Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Povezava Receiver + TV + DVD + Karaoke

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
VBMS

Pridružen/-a: Sob Nov 2015 0:03
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 21, 2015 00:31    Naslov sporočila: Povezava Receiver + TV + DVD + Karaoke Odgovori s citatom

Zdravo,

moja dolgoletna želja je sproščanje ob petju karaok. Zdaj imam na kupu vse komponente, nekatere so zamenjale moj 25 let star večkomponentni Hi-Fi...

Zdaj imam Smart TV Samsung, Onkyo Receiver TX-NR535 in Samsung Blue Ray, pa parček Tannoy Mercury.

Za začetek sem si pred letom nabavla Lidl komplet za karaoke, preprosto mix mizco z dvema mikrofonoma. No,na star Quadro sem jo še znala nekako povezati, zdaj pa moje znanje (kolikor se temu sploh lahko tako reče) odpove Rolling Eyes .

Zato prosim za pomoč - kako naj povežem vse skupaj, da se bo ob glasbi in videu, ki se predvaja preko DVD, dalo mešati še karaoke komponento?

Zaenkrat je priklop dvd speljan po navodilih - OUT iz dvd in IN v Receiver. Pa MAIN OUT iz Receiverja v IN HDMI v TV.

Prosim za inštrukcije - verjetno bo potreben kak adapter za digital avdio out - na drugi strani pa koaksialci za karaoke?!?

Če pa poznate kako ugodno rešitev, da tele LIDL karaoke zamenjam s čem bolj konkretnim, pa se toplo priporočam in že v naprej lepo zahvaljujem.

Spodaj so pa fotke "nepoštekanih" komponent Razz .

Kako pa se vmes poveže še npr. PC, s katerim programom je mogoče že kaj posneti? Vem, da sem dolžna za več kot pivo za tale kup vprašanj Embarassed .... Thnx..

TV:

RECEIVER:

KARAOKE MIX:

DVD:

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
longplay

Pridružen/-a: Sob Sep 2011 7:53
Kraj: Ptuj

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 21, 2015 01:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hdmi kabel (HDMI out) iz predvajalnika BD samsung poveži v receiver Onkyo v vhod HDMI BD/DVD input, nato pa z še enim hdmi kablom poveži onkyo receiver z izhodom HDMI output čisto zgoraj desno na receiverju z TV-jem samsung na vhod HDMI input 3. Kar se tiče karaok kište tista dva rumena cincha na in ter out odklopi ker ju ne potrebuješ razen če imaš kamero na karaokah da se potem še lahko gledaš na tv-ju. Važen je samo audio output rdeč in bel ki ju priklopiš na receiver onkyo na vhod audio input BD/DVD L in R bel in rdeč to je za karaoke vhod. Vhod od mikrofona v karaoke pa tako ostane isti rdeč in bel L/R cinch.
Za vse navedeno moraš potem izbirati samo vhode v receiverju to pa potem treba znati, in je že druga zgodba.

Nazadnje urejal/a longplay Sob Nov 21, 2015 02:06; skupaj popravljeno 4 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sob Nov 21, 2015 01:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,
sicer nikoli nisem delal te povezave ali uporabljal karaoke ampak po logiki takole:

DVD L in R Audio Output in Video Out preko chinch kablov -> na
-> INPUT L in R za Audio in Video na KARAOKE od tu chinch kabli iz L in R Audio in video OUTPUT preko chinch kablov -> na
-> na A/V receiver in sicer input DVD/BD L in R in pa preko rumenega chinch kabla na video vhod 1 -> od tu pa z Monitor out na A/V receiverja po rumenem chinch kablu na scart vmesnik, ki je vstekan na TV.

Varianta je tudi, da bo verjetno delovalo tudi, ce namesto te zadnje povezave uporabis HDMI kabel, ki je na A/V receiverju vstekan na HDMI Out in ga potem peljes na enega izmed HDMI vhodov na TV.
Seveda pa je se nekaj pasti in sicer receiverju moras dopovedati, da ko pritisnes tipko na daljincu za DVD, da je aktiven analogni audio vhod.

lp, d.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu