vredna toliko kolikor je zanjo pripravljen odšteti kupec , basta !!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|