| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
jejsus
Pridružen/-a: Sre Jul 2011 15:00 Prispevkov: 16 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jul 18, 2011 22:19 Naslov sporočila: Pozicija gramofonske igle |
|
|
Zanima me kakšna mora biti pozicija igle, ko je delovnem položaju. Sam predvidevam da navpično/vertikalno na ploščo, vendar imam dva gramofona na katerih ni tako, ne najdem pa nobenega mehanizma, ki bi mmi omogočil nastavitev ali glave, ali dvig/spust cele roke. V mojem primeru igla od strani zgleda takole:
Zdi se mi da to ne more bit dobro. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Tor Jul 19, 2011 08:13 Naslov sporočila: |
|
|
Kolikor se spomnim iz davnih časov, ko sem imel še gramofon, je igla MM glave vpeta v gumijast nosilec in se na ta način sama poravna z ploščo.
Izjema so bile stružnice z kristalnimi glavami, samo te so imele vpadni kot kot igle si ga narisal. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jejsus
|
Objavljeno: Tor Jul 19, 2011 12:26 Naslov sporočila: |
|
|
| Zanimivo, tudi ta igla ima gumjast nosilec, vendar se ne pooravna tudi med igranjem. Roko imam umerjeno, in nastavljeno na 3g pritiska na ploščo, teče lepo, ne preskakuje, zato se mi zdi, da nebi dal na več, saj nočem, da mi poje ploščo. Je pa tudi glava postrani kot je narisano, kar ne vem če je prav, pri drugem gramofonu je bila glava spodaj vodoravno vsporedna z ploščo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ajka
Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00 Prispevkov: 3193 Kraj: Sežana
|
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: - |
|
 |
acoustic

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:50 Prispevkov: 150 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Tor Jul 19, 2011 12:53 Naslov sporočila: |
|
|
Običajno je tako,da je nosilec glave vzporeden s ploščo. Če nanj privijačiš glavo kot je prav, potem je vse OK. Večina glav ima igle pod kotom, če rečem "od oka" tam okoli 20 - 30 stopinj na ploščo. _________________ Timeless Experience-Finest Audio |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jejsus
|
Objavljeno: Tor Jul 19, 2011 16:03 Naslov sporočila: |
|
|
| Uf, sem si glavo zdajle nafilal. Zelo koristen link, sem sam iskal nekaj takega, brez uspeha. Super, hvala. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|