Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Bass zvočnika

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 21, 2014 21:38    Naslov sporočila: Bass zvočnika Odgovori s citatom

Oj,rad bi dodal k mojem hi-fi dodatne bass boxse,mislim da se drugače reče horni ! Torej rabil bi pasivne in bi priklopil na Sony TA N80ES čez pre-out izhod resiverja ki pa je že priklopljen z fronti! Hočem,da je več basov ker je za mojo zvrst glasbe bolj pomembno.Žal me Heco celan xt901 na zadovoljijo dovolj,ker zvočniki niso dorasli omenjeni končni stopnji.Torej ali bi šlo to skupaj,gledam ene take škatle
http://www.dancetech.com/index.cfm?loading=pa&pa_loader=181
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 21, 2014 21:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

To si nekaj pomešal, a ti misliš aktivni subwoofer. Potem vzemi kakšno Yamaho ali Klipsch. Hornov sam ne boš naredil brez izkušenj, ker če bi jih imel, ne bi tukaj spraševal.
Nazaj na vrh
ro-bi

Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55
Kraj: črna

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 21, 2014 22:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

A si prepričan, da so zvočniki krivi, da ni basa?
Prvo bi jaz probal zvočnike prestavit bližje steni ali v kot, potem bi probal še kak drug ojačevalec in pa izvor. Morda je vzrok tam.
Pri takih zvočnikih prej pride do problema, kako se znebit preveč basa, kot pa da ga je premalo.
Nazaj na vrh
diyfreak

Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 21, 2014 22:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz sem prepričan da je za premalo basov iz teh zvočnikov kriva postavitev in ne tehnika, ampak crv noče ali ne more prestaviti zvočnikov niti za probo Confused
Po moje ti na mestu poslušanja prihaja do stojnega valovanja in se ti bas enostavno izniči. Torej ob takšni postavitvi ti ne bodo od sebe dali basa nobeni zvočniki.
Nazaj na vrh
diyfreak

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 21, 2014 22:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No glede teh bass hornov ki te zanimajo pa lahko samo rečem da za disco štanco za moje pojme ni boljše kište.
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 21, 2014 23:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Horni so zapleteni za gradnjo. Na sliki sta načrta za klasični in mini horn. (Bailley, Dinsdale, 1974)
Nazaj na vrh
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37
Kraj: Domžale

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 22, 2014 05:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede postavitve pač nimam nobene možnosti,sier sem probal toliko kot sem imel prostora,sicer se vidi zgoraj na galeriji,da nimam možnosti.Kot je bilo omenjeno so horni za disco štance Very Happy
Malce bo problem z ozkim prostorom,ker bi jih dal za fronti ko je širine okol 45 cm. Se pravi da jih je težko naredit? Ali ne obstajajo tudi izdelovalci v slo?
Nazaj na vrh
drago67

Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 22, 2014 09:41    Naslov sporočila: Re: Bass zvočnika Odgovori s citatom

CRV je napisal/a:
Oj,rad bi dodal k mojem hi-fi dodatne bass boxse,mislim da se drugače reče horni ! Torej rabil bi pasivne in bi priklopil na Sony TA N80ES čez pre-out izhod resiverja ki pa je že priklopljen z fronti! Hočem,da je več basov ker je za mojo zvrst glasbe bolj pomembno.Žal me Heco celan xt901 na zadovoljijo dovolj,ker zvočniki niso dorasli omenjeni končni stopnji.Torej ali bi šlo to skupaj,gledam ene take škatle
http://www.dancetech.com/index.cfm?loading=pa&pa_loader=181

kontaktiraj pinca 76 ....on podobne prodaja ,ker so zanj prešvoh...mislim,da ima v njih p audio c-15 enote.
Nazaj na vrh
ro-bi

Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55
Kraj: črna

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 22, 2014 14:02    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Glede na napisano lahko se probas obrnit + in - na enem zvocniku. Stereo bo sicer u k. ampak zna se zgodit da bos imel tam kjer poslusas basa vec
Nazaj na vrh
diyfreak

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 22, 2014 21:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali pa eno kišto obrni v steno - sigurno se bo slišalo več basa Twisted Evil
Nazaj na vrh
ck

Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27
Kraj: kamnik

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 23, 2014 20:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

CRV je napisal/a:
Glede postavitve pač nimam nobene možnosti,sier sem probal toliko kot sem imel prostora,sicer se vidi zgoraj na galeriji,da nimam možnosti.Kot je bilo omenjeno so horni za disco štance Very Happy
Malce bo problem z ozkim prostorom,ker bi jih dal za fronti ko je širine okol 45 cm. Se pravi da jih je težko naredit? Ali ne obstajajo tudi izdelovalci v slo?

Imaš velike zvočnike, ki so do nekih 25m2 popolnoma dovolj.

Glede na slike iz galerije, ti manjka akustična ureditev.
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu