Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Integr.ojačevalnik do 4K€
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2020 16:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

I am not a scientist...
Ampak če bo gor obesil 4312SE je najbrž čist vseeno kaj kupi. Shocked
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16
Kraj: Nova Gorica

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2020 17:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

... tudi tule, ja , res krasen razvoj teme...
Tema z vprašanjem glede razlike med kefi in focali je bila npr. zaprta v trenutku - kot provokativna.. Pa ni bilo o njih še napisano nič takega.. Ok, v redu...

Kaj je pa tole izvajanje zgoraj.. ?
Vas vprašam, tudi admina.. Bomo zaklenili, moderirali.. ?
Ali pa v tem primeru ni potrebe..?
Očitno adminov dopis v zaklenjeni temi ni vsem razumljiv...
Mogoče pa bi bil potreben kak drugačen ukrep..
Hvala.

Lp
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 030-353370
Audiomarka

Pridružen/-a: Sob Jan 2012 14:47

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2020 17:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se strinjam. Velikih razlik, razen na najboljsih zvocnikih ne bo. Ce mas nek dynaudio, harbeth, jbl, kef in ostalo srednjerazredno robo je skoda 4k denarja. Velke razlike med m6 in m6 500 ne bo. M6 je jurja.
Najbolje si je pa sposodit od trgovcev inprobat doma. Vse drugo so ugibanja in nabijanje...
Kar se tice pa teme o referencnih zvocnikih, je pa nekaterim pomembna resnica, nekaterim pa interesi.
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2020 18:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Je lepo napisano: ima Sonus Faber Cremona Auditor.
Zdaj pa nehajte nabijat in se odpeljite s teme, če ne berete vsega.
Nazaj na vrh
Audiomarka

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2020 18:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

luka79 je napisal/a:
I am not a scientist...
Ampak če bo gor obesil 4312SE je najbrž čist vseeno kaj kupi. Shocked

Mors vedet, da je lukec pa od inteka crew oz . Stalni gost. Nisem vedel da kaj takega sploh obstaja, ampak je sam v temi o jbl delil z vsemi. Laughing
Nazaj na vrh
Audiomarka

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2020 18:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

joztom je napisal/a:
Je lepo napisano: ima Sonus Faber Cremona Auditor.
Zdaj pa nehajte nabijat in se odpeljite s teme, če ne berete vsega.

Joztom. Cremona auditor so 2sistemci z majhnimi membranami.
Nazaj na vrh
pinus

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2020 18:10    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

...Ja, je točno tako, govora je o Sonusih in to na 15m2.. Pa razglabljajte..
Toda ne, nekateri morajo obešati zraven vsake procesije - še jbl..
In provocirati..

lp
Nazaj na vrh
Audiomarka

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2020 18:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sonus cremona je primeren samo za kake manjse akusticne zasedbe. Kaksna bolj zahtevna glasba takoj pokaze limite. Ma ze rolling stones je nekaj kar ne morejo prebaviti.
Temni ojacevalci, ki so bili predlagani nimajo s cremonami kaj iskati.
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2020 18:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

audiomarka @ če mogoče enkrat ne bi samo kritiziral in teoretiziral. Daj zaboga konkretne predloge. Ampak da se razumemo, samo ampov, ki jih osebno dobro poznaš.

lpm
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2020 18:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Audiomarka je napisal/a:
Sonus cremona je primeren samo za kake manjse akusticne zasedbe. Kaksna bolj zahtevna glasba takoj pokaze limite. Ma ze rolling stones je nekaj kar ne morejo prebaviti.

Tud Rollingi majo balade...recimo Lady Jane bi bila na teh SF pravi luksuz.
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47
Kraj: Ajdovscina

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2020 18:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Audiomarka je napisal/a:

Jaz se z tem kar strinjam..Škoda,ker se je lampe že v štartu izključilo..mogoče bi bilo smiselno pogledat za kakim hibridom.Jaz sem kar nekaj let lepo živel z Unico 150 in sem prepričan ,da je za ta denar dobra izbira.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
simon740

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 15:59
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2020 18:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Človek nima več veselja biti na tem forumu. Kam smo prišli. Večina OT. Dajte no fantje - saj vem, da je "čuden čas" zdaj pa ste jezni na skoraj vsakega, samo dajmo biti ljudje no. In to kljub temu, da bodo eni še naprej provocirali in delali gnečo tudi v tej temi očitno.

lp,
Simon
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2020 20:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Konkretni SF ima vgrajen mid-bas Scan-speak model Revelator zelo cenjena pogonska enota, ki jo po svojih specifikacijah vgrajujejo mnoge firme za vrhunske rezultate.
Ob konkretni podpori ojačevalca in pravilni postavitvi v prostor 15m2 bo zaigral veliko, polno in dinamično, neštetokrat "naštudirano"!!!
Brez sramu lahko konkretno zaigra tudi na 30m2 !!! Wink

Seveda "teorija, kaj bi, če bi", temo razvleče v "mlatenje ........" Embarassed Wink
dzigi

Pridružen/-a: Sob Maj 2008 17:15

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2020 20:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

GoldProf je napisal/a:
Hvala za predloge.
Soba velikosti ca 15m>2, Sonus Faber Cremona Auditor, DAC in streamer sta že( PS), sub kdaj pozneje, phono input odveč, ker ga gramofon ne zanima, prav tako slušalke.
Če bi danes kupoval:
1.KWI 200
2.Karan
3.MF MSi 500

Lp

GoldProf imel sem omenjene zvočnike in tudi večje brate, Cremone. Vrhunski zvočniki Cool
V tistem obdobju sem veliko testiral...Sprobano z MF A308, Pathos Classic One Mk3, Audio Analogue Settanta in Electrocompaniet ECI-4
Z vsemi je to delalo odlično, morda se je ECI še najslabše odrezal.

Match made in heaven je bil na kocnu Unison Research Secondo in Accuphase A-307.

Ne vem sicer kako je z cenami, Accuphase serija 3 bi znala biti precej draga.
Secondo ne vem če je še v ponudbi, če ni, potem def Unico 90 ali pa 150.

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 040 457 712
pinus

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 26, 2020 22:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

...eleganca, izdelava, sexy Sonusi.. Ok za teh 15m2..
Easylistening.. Do tu naj bo ok..
A da na 30m2 bi šli s to zadevo tule..?
S 15 cm sko - v bistvu midrange-midbas enoto s 87-88db in 60w power handlinga...? Je lahko tudi z Marsa, ne samo iz Scanspeaka..
Jasno, da pa bo igralo in se celo slišalo... Tudi na 60m2 bi se vsekakor slišalo..
Zabavno branje.. Malo heca pa itak ne škoduje..

lp
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Naslednja
Stran 3 od 7

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu