| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
vojko
Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50 Prispevkov: 946 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Nov 30, 2014 12:41 Naslov sporočila: |
|
|
Uf..., Galactrona mi je pa že čisto "ušel iz spomina". Dober, res poseben zvok, nabrit in precizen, pa še zgleda...
Matr, bi ga kar sam vzel... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejx
Pridružen/-a: Ned Apr 2012 22:42 Prispevkov: 343 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Ned Nov 30, 2014 13:02 Naslov sporočila: |
|
|
Čez zlato dobo audia ne bom pljuval, če pa bi se odločal za trenutno top ojačevalec za top ceno pa bi sigurno vzel first one module in si ga sestavil sam, z klasičnim napajanjem te pride ves material z ličnim ohišjem vred 450eur in imaš raketo med današnjimi ojačevalci, verjemi mi, ne bo ti žal.
Pri starih boš moral menjati kondenzatorje, da ji zbudiš nazaj pa še ne boš dosegel čisto pravega rezultata.
Glede na to kakšne zvočnike imaš namen uporabit ti lahko kar takoj povem, da potrebujejo dober ojačevalec, ki jim nudi veliko kontrole, ker jih sami ne premorejo dovolj za neko resno poslušanje, to pomeni, da potrebuješ ojačevalec z velikim damping faktorjem. Če imaš rad čim bolj naravno reprodukcijo zvoka, kjer se zvok naprimer strune kitare tudi čuti in kjer so činele dejansko zvok pločevine in ne samo neko šelestenje potem kupi first one, kot ti je bilo že svetovano
Če mi ne verjameš, se lahko dogovoriš za test in boš slišal o čem ti govorim
In nehaj že tečnarit na forumu tako kot sem jaz včasih in začni poslušat zadeve in boš skozi teste razumel kaj sploh želiš in kaj boš na koncu kupil, niti dva človeka na svetu nimata istih ušes
Če pa želiš, da se na mesto tvojih ušes odločijo ušesa koga drugega pa kar veselo naprej zastavljaj vprašanja po forumu in na koncu se ti bo zgodilo to, da boš domov pripeljal lepo škatlico nad katero boš razočaran  _________________ Lp
Jernej |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
sandi
Pridružen/-a: Sob Jan 2011 22:39 Prispevkov: 96 Kraj: celje
|
Objavljeno: Ned Nov 30, 2014 17:36 Naslov sporočila: |
|
|
| vzel na znanje |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Ned Nov 30, 2014 20:19 Naslov sporočila: |
|
|
| jernejx je napisal/a: | Čez zlato dobo audia ne bom pljuval, če pa bi se odločal za trenutno top ojačevalec za top ceno pa bi sigurno vzel first one module in si ga sestavil sam, z klasičnim napajanjem te pride ves material z ličnim ohišjem vred 450eur in imaš raketo med današnjimi ojačevalci, verjemi mi, ne bo ti žal.
Pri starih boš moral menjati kondenzatorje, da ji zbudiš nazaj pa še ne boš dosegel čisto pravega rezultata.
Glede na to kakšne zvočnike imaš namen uporabit ti lahko kar takoj povem, da potrebujejo dober ojačevalec, ki jim nudi veliko kontrole, ker jih sami ne premorejo dovolj za neko resno poslušanje, to pomeni, da potrebuješ ojačevalec z velikim damping faktorjem. Če imaš rad čim bolj naravno reprodukcijo zvoka, kjer se zvok naprimer strune kitare tudi čuti in kjer so činele dejansko zvok pločevine in ne samo neko šelestenje potem kupi first one, kot ti je bilo že svetovano
Če mi ne verjameš, se lahko dogovoriš za test in boš slišal o čem ti govorim
In nehaj že tečnarit na forumu tako kot sem jaz včasih in začni poslušat zadeve in boš skozi teste razumel kaj sploh želiš in kaj boš na koncu kupil, niti dva človeka na svetu nimata istih ušes
Če pa želiš, da se na mesto tvojih ušes odločijo ušesa koga drugega pa kar veselo naprej zastavljaj vprašanja po forumu in na koncu se ti bo zgodilo to, da boš domov pripeljal lepo škatlico nad katero boš razočaran  |
Tole zelo drži. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6264 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Dec 01, 2014 17:14 Naslov sporočila: |
|
|
| vojko je napisal/a: | Uf..., Galactrona mi je pa že čisto "ušel iz spomina". Dober, res poseben zvok, nabrit in precizen, pa še zgleda...
Matr, bi ga kar sam vzel... |
Odvisno kaj hočeš: da ti ojačevalec prepeva ali da ne naredi nič: če govorimo o ojačevalcih se z višanjem ranga - vedno bolj delijo na tiste, ki lepo pojejo neglede na signal in tiste, ki ti spustijo v fris kar si jim pripeljal na vhod.
Pri slednjih se moraš potruditi na izvoru zvoka, da je full frequency resolutiven, dinamičen in harmoničen.
Bogve koliko spodobnih ojačevalcev je šlo od hiš, ker so pokazali, kako slab player je priključen. Kurirja ki prinaša slabe novice je potrebno eliminirati, hahaha. _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
artofsound
Pridružen/-a: Ned Mar 2014 18:47 Prispevkov: 48 Kraj: Dramlje
|
Objavljeno: Pon Dec 01, 2014 19:03 Naslov sporočila: |
|
|
Kaj pa NAIM ojačevalci?
Baje, da se dobro obnesejo v kombinacijiNAIM-LINN. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
artofsound
Pridružen/-a: Ned Mar 2014 18:47 Prispevkov: 48 Kraj: Dramlje
|
Objavljeno: Pon Dec 01, 2014 19:07 Naslov sporočila: |
|
|
ambasador
Okroglih 3000 prispevkov!
Čestitam! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6264 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Dec 01, 2014 20:57 Naslov sporočila: |
|
|
| artofsound je napisal/a: | ambasador
Okroglih 3000 prispevkov!
Čestitam! |
Hvala, hvala!
Ob tem jubileju se še nasmejmo s tem video spotom:
http://www.youtube.com/watch?v=kS21T_p0pNA&list=RDQ4v8UdkTx30&index=7 _________________ Carpe Diem
Nazadnje urejal/a ambasador Tor Dec 02, 2014 15:47; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
matej

Pridružen/-a: Čet Jun 2008 18:07 Prispevkov: 588 Kraj: laško
|
Objavljeno: Tor Dec 02, 2014 08:02 Naslov sporočila: |
|
|
Čestitke tudi z moje strani. Na naslednjih tritisoč!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1976 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Dec 03, 2014 08:06 Naslov sporočila: |
|
|
| Kdo pa sploh še pozna Lewisa, Deana Martina, Sinatro, ko vsi nervozno kupujejo dva poslušljiva komada Pink Floydov in enega do dva od Nirvane, pa pet od Quenov itd. in temu rečemo vynilna zbirka. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Tomahawk
Pridružen/-a: Sre Okt 2013 23:02 Prispevkov: 98 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Feb 21, 2015 11:46 Naslov sporočila: |
|
|
XTZ v vsem nese ROTEL, je nekdo zapisal. Verjetno je imel v mislih Damping Factor
Rotel ni lahko prekositi, to bi moral pač vedeti. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|