| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Jan 13, 2014 22:54 Naslov sporočila: |
|
|
| suffo je napisal/a: | | ambasador je napisal/a: | Leta 2040, športni elektro avto:
sssssssssssssssssssssssss - SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS - hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh - HHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH ............ |
leta 2040 boš še naprej veselo tanku bencin oz. nafto
"elektro avto" je zgol medijski konstrukt oz.privid,ki bo produkcijsko vedno fikseran na ceno nafte |
Leto 2040, elektro avto - z doplačilom zvočnik ki ti prdi v glavo z bass reflexom, hahaha: - brmmm, brmmm, brmmm, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
oilpower

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 2:13 Prispevkov: 133 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Pon Jan 13, 2014 23:13 Naslov sporočila: |
|
|
| diyfreak je napisal/a: | http://www.youtube.com/watch?v=nq2jY1trxqg
Vintage |
Noro!! Res koolski posnetki najbolj hude vožnje. Prav polepšali si mi dan, hvala!  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ambasador
Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52 Prispevkov: 6258 Kraj: Izola
|
Objavljeno: Pon Jan 13, 2014 23:22 Naslov sporočila: |
|
|
Ford 'Tin Lizzie' leta 1920:
tratttattattattaaaaa, tratttattattattaaaaa, tratttattattattaaaaa - takatakatakatakatummm, takatakatakatakatummm, pummm, pummm .... _________________ Carpe Diem |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01 Prispevkov: 1127 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Čet Jan 16, 2014 21:19 Naslov sporočila: |
|
|
| oilpower je napisal/a: | Ma, no ja. Sam imam in vozim avtomobile, ki vsi v dolžino merijo preko 5m pa nimam nobenih problemov in mi nikoli tudi na misel ni prišlo, da bi potreboval neke senzorje ali celo kamere, ker so avtomobili več, kot dovolj pregledni in okretni. Verjamem in v bistvu tudi vem, da so novejši avtomobil vse manj pregledni pa četudi so precej manjši. Osebno mi je bilo naprimer tudi lažje voziti, parkirati, obračati služben tovorni kombi, kot pa ostale službene manjše, krajše osebne avtomobile, ki so celo imeli parkirne senzorje ampak so mi šli blazno na živce
V glavnem verjamem, da obstajajo čudni nepregledni avtomobili v katerih so senzorji ali kamere zelo dobrodošle, prav tako pa sem prepričan, da mnogi avtomobili teh igračk ne potrebujejo in gre mnogokrat samo za neko modno muho ali pa res za nesposobne voznike.
Sicer na koncu že vsak sam ve zakaj si je montiral senzorje in kamero, važno, da je zadovoljen in mi ne odrgne avtomobila
Priznam pa, da kar (pre)hitro "ven padem" kadar gre za neke takšne nove gadgete. Sem pač bolj oldskool Pa včasih se mi zdi, da takšne stvari še bolj poneumljajo ljudi in so še bolj nesposobni. Kaj, če nekomu, ki je že itak bolj smotan za volanom crkne park senzor, ki ga je uporabljal več let? Ali pa navigacija, pismo folk jo uporablja za vožnjo po Sloveniji in domačem okolju. Te bebci kmalu še domov ne bodo več znali brez garmina
Uh. Upam, da nisem koga preveč užalil  | Sebe imaš tudi za bebca, ker uporabljaš internet? Pa saj je vse zapisano v knjigah, kot so poti začrtane na zemljevidu. Časopisi pa tudi še vedno izhajajo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
strumf666
Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14 Prispevkov: 217 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Čet Jan 16, 2014 21:27 Naslov sporočila: |
|
|
| diyfreak je napisal/a: | http://www.youtube.com/watch?v=nq2jY1trxqg
Vintage |
Tole bi lahko pa kot anti reklamo za večino današnjih terencev uporabil  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
oilpower

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 2:13 Prispevkov: 133 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sob Jan 18, 2014 04:21 Naslov sporočila: |
|
|
| Numb je napisal/a: | | Sebe imaš tudi za bebca, ker uporabljaš internet? Pa saj je vse zapisano v knjigah, kot so poti začrtane na zemljevidu. Časopisi pa tudi še vedno izhajajo. |
Saj sem napisal, da me razni novi pripomočki ne motijo in so lahko v nekaterih primerih zelo doborodošli le pretirano neumna uporabe mi je blesava.
Pomivalni stroj je čisto v redu stvar ampak pranje enega samega kozarca z njim je pa totalna blesarija. Tudi z avtom se res zelo rad vozim in mi je to eno največje veselje pa grem vseeno raje peš do 300m oddaljene trgovine ali 500m oddaljene pošte, pa je z avtom veliko bolj udobno in hitreje.
Drgač pa, internet je prav tako fajn pripomoček in ga z veseljem uporabljam večinoma za delo in promocijo dejavnosti s katerimi se ukvarjam nekaj pa tudi za pridobitev kakšne informacije. Tukaj si me pa res dobil ampak mislim, da nisi dal dober primer. Imaš pa prav, še vedno imam veliko raje knjige in specializirane revije, ki jih še vedno kupujem ampak žal vseh knjig in revij ne morem imeti zato si tu pomagam z internetom. Dnevne novice me pa niti slučajno ne zanimajo in jih ne spremljam ne po netu, ne v časopisu, tudi po TVju ne, ki ga itak sploh nimam in nikoli ne gledam. Žal pa vseeno preveč dnevnih novic nehote zvem od znancev in takole na kakšnem forumu. Bi mi bil internet veliko bolj všeč, če bi lahko nekako blokiral vse novice predvsem dnevno politične zdrahe iz slovenije, v mislih imam vse linke in debate po raznih forumih FBjih...ki jim nikakor ne morem ubežat.
Pa da se na koncu vrnem bolj na ON topic in k avtomobilom. Jaz imam rad avtomobile z čim več opreme ampak serijsko! Če so parkirni senzorji in kamere ter navigacija v avtomobilu serijsko je to super. Ampak v vsakem trenutku uporabljati kar vse od opreme pa tudi ne vidim smisla. Nikakor pa ne podpiram dodatnih vgrajevanj raznih čunga lunga traparij v avto. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Ned Mar 09, 2014 13:45 Naslov sporočila: |
|
|
Pa smo dočakali četrtega otročka. Ata žari ves presrečen, otroci evforični. Če bo vse po sreči smo jutri že doma kompletni. Vmes ata sineku že tudi rezerviral plac.
Če aktivni soforumaši kje prepoznate zgornji prizor me kar pocukajte za rokav, ponosen ata da za rundo.
Lepo nedeljo vsem! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
strumf666
Pridružen/-a: Sob Feb 2011 3:14 Prispevkov: 217 Kraj: Krško
|
Objavljeno: Ned Mar 09, 2014 13:47 Naslov sporočila: |
|
|
Čestitam
Sam takšne in drugačne baby nalepke na avtih mi pa čudno zgledajo. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
nek_do

Pridružen/-a: Čet Okt 2009 21:22 Prispevkov: 2282 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 09, 2014 14:42 Naslov sporočila: |
|
|
 _________________ Lep je dan |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
stormsonic

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 2:00 Prispevkov: 766 Kraj: MB
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
drago67
Pridružen/-a: Čet Okt 2008 19:24 Prispevkov: 1094 Kraj: ljubljana
|
Objavljeno: Ned Mar 09, 2014 16:09 Naslov sporočila: |
|
|
čestitam aljoša....zdej je pa že mala četica.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
janzi

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 8:45 Prispevkov: 1021 Kraj: GROSUPLJE / LJUBLJANA
|
Objavljeno: Ned Mar 09, 2014 22:29 Naslov sporočila: |
|
|
Bravo Aljoša, čestitke tebi in ženi !!!
Sta pa res ''pridna'' !!!  _________________ ''You can hear a lot by listening !!'' |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofill

Pridružen/-a: Tor Apr 2008 19:48 Prispevkov: 5421 Kraj: Žalec
|
Objavljeno: Čet Maj 01, 2014 12:22 Naslov sporočila: |
|
|
Hvala lepa
Da po zimskem spanju malo oživim temo in odgovorim na tole spodaj, ko sem ravno včeraj sprobal:
| CASTOR je napisal/a: | Na avtocesti, če boš vozil preko 100 na uro, ti bo poraba višja, ma še zmerom krepko nižja kot pri bencinarju brez klime.
|
Avtocesta Celje => Koper, vožnja po omejitvah je računalnik izvrgel porabo 5.6 l/100. Nazaj grede pa 5.7 l/100. Za tono in pol težek avto, 4 osebe notri, poln prtljažnik, klima in avtomatski menjalnik se mi zdi to neverjetno mala poraba. Vse kar lahko rečem po petih mesecih uporabe je 110 konjska 1.6 HDI mašina rulz. Laufa ko urica, nobenih problemov, tako da z moje strani priporočilo če se kdo odloča za HDI. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
ro-bi
Pridružen/-a: Sob Maj 2009 1:55 Prispevkov: 238 Kraj: črna
|
Objavljeno: Čet Maj 01, 2014 13:35 Naslov sporočila: |
|
|
Včeraj prispeli v Umag, poraba od doma do Kopra pa rekordnih 8,9 L.
Prej pod 12,5 še nisem bil  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
fuego
Pridružen/-a: Sre Sep 2009 15:19 Prispevkov: 1027 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Čet Maj 01, 2014 20:13 Naslov sporočila: |
|
|
Jaz sem se letos odločal za nakup avta in sem najprej tudi razmišljal o diesel-u, vendar glede na to, da se vozim predvsem po mestu in le poredko grem kam dlje, sem se potem raje odločil za bencinarja. Sploh, ko mi je sosed povedal, kako se mu je že večkrat zamašil filter, na servisu je že imel turbino... Stroški servisov so pri dieslu precej višji. Moj Picasso ma porabo izven mesta 6,3l, po mestu pa se giblje med 10 - 12l. Na avtocesti še nisem bil, ker je vintjeta tako prekleto draga. Je bil šef v Švici in je rekel, da je dal za letno vinjeto 33€. Kdor je 4x na leto na avtocesti se mu res ne splača kupvat vinjete. Naj že uvedejo satelitsko cestninjenje. To bi blo najbolj fer. _________________ Popravljam vse vrste PC-jev, notesnikov.... |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|