| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37 Prispevkov: 342 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Pon Apr 21, 2014 21:38 Naslov sporočila: Bass zvočnika |
|
|
Oj,rad bi dodal k mojem hi-fi dodatne bass boxse,mislim da se drugače reče horni ! Torej rabil bi pasivne in bi priklopil na Sony TA N80ES čez pre-out izhod resiverja ki pa je že priklopljen z fronti! Hočem,da je več basov ker je za mojo zvrst glasbe bolj pomembno.Žal me Heco celan xt901 na zadovoljijo dovolj,ker zvočniki niso dorasli omenjeni končni stopnji.Torej ali bi šlo to skupaj,gledam ene take škatle
http://www.dancetech.com/index.cfm?loading=pa&pa_loader=181 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1975 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 21, 2014 21:58 Naslov sporočila: |
|
|
| To si nekaj pomešal, a ti misliš aktivni subwoofer. Potem vzemi kakšno Yamaho ali Klipsch. Hornov sam ne boš naredil brez izkušenj, ker če bi jih imel, ne bi tukaj spraševal. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi
Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55 Prispevkov: 238 Kraj: črna
|
Objavljeno: Pon Apr 21, 2014 22:17 Naslov sporočila: |
|
|
A si prepričan, da so zvočniki krivi, da ni basa?
Prvo bi jaz probal zvočnike prestavit bližje steni ali v kot, potem bi probal še kak drug ojačevalec in pa izvor. Morda je vzrok tam.
Pri takih zvočnikih prej pride do problema, kako se znebit preveč basa, kot pa da ga je premalo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29 Prispevkov: 489 Kraj: MARIBOR
|
Objavljeno: Pon Apr 21, 2014 22:41 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz sem prepričan da je za premalo basov iz teh zvočnikov kriva postavitev in ne tehnika, ampak crv noče ali ne more prestaviti zvočnikov niti za probo
Po moje ti na mestu poslušanja prihaja do stojnega valovanja in se ti bas enostavno izniči. Torej ob takšni postavitvi ti ne bodo od sebe dali basa nobeni zvočniki. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
|
Objavljeno: Pon Apr 21, 2014 22:45 Naslov sporočila: |
|
|
| No glede teh bass hornov ki te zanimajo pa lahko samo rečem da za disco štanco za moje pojme ni boljše kište. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1975 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Apr 21, 2014 23:07 Naslov sporočila: |
|
|
Horni so zapleteni za gradnjo. Na sliki sta načrta za klasični in mini horn. (Bailley, Dinsdale, 1974)
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
CRV

Pridružen/-a: Sre Jun 2011 9:37 Prispevkov: 342 Kraj: Domžale
|
Objavljeno: Tor Apr 22, 2014 05:16 Naslov sporočila: |
|
|
Glede postavitve pač nimam nobene možnosti,sier sem probal toliko kot sem imel prostora,sicer se vidi zgoraj na galeriji,da nimam možnosti.Kot je bilo omenjeno so horni za disco štance
Malce bo problem z ozkim prostorom,ker bi jih dal za fronti ko je širine okol 45 cm. Se pravi da jih je težko naredit? Ali ne obstajajo tudi izdelovalci v slo? |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Tor Apr 22, 2014 09:41 Naslov sporočila: Re: Bass zvočnika |
|
|
| CRV je napisal/a: | Oj,rad bi dodal k mojem hi-fi dodatne bass boxse,mislim da se drugače reče horni ! Torej rabil bi pasivne in bi priklopil na Sony TA N80ES čez pre-out izhod resiverja ki pa je že priklopljen z fronti! Hočem,da je več basov ker je za mojo zvrst glasbe bolj pomembno.Žal me Heco celan xt901 na zadovoljijo dovolj,ker zvočniki niso dorasli omenjeni končni stopnji.Torej ali bi šlo to skupaj,gledam ene take škatle
http://www.dancetech.com/index.cfm?loading=pa&pa_loader=181 |
kontaktiraj pinca 76 ....on podobne prodaja ,ker so zanj prešvoh...mislim,da ima v njih p audio c-15 enote. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi
Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55 Prispevkov: 238 Kraj: črna
|
Objavljeno: Tor Apr 22, 2014 14:02 Naslov sporočila: |
|
|
| Glede na napisano lahko se probas obrnit + in - na enem zvocniku. Stereo bo sicer u k. ampak zna se zgodit da bos imel tam kjer poslusas basa vec |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
diyfreak
|
Objavljeno: Tor Apr 22, 2014 21:18 Naslov sporočila: |
|
|
Ali pa eno kišto obrni v steno - sigurno se bo slišalo več basa  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ck
Pridružen/-a: Pon Feb 2009 19:27 Prispevkov: 1681 Kraj: kamnik
|
Objavljeno: Sre Apr 23, 2014 20:53 Naslov sporočila: |
|
|
| CRV je napisal/a: | Glede postavitve pač nimam nobene možnosti,sier sem probal toliko kot sem imel prostora,sicer se vidi zgoraj na galeriji,da nimam možnosti.Kot je bilo omenjeno so horni za disco štance
Malce bo problem z ozkim prostorom,ker bi jih dal za fronti ko je širine okol 45 cm. Se pravi da jih je težko naredit? Ali ne obstajajo tudi izdelovalci v slo? |
Imaš velike zvočnike, ki so do nekih 25m2 popolnoma dovolj.
Glede na slike iz galerije, ti manjka akustična ureditev. _________________ LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|