Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Moj prvi Hifi
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
D3v1L

Pridružen/-a: Pet Jan 2014 22:56
Kraj: Radovljica

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 03, 2014 02:33    Naslov sporočila: Moj prvi Hifi Odgovori s citatom

Zdravo.

To je moj prvi post tukaj, že kar nekaj časa imam željo da bi si sestavil svoj prvi Hifi, sedaj ko sem prihranil nekaj € bi se rad spustil v te vode.

Trenutno uporabljam PC ter Audigy 2 zvočno kartico na katere so vezani 7.1 zvočniki Creative Gigaworks S750 (Creative verzija izdelana pod Cambridge Audio licenco), izgledajo kot Minx serija. Z zvočniki sem zadovlojen, problem je le da so premočni in jih večino časa poslušam na 10-20% glasnosti, sub pa je na 5%, živim v bloku zato si višje jakosti rajši ne privoščim. Odločil sem se da zvočnike podarim očetu sam pa si nabavim stereo zvočnike, ojačevelnik, cdplayer ali network streamer.

Glasba ki jo poslušam je večinoma v FLAC formatu ali CDjih, nekaj je MP3jev.

Soba je velikosti 4x5m, prostora je dovolj da zvočnike lahko umaknem 0.5m od stene. Poslušam večinoma metal/rock, sem ter tja se najde tudi kakšna klasika.

Denar ki je na razpolago je 1500-1700€

Do sedaj iamm na izbiro

1:

NovCambridge Audio 351A (400€) + Nov Cambridge Audio Stream magic 6 (650€) + Novi Kef Q300 (500€)

2:

Rabljen (450€) NAD C356BEE + Novi B&W 684 (900€) ali Novi B&W 685 (500€) + Nov NAD C516BEE (300€) ali Nov NAD C446 ki ga mislim nabavit kasneje

Vem da je treba zvočnik pred nakupom slišati in se nato odločiti ampak ni tako lahko kot se sliši.

Zaenkrat sem probal KEF Q700 z ojačevalniki Cambridge Audio 351a ter Nad C356BEE. Vem da prvi ni ravno primeren za pogon takih zvočnikov vendar Q300 ni bilo mogoče sprobati.

Prodajalec mi je toplo priporočal Cambridgeov ojačevalec proti NADovemu. Zdelo se mi je da se je res potrudil im dobro razložil vso zadevo, kako stvari potekajo.

Ampak slišati pa je bilo takole. Predvajal sem, prve komade Black Sabbath, Led Zeppeline, Aerosmithe, Mark Knopflerja, Stonese, Phill Collinsa, Pantera, Communic,...

Pri Cambridgeu, sem slišal inštrumente ter zvoke katerih sploh še nisem slišal pri komadih ki jih poslušam že 20let. Nevem je to dobro ali slabo. Za moj posluh malo preveč viskoih tonov, drugače pa res čisti vokali. NAD pa je imel res dobro definicijo, zdelo se mi je da ni tako odprt, bobni so bili res slišati čisto nekaj drugega kot pri Cambridgeu. Mogoče zaradi moči ojačevalca... Nekako mi je zvok ki je prihajal iz NADa bolj poznan.

KEF Q700 in NAD se mi zdi da bi bila za stanovanje prehuda, potenciemter je bil obrnjen na 11h ampak to je bila prehuda za v blok. Policije nebi bilo potrebno klicat ker bi prišla kar sama Smile

Mikajo me tudi B&W 684, nisem jih slišal, bral veliko testov, všeč so mi vizualno, cena je visoka, ampak bi šlo. Nimam pojma kje bi se jih dalo stestirat, mislim pa da bi bila dobra kombinacija z NADom.

Ne vem kaj naj storim, naj počakam na Q300 in sprobam še te. Naj kupim rabljenega NADa C356BEE ter grem z njim sprobat B&W, ker mislim da me prodajalec ne čakal v nedogled. Zvok ki je prihajal iz NADa mi je bil bolj prijeten kot Cambridgea, seveda pa bi jih moral slišat še na Q300 tako da ni bila ravno najboljša primerjava.

Ima kdo kombinacijo Cambridge 351a in KEF Q300 ali B&W 685?

Za katero kombinacijo bi se odločili vi? 1 ali 2.

Za odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem.

Nazadnje urejal/a D3v1L Pon Feb 03, 2014 03:10; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Slinch

Pridružen/-a: Ned Jul 2009 16:17
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 03, 2014 03:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hah, v čem je pa point zadnjega v celoti angleškega (slovnično sicer šibkega) stavka? Rolling Eyes

Za 1,5k eur se vsekakor dobi občutno boljša roba od obeh navedenih primerov, le čas si je potrebno vzeti. Prebrskaj še po oglasih tukaj in na bolhi, izdelke, ki ti padejo v oči, pa navedi v tej temi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
D3v1L

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 03, 2014 03:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Slinch je napisal/a:
Hah, v čem je pa point zadnjega v celoti angleškega (slovnično sicer šibkega) stavka? Rolling Eyes

Hvala točno to sem iskal, nekoga ki mi bo skakal v slovnico Smile
Nazaj na vrh
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 03, 2014 09:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ZA Rock niti Kef, niti B&W niso ravno terna.

Glede na velikost sobe v vsakem primeru kompresijski (jih lahko daš povsem do stene, ter konkretnejši, bolj definiran in preciznejši bas). Pomeni brez bas reflex lukenj,mini bas driverjev in podobnega.

Bolje kot sodobni kaki vintage Acoustic research, Alisson, na poceni strani pa beovox B&O Beovox serija, pa še lepi so.
http://beophile.com/?page_id=1530

Karkoli od stare šole skratka.Tukaj imaš nabor: http://www.classicspeakerpages.net/library/

Ojačevalec si kar pravilno ugotovil- definitivno boljši NAD. ČE hočeš, da bo bas kitara zvenela kot bas kitara, "noga" od bobna kot mora, kitare naravno, odprto brez "matranja".... Cambridge je preservilen , umetno "navit" na visokih, svetel-precej nezbalansiran nenaraven zvok. Komot vzameš kakega starejšega NAD, fino pa je , da ima za te starejše zvočnike poganjat malo več moči.

Nima pa smisla zapravljati, za dober rock ti bo nad iz 80-tih in stari boxi igralo far better od teh novih ropotulj.
Nazaj na vrh
jacoby

Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 03, 2014 10:22    Naslov sporočila: Re: Moj prvi Hifi Odgovori s citatom

D3v1L je napisal/a:

Ne vem kaj naj storim, naj počakam na Q300 in sprobam še te. Naj kupim rabljenega NADa C356BEE ter grem z njim sprobat B&W, ker mislim da me prodajalec ne čakal v nedogled.

Prodajalec te bo že počakal, roba se "štanca" non-stop, denar se išče...
Verjetno se tebi bolj mudi... Wink
Čim več opreme je potrebno slišat, testirat, preden se na hitro in narobe odločiš, ker robe se danes ne da kar tako prodat in zamenjat...čista zguba...
Za občutek, obišči NEL-audio Lj,Vrhovci, ima veliko rabljene kvalitetne robe.

PS: zvočnik za rock, metal, in če želiš energijo, mora imet večjo bass enoto (20cm+), in dober izkoristek, podatek dB/W vsaj 90dB. Poslušaj tudi Klipsch.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 051383384
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47
Kraj: Ajdovscina

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 03, 2014 13:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bowers&Wilkins so zelo težki za poganjat.Sem bil lastnik 683 in 685 in ti rečem ,da če ni blo vse od izvora do kablov pošlihtano ni igralo..Integrirec Vincest SV-234 (2x100w)ali pa receiver Onkyo 805 (takrat veljal za enega boljših-močnejših za hišni kino)nista mela ''za burek''.Enostavno rabijo ogromno moči. Moje mnenje..

Sem pa za foro poslušal Klipsche(mislim da Klipsch RF-62 II) in lahko povem,da za ta denar bomba.Meni sicer vizuelno daleč od neke lepote(preveč plastično deluje fronta) vendar zvok zelo poslušljiv.Če bi še enkrat kupoval tak sistemčič raje te Klipsche kot bowerse.

Ti pa rečem,da raje poglej za second hand robo.Boš za vložek 1500-1700 dobil nekaj kar bi pred letom moral odštet 3000..Naprej si pa že znaš sam razložit.
Sem prepričan ,da tu med oglasi v 5min sestavim za ta denar veliko več ..
Slovenci smo prevečkrat nezaupljivi do secondhand robe-NEUMNOST.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
vojko

Pridružen/-a: Ned Maj 2008 16:50
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 03, 2014 13:57    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, pojdi do Borisa na Vrhovce 031 495 794, je super dečko.
http://www.xtz.se/shop-en/amplifiers/xtz-class-a-100-d3-black

Tegale XTZ sem pri njem poslušal pred časom. Bil frapiran, kaj vse danes naredijo za smešno majhen denar (glede na kvaliteto). Izjemna mašina, je imel pa neko res zelo nizko ceno. Je sicer krepko nad nivojem ki ga rabiš in pričakuješ, za ta denar pa se ga splača odpeljat. Ko boš "prišel na okus" in dvigal kriterije ti še dolgo ne bo treba menjat. Pa XTZ kabli so ultimativni best buy, sploh zvočniški.
Sam imam njihove interkonekte na phonu in drugod (30€), prejšnje Transparente sem dal dol, pa si misli kar hočeš.

Nekdo na forumu je pred časom napisal, da ima Allison trojke v kleti-se mi zdi. No, če ga identificiraš in mu jih "spuliš", si zmagal. Za rok bo ta kombinacija (pa tudi drugo) poroka v nebesih-perfekten match, PA xtz kable vzami. Bolje boš teško naredil.

Krasen setup, ceneje kot si planiral, in velik potencial za naprej.
To bi bila moja izbira in kombinacija.
Nazaj na vrh
D3v1L

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 05, 2014 13:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Citiram:
Prodajalec te bo že počakal, roba se "štanca" non-stop, denar se išče...
Verjetno se tebi bolj mudi... Wink

To je mišljeno za rabljenega NADa.

Drugače nikoli nisem imel problema z rabljenimi stvarmi, razen enkrat sem kupil rabljen objektiv, kateri je zatajil 2. dan po nakupu, ker ga pač nisem preizkusil na vseh zaslonkah. Na koncu me je s popravilom prišlo dražje kot če bi kupil novega.

Izgled mi sploh ni pomemben, drugače bi si kupil kakšen prekrasen hišni kuno za 200€ in bi bila stvar rešena.

Torej definitivno čim več stvari slišat in se potem odločit. Najbž bom preko malih oglasov tukaj vzel NAD-a in potem z jim hodil na teste.

Hvala vsem za nasvete.
Nazaj na vrh
jacoby

Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 05, 2014 13:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

D3v1L je napisal/a:

Torej definitivno čim več stvari slišat in se potem odločit. Najbž bom preko malih oglasov tukaj vzel NAD-a in potem z jim hodil na teste.

Jebeš NADa...pa še grd je ko pes...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Telefon: 051383384
kraljmatjaz

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 21:27
Kraj: Gorica

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 10, 2014 10:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljen,

ne vem, če si že izbral in kupil, pa ti bom postregel še moj predlog.
Kljub temu, da je vintage zadnje čase zelo v modi, sem osebno močno na strani novih aparatur.
Glede na to, da večinoma poslušaš FLAC-e s PCja, ti predlagam kot ojačevalec novi Pioneer A-70, z vgrajenim ESS Sabre DAC-om, ki omogoča direktni priklop potom USBja.
Zadeva stane okoli 800 Eur, morda se dobi tudi za manj.
Glede na budget bi dodal Indiana line zvočnike, menim pa , da tudi z omenjenimi KEf in B&W ne bi smelo biti težav.
Če pa absolutno potrebuješ tudi CD, lahko nabaviš eno poceni zadevo in ga uporabiš kot mehaniko, priklopljenega na notranji DAC.

Lp,
Miran
MAre007

Pridružen/-a: Čet Dec 2010 10:23
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 10, 2014 11:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

D3v1L pozdravljen,

predlagam stereo receiver ONKYO TX-8050, s katerim boš zadovoljen (nov pride cca. 400€), zraven pa ene samostoječe zvočnike, npr. KEF Q500 ali nekaj podobnega, lahko tudi rabljene, da ne bo primanjkovalo nizkih tonov.

http://www.eu.onkyo.com/en/products/tx-8050-43158.html

Morda se ti bo zdela cena receiverja nizka, vendar na osnovi svojih izkušenj povem, da je narejen kakovostno, ima več kot dovolj moči za normalne potrebe in vse tisto, kar danes rabiš (predvaja FLAC, mp3 preko USB vhoda, DLNA,.. 4 digitalne vhode,.... internetni radio).

lp Mare
Nazaj na vrh
D3v1L

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 19, 2014 12:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tako...

Hvala vsem za nasvete. Onkyo se sliši kot res uporabna zadeva, ampak zelo težko ga je bilo dobiti za sprobat. Kupil sem rabljenega NADa 356BEE in sedaj z njim težim prodajalcem in preizkušam zvočnike.
Zraven še CD predvalanik NAD 316BEE vezan preko optike na DAC

Do sedaj sem preizkusil:

KEF: R100, Q300, Q700, Q500, LS50
Cambridge Audio: Aero 6
Monitor Audio: RX6
Mission: M33
Focal: 807V ter 836V
B&W: 685

Testiral na skladbah:

Black Sabbath: Black Sabbath, Planet Caravan
Led Zeppelin: Stairway to heaven
Pink Floyd: Wish You Were Here, Money
Metallica: One, Nothing Else Matters
Pantera: Cowboys From Hell
Communic: Waves Of Visual Dissillusion
Pearl Jam: Black
AC/DC: Back In Black
Faith No More: Easy
Phill C.: I Wish It Would Rain Down

Ne morem reči da me je kateri od zvočnikov razočaral. Vsak posebej ima svoje prednosti.
KEF: Najlepši zvok je prišel iz LS50 ter R100 vendar ni bilo basov ker je logično. Q300 se je poznalo da je rang ali 2 niže od predhodnikov. Je pa tudi res da sta bila ta dva modela med policami ter imata oba port zadaj. Nekako so jim bolj sedli Faith no more kot Sababthi. Tako da če bi bila doma na stojalih bi bila druga pesem. Q500 lahko opišem le kot šibkejšo verzijo Q700. Sploh ne slabi vendar so mi Q700 prijetnejši. Bas mi glede na velikost tudi ni najbolj odgovarjal, mogoče je bil prostor prevelik. Všeč so mi bili srednji ter visoki toni. Communic ter Metallica sta bila slišati perfektno, ostalo pa težko ocenim glede na to da sem pred tem slišal R ter LS serijo.

Focal 807V se je izkazal za najbolj nevtralnega, zadeva je res ogromna, kitare (visoki del) fenomenalno. Visokih tonov je bilo ravno dovolj. Floydi ter Sabbathi jih imajo očitno radi, ne mara pa jih Pantera ter Communic in AC/DC.

Mision M33 mi je posodil prijatelj. Kljub vsem možnim postavitvam doma nisem istisnil tistih pravih basov. Bas kitara je bila komaj slišna. Všeč pa so mi bili visokotonci ki niso bili kovinski. Najbrž bi M35 pokrili bas...

Monitor Audio. So se mi zdeli presvetli, problem mogoče tudi ker sem jih poslušal takoj za Focali. Bas je bil pri teh konkreten, problem pa je bil v visokotoncih ki so preveč izstopali. MOgoče napačni kabli? Ti bi znali biti zmaogvalna kombinacija če bi se dalo visoke tone uktoriti. Skoraj vse se je slišalo presvetlo in zaradi tega ni bilo slišati dobro srednjih tonov.

Cambridge Audio: Za svoj denar dobra zadeva, novi visokotonci so se dobro izkazali, ampak skupno bi rekel da KEFova Q serija igra bolje.

B&W 685 sem poslušal pred dnevi, priklopjene sicer na Rotelov ojačevalnik. In lahko rečem da so se mi od vseh najbolj dopadli. Manjkal jim je edino bas. Je pa res da so bili potegnjeni iz škatlic in so čisto neuigrani. Všeč mi je bil mehak zvok in neka trdnost ki jo proizvaja kevlar. Mogoče ker imam tudi v avtu vse zvočnike iz tega materiala.

Poizkusil sem torej floorstanderje ter bookshelfe kolikor se jih je dalo preizkusiti. Nekako se nagibam k floorstanderjem.
Rad bi poizkusil še B&W 684 ki pa se jih nažalost ne dobi več ker prihaja ven nova serija z manjšimi driverji...
Mogoče nebi bila slaba ideja za začetek B&W 685 ter mogoče njihov najmanjši sub 608, stem bi imel pokrite vse tone. Počakati bi moral še novo serijo za primerjavo. Nekako sem 15 let poslušal glasbo z subom ki je bil vedno na minimalni jakosti. Le toliko da je popravljal pri bobnih ter klavirju oz vse kar se glibje okoli 30hz.

Ali kdo od vas uporablja 2.1 sistem?
Nazaj na vrh
delfinus

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 8:55
Kraj: Laško

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 19, 2014 13:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Fajn opis izkusenj iskanja in testiranja! To redko vidis tu na ta nacin. Sam uporabljam 2.2 sistem. Spredaj Anthony Gallo Reference 3.5 + REL B2 za L in R kanal posebej en. Rezano imam trenutno na 30Hz. Z RELi sem dosegel res dober blend s prednjimi zvocniki, tako da jih ne lociras vec.

lp, d.
Nazaj na vrh
D3v1L

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 01:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tako odločitev je padla.

Sem lastnik B&W 683 (prva serija), kupil sem jih v Avstriji kot razstavni eksponat za ceno novih 684 S2. Vse lepo in prav vendar ko sem dal mrežice iz zvočnika sem opazil da se je nekdo že igral z visokotoncem (slaba volja). Ima 1cm vidno vdrtino. Na sam zvok ne vpliva, me pa moti. Pač če bi vedel da so taki jih nebi vzel. Prodajalc pravi da jih lahko pripeljem in mi v 10minutah zamenja visokotonec. Ne vem točno ali jih obdržim in zamenjam visokotonec ali jih vrnem, časa imam še 10dni.

Sem si pa izposodil še KEF Q700, tako da sedaj vneto primerjam. Oboje priklopjeno na enake kable QED Classic Strand 79. Oboje mi je prijazno posodil G. Damjan in Cerkejl. Ter preko 3.5mm vhoda na računalnik. Vem da ni ok ampak zaenkrat je to to... Čaka se CD predvajalnik.

Prvi vtisi.

B&W 683

Takoj ko sem jih priklopil sem mislil da se mi bo ulila solza. Končno našel to kar sem iskal sem si rekel. Black Sabbath - Planet Caravan. bas kitara konkretna, lepo se sliši kako se vleče zvok, gre dovolj nizko, na koncu je malo booma ki sem ga omejil s priloženo gobico, ne celo le polovico. Johnny Cash - Hurt, zvočniku Johhnyju res dajo globino, neko viskoi toni kitara pa igraj nevtralno. Viskotonci niso presvetli, le mohoče premalo ločeni inštrumenti. Pearl Jam - Black, Vauuu, samo to lahko napišem. Rolling Stones Album 40 Licks, Aerosmith Gems, Apocalyptica, vse je slišati tako kot sem si predtalvljal da bi se slišati moralo, še celo Blastbeat Kataklysmov se čuti. Potreba po nizkotoncu me je tkoj minila. Seveda sem moral sprobati še Floyde ter Soundtrack Gladiator. Ne morem reči da me je katera koli zvrst pustila na cedilu, ok Rap in komerciale itak ne poslušam tako da niti nisem probal.

Pa sem si rekel... Zakaj bi sploh priklapljal Q700, itak sem zadovoljen stem. Najbrž tako tudi moral storiti in bi bil mir.

Uglavnem priklopim KEFe, in glej ga zlomka, Bas ki ga v nobeni demo sobi in na nobenem testu ni bilo se je pri men doma pojavil. Tudi komade sem šel skozi vse ki sem jih slišal na Bowersih in napišem lahko le...

Težka bo, odločitev namreč. UniQ dela čudeže.

Kar nakenkrat se slišijo stvari ki jih zam nisem slišal tako povdarjeno. Ok vse kar se tiče basov mi je bolj všeč na Bowersih, sama avtoriteta več globine, pa ne da bi kritiziral KEFe ampak če že primerjamo.

Pri KEFu se mi zdi kot bi bil pevec in bobnr s činelami točno pred menoj. Glas se zaključi lepše, bolj natančno. Problem je le da se mi zdi da visoki toni preglasijo vse ostalo, pa ne da bi bili presvetli, le preglasni so, niti zmanjšanje visokih tonov ne pomaga. Stvari kot si back vokali in činele, tolkala, triangli, viskoi toni kitar vse to pride bolj do izraza. Tudi na Bowersih se jih sliši če jih želiš slišati, pri KEFu pa jih ne moreš zgrešiti ker so toliko povdarjeni.

Nemvem, ali je to dobro ali slabo, ampak trenutno mi je všeč. Lahko bi rekel da imajo Bowersi nek nevtralen zvok kjer je vsega dovolj, KEF pa jih povozi z visokimi toni, s srednjimi toni sta tam tam, pogrešam midbase (spet pri nekaterih komadih) res je da sem večino poslušal na Direct mode, malo se najbrž da popravit z potencimetri. Ter bas, bas je pri Bowersih res bas. Tako kot je pri KEFih glas res glas. Pri Bowersih je vse prisotno že pri nizkih jakostih, pri KEFu se basi pojavijo ko skozi spustiš malo več elektrike.

Malo me je presenetilo vse skupaj, siguren sem bil da jih bodo Bowersi posekali po celi črti.

Sedaj ne vem, je to zvok kot so ga želeli prikazati izvajalci ali, je pri KEFu preveč povdarjeno vse skupaj.

Uglavnem čakajo me dolgi trije dnevi, potem pa se dokončno odločim, ne morem pa verjeti koliko razlike med zvočniki. Poizkušal bom še z drugimi postavitvami in preprogami ter slikami in zavesami. Očitno res čisto vsaka stvar vpliva na zvok.

Tudi moj NAD C356BEE ojačevalec jih brez provblema poganja do jakosti ki je primerna za stanovanje in še več. Malo me je bilo stah glede na branje po forumih, da Bowersi potrebujeo 100W+ in nevem kaj...

Še enkrat bi rad pohvalil gospoda ki mi je posodil zvočnike, tega nisem doživel še pri nobeni stvari ki sem jo kupoval.

Če so kakšni predlogi... KEF in Bowers uporabniki le na dan z njimi.

Skratka zdelo se mi je prav da delim z vami moje izkušnje glede na to koliko vprašanj sem imel.

Lep dan do naslednjič
Nazaj na vrh
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47
Kraj: Ajdovscina

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 27, 2014 01:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sama menjava visokotonca v Bowersih je enostavna-naj ti pošlje domov in sam zamenjaš..Sem ga tudi sam menjaval,ker sem ga skuril..
Priporočam poslušanje še kakih drugih zvočnikov.
Svilen visokotonec bi te znal zelooo presenetit.Sploh v primerjavi z Bowers683 kjer je alu in posledično precej rezkav za moj okus. Jaz se nebi vrnil na te serije bowersov več samo kaj ,ko dokler ne slišiš kaj drugega je Bowers683 tudi waw(je bil tudi meni svoj čas)Smile

LP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu