Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Tube amp do 5k.
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Viennaconcert

Pridružen/-a: Sob Dec 2022 12:41
Kraj: Veliko Ubeljsko

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 18, 2022 13:26    Naslov sporočila: Tube amp do 5k. Odgovori s citatom

Pozdravljeni,

Kateri tube amp priporočate do 5.000 eur?

Pa zanima me kateri proizvajalci tube ojačevalcev so danes TOP5? Slišal sem samo za unison, prima luna in synthesis.

Hvala vnaprej za odgovore.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 18, 2022 14:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vsekakor je najpomebnejši podatek, kaj bo pred njim in kakšne zvočnike nameravaš poganjati.
Nazaj na vrh
Viennaconcert

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 18, 2022 15:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

joztom je napisal/a:
Vsekakor je najpomebnejši podatek, kaj bo pred njim in kakšne zvočnike nameravaš poganjati.

Zelo sem se navdušil nad Opera Callas Diva po obisku pri gospodu Dušanu v Sežani. Sicer vem pa, da precej dobro ti zvočniki pašejo skupaj z unison research ojačevalci.

Samo informativno me je zanimalo kje bi uvstil unison tube ojačevalce v primerjavi z drugimi.
Nazaj na vrh
GoldProf

Pridružen/-a: Pet Nov 2008 15:15

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2022 10:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Imel sem priliko poslušati v Zagrebu Copland CSA150. Sicer ni "tube clear", je hibrid, a nič ne de. Ogromno moči, dober zvok in dobrih tehničnih rešitev v stilu Coplanda(Danska). Cena je tu nekje, nekaj nad 5K. Svoje čase sem imel Icon 25(Made UK), bolj skromen po moči, a muzikalen do vraga. V ponudbi imajo tudi višje modele(40,60).Pobrskaj malo po netu.

Copland

Icon
Nazaj na vrh
anzec

Pridružen/-a: Ned Jul 2014 19:10

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2022 10:38    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Viennaconcert je napisal/a:
joztom je napisal/a:

Zelo sem se navdušil nad Opera Callas Diva po obisku pri gospodu Dušanu v Sežani. Sicer vem pa, da precej dobro ti zvočniki pašejo skupaj z unison research ojačevalci.

Samo informativno me je zanimalo kje bi uvstil unison tube ojačevalce v primerjavi z drugimi.

Gm70. Menim, da gre težko kaj bolje kot trioda gm70, če seveda 3W od 2a3 ali 2W od 45 ni dovolj. Mnogi znani proizvajalci uporabijo to triodo kot njihov referenčni izdelek, cene pa se ustavijo tudi pri več kot 100k€. Je pa res, da se jih nekateri tudi izogibajo, ker v prihodnje ne bodo služili na elektronkah, saj je dovolj stare zaloge.
Lahko ga posodim za test.

lp, anze
Nazaj na vrh
sullly

Pridružen/-a: Pon Avg 2021 17:26
Kraj: Globes

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2022 11:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

joztom je napisal/a:

Unisoni spadajo v ožji izbor v svojih klasah.
Zelo ugodna ponudba za 4 tisočake ti je 2x50W Trafomatic:
https://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_adb&id=3067

Nazadnje urejal/a sullly Pon Dec 19, 2022 11:31; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
anzec

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2022 11:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sullly je napisal/a:

Zelo ugodna ponudba za 4 tisočake ti je Trafomatic:

Prejšnjič sva s kolegom testirala TRAFOMATIC HEAD 2, s slušalkami in na mojem sistemu. Ker ga je en hibridni pathos deklasiral na celi črki, ne glede na to ali se je uporabil kot pre ali pa je poganjal slušalke. Sem imel pri roki ravno elektronke 6n30P DR in 6n23P 1975 silver, oboje za moje pojme in pojme drugih ene najboljših elektronk, vendar pa je še vedno bil pathos boljši. Trafomatic je bil popolnoma brez življenja. Enostavno me je tolk razočaral, tako da upam, da so drugi Trafomatici boljši.
Nazaj na vrh
sullly

Pridružen/-a: Pon Avg 2021 17:26
Kraj: Globes

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2022 12:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

anzec je napisal/a:
sullly je napisal/a:

Prejšnjič sva s kolegom testirala TRAFOMATIC HEAD 2, s slušalkami in na mojem sistemu. Ker ga je en hibridni pathos deklasiral na celi črki, ne glede na to ali se je uporabil kot pre ali pa je poganjal slušalke. Sem imel pri roki ravno elektronke 6n30P DR in 6n23P 1975 silver, oboje za moje pojme in pojme drugih ene najboljših elektronk, vendar pa je še vedno bil pathos boljši. Trafomatic je bil popolnoma brez življenja. Enostavno me je tolk razočaral, tako da upam, da so drugi Trafomatici boljši.

Trafomatic si je naredil ime iz nule, ziher ne s takim opisom zvoka.
Kolega ima Eos pre-končna na lampe in niti od daleč ne daje po zgornjem opisu. Evolution Elegance ga je sicer za stopničko manj, a še vedno so poslastica izhodni trafoti na C jedru (velika rariteta tudi v višjih klasah).
Drugače pa - ni potreben nakup na blef - je show room v Gažonu in ima veliko tega za primerjavo.
---------------------------
Kar se tiče Head 2 ga nisem poslušal toda ocene po svetu so diametralne od tvojega opisa - zelo dinamičen naprimer, kar je na drugi strani od - brez življenja.

Ni da ne verjamem v to kar opisuješ a sem siguren, da je bilo nekaj hudo narobe v set-up-u. Ne bom špekuliral kaj vse bi lahko bilo, sploh če je šlo skozi roke twikerja.
Eno so preference, drugo je raztrgati. Pa še na področju kjer je močen. Ne obstaja.
anzec

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2022 12:25    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sullly je napisal/a:
anzec je napisal/a:
sullly je napisal/a:

Trafomatic si je naredil ime iz nule, ziher ne s takim opisom zvoka.
Kolega ima Eos pre-končna na lampe in niti od daleč ne daje po zgornjem opisu. Evolution Elegance ga je sicer za stopničko manj, a še vedno so poslastica izhodni trafoti na C jedru (velika rariteta tudi v višjih klasah).
Drugače pa - ni potreben nakup na blef - je show room v Gažonu in ima veliko tega za primerjavo.
---------------------------
Kar se tiče Head 2 ga nisem poslušal toda ocene po svetu so diametralne od tvojega opisa - zelo dinamičen naprimer, kar je na drugi strani od - brez življenja.

Ni da ne verjamem v to kar opisuješ a sem siguren, da je bilo nekaj hudo narobe v set-up-u. Ne bom špekuliral kaj vse bi lahko bilo, sploh če je šlo skozi roke twikerja.
Ni nenaavadno da se na trgu rabljene robe najdejo naprave, ki so jih toliko časa 'izboljševali' da ni bilo več druge izbire kot prodati.

Edino kar mi pade na pamet je to, da je bilo nekaj narobe s tem Trafomaticom, saj sva stestiral tudi več izvorov in več končnih, slušalke pa res samo ene. Ampak zvok je bil dogočasen. Sem pa slišal tudi nekaj drugih balkanskih proizvajalcev, pa tudi nisem bil pretirano navdušen nad življenjem. Morda slaba sreča s titstimi zadevami, ki so mi prišle pod roko, morda pa je samo moj okus mal drugačen.
Nazaj na vrh
Viennaconcert

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 19, 2022 13:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

So far... se vam vsem zahvaljujem za odogovore. Ste mi dali dosti za razmišljat in ni druge kot po trgovinah it poslušat Very Happy
Nazaj na vrh
habo66

Pridružen/-a: Čet Maj 2010 18:01
Kraj: Lenart

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2022 13:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Unison je ziherca, sploh na Opere. Vrhunska izdelava, preverjen zvok, dobra cena, imaš/slišiš jih pri nas

Kar se EL34/6CA7 lamp tiče imaš:
na 1 lampo na kanal - model Simply Italy
na 2 lampi - model Triode 25
na 3 lampe - model S6
Če urajmaš kakšne NOS Sylvanie 6CA7...

na KT88/6550 pa imaš:
na 1 lampo - model Preludio
na 2 lampi - model Sinfonia
Tukaj pa kakšne NOS General Electric 6550, ker niso tako drage kot Tungsol, pa zelo lepo zvenijo.

Cenovno so med 2k in 4,8k€. Že 12W Simply Italy je presenetljivo močan in za neko normalno poganjanje 90db zvočnikov čisto ok. Ampak, jaz bi probal s KT88, meni osebno bolj potegne.
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2022 13:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Unison na Opere je zagotovo"ziherca", tudi vizualno lepo pašeta.

Opera so občutljivi, rabi pa takšen zvočnik vseeno zadaj nekaj moči, kontrole in headrooma, - tega se ne da "zgoljufat".

Se strinjam s habotom, KT 88 se mi zdijo kar prave. Ni pa nujno jiti na 5000, za 2k se dobi povsem enakovreden ojačevalec:
https://www.donzelli-hifi.it/prodotto/line-magnetic-lm-216/

Trafomatic meni igra zelo ok., tale je pa "sladek" in nekaj posebnega

http://www.audio-kontakt.com/index.php?page=view_adb&id=3072

Se da pa vrhunsko tudi s tranzistorjem, jih pa ni veliko.
Nazaj na vrh
Viennaconcert

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2022 14:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da še povem mojo situacijo... sem kupil pred časom Triangle borea br08 in omnio audilab ojačevalec. Sem nekako srednje zadovoljen, priznam pa, da sem pričakoval malce več. Potem sem odšel na dan odprtih vrat v Sežano v audio galerijo in se precej navdušil nad Opero in unisonom. Razišljam dolgoročno in bi v prihodnosti upgradal na boljši hi-fi zato tudi sprašujem za te tube ojačevalce.

Za zvočnike pa: bi lahko rekli, da so opera unison v istem rangu kot magellan 40th anniversary? Kako bi opisali zvočne karakteristike opera callas diva zvočnika in magellan triangle? Triangli so bolj "energični", opera pa umirjeni?

Hvala.

Nazadnje urejal/a Viennaconcert Tor Dec 20, 2022 16:26; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
dzigi

Pridružen/-a: Sob Maj 2008 17:15

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 20, 2022 15:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

joztom je napisal/a:

V soboto smo poslušali te zvočnike pri Dušanu, kaj reči, vrhunski zvočniki, poezija od zvoka. Špilalo je brez problema tako na Unisonu Unico Due kot na Simply Italy.
V kolikor bi imel budget 5k, potem UR Sinfonia, no brainer pomoje Smile

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 040 457 712
luka79

Pridružen/-a: Pet Mar 2011 15:36

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 21, 2022 21:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ma bolhi se prodaja en Pathos + CD player. Ne vem kakšne so karakteristike, je pa lep Very Happy
My leader told me to jump in the river. .The river was deep and the weather was winter. .After a sailer very kindly saved me, my leader told me, you'd better take it easy. .I took it so easy my leader called me lazy!
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu