Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Poslušanje glasbe z interneta (radio, YouTube, ...)

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 05, 2015 15:31    Naslov sporočila: Poslušanje glasbe z interneta (radio, YouTube, ...) Odgovori s citatom

Ali te vsebine poslušate preko vašega (najboljšega) hi-fi sistema ali preko česa cenejšega?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
matej

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:07
Kraj: laško

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 05, 2015 16:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Odvisno od vremena. Very Happy Youtube ponavadi preko lastnoroćno modificiranih Sony »in-ear« slušalk, saj je to vir z zelooo spremenljivim nivojem in kvaliteto signala. To ni resno poslušanje. Nekatere internetne radijske postaje pošiljajo signal zadovoljive kvalitete, tu in tam se pa najde tudi kakšen t.i. hi-res posnetek, ki je odlične kvalitete in mi je celo glasbeno zanimiv. Glasbeno zanimive zadeve pa skoraj vedno končajo na haupt-sistemu.
Nazaj na vrh
CREATIVE

Pridružen/-a: Ned Jan 2014 9:57
Kraj: Cerknica

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 07, 2015 19:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

HI-FI sistem imam preko zunanje Creativove kartice priklopljen na računalnik, tako da 90 % časa poslušam internetni radio, ko me pa prime, dam pa kakšen CD v player- za užitek.
Nazaj na vrh
benma

Pridružen/-a: Ned Jan 2011 17:12
Kraj: Kamnica

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2015 16:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sprašujem zato, ker se mi zdi nekoliko potratno imeti prižgan hi-fi ojačevalec po več ur na dan (ob vikendih občasno tudi cele dneve) za poslušanje internetnega radia, ki predvaja glasbo kvalitete <=128k.

Zanima me kako na to gledate ostali. Ali v ta namen uporabljate kake druge naprave ali pa morda nimate takih pomislekov kot jih imam jaz?
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2015 18:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če ne gre za cevni ojačevalec, kjer je življenska doba lamp omejena, ni nobene škode, če je prižan cel dan. Še več, po parih urah igra bolje, kot pa mrzel iz "nule".

lpm
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2015 19:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

benma je napisal/a:
Sprašujem zato, ker se mi zdi nekoliko potratno imeti prižgan hi-fi ojačevalec po več ur na dan (ob vikendih občasno tudi cele dneve) za poslušanje internetnega radia, ki predvaja glasbo kvalitete <=128k.

Zanima me kako na to gledate ostali. Ali v ta namen uporabljate kake druge naprave ali pa morda nimate takih pomislekov kot jih imam jaz?

Jaz v svojem sistemu uživam na polno! Konec koncev tudi mi imamo življenski rok in zakaj bi naprav ne izkoriščali, če jih že posedujemo! Jaz konkretno internetnega radia ne poslušam kaj dosti, zato pa TV program skoraj vedno spremljam preko hi-fi sistema, pa naj bodo to TV serije, šport, dokumentarni filmi ali poročila.
Seveda pa, če bi posedoval kake požrešne ojačevalnike, bi vendarle upošteval stroške električne energije, oziroma bi pretehtal, če si to finančno lahko privoščim. Rolling Eyes

Audiohedonist
Nazaj na vrh
matej

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:07
Kraj: laško

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2015 20:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spet odvisno od vremena. Uporabljam ojačevalce, ki prižgani generirajo precej toplote. Pozimi tako delujejo v režimu kogeneracije (soproizvodnja zvoka in toplote), in se ne razburjam zaradi tega. Ravno obratno. Very Happy
Nazaj na vrh
uzitek123

Pridružen/-a: Sob Dec 2013 16:12
Kraj: OPLOTNICA

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2015 20:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

pri nam laufa v povprečju vsaj 8 ur dnevno, že sedmo leto brez okvar.
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 08, 2015 20:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bilokdaj, bilokje, ce je le mozno kadarkoli, na kateri koli mogoci audio opremi, ki jo imam v sluzbi ali doma. Je pa res, pr lampah bi se verjetno mal nazaj drzal, ampak jih nimam. Drugje pa pali miki, ce ti le pase glasba in postaja, ki jo vrti.

lp, d.
Alen Tokmadzic
Gost

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2015 15:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ko sem imel hi-fi sistem:
- Rotel RA-971
- Infinity Alpha 40
- Harman/Kardon CDP 20
sem imel ta sistem praktično prižgan 24h/dan. V bistvu sploh nisem ugaševal ojačevalca. Edino CD-player sem kasneje nehal uporabljati, ker sem nekako vzljubil digitalni file kot obliko zapisa - pretok glasbe iz računalnika.

Če jaz prav razumem oziroma se spomnim elektrotehnike iz časa šole močnostni ojačevalec, ko ne predvaja glasbe (recimo ponoči, ko se spi) itak nima une prave porabe. Ima samo kakor, če bi rekel, stand-by porabo električne energije. Tako da, kot sem rekel, če prav razumem, sploh ni fore ugašat ojačevalca/sistema. Edino, če iz kakih drugih razlogov to neugašanje krajša življensko dobo komponentam, potem je smotrno in prav, da se ob neuporabi ugaša.

EDIT: Am, pozabil sem omenit, da sem poslušal tudi spletne radijske postaje na zgoraj omenjenem hi-fi sistemu. Poslušal sem tako WinAmp Shoutcast radijske streame kot tudi spletno radijsko postajo Digitally imported, ki predvaja elektronsko glasbo vseh glavnih zvrsti (www.di.fm).
Nazaj na vrh
ro-bi

Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55
Kraj: črna

PrispevekObjavljeno: Pet Jan 30, 2015 16:21    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Alen Tokmadzic je napisal/a:

Če jaz prav razumem oziroma se spomnim elektrotehnike iz časa šole močnostni ojačevalec, ko ne predvaja glasbe (recimo ponoči, ko se spi) itak nima une prave porabe. Ima samo kakor, če bi rekel, stand-by porabo električne energije. Tako da, kot sem rekel, če prav razumem, sploh ni fore ugašat ojačevalca/sistema.

Ni ravno tako. Ojačevalec tudi brez signala vleče nek tok. Ta tok varira od ojačevalca do ojačevalca. Največ ga je pri A klasi, ki vleče brez signala skoraj enako, kot z signalom, manj ga je v AB, a nekateri tudi vlečejo sorazmerno veliko in ni ravno, da bi jih puščal čez noč. Poleg tega je med delovanjem v ohišju toplo, kar krajša življenje elektrolitom....
Drugo je D klasa, kjer je mirovni tok res lahko minimalen.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu