Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

B&W in ostale stvari....
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 02, 2013 14:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj, uporabljam tocno tale spliter, ampak v malce drugacni konfiguraciji. Uporabljam pri prenosu signala iz A/V receiverja, ki ima zgolj samo en sub pre out na 2x sub REL B2. Degradacije zvoka pri meni ni.

Za stereo pa uporabljam high level inpute na subih. Tu so subi prikljuceni na stereo integrirc in sicer preko speaker level output-ov. Tudi tukaj ni nobenih stranskih negativnih posledic. Potrebna je le dobra kalibracija in postavitev subov, tako da subi spilajo dobro upasano in v sozitju s stereo zvocniki in prostorom.

Mislim, da degradacije v tvojem primeru ne bi smelo biti. Sicer naj kdo to pove s prve roke, ki je morda kdaj poskusil taksno povezavo, kot jo rabis.

lp, d.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
benz220d

Pridružen/-a: Čet Jul 2012 20:37
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 03, 2013 10:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

sem pa danes razmišljal da bi na namesto splitterja kar na obstoječ kabel dolotal 2 vodnika in bi imel Y kabel? Ima kdo to v praksi kako se obnese?

sicer lahko najprej naredim to z poceni interkonekti za probo

Rolling Eyes
Nazaj na vrh
bogomir 4051

Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 03, 2013 14:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Že nekaj let imam iz AV receiverja, ki ima samo en činč izhod za LFE (subwoofer), napeljan Y interkonekt kabel. Dela odlično. Preizkusi, saj imaš to tik-tak zlotano.

LpM.
benz220d

PrispevekObjavljeno: Pet Maj 03, 2013 23:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hvala za nasvete, sem danes pripeljal domov woofer b&W ASW300 , sem poskusil z Y RCA kablom in drugo varjanto iz ojačevalca v subwoofer in iz SW v zvočnike in moram reč da je druga varjanta boljša tako da bom nabavil zvočniški kabel in uporabljal to varjanto.

Me pa zanima še ena zadeva, če bi iz TV-ja vzel avdio signal in ga poslal na SW in tako uporabljal 2.1 sistem za TV bi lahko bil kakšen problem ker ima SW že signal iz HI-FI-ja (ki bi bil takrat izklučen) se pravi bi bil hi-fi vezan na power in preko zvočniških kablov. Signal iz TV-ja pa na line in na SW za lažjo predstavo prilagam sliko iz neta konektorjev na SW ...

se pa precej pozna na celotni zvočni sliki, nisem ljubitelj "pre"močnih basov ampak glede na prostor so samo zvočniki dali premalo nižine in sem sedaj dobil lepo podlago z basi (nevsiljivo) ampak je zvok postal zelo stabilen, woofer je odprt na pribižno četrtino, je pa zelo odvisno od posnetka do posnetka kak je mastering, seveda bom še rabil malo tuninga ampak zaenkrat sem Very Happy
Nazaj na vrh
benz220d

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 04, 2013 00:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

katero vezavo mi svetujete A ali B ? Kaj se spremeni?

Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 04, 2013 08:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz osebno ti svetujem varianto B. Je boljse, ker se znebis prehoda preko suba na zvocnike. Pri varianti A je dodaten nepotreben kontakt in prehodni clen in se lahko malenkostno pozna na zvoku kot kaksna manjsa koloracija ali popacenje. Lahko pa tudi ne, odvisno od celotne kombinacije sistema. Sam uporabljam varianto B (direktna prikljucitev), ker so subi ze tako zasnovani in na njih ni speaker outputov.

Kar se tice vprasanja prikljucitev sekundarnega vira. Sam uporabljam to tudi na svojem sistemu. Slednjo vezavo svetuje tudi REL.

Za stereo:
stereo integrirc > preko zvocniskih kablov > REL B2 (high level input)

Home theatre:
A/V receiver > preko RCA konektorja > REL B2 (low level input)

ni nobenih problemov.

lp, d.
Nazaj na vrh
benz220d

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 04, 2013 09:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

hvala Delfinus, sinoči sem zvezal po shemi A ker mi je najbolj poznana, bom danes dal še na B varjanto da vidim. Pri B-ju so sateliti tudi fullrange pri A pa so porezani bomo videli...

A mogoče veš se kaj spremenja impedanca ker sedaj imam vezano na 8ohm na izhodu ojačevalca, ker je vezava pri B vzopredna bi moral dan na 4 ohm-e?

ker si zelo blizu lahko prideš kdaj na kako kavo da kakšno rečeva Very Happy sicer se moj sistem ne more kosat s tvojim lahko pa vseeno uživaš v glasbi Wink
Nazaj na vrh
delfinus

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 04, 2013 10:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hoj,

aktivni sub pri tem ne igra vloge. Vsaj v mojem primeru je tako. Aktivni sub ima zelo visoko vhodno impedanco (cca 100k ohm) in ne obremenjuje ojacevalca. Ti imas lampasa, ce se ne motim. Kako je z ustreznim izborom izhodov (4 ali 8ohm) pa bi moral malo raziskati in potrditi mojo domnevo. Moje mnenje je, da aktivni sub ni faktor in zadevo uporabljas tako kot si jo dosedaj, pac na isti zvocniski izhod (kot zvocnike) obesis se aktivni sub in je to to.

Tudi jaz furam fronte full range in nizo nic rezani. Rez naredim zgolj na subu in to cim nizje tem bolje. Tako, da je najmanj popacenj in se glasbena slika poklopi v celoto.

Hvala za povabilo, morda se pa res kaj oglasim, ker sva res blizu.

lp, d.
Nazaj na vrh
benz220d

PrispevekObjavljeno: Sob Maj 04, 2013 12:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

tudi sam sem preklopil na B shemo se pravi zvočniki ful range, sub trenutno rezan na 100Hz zvok je še bolj enoten (celota je kompaktna) in ni slišati kot da gre za 2.1 sistem

sem pustil na 8ohmov in ni opaziti nobene razlike pri zvočnikih.
Nazaj na vrh
benz220d

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 27, 2014 10:42    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da podam kakšen update po enem letu odsotnosti....

Pro-Ject debut carbon (se uigrava) z ortofon 2M red glavo, epidauro nogice pod ojačevalcem in gramofonom in ene 400 plat Laughing

drugače pa sistem zelo lepo igra in zaenkrat neke nove komponente (razen dobrega phono preampa) niso v igri.

Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Stran 12 od 12

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu