| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
mrgr33n13
Pridružen/-a: Čet Jul 2014 13:54 Prispevkov: 4 Kraj: Primorska
|
Objavljeno: Pet Jul 18, 2014 17:03 Naslov sporočila: Pomoč pri nakupu novih zvočniških enot glede na obstoječe |
|
|
Pozdravljeni!
V drugo odpiram temo, ker mi je v prvo admin zbrisal, brez vsakršnega pojasnila...ne razumem.
Rabil bi nasvet pri nakupu...rabim 2 vgradna zvočnika, 8ohm, 220v, za v hišo.
Zataknilo se mi je že pri meri...meril sem stare, ampak nevem od kje do kje je treba merit? Jaz sem meril od te gumijaste grbe pri robu, je to prav? Izmeril sem 17,5cm.
Mi lahko kdo svetuje kaj na kupim? Zdaj nevem ali bi rabil dvosistemce ali trosistemce nevem... Dal bi cca 40-100 evrou.
Najde kdo kaj tukaj:http://www.aliexpress.com/
Hvala za pomoč! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi
Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55 Prispevkov: 238 Kraj: črna
|
Objavljeno: Pet Jul 18, 2014 17:16 Naslov sporočila: |
|
|
| Napisal si 220V- a to misliš aktivne zvočnike? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mrgr33n13
|
Objavljeno: Pon Jul 21, 2014 23:43 Naslov sporočila: |
|
|
Če sem iskren, nevem kaj bi pomenilo, da so zvočniki aktivni. Z 220v sem mislil, da bodo zvočniki na kabel za vklop v vtičnico, doma... Ne pa tisti za v avto. Rabil bi par "vgradnih", ohišje imam. Res nevem, pod kaj naj iščem...
Hvala za odgovore. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jože
Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30 Prispevkov: 321 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Tor Jul 22, 2014 01:32 Naslov sporočila: |
|
|
| mrgr33n13 je napisal/a: | Če sem iskren, nevem kaj bi pomenilo, da so zvočniki aktivni. Z 220v sem mislil, da bodo zvočniki na kabel za vklop v vtičnico, doma... Ne pa tisti za v avto. Rabil bi par "vgradnih", ohišje imam. Res nevem, pod kaj naj iščem...
Hvala za odgovore. |
Na kratko
Aktivni zvočniki imajo ohišje v to ohišje je vgrajen močnostni ojačevalec in zvočniki (naprimer računalniški zvočniki). Zato se tudi imenujejo aktivni, ker imajo vgrajeni močnostni ojačevaleck ki poganja zvočnike.
Pasivni zvočniki pa imajo samo zvočniške enote, ki jih moramo priključit na zunanji močnostni ojačevalec.
Od tu naprej pa moraš napisat, na kaj misliš priključit zvočnike.
- Ker pišeš, da bi jih priključil na kabel v vtičnico, to pomeni, da bodo to aktivni zvočniki. V tvoje ohišje bo treba vgraditi ojačevalec in zvočne enote!?
- Če pa že imaš ojačevalec in nek izvor glazbe CD plajer, tuner ali kaj drugega bodo zadostovali pasivni zvočniki. Tako kot pišeš da ohišje že imaš, bi zadostovalo, da vgradiš enote, tukaj sprašuješ kakšne bodo pasale v tvoje ohišje?????? To je uganka s preveč neznankami, da bi ti kdo mogel pametno svetovati, ker nisi podal nobenega podatka o ohišju in ojačevalcu ,ki ga imaš ali pa ga tudi nimaš?!
- Predlagam, da si ogledaš tole na linku z enim full rang zvočnikom, mogoče ti bo v pomoč.
http://www.visaton.com/en/bauvorschlaege/breitband/solo100/bauanleitung.html
Glede tega, da ti je zbrisana tema ne bo držalo, tvoja tema je v
Do-It-Yourself
Pomoč pri izdelavi DIY zvočnika
http://www.audio-kontakt.com/forum/viewtopic.php?p=92362#92362 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37 Prispevkov: 342 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Sre Jul 23, 2014 11:36 Naslov sporočila: |
|
|
mrgr33n13, če te razumem že imaš staro škatlo in bi zamenjal samo zvočnike? Ta škatla je vklopljena v 220v ? Torej je notri že ojačevalec?
Potem moraš razdreti škatlo tako da daš ven samo zvočnik in razbereš koliko ima watov premeriš luknjo za vgradnjo 8 omov in to je to. Sprašuješ ali dvo sistemski ali kaj ? Kakšne imaš pa sedaj ?
Daj to malo bolj razjasni in ti bomo pomagali. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mrgr33n13
|
Objavljeno: Čet Jul 24, 2014 13:07 Naslov sporočila: |
|
|
OK, zdej sem zbral čimveč info...
Torej, imam cd enoto, nekoliko starejši Fischer ojačevalec (odzadej piše 170w) in dva zvočnika.
Na vsakem zvočniku je po en visokotonec in en nizkotonec-nevem če je res nizkotonec al full range...nevem. Zdej zamenjat bi rabil ta dva "nizkotonca", visokotonci delajo. Na zvočnikih ne piše vatov, le da so 8ohm. Izmeril sem premer slednjih, in od te gumijaste obrobe na robu, merijo cca 17,5cm.
Oooo, nisem vidu da je bla prvotna tema premaknjena...se opravičujem...sm nou  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jože
Pridružen/-a: Sre Dec 2009 18:30 Prispevkov: 321 Kraj: Jesenice
|
Objavljeno: Pet Jul 25, 2014 11:46 Naslov sporočila: |
|
|
| mrgr33n13 je napisal/a: | OK, zdej sem zbral čimveč info...
Torej, imam cd enoto, nekoliko starejši Fischer ojačevalec (odzadej piše 170w) in dva zvočnika.
Na vsakem zvočniku je po en visokotonec in en nizkotonec-nevem če je res nizkotonec al full range...nevem. Zdej zamenjat bi rabil ta dva "nizkotonca", visokotonci delajo. Na zvočnikih ne piše vatov, le da so 8ohm. Izmeril sem premer slednjih, in od te gumijaste obrobe na robu, merijo cca 17,5cm.
|
Kaj je narobe z nizkotoncema, sta skurjena? Ali pa so gumjaste obrobe preperele?
Sem pred leti z enim Onkyo ojačevalcem skuril ene podobne zvočnike. Takrat sem šel v Terno v Ljublani in sem prodajalca vprašal če ima kaj takega, da bo pasalo. Za ca 30€ sem dobil enote, ki so OK.
Pazi nekateri starejši ojačevalci nimajo zaščite na izhodu iz ojačevalca. Če pride do napake, se lahko zgodi, da je enosmerna napetost na sponkah za zvočnk tako velika, da skuriš bas enoto. Z enosmernim voltmetrom prekontroliraj enosmerno napetost na sponkah za zvočnik ta naj ne bo večja od 100mV.
Glede bas enote.
Mogoče bi bila ta enota OK
http://www.terna.si/izdelek_Mid-bas-zvocnik-FDCHF06G
potegni si dol iz te strani tehnične podatke, da boš videl dimenzije
Priponka:Mid-bas-zvocnik-FDCHF06G_at1.pdf
To vse je bolj ugibanje, glede na to kar pišeš, bi to lahko bila rešitev, kako dobra pa ne vem. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mrgr33n13
|
Objavljeno: Sob Jul 26, 2014 13:03 Naslov sporočila: |
|
|
Zvočnika sta verjetno skurjena ja. Preveril bom enosmerno napetost, hvala. Jp, teji linkani zvočniki mi delujejo vredu, bi kar te vzel če bo pašalo.
Zraven pa prilagam še fotko sedanjih zvočnikov, da lahko določimo bolj točno kaj to je...ker gor res ne piše nič razen 8ohm.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|