| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Pon Avg 18, 2014 09:41 Naslov sporočila: |
|
|
| ro-bi je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: | | ambasador je napisal/a: | Imam hifi fantastičnega tehno videza, le zvok je v riti.
Katere kable predlagate, da dobim vrhunski zvok?
 | Vsi bi radi vrhunski zvok- po nekih krajšnicah.
Do sedaj in v bodoče se vedno pozanimam kaj igra v sistemu in
menjavo kablov odsvetujem, če v sistemu ni komponent, ki nimajo potencijala, da bi vsaj 50% lahko izkoristili tehnologijo vgrajeno v kable.
Za take sisteme je Lapp power kabel idealen(delal na njih leta nazaj).
Dober stage(stage pomeni dobro podan stereo efekt) in dobra muzikaličnost, zbalansiran zvok. "Zademfan" do te mere, da odlično skrije napake sistema. |
Tudi smisel za humor je znak inteligence ,) | Socialne inteligence.
Plus.
Varovalko v komponenti zna skoraj vsak zamenjat, kar kaže na SLO razprostranjenost tehnične kulture... _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kalimero
Pridružen/-a: Pon Sep 2008 21:25 Prispevkov: 287 Kraj: Šmartno pri Litiji
|
Objavljeno: Pon Avg 18, 2014 11:17 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: | | kalimero je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: |
Ko sem na tujem audio forumu našel temo o svojem ojačevalcu in pregradnjah in nadgradnjah na njem, kjer je nekaj časa temo fural sam presvitli Grk Salas(avtor revolucionarnih Salas shunt A class napajalnikov), je nek nizozemski mojster za ta amp, med drugimi predelavami, predlagal zanj ECC85 lampe, glede na karakteristike gretja in napetosti..
 |
In kakšne so karakteristike gretja in napetosti ECC85? V čem se karakteristika gretja ECC85 razlikuje od 6N1P, ki je originalno v ojačevalcu? In v čem se razlikuje od ECC81, 82, 83...
Pa še mimogrede - Salas se nikjer ne hvali, da njegov regulator deluje v A Klasi. Če se motim, prosim za link. | Naj ti bo, razkril ti bom res veliko skrivnost.
V iskalnik preprosto vtipkaš "salas shunt a reg" in odprlo se ti bo.
Kako lahko imaš firmo za šraufanje PCjev, pa še tega ne znaš?
|
Iskalnik (Google) poda iste rezultate tudi če vpišeš "salas shunt reg" ali pa "salas shunt". Itak da poznam to zadevo.
Spraševal sem te popolnoma nekaj drugega: kje piše, da njegov regulator deluje v A Klasi. Če jaz ne razumem angleško potem ti še slovensko ne razumeš dobro.
Vseeno te še enkrat prosim, da meni nevednežu, ki je sam razvil več lampašev, ki je stestiral vse žive topologije predojačevalnih stopenj, ki ima več kot 3000 elektronk, ti kot strokovnjak poveš kakšne so karakteristike gretja in napetosti ECC85? V čem se karakteristika gretja ECC85 razlikuje od 6N1P, ki je originalno v ojačevalcu? In v čem se razlikuje od ECC81, 82, 83... _________________ www.marsaudio.eu - zastopnik za Jantzen Audio in Fountek |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Pon Avg 18, 2014 12:23 Naslov sporočila: |
|
|
| kalimero je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: | | kalimero je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: |
Ko sem na tujem audio forumu našel temo o svojem ojačevalcu in pregradnjah in nadgradnjah na njem, kjer je nekaj časa temo fural sam presvitli Grk Salas(avtor revolucionarnih Salas shunt A class napajalnikov), je nek nizozemski mojster za ta amp, med drugimi predelavami, predlagal zanj ECC85 lampe, glede na karakteristike gretja in napetosti..
 |
In kakšne so karakteristike gretja in napetosti ECC85? V čem se karakteristika gretja ECC85 razlikuje od 6N1P, ki je originalno v ojačevalcu? In v čem se razlikuje od ECC81, 82, 83...
Pa še mimogrede - Salas se nikjer ne hvali, da njegov regulator deluje v A Klasi. Če se motim, prosim za link. | Naj ti bo, razkril ti bom res veliko skrivnost.
V iskalnik preprosto vtipkaš "salas shunt a reg" in odprlo se ti bo.
Kako lahko imaš firmo za šraufanje PCjev, pa še tega ne znaš?
|
Iskalnik (Google) poda iste rezultate tudi če vpišeš "salas shunt reg" ali pa "salas shunt". Itak da poznam to zadevo.
Spraševal sem te popolnoma nekaj drugega: kje piše, da njegov regulator deluje v A Klasi. Če jaz ne razumem angleško potem ti še slovensko ne razumeš dobro.
Vseeno te še enkrat prosim, da meni nevednežu, ki je sam razvil več lampašev, ki je stestiral vse žive topologije predojačevalnih stopenj, ki ima več kot 3000 elektronk, ti kot strokovnjak poveš kakšne so karakteristike gretja in napetosti ECC85? V čem se karakteristika gretja ECC85 razlikuje od 6N1P, ki je originalno v ojačevalcu? In v čem se razlikuje od ECC81, 82, 83... | Seveda bi se kot napreden uporabnik priklonil nerazumljenemu geniju, ki je v samo par letih odkar je prvič slišal za elektronke, "razvil" kupe ojačevalcev, žal pa je po mnenjih vseh uporabnikov kar sem jih bral tule, ki so vsako leto zatavali v sobo, ki si jo najel za semanje dneve v M hotelu, v njej ni bilo omembe vrednega zvoka sistema.
To je tista malenkost, ki loči samooklicane tehnološke guruje od dosti redkejše posejanih dejanskih uspešnežev za katerimi topotajo navdušene audiofilske trume v njihove showroome.
Ker težiš in težiš, čeprav je povsem moj "problem", če si lastim Salasovo topologijo napajalnika, ki deluje v A razredu in ne tvoj.
Razumem, da te mika, če bi odkrito vprašal, bi dobil odkrit odgovor.
Avtor mojega "regija", skromen fant z diplomo elektronike, pri katerem smo jih s prijatelji naročili manjšo serijo, je Salasov shunt "dojel malce po svoje" in rezultat njegovega pristopa je, da njegova Salas topologija napajalnika dela v A klasi.
Je pa s tem šokiral Salasov krog ožjih prijateljev do te mere, da so mu celo prepovedali omenjat, da je za osnovo vzel Salasov regulator.
Jaz s tem nimam problemov, platforma je Salasova, tako trdi avtor sam, je pač skromen.
Ker se že ponavljaš in ponavljaš, bom še zadnjič napisal kar sem že, v čistem premem govoru, z vejicami, ki jih tvoja Slovenščina strada..
PCC in ECC85 v dotičnem ampu(oba veva v katerem) je svetoval v temi na nekem ogromnem hi fi forumu Nizozemec, ki je ta amp pošteno predela, še prej pa "dodelal", kar je podatek, ki povsem zadostuje tudi manj naprednim uporabnikom.
PCC85 smo po njegovi zaslugi uporabniki z večih celin preskusili v tem ampu in dejansko v njem odlično delujejo.
Seveda je podatke podal tako poljudno, da so zelo razumljivi, poišči pa si jih sam. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka od Hajdinjaka prjatu
Pridružen/-a: Pet Apr 2013 22:12 Prispevkov: 32 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: Tor Avg 19, 2014 00:45 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: |
Avtor mojega "regija", skromen fant z diplomo elektronike, pri katerem smo jih s prijatelji naročili manjšo serijo, je Salasov shunt "dojel malce po svoje" in rezultat njegovega pristopa je, da njegova Salas topologija napajalnika dela v A klasi.
|
Posluš mestn, za ostalo me boli k..., ampak tehnike pa ne boš posiljeval s svojimi fantazijami. Na področju linearnih regulatorjev se pojem A klasa NE uporablja. Sploh. Izraz je na tem področju enako relevanten, kot da bi napisal, da dela v "top shit" klasi.
Zdaj lahko ponavljaš svojo zmoto v nedogled v upanju, da bo resnica postala, ampak dejstva ne boš spremenil nikoli. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Tor Avg 19, 2014 08:22 Naslov sporočila: |
|
|
| Jaka od Hajdinjaka prjatu je napisal/a: | | mestn pu je napisal/a: |
|
Posluš mestn, za ostalo me boli k..., ampak tehnike pa ne boš posiljeval s svojimi fantazijami. Na področju linearnih regulatorjev se pojem A klasa NE uporablja. Sploh. Izraz je na tem področju enako relevanten, kot da bi napisal, da dela v "top shit" klasi.
Zdaj lahko ponavljaš svojo zmoto v nedogled v upanju, da bo resnica postala, ampak dejstva ne boš spremenil nikoli. | Dajmo enkrat brat kot je napisano in ne kot se komu, v nekem tipičnem slovenskem nekontroliranem napadu togote, zazdi.
Začel bom z debelim cahnat, da sem napreden uporabnik.
In vsakič ponavljat, da nisem samo še en ponosni elektrotehnik- samouk, ki jih mrgoli na forumu.
Ker mi ni treba bit in nisem nek strelovod za togotneže.
Znanec, ki je prinesel svoj shunt A na vzporedni test z linearnim napajalnikom in s tem zakrivil group buy, ga je imenoval Shunt A.
Napram linearnemu napajalniku se ta konkretno greje in rabi veliko hladilno telo, greje do te mere, da bi lahko j***a cvrl na njem, kar je definitvno značilnost A razreda.
Uporabniku, naprednem ali ne, zadostuje, če nekdo pove neko oznako komponente, zanj je najbolj važno, da dela odlično.
V audiu se od nekdaj prereka označevanje komponent z A razred(Kenwood, Marantz, med drugim)!
Kot mnogi sem si že lastil komponente, ki so jih proizvajalci označili kot A razred, pa so bile dejansko AB z nekaterimi patentiranimi vezji, ki so oponašale delovanje A razreda. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Jaka od Hajdinjaka prjatu
Pridružen/-a: Pet Apr 2013 22:12 Prispevkov: 32 Kraj: Slovenija
|
Objavljeno: Tor Avg 19, 2014 10:37 Naslov sporočila: |
|
|
| mestn pu je napisal/a: |
Znanec, ki je prinesel svoj shunt A na vzporedni test z linearnim napajalnikom in s tem zakrivil group buy, ga je imenoval Shunt A.
Napram linearnemu napajalniku se ta konkretno greje in rabi veliko hladilno telo, greje do te mere, da bi lahko j***a cvrl na njem, kar je definitvno značilnost A razreda.
Uporabniku, naprednem ali ne, zadostuje, če nekdo pove neko oznako komponente, zanj je najbolj važno, da dela odlično.
|
OK, zdej ko smo razčistili tehnične detajle, kaj je A klasa in kdaj se termin uporablja je vse jasno. Veliko uspeha pri gradnji avdio inštalacij še naprej. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bogomir 4051
Pridružen/-a: Tor Dec 2008 19:42 Prispevkov: 1467 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Avg 19, 2014 11:38 Naslov sporočila: |
|
|
Pa dobr no, a bi nehal najedat s tem, kdo je boljsi in vec ve !
Naslova teme se vam sploh ne ljubi vec pogledat, glavno je, da se napihujete.
lpm. _________________ miro |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 031361550 |
|
 |
peterca

Pridružen/-a: Tor Nov 2013 14:20 Prispevkov: 34 Kraj: Žabjek
|
Objavljeno: Tor Avg 19, 2014 11:53 Naslov sporočila: |
|
|
| bogomir 4051 je napisal/a: | Pa dobr no, a bi nehal najedat s tem, kdo je boljsi in vec ve !
Naslova teme se vam sploh ne ljubi vec pogledat, glavno je, da se napihujete.
lpm. | Pa dobr no, a bi morda ti pogledal, kdo je tisti, ki je vse skupaj začel smetiti s t.i. "topšit" pridevniki. A bi loh'k usput pogledal še, kdaj je bil opozorjen, da neha s fantazijskimi samohvalami.
Mestn, pojdi raje romat naokrog. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
trancedeejay Site Admin

Pridružen/-a: Sob Mar 2008 9:01 Prispevkov: 1381 Kraj: Zgornja Besnica
|
Objavljeno: Tor Avg 19, 2014 12:41 Naslov sporočila: |
|
|
Do večera zaklenjeno - zvečer bo moderirano - mest pu prejel zadnji opomin - Admin _________________ MUSIC IS THE KEY |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|