| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Sre Nov 27, 2013 08:06 Naslov sporočila: |
|
|
Bullshit.
Velik uvoznik lamp v USA je napisal tako kot je.
Pri kitajskih lampah ima ogromno reklamacij ne glede na cenovni razred.
Domneva, da kitajci nimajo dovolj razvite tehnologije za tesnenje lamp.
Enake probleme so imeli Rusi po letu 1980 in v 90 in tudi še po letu 2000, dokler niso američani kupili New sensorja in nato uvedli standardov izdelave podobnih kot jih je imel nekoč Telefunken, zato so Gold Lionce 99% uparjene že v samem postopku izdelave, v končni kontroli samo preverijo uparjenost, ki je enaka, kot so jo premogle nekoč Telefunkence.
Sicer pa so kitajci skopirali od rusov ne samo standardov za izdelavo lamp in veliko ostale tehnologije(na začetku 60 je Hruščov ukazal, da morajo imeti ruske lampe drugačne oznake od "zahodnih"), ampak so skopirali tudi ruske oznake, s tem, da so jim odvzeli kako črko in so s tem naredili še dodatno zmedo.
Je pa res, da so po 60ih Rusi razvili svoje, napetostno malce drugačne lampe in da tudi današnje Gold Lionce niso v piko tehnološka kopija nekdanjih.
Še vedno pa težko najdeš na audio in kitarskih forumih post kjer lastnik Gold Lionc jamra, da mu je lampa skviknila. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bojc08

Pridružen/-a: Ned Apr 2012 16:56 Prispevkov: 643 Kraj: Štajerska
|
Objavljeno: Sre Nov 27, 2013 17:11 Naslov sporočila: |
|
|
mestn pu
Navajaš netočnosti!
Zagovarjaš pa firmo, ki nič ne pomeni v visokem kakovostnem razredu!
SHUGUANG je nekoč imela drugo ime in je delala izključno za vojsko in jih ni bilo v redni prodaji. Danes so.
Malo si preberi zgodovino te firme.
Nič niso kopirali. Imeli so svoj razvoj!
Konkurirajo najboljšim kot je Westeren Electric!
In celo kvalitetneje zvenijo.
Že desetletje uporabljam od te firme lampe in mi še ni katera odpovedla.
Prej sem se je naveličal in kupil nov model.
Nonstop izbolšujejo 300B in ostale legendarne modele.
Jaz sem zadovoln uporabnik le teh.
lp
Bojc
ps
že v naprej imamo možgane sprogramirane, da takoj ko slišimo da je izdelek ameriški je avtomatsko dober, ne glede kaj je in takoj ko slišimo kitajski, je ziher ponaredek. Žal so nas skozi medije tako naučili.
Nazadnje urejal/a bojc08 Pet Dec 13, 2013 18:55; skupaj popravljeno 2 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bojc08

|
Objavljeno: Pet Dec 13, 2013 17:40 Naslov sporočila: |
|
|
Končno so prispele elektronke.
300B Black Treasures in special verzija 6SN7, ki so po geometriji izpeljanka legendarnih ECC32.
Priporočajo 200 ur uigravanja. Pa da vidim koliko so kvalitetne.
lp
Bojc |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1503 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Pet Dec 13, 2013 21:17 Naslov sporočila: |
|
|
mestn pu
tokrat se popolnoma strinjam, Mikea Matthewsa sem osebno spoznal leta nazaj, ravno v obdobju ko je začel širiti svoj imperij z nakupom Sowteka katerega največja stranka je že dolgo bil, kasneje še drugih tovarn in njegove borbe z ruskimi organi, takrat je tudi naredil miljonske nakupe NOS military lamp-JAN Philips,Sylvania itd
Na kratko brez njega bi bil danes trg verjetno precej drugačen, ogromno naporov je šlo v izboljšave tehnologij da so bile vsaj približno to kot nekdaj in predvem čimbolj enake ena drugi brez odstopanj in napak.. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bojc08

|
Objavljeno: Pet Dec 13, 2013 22:00 Naslov sporočila: |
|
|
Zanimivo da ruske 300B slabše igrajo kot kitajske.
Razlika je ogromna!
Ni čudno, da američani, kot nekateri navajajo kritizirajo kitajske.
Verjetno jim gre v nos kaj SHUGUANG zmore.
lp
Bojc |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
pinus

Pridružen/-a: Pet Feb 2012 1:16 Prispevkov: 967 Kraj: Nova Gorica
|
Objavljeno: Pet Dec 13, 2013 22:43 Naslov sporočila: |
|
|
| Bojc - čestitke za novo "pridobitev". So pa "prave", te "ta črne" Kitajke, je tako... Lp |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 030-353370 |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Pet Dec 13, 2013 22:47 Naslov sporočila: |
|
|
mogoče se kdo spomni Golden Dragon lampic, delal jih je Shugang za angleškega kupca-v bistvu garažo-pisarno,bil sem celo pri njih, ampak lampe so bile bolj kot ne zanič kljub zlatim nogicam in lično embalažo, projekt je hitro neslavno propadel, tudi takrat že bolj u k... ei niš so bile daleč boljše sonično,le nezanesljive so bile enako, ali vsaj tiste ki smo jih uspeli tu dobiti, sam sem jih raje naročal takrat pri New sensor... ja spet Mike Matthews pa so bile bistveno boljše, takrat jih je na veliko prodajal tudi Conrad Johnsonu, Manleyu, EAR ipd na trg za majhne kupce pa so ponavadi dajali smeti-beri prebrane in neizbrane lampe ki jih veliki niso hoteli vzeti ali so jih zavrnili.... Matthews se je takrat še hvalil kako količino lamp lahko dnevno stestira...ni pa povedal kje končajo tiste ki ne gredo skozi test najbolje......
vsaka podrobnost z morjem zanič čipovja ali tranzistorjev na trgu je zgolj slučaj, razen da je včasih tega bilo dosti manj danes pa ob stotisočih tovarn na daljnem vzhodu obstaja tudi gora škarta ali zanič ponaredkov ki nobenega parametra niti približno ne dosega |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bojc08

|
Objavljeno: Sob Dec 14, 2013 11:22 Naslov sporočila: |
|
|
audiofrik
Glede morja kitajskih ponaredkov se popolnoma strinjam s tabo.
Ampak to so no name lampe.
Tudi od priznanih dobiš tako imenovan A-grade in B-grade.
"A" je tisto kar je selekcijonirano kot prva klasa. Ostalo pa je "šrot".
Golden Dragon so bile slabe lampe. To tudi jaz poznam.
Prejšnje ki sem jih uporabljal od SHUGUANG 300B mash so bile toliko boljše od katerekoli ruske, da se sploh ne da opisat.
Je pa res da predojačevalniške še danes najraje uporabljam ruske, ker so dobre.
Tako da jaz uporabljam razljične proizvajalce, glede na tip, katero bolje kdo naredi.
lp
Bojc |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Edvard

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 15:50 Prispevkov: 317 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Dec 14, 2013 12:32 Naslov sporočila: |
|
|
Berem tole in se sprašujem. V planu imam eno samogradnjo z lampami. Kupim robo, zložim napravo, zaženem zadevo in ugotovim, da zadeva igra slabo. Slabo pa igra, ker sem kot mala riba, dobil drugo ali tretjo klaso lamp. Kaj mi je storiti, da sem na varni strani samogradnje? _________________ “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bojc08

|
Objavljeno: Sob Dec 14, 2013 12:43 Naslov sporočila: |
|
|
Kupiš kit komplet od priznanega proizvajalca, kot je naprimer AudioNote in se nimaš kaj bat. Vse je kvalitetno.
lp
Bojc |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Edvard

Pridružen/-a: Pet Apr 2011 15:50 Prispevkov: 317 Kraj: Maribor
|
Objavljeno: Sob Dec 14, 2013 13:16 Naslov sporočila: |
|
|
Ja, tudi cene so zelo “kvalitetne”, nič kaj diy.
Zanima me, kje se dajo dobiti preverjene lampe. Z lampami se kot samograditelj še nisem soočil, zato bi rad bil na varni strani, kar se nabave tiče. _________________ “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Stephen Hawking |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bojc08

|
Objavljeno: Sob Dec 14, 2013 13:59 Naslov sporočila: |
|
|
| Edvard je napisal/a: | Ja, tudi cene so zelo “kvalitetne”, nič kaj diy.
Zanima me, kje se dajo dobiti preverjene lampe. Z lampami se kot samograditelj še nisem soočil, zato bi rad bil na varni strani, kar se nabave tiče. |
Nikoli neboš na varni strani kot začetnik diy.
Na koncu ko boš svoj diy lampaš sestavil in če boš uporabil vrhinski materjal, ne boš nič profitiral, kot da bo vzel dober kit od AudoNote.
Če pa boš uporabil cenen materjal, pa bolše da se sploh ne lotiš lampaša, ker ne bo pravih rezultatov.
lp
Bojc |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
|
Objavljeno: Sob Dec 14, 2013 20:43 Naslov sporočila: |
|
|
| če hočeš biti na varni strani potem se samogradenj čuvaj razen če imaš zato resen razlog drugače kakega lampaša kupi najbolje priznanega rabljenega pa boš imel veliko manj problemov.....in mogoče ko jih boš imel v malem prstu poskusiš narediti nekaj za kar z razlogom veš kaj in kako |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
kalimero
Pridružen/-a: Pon Sep 2008 21:25 Prispevkov: 287 Kraj: Šmartno pri Litiji
|
Objavljeno: Ned Dec 15, 2013 00:37 Naslov sporočila: |
|
|
| Edvard je napisal/a: | | Berem tole in se sprašujem. V planu imam eno samogradnjo z lampami. Kupim robo, zložim napravo, zaženem zadevo in ugotovim, da zadeva igra slabo. Slabo pa igra, ker sem kot mala riba, dobil drugo ali tretjo klaso lamp. Kaj mi je storiti, da sem na varni strani samogradnje? |
preberi si tole:
http://www.diyaudio.com/forums/tubes-valves/171386-anyone-ever-made-el84-p-p-circuit-referenced-tubecad-journal-site.html
namesto EL84 vzemi ruske 6P14P-EV ali 6P14P-ER. Izhodni trafo od Edcorja, napajalni daj navit toroida pri nas. Interstage kondije daj Jantzen Audio Superior in nimaš kaj falit. Zvočno tale zverinica poseka marsikaterega renomiranega lampaša za manj kot 20% cene. _________________ www.marsaudio.eu - zastopnik za Jantzen Audio in Fountek |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
bojc08

|
Objavljeno: Ned Dec 15, 2013 20:46 Naslov sporočila: |
|
|
Po dveh dneh uporabe 300B Black Treasures se že opaža super soničnost teh lamp. Prostor se iz dneva v dan odpira. Bas postaja difiniran in čvrst.
Vokali so se že pravilno harmonsko obarvali. Ekstenzija na vrhu.
Vse skupaj so v uporabi le 50 ur. Pa da vidim kaj bo po 200 urah.
lp
Bojc |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|