Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Moj prvi Hifi
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
NCC2000

Pridružen/-a: Čet Sep 2012 12:28
Kraj: Slovenia

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 01:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@D3v1L

Izhod iz onboard zvočne PC-ja je kar nekaj, sound je eq-jan, bluran.. le predlog, če imaš namen sluhat musko iz boljšega izvora, poizkusi delat primerjavo na čem drugem, kot iz pc zvočne, da ob menjavi izvora za kaj bolj nevtralnega in natančnega ne bo kakšnih presenečenj ....

Drugače pa bravo, hvala za lep opis in srečno pri izbiri.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
D3v1L

Pridružen/-a: Pet Jan 2014 22:56
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 02:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aleksander, hvala za mnejnje, saj pravim tokrat bom kar zaupal svoijim ušesom, zadeve niti ne mislim menjat kar lep čas ali pa nikoli. Z prejšnimi zvočniki sem bil čisto zadovoljen celih 10let, in če nebi namiznega računalnika selil v drugo sobo bi še sedeaj ostal na tem. Se mi zdi da sem preizkusil kar nekaj znamk, in to so prvi ki so me res navdušili, pa tudi prodajalci se me bodo počasi naveličali. Ne poznam pa nikogar osebno ki bi kaj od HIFIja imel doma. Uglavnem upam da se ne zgodi tako kot v tvojem primeru. Ker drugače bo tale hobi zame res ena sama izguba denarja. A da bi sam menjal visokotonce? Hmmm nevem če upam. Kaj pa pravzaprav potrebujem? Thorxe? Drugače je trgovina 30km stran tako da ni panike. Niti nimam rok za prav fina dela...

NCC2000

Nažalost nimam te možnosti, priklopil sem še na Galaxy Note 2, povsod pa imam EQje izklopljene. Kot sem napisal, čaka se CD player.

Hvala vama za nasvete

Poročam o izbiri
Nazaj na vrh
D3v1L

Pridružen/-a: Pet Jan 2014 22:56
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Čet Maj 29, 2014 01:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tako. 2 meseca sta okoli in končno sem dočakal CD predvajalnik NAD 516BEE ter 3 tedne za tem še vgradni NAD DAC modul. Tako kot je napisal NCC2000:
»le predlog, če imaš namen sluhat musko iz boljšega izvora, poizkusi delat primerjavo na čem drugem, kot iz pc zvočne, da ob menjavi izvora za kaj bolj nevtralnega in natančnega ne bo kakšnih presenečenj ....«
Res so bila presenečenja. Nekaj v slabšem, nekaj v boljšem. Vse skupaj je postalo precej bolj gasno. CD predvajalnik sem priklopil preko QED Performance Graphite interkonektov. Kabli ki sem jih sprobal pa so bili: Audioquest Type 4, QED Ruby Aniversary Evolution, QED 79 Strand, QED Flat serija ter Vandamme 4mm, ter Audioquest FLX 14/4.
Audioquestove Type 4 sem kupil ker mi jih je svetoval prodajalec v Avstriji kjer sem tudi kupil zvočnike. Napaka. Kasneje sem izvedel da kabli s celim bakrom sploh niso ok za to vrsto ojačevalcev niti zvočnikov. Kar naenkrat sem slišal glasove preveč glasno. Nekaj je bilo tudi visokih tonov, basi pa so popolnoma izginili. Prej sem vedno poslušal kar na direkt, z basi ter visokimi toni na ojačevalcu se sploh nisem ukvarjal. Tukaj pa niti to ni pomagalo. Tudi če si base dal do konca je bilo še vedno premalo. Kablom sem dal 3 tedne ker naj bi se uigrali vendar ni bilo spremembe.
QED 79 Strand, so mi bili najbolj všečni kabli, sem jih že sprobal prej in za malo denarja. Slišal sem kar sem želel slišati. Problem je nastal ker sem imel zraven tudi QED Ruby. Z Ruby je bila glasba čisto drugačna, basov je bilo res ogromno, srednji toni so bili ok, le visoki toni so malo sikali. Točno tako kot piše na WHF revirewu, če želite dodatno iskrico v sistem.
Vandamme se je obnašal podobno kot QED 79 Strand vednar s šibkejšimi basi.
QED Flat mi sploh ni odfovarjal. Tudi zvok je bil »FLAT«.
Ker sem si že lastil Audioquestove Type 4 se mi je nekako zdelo nespametno kupovati druge, zato so mi jih v trgovini na lastno željo zamenjali za Audioquest FLX 14/4.
Kabel na začetku ni pokazal posebne moči, razen malo preveč svetlosti. Po kakih dveh tednih pa je začel igrati zelo lepo nevtralno. Basi so sicer malo šibkejši kot pri QED Ruby, enaki kot pri QED 79 ter imajo bolj izrazite visoke ter srednje tone.
Ne morem verjeti kakšne razlike so v samem kablu. Prej sem mislil da je to le rezanje prazne slame. Sam kabel ti spremeni cel sistem. Nekako pa ni nekega recepta, tako kot pravite na forumu, čim več poslušati.
Po treh tednih pa je prišel še DAC. Zvok je tak kot sem ga pričakoval, vendar malo drugačen od CD predvajalnika ki je trenutno povezan z Audioquest Evergreen interkonekti. Ne morem si pomagat ampak določeno glasbo rajši poslušam na CD predvajalniku. Rolling Stonesi se bolše slišijo na CD predvajalniku, ker malo omehča visoke tone in bolj izpostavi srednje tone. Edino kar je preko DACa lahko poslušam na direct mode, s CD predvajalnikom pa base povečam na 70%. Poizkusil sem tudi z Chord Crimson VEE3 intekonekti, s temi pa CD predvajalnik igra identično DACu.
Za test sem priklopil nazaj na zvočno kartico. Sedaj se mi zvok zdi malce zamorjen. Vedar pa je še vedno slišati več inštrumentov (kitare v ozadju, klavir,...), zdi pa se mi kot bi bili vokali medli in neslišni. Najbrž sem se že navadil novega zvoka.
Tako da končna oprema je:
B&W683
NAD C356BEE + MDC DAC2
NAD C516BEE
Audioquest FLX 14/4 ter Evergreen interkonekti
Pa neslišni brez ventilatorski DELL Mini9.
Zvočnike imam narazen dobra 2 metra, za zvočniki je 40cm prostora, ob straneh pa po 1m, čisto malo sta obrnena navznoter. V sobi pa imam odmev ker je zelo prazen prostor, tako da me čaka še opremljanje stanovanja in probavanje drugih pozicij. Ponosno lahko rečem da sem ze znebil Tvja, od sedaj se le posluša glasba.
Kako bi opisal vse skupaj? Lahko pohvalim prodajalce, veliko svetovanja, veliko demov, veliko tudi strelov v temo Smile Bistvo je testiranje doma. Sedaj me čaka še veliko dela da preuredim sobo, kakšnp preprogo ter zavese bo treba kupit. Hvala tudi vsem na forumu za nasvete in pomoč.
Tako pa sem zaključil zadevo z mojim prvim HIFIjem, sedaj vam neham težit.

Lep pozdrav.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Stran 2 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu