| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54 Prispevkov: 1241 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Maj 17, 2009 09:57 Naslov sporočila: |
|
|
Anagram DAC Final Cut
Na DAC plošči zamenjan kompletni analogni izhod po shemi, ki ima z originalno skupno samo napajanje. Dodanih 6 ML kondenzatorjev, 24 elektrolitov (od tega 20 Panasonic FC in 4 Tantali), uporabljenih 8 kosov AD797 v nizkošumni konfiguraciji, najvišja vrednost kateregakoli upora v shemi je 470 ohm.
Na Master Clock plošči je bila odstranjena DC vtičnica, na njeno mesto lepo sede Panasonic FC 2.200uF/35V, dovodni Mogami kabel je direktno prispajkan. Drugače pa je bilo dodanih 14 ML kondenzatorjev in zamenjani so bili vsi elektroliti s Panasonic FC-ji. Originalni SMPS zamenjan s HP napajalnikom za prenosnika s podatki 19,5V/3,5A. Napajalnik se pri 3A bremenskem toku ne posede niti za 1mV. Prednost SMPS je, da sprejme omrežje 100-240V/50-60 Hz tako, da lahko DAC poslušate povsod po svetu.
Zvočno je DAC v stanju, da se lahko primerja s katerimkoli High End digitalnim izvorom. QL  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
victorinox

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 21:34 Prispevkov: 29 Kraj: 15km iz Celje(a)
|
Objavljeno: Ned Maj 17, 2009 11:41 Naslov sporočila: |
|
|
| ProJet je napisal/a: |
Zvočno je DAC v stanju, da se lahko primerja s katerimkoli High End digitalnim izvorom. QL  |
Ni slabo, ampak ESS Sabre DAC by Matej & Sandi je sigurno boljši
Kaj pravite na vzporedni test  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

|
Objavljeno: Ned Maj 17, 2009 14:39 Naslov sporočila: |
|
|
| victorinox je napisal/a: | | ProJet je napisal/a: |
Ni slabo, ampak ESS Sabre DAC by Matej & Sandi je sigurno boljši
Kaj pravite na vzporedni test  |
Halo, halo, ... halo zbudi se!
Psssst, ... keep on dreaming.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Ned Maj 17, 2009 16:13 Naslov sporočila: |
|
|
Odvisno na čem igra nek kvaliteten DAC.
HL-Stylos Tube DAC se izredno lepo ujame z nekaterimi lampaškimi ojačevalci, spet pa ne z vsemi lampaši.
Enako velja glede njegovega ujemanja z tranzistorskimi ojačevalci in enako velja glede digitanih kablov..
Če se prav spomnim, je HL-Stylos DAC, ko je igral na klubu v lampaškem setupu z Jubalom in Arieli, prepričjlivo snel skalp tudi Anagramu.
V kakšni drugi kombinaciji pa bi bilo obratno.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
victorinox

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 21:34 Prispevkov: 29 Kraj: 15km iz Celje(a)
|
Objavljeno: Ned Maj 17, 2009 19:13 Naslov sporočila: |
|
|
| ProJet je napisal/a: | Halo, halo, ... halo zbudi se!
Psssst, ... keep on dreaming.  |
Ja zanimivo je videti, da ti nisi napisal niti enega prispevka v temo, ki sem jo omenil glede njigovega DAC-a, nobenega komentarja, vprašanja, slušnih zaznavanj...
Ali sta z svojimi raziskavami toliko pod tvojim nivojem, da nista niti pohvale za trud vredna, če že po tvojem ne dosegata superiornih soničnih performans?
Tole ni provokacija, le ne prebiram celega foruma tako pogosto in ne vem, kakšna je tvoja osebna izkušnja z ESS Sabre DACom. Komentar?
PEACE in LP  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

|
Objavljeno: Ned Maj 17, 2009 20:07 Naslov sporočila: |
|
|
| victorinox je napisal/a: | Komentar?
PEACE in LP  |
Poglej, situacija je takšna, mogoče le v Sloveniji, povsem verjetno tudi drugod po svetu, da, glede na moje izkušnje z drugih in tudi s tega foruma, ljudje ne želijo sprejemati tujih idej ali konstruktivne kritike, temveč mislijo, da jim želiš škoditi, zato takoj skočijo v zrak, ko le izraziš mnenje, kaj šele komentar o konkretni DIY zadevi.
Moje mnenje večinoma bazira na pridobljenih izkušnjah in skromnem znanju, zato tudi nisem preveč kompetenten komentirati produkte naših samograditeljev. Z veseljem pa sprejmem pobudo ali zastavljeno vprašanje, takrat se vključim v debato. Včasih poskušam biti malce duhovit in šaljiv, pa je tudi to večinoma sprejeto kot kritika.
Kar se pa tiče konkretnega Anagram DAC-a je potrebno vedeti, da se moduli v originalni verziji, ki jo dobiš iz Švice, na žalost tudi približajo ne High End razredu. Tudi, če mu zamenjaš vse kondenzatorje in čipe. Slišal sem original, kondenzatorsko/napajalno predelanega in bil razočaran. Kot sem omenil imam nekaj izkušenj, ki mi pomagajo spremeniti še malenkost več in na pravi način. Nisem pogruntal ničesar novega, samo splošno znane prijeme pravilno implementiram.
Anagram DAC Final Cut verzija, ki mi trenutno igra, je bila postavljena ob bok nekaj hudim digitalnim izvorom (poglej si moje čvekanje v polpreteklem obdobju) in samo na podlagi slušnih testiranj trdim, da je zadeva vrhunska. Da pa ga ne bi preveč biksal, vedno testiram še v dveh drugih High End sistemih, kjer so doma poznavalska ušesa. Torej, če misliš, da bluzim, OK.
LP Andrej  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
Objavljeno: Ned Maj 17, 2009 21:21 Naslov sporočila: |
|
|
jaz pa verjamem ProJetu. Oznaka in cena "HiEnd" v veliki večini pripada napravam, ki so serijske + dodanih par eksotičnih komponent. Redke so firme, ki se spustijo v dolgotrajne poslušalne teste in tweakanje na podlagi slišanega. Ekonomsko ni upravičeno. To ostane bolj malim butičnim firmam, raznim predelovalcem in DIY segmentu.
Iz sheme na strani 16 ni razvidno dosti, je premajhna. Vidi pa se, da je SPDIF vhod napačno izveden. Trdim, da slišno napačno, brez da bi poslušal. Nihče ni popoln in vedno je prostor za izboljšave in dodelave.
So pa ušesa različna in kot je napisal Mestn Pu, na različnih sistemih lahko zveni različno. Bolj ko prilagodiš enemu sistemu, manjša je možnost, da bo zvenel odlično z drugim.
Kaj vse je ProJet predelal, ve samo on. Jaz mu verjamem, da zveni odlično in je v sami špici. Glede na 8 kosov AD797 verjamem, da ima vsak čip svoje napajanje. Impresivno. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

|
Objavljeno: Ned Maj 17, 2009 21:56 Naslov sporočila: |
|
|
| stormsonic je napisal/a: | | ... vedno je prostor za izboljšave in dodelave. |
Se strinjam, informacije iz neta so kot na dlani (datasheets, application notes, DIY forumi ...), samo znati jih je treba uporabiti.
| stormsonic je napisal/a: | | Bolj ko prilagodiš enemu sistemu, manjša je možnost, da bo zvenel odlično z drugim. |
Zato vedno testiram v smislu univerzalne uporabnosti, torej testiranje v večih sistemih v družbi poznavalcev.
| stormsonic je napisal/a: | | Glede na 8 kosov AD797 verjamem, da ima vsak čip svoje napajanje. Impresivno. |
Ja za napajanje in regulacijo je v DAC-u dobro poskrbljeno. Praktično vsak OPAMP ima svoj +/- LT regulator.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pon Maj 18, 2009 09:00 Naslov sporočila: |
|
|
Odlično si zadel razmere v SLO..
Se ne bi mogel bolj strinjat.
Čestitke za Anagram Final cut DAC upgrade. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
igor0203
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 12:33 Prispevkov: 638 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Maj 18, 2009 09:55 Naslov sporočila: |
|
|
| ProJet, koliko pa pride tak DAC? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ProJet

|
Objavljeno: Pon Maj 18, 2009 10:05 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | Odlično si zadel razmere v SLO..
Se ne bi mogel bolj strinjat.
Čestitke za Anagram Final cut DAC upgrade. |
Ja tko je, kaj čmo.
Hvala.
| igor0203 je napisal/a: | | ProJet, koliko pa pride tak DAC? |
Če potegnem črto v sedanji fazi, sem nekje na 1.200€.
Čaka me še izdelava ohišja, ki bo po vsej verjetnosti izdolben kos alubloka na CNC-CAD mašini, kar bo stalo cca.300€.
To pomeni kompletni strošek 1.500€, kar je za rang DAC-a solidno.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40 Prispevkov: 988 Kraj: LJ
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21 Prispevkov: 238 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Maj 18, 2009 11:15 Naslov sporočila: |
|
|
manjka mu mehkobe, preveč je agresiven...........
Za malce več denarja je CA DacMagic veliko boljši. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34 Prispevkov: 2585 Kraj: Škofja Loka
|
Objavljeno: Pon Maj 18, 2009 11:29 Naslov sporočila: |
|
|
Si primerjal oba? Mene že dolgo zanima primerjava, pa je še nihče ni napisal (razen tiste v testih.) _________________ Music was my refuge. I could crawl into the space between the notes and curl my back to loneliness. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sound

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 17:21 Prispevkov: 238 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Maj 18, 2009 18:27 Naslov sporočila: |
|
|
Kolega je kupil tega MF V-dac, ko ga je doma priključil na Squeeza je bil najprej zelo zadovoljen in nekaj dni užival v veliko boljšem zvoku, kot ga da ven sam Squeez. Ko pa smo mu prinesli na test CA DacMagic, ga priključili in začeli poslušati, preklapljati AB test...nam je bilo takoj jasno, da je pri DacMagicu veliko bolj umirjen, dinamičen in poslušljiv zvok (brez vsakršnih filtrov).
Skratka V-dac ni zaigral, zato ga je kolega nemudoma prodal oz. zabarantal.
Lahko ti za kakšen vikend posodim dac, da ga testneš....(ZS) |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|