| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Bwaze

Pridružen/-a: Tor Okt 2011 20:59 Prispevkov: 451 Kraj: Kamnik
|
Objavljeno: Ned Jul 02, 2023 18:07 Naslov sporočila: |
|
|
Pa saj je Tidal že, kljub nekako kar velikemu slovesu med tukajšnjimi odjemalci, globalno popolnoma nerelevanten. Njegovega preživetja ali izginotja večina ne bo niti opazila.
Ga ne vidite v grafu? Ker je njegov tržni delež pod 1%.
 _________________ Pezzer Ritter Wenne Knecht! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12 Prispevkov: 1631 Kraj: Kamnica
|
Objavljeno: Ned Jul 02, 2023 22:24 Naslov sporočila: |
|
|
Tidala nikoli nisem dojemal kot nadomestilo za mojo domačo glasbeno knjižnico. Za resno poslušanje glasbe še vedno kupujem CDje in flace.
Tidala sem se z leti nekako navadil in se nikoli nisem pretirano ukvarjal s tem kaj se je z njim dogajalo v preteklosti niti ne spremljam kaj se z njim dogaja sedaj. _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Aleksander44
Pridružen/-a: Čet Avg 2020 17:55 Prispevkov: 286 Kraj: Grosuplje
|
Objavljeno: Pon Jul 03, 2023 07:46 Naslov sporočila: |
|
|
| Tidal bo vedno privlačen za tisti del audiofilov, ki jim je pomembno kaj jim nekdo obljublja in ne kaj dejansko dobijo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mzi.perx
Pridružen/-a: Čet Jun 2008 0:06 Prispevkov: 167 Kraj: PIRAN
|
Objavljeno: Pon Jul 03, 2023 08:29 Naslov sporočila: |
|
|
| Bwaze je napisal/a: | Pa saj je Tidal že, kljub nekako kar velikemu slovesu med tukajšnjimi odjemalci, globalno popolnoma nerelevanten. Njegovega preživetja ali izginotja večina ne bo niti opazila.
Ga ne vidite v grafu? Ker je njegov tržni delež pod 1%.
 |
Žal to nič ne govori o kvaliteti !
TIDAL že v HI FI kvaliteti na povprečen DAC daleč preseže kvaliteto Spotifaya !!!!
Pozdrav  _________________ MZI.PERX |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benma

|
Objavljeno: Pon Jul 03, 2023 09:19 Naslov sporočila: |
|
|
Med ljubitelji dobrega zvoka je v svetu zelo popularen tudi Qobuz, ki ga prav tako ni na zgoraj objavljeni lestvici. Zato ta lestvica tudi po mojem mnenju ni relevantna, kar zadeva ponudbo kvalitetnega zvoka na spletu. Niti Spotify, še manj pa Youtube nista primerna za resne ljubitelje dobrega zvoka (Tidal je neprimerljivo boljši od obeh). Apple Music pač izberejo lastniki Apple naprav. _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Bwaze

|
Objavljeno: Pon Jul 03, 2023 11:46 Naslov sporočila: |
|
|
No, vedno lahko rečeš, da ostali streaming ponudniki pač v resnici za avdiofile ne štejejo, tako da so kar naenkrat spet relevantni.
A resnica je, da si je Tidal sam naredil ogromno ogromno antireklame. Pa ne le zaradi oklepanja MQA, ki se je izkazal za fake format.
Že leta zdaj razni novinarji predstavljajo manipulacije Tidala s številkami tako naročnikov kot števila predvajanj posameznih albumov, ki seveda pomenijo delitev pogače dohodkov. V 2016, ko je imel Tidal le 3 milijone odjemalcev, so ti poslušali album Kanye West - The Life of Pablo 250 miljonkrat v 10 dneh. Avdiofili, ne?
In po vseh napihnjenih številkah se je ta streaming ponudnik "glasbenikov, za glasbenike" leta 2021 prodal za manj kot 300 milijonov. Manj kot so se pred tem prodajali posamezni deleži podjetja. Glasbeniki vlagatelji so povečini zapustili lažnjivo barko. _________________ Pezzer Ritter Wenne Knecht! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benma

|
Objavljeno: Pon Jul 03, 2023 12:42 Naslov sporočila: |
|
|
Glede na to, kar si napisal, pri Tidalu zagotovo niso ravno svetniki. Poštenega biznisa na splošno na žalost skorajda ni več.
Mene zanima predvsem kvaliteta zvoka. Tidalova kvaliteta zvoka po mojem mnenju presega vse ostale streaming ponudnike, ki so pri nas na voljo. Zvok s Tidala je dovolj kvaliteten, da pogosto sedem pred svoj sistem in z zadovoljstvom poslušam bogat izbor glasbe, ki je na voljo na Tidalu. Kadar želim še višjo kakovost zvoka, pa poslušam CDje in flace iz moje lokalne knjižnice. _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Bwaze

|
Objavljeno: Sob Jul 22, 2023 22:09 Naslov sporočila: |
|
|
Tidal’s new hi-res FLAC option couldn’t be more annoying
Tole zveni kot podjetje v zadnjih vzdihljajih, ki se v bistvu le pretvarja, da so v resnici začeli nuditi high-res FLAC datoteke - za 20 EUR mesečno torej uporabnik nima nobenega vpogleda ali izbire, v katerem formatu bo želeni posnetek predvajan? _________________ Pezzer Ritter Wenne Knecht! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dabiblo

Pridružen/-a: Pon Mar 2017 14:27 Prispevkov: 194 Kraj: Izlake
|
Objavljeno: Pon Jul 24, 2023 21:22 Naslov sporočila: |
|
|
| Bwaze je napisal/a: | Tidal’s new hi-res FLAC option couldn’t be more annoying
Tole zveni kot podjetje v zadnjih vzdihljajih, ki se v bistvu le pretvarja, da so v resnici začeli nuditi high-res FLAC datoteke - za 20 EUR mesečno torej uporabnik nima nobenega vpogleda ali izbire, v katerem formatu bo želeni posnetek predvajan? |
Najdražja Tidal mesečna naročnina je 12€, 44.1/16 je pa 6€. 20€ ne drži v Sloveniji.
Meni bi kamot odtehtalo tudi 30€ mesečno glede na količino poslušanja, pa me ne pride toliko niti na leto, ker imamo s kolegi family paket.
Glede kakovosti Tidala je bilo že veliko napisanega...pa sem ravno včeraj en članek od Paul mcGowana bral (lastnik PS Audia). Ko prideš k njim v showroom v tovarno poslušati referenčne sisteme z njihovimi komponentami, ter njihovimi fr30, fr20, fr10 zvočniki, poslušaš glasbo streamano iz Tidala ter Quobuza na teh sistemih. Verjetno zato, ker želijo kupce odganjati al kako si to kdo predstavlja? Mogoče se pa tega posla ne znajo it, ko so komaj 50 let v elektroniki ter zvočnikih. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11 Prispevkov: 2545 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Pon Jul 24, 2023 23:13 Naslov sporočila: |
|
|
V zgornjem članku se avtor ne pritožuje nad kvaliteto glasbe na Tidal. Pritožuje se nad nepreglednostjo in je zaskrbljen nad prihodnostjo MQA posnetkov.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dabiblo

|
Objavljeno: Tor Jul 25, 2023 09:12 Naslov sporočila: |
|
|
Imam občutek, da forumaš Bwaze ni njihov naročnik a ga moti ta nepreglednost . Dejansko pa je Tidal ostal nespremenjen, le da so te Flace dodali kjerkoli pač so...zdaj jih beta testirajo če prav razumem. Tudi to preglednost verjamem, da bodo programerji rešili ob priliki, ni pa lih za en dan dela tak poseg. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
LightBit

Pridružen/-a: Pon Okt 2017 23:11 Prispevkov: 2545 Kraj: Kranj
|
Objavljeno: Tor Jul 25, 2023 14:13 Naslov sporočila: |
|
|
Govorim o avtorju članka, ki ga je Bwaze linkal. Zakaj je Bwaze tako negativen glede Tidala pa ne vem.
V članku tudi piše da je bil odgovor Tidala, da tega za enkrat ne mislijo spremeniti. Ali je kdo prebral? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Tor Jul 25, 2023 15:41 Naslov sporočila: |
|
|
Problem izraza "max" je v tem, ker ne vemo kaj to pomeni. Max je lahko samo 128 kHz, lahko pa tudi 24/192 kHz ali več.
Ne vemo niti ali gre pri njihovem "max" za najboljši digitalni posnetek komada, ki je dosegljiva njim (npr. zaradi cene ali česa drugega) ali najboljša varianta, ki jo nudi originalen studijski posnetek.
Lahko gre pa tudi samo za "max" tega, kar so oni zmožni tehnično sproducirati (seveda je v ozadju denarni vložek).
Cel kup neznak se pojavlja pri takih posplošenih navedbah in tudi jaz upam, da bodo pojasnili kaj in kako.
Kot pa sem že napisal, sem njihov naročnik (hi fi) in trdim, da se za ta denar pri nas težko dobi boljše. Bom pa z veseljem prešel na HI Fi plus, ko bodo kaj pametnega napisali o FLAC varianti in dostopnosti glasbe v visoki ločljivosti in seveda ko bom to preizkusil.
Žal se Qobuz legalno ne dobi pri nas (lahko pa po ovinkih). _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
dabiblo

|
Objavljeno: Tor Jul 25, 2023 18:08 Naslov sporočila: |
|
|
| ck je napisal/a: | ....
Kot pa sem že napisal, sem njihov naročnik (hi fi) in trdim, da se za ta denar pri nas težko dobi boljše. Bom pa z veseljem prešel na HI Fi plus, ko bodo kaj pametnega napisali o FLAC varianti in dostopnosti glasbe v
Žal se Qobuz legalno ne dobi pri nas (lahko pa po ovinkih). |
Se strinjam da vse ni optimalno, ni pa vseeno tako zelo slabo .
Glede Qobuza se brez problema dobi naročnina za manj kot 5€/mesečno. Vse kar rabiš je ena kartica (mastercard, visa...) da skleneš naročnino v family paketu. Teh 5€ potem plačuješ lastniku naročnine, ki je sklenil family paket na qobuzu, on pa je iz Italije/Francije... Če rabiš javi pa ti pošljem uraden link na zs, kjer se to sklene. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
benma

|
Objavljeno: Tor Jul 25, 2023 19:38 Naslov sporočila: |
|
|
Na Tidal aplikaciji za IOS (naročnina HIFI+) zadnje čase opažam, da noben komad z oznako HIFI nima manj kot 88k (precej jih ima 96k). Prej je bilo HIFI komadov na 44k kar precej. Ker nimam MQA okolja, je 96k najvišja kvaliteta, ki mi jo za MQA komade (oznaka MASTER) prebavi in izpiše moj DAC. Oznake "Max" še nisem zasledil. Prav tako še nisem zasledil komada na 192k (FLAC). _________________ "Whenever we find connoisseurship operating within science or technology we may assume it persists only because it has not been possible to replace it by a measurable grading." Michael Polanyi |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
 |
Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu
-> CD, Vinil, DVD, Blu-ray |
Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas Pojdi na stran Prejšnja 1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 26, 27, 28 Naslednja
|
| Stran 13 od 28 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|