| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
pasuljaris

Pridružen/-a: Pet Apr 2009 22:13 Prispevkov: 1526 Kraj: maribor
|
Objavljeno: Tor Avg 24, 2010 09:16 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | | pasuljaris je napisal/a: | | fjaka je napisal/a: | | prosim za definicijo poslušanja na HI-FI jakosti ???!!!??? |
imaš jak hi-fi uređaj pa ga poslušaš |
Vidm, da tud ti voliš "piši kao što govoriš slovenštinu".
Me zanima, če je oni Nelson Pes kdaj šel v Lozano(o neki Lozani skoz neki pišejo in nabijajo na TVju). |
jaz še nisem bil v lozano ker nimam dinari ker trenutno ne radim nikamor _________________ Usoda se igra s človekom, človek pa igra na trobento. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
galop
Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05 Prispevkov: 536 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Avg 24, 2010 09:31 Naslov sporočila: |
|
|
| kaj pa je v lozanu? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
Pridružen/-a: Tor Jul 2009 14:03 Prispevkov: 746 Kraj: bUNGA bUNGA
|
Objavljeno: Tor Avg 24, 2010 10:14 Naslov sporočila: |
|
|
| Kaj pa so odlike Nelsonovega ojačevalnika? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Tor Avg 24, 2010 11:54 Naslov sporočila: |
|
|
| galop je napisal/a: | | kaj pa je v lozanu? | Lausanne v Švici se po SLO TV "piši kao što govoriš" imenuje Lozana in po tem šimlu se Pass izgovarja-Pes.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Tor Avg 24, 2010 11:59 Naslov sporočila: |
|
|
| pasuljaris je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: | | pasuljaris je napisal/a: | | fjaka je napisal/a: | | prosim za definicijo poslušanja na HI-FI jakosti ???!!!??? |
imaš jak hi-fi uređaj pa ga poslušaš |
Vidm, da tud ti voliš "piši kao što govoriš slovenštinu".
Me zanima, če je oni Nelson Pes kdaj šel v Lozano(o neki Lozani skoz neki pišejo in nabijajo na TVju). |
jaz še nisem bil v lozano ker nimam dinari ker trenutno ne radim nikamor | Še dobar mesac in študenti boju prileteli nazaj iz južnih kraju in bo patom dineri za tri lozane.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
galop
|
Objavljeno: Tor Avg 24, 2010 12:02 Naslov sporočila: |
|
|
| DOLAR je napisal/a: | | Kaj pa so odlike Nelsonovega ojačevalnika? |
Da dobro igra  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Tor Avg 24, 2010 12:12 Naslov sporočila: |
|
|
Če igra igra, nimaš kej
Kako valja i trebuje  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23 Prispevkov: 2801 Kraj: Ruše
|
Objavljeno: Tor Avg 24, 2010 13:20 Naslov sporočila: |
|
|
Tako hitro, kot vam je uspelo zavozit to temo, vam ni še nobene. Čestitam!
Daj, administrator, počisti malo to temo. _________________ Cenite to kar imate in stremite k boljšemu! To je moj recept za zadovoljstvo.
Audiohedonist |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DOLAR
|
Objavljeno: Tor Avg 24, 2010 14:17 Naslov sporočila: |
|
|
Če so ljudje blazno redkobesedni. Ne moreš iz vsakega vleč besed zakaj dobro špila, pa kaj je boljše... kaj je pri kakšnem drugem slabo... malo heca pa tudi ne škodi
Zadeva enostavno špila in to je to
Pa saj se bo še našel kdo bolj zgovoren  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
galop
|
Objavljeno: Tor Avg 24, 2010 14:26 Naslov sporočila: |
|
|
Z besedo je težko opisovati stvar ki je neke druge dimenzije,meni se zdi nekako tako kot če bi slepemu človeku ki nikoli ni videl drevesa opisoval kakšno je,pa še vedno ne bo vedel ker ga ni videl.Lahko si samo predstavlja .
Drugače me je pa zvok najbolj navdušil oz mi je najbolj prijeten,čeprav preformanse na papirju niso nevem kaj, |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
brincelj

Pridružen/-a: Sre Okt 2009 12:25 Prispevkov: 25 Kraj: Senovo
|
Objavljeno: Tor Avg 24, 2010 14:32 Naslov sporočila: |
|
|
| krokar je napisal/a: |
Po eni strani imamo t.im. puristični pristop, kjer spredaj vladata samo 2 regulatorja:za glasnost in preklop med izhodi; na drugi strani pa imamo recimo Accuphase in McIntosh, ki pa ponujata tonske kontrole in očitno ne dasta veliko na to, da bi to imelo negativni vpliv na sam zvok. |
Lahko potrdim, da je pri mojem integrircu očitna razlika v kvaliteti zvoka, če primerjam vse tri tonske načine: Direct, Source in Tone (regulacija bas, midbas in treble). Direkten priklop obide tonske kontrole in zvok res občutno obogati! glede na to izkušnjo nebi nikoli več imel ojačevalec, ki bo imel (samo) tonsko regulacijo! Zdaj razumem puristični pristop, manj je gumbov, manj je izgub! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
galop
|
Objavljeno: Tor Avg 24, 2010 14:46 Naslov sporočila: |
|
|
| Dejansko je nekaj na tem da čim manj stopenj,preklopnikov,tonskih kontrol in ostalih dodatkov ima ,manj spremenjen zvok bo prišel iz ojačevalnika.Je pa odvisno za kaj boste ojačevalnik uporabljali,kakšne so vaše zahteve,kakšno občutljivost in moč imajo zvočniki,ali bo uporabljan za hi fi ali ozvočenje.Ali imate raje cevne ali tranzistorske....Tukaj je več faktorjev,in vsak najbrž potrebuje nekaj drugega. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matjaz z
Pridružen/-a: Pon Dec 2008 13:50 Prispevkov: 236 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Avg 24, 2010 15:13 Naslov sporočila: |
|
|
... nisem nek znalec, lahko pa malo delim svoje izkušnje.
Imel Maranza in bil razočaran nad pomanjkanjem basa, in nejasnostjo. Ni bilo dinamike, vedno je bilo treba vrteti knofe za bas in extra loudness. Skratka slabo.
A klasa Musical Fidelity je bila bistveno boljša, oz že kar drug razred, ampak dinamika je še vedno šepala. Sistem pa se je hitro sesul. Sploh pri malo večji glasnosti.
Končna stopnja MF - Electra pa je vse skupaj precej popravila, in kljub remu, da pravzaprav ni razlike v glasnosti - pa je A2 le 2x25w Electra pa 2x 150w. Je največja razlika predvsem v dinamiki ter bolj čvrstih basih ki se ne sesedejo tako hitro. Prostor je bolj definiran in oder je večji. Zaloga v moči se pač precej pozna. Morda sta dve ključni lastnosti ki sta pogojeni z močjo - poleg splošno predvidevane glasnosti - to sta dinamika in hitrost, in tu je pravzaprav največja razlika ki je očitno pogojena z močjo.
. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Antony
Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37 Prispevkov: 295 Kraj: Žabnica
|
Objavljeno: Tor Avg 24, 2010 16:04 Naslov sporočila: |
|
|
| before je napisal/a: | Tako hitro, kot vam je uspelo zavozit to temo, vam ni še nobene. Čestitam! |
rekdo pridem na tale forum zadnje čase, ker je nivo debate res obupen. Z zanimanjem sem pa začel spremljati tole temo če bo kdo od "resnih" audiofilov kaj pametnega napisal. Vendar vidim, da so se vsi nazaj držali... in sedaj mi je jasno zakaj
p.s.: admin, tudi tole briši skupaj z ostalimi offtopici. _________________ Izdelava spletnih strani www.trsplet.com - www.tonimeglic.com |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Tor Avg 24, 2010 17:09 Naslov sporočila: |
|
|
| galop je napisal/a: | Z besedo je težko opisovati stvar ki je neke druge dimenzije,meni se zdi nekako tako kot če bi slepemu človeku ki nikoli ni videl drevesa opisoval kakšno je,pa še vedno ne bo vedel ker ga ni videl.Lahko si samo predstavlja .
Drugače me je pa zvok najbolj navdušil oz mi je najbolj prijeten,čeprav preformanse na papirju niso nevem kaj, | Zvok šteje, papirja se ne da poslušat.
Pred leti je bila debata o DIY Nelson Passovih ojačevalcih na SLO DIY forumu, ki ga že davno ni več in uletel je nek zdolgočasen Japonec in se pohvalil, da je sestavil že vse in da se mu zdi ok samo eden, drugi pa samo pogojno, kar je milo rečeno-bullshit.
Saj so se mu kar nekaj klanjali, ampak topologija ojačevalca deluje samo, če premore posrečeno zbirko pasivnih komponent in že če uporabiš napajalne kondenzatorje s temnim zvokom in povprečno dinamiko bo še kako obveljalo-garbage in garbage out.
In kar nekaj elektronikov ima rade prvo psivno komponento s police v trgovini, samo da komponento zmečljejo skup in da grejo takoj skup lotat naslednji projekt.
Kar se tega tiče me je moja Yamaha končna prijetno presenetila, ker so vsi kondiji do zadnjega, Nichicon.
Kar seveda ne pomeni, da so vsi top of the line, ker bi verjetno kak današnji Panasonic na pravem mestu pokazal še kaj več, vseeno pa so Nichiconi vsaj zlato povprečje in s tem vzrok več, da končna ne bo šla od hiše. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|