Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

VINTAGE
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 100, 101, 102 ... 155, 156, 157  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
diyfreak

Pridružen/-a: Pon Okt 2011 23:29
Kraj: MARIBOR

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 01, 2013 00:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poglej si kakšen dokumentarec ali pa preberi knjigo kjer je lepo razloženo zakaj je sploh prišlo do razpada SFRJ in kdo povzroča skoraj vse vojne tega sveta.
Pa še zdaleč od tega da bi vse vedel edino pač rad uporabljam svojo glavo in zdravo kmečko pamet, kar velika večina žal ne.
Da pa je bil Tito pajac, to lahko izusti samo nekdo ki ima čisto sprane možgane ali pa jih sploh nima.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ducar

Pridružen/-a: Sob Apr 2012 13:13
Kraj: Bronks

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 01, 2013 02:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

diyfreak je napisal/a:
Poglej si kakšen dokumentarec ali pa preberi knjigo kjer je lepo razloženo zakaj je sploh prišlo do razpada SFRJ in kdo povzroča skoraj vse vojne tega sveta.
Pa še zdaleč od tega da bi vse vedel edino pač rad uporabljam svojo glavo in zdravo kmečko pamet, kar velika večina žal ne.
Da pa je bil Tito pajac, to lahko izusti samo nekdo ki ima čisto sprane možgane ali pa jih sploh nima.

Jaz, ki možganov nimam, oziroma so čisto sprani, vem zakaj je vsiljena tvorba razpadla. Ti, ki razmišljaš s vojo glavo in uporabljaš zdravo kmečko pamet, pa moraš gledati dokumentarne filme in brati literaturo na to temo? Sedaj mi je pa jasno, zakaj je pri nas poklic politika tako enostaven.
Kaj je zdrava kmečka pamet vem, a tvoje variante le te še ne poznam. Ne bodi žaljiv, če se kdo obregne ob tvoj idol. Njega dni bi bil jaz zaradi tistega mojega stavka na Povšetovi, danes je pa vseeno malo drugače. Se ti ne zdi?Nisem te hotel s tem prizadeti ali kakorkoli žaliti.
Čustveno se vezati na politične liderje je neumnost in malikovanje. Tudi malo samorefleksije ne škoduje, ker za vse s****e pa le niso samo drugi krivi. Bomo morali kar sami svojo štalo skidati. Začeti bo potrebno najprej pri sebi. Vsaj zase tako mislim.
Z moje strani je debate konec.
Nazaj na vrh
oilpower

Pridružen/-a: Sob Sep 2012 2:13
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 01, 2013 04:20    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

diyfreak je napisal/a:

No saj sem vedel, spet en načitan'c Laughing
Res imam poln kufer takih internet vsevedov, ki stalno gledajo neke cenene dokumentarce in se imajo za najbolj razgledane na svetu in celo najbolj pravične, vsi ostali smo pa slepi bukseljni Rolling Eyes
Priznam, da sem tudi jaz gledal že nekaj dokumentarcev, marsikaj prebral in zvedel veliko zanimivega ampak veliko teh dokumentarcev je zavajajočih, tudi tisti o razpadu Juge. Čeprav je marsikaj res je vse precej zmanipolirano, da raja še bolj nasede. Danes je trend "razkrivati" in si izmišljevati razne zarote. Ali pa zgodbe za strašenje ovc, kot naprimer "global warming" in kako je CO2 iz osebnega avtomibila najhuši sovražnik našega planeta medtem so pa veliko bolj nevarni okolju hibridi tretirani, kot "zelena vozila" Rolling Eyes .
Verjamem, da je za marsikatero s****e v svetu kriva ameriška politika ampak ni edina in verjeti, da bi bil svet brez vojn, problemov, zla in bi bilo res vse drugače, če amerika od jutri naprej nebi več obstajala oziroma nebi več živel niti en samcat amerikanos je pa zelo milo rečeno, smešno.
Se pa strinjam, da tito ni bil pajac ampak kar glavni puppeteer Wink
Sicer pa kaj jaz vem s temi mojimi opranimi možgani...

Pa če nekateri že tako zelo pogrešate tisto jugo raje v tej temi prilepite kakšen dober Jugo Hi Fi proizvod, da vidimo, če je kaj zanimivega, bo veliko bolj primerno.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Numb

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 16:01

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 01, 2013 10:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

before je napisal/a:
diyfreak je napisal/a:
Rdeči so morda res lagali a največje zlo tega sveta so Amerikanosi

Še delitev ljudi na slabe in dobre je kompleksna zadeva. Okarakterizirati jih na podlagi narodnosti ali rase pa je skrajno krivično.
Kot tudi po spolni usmerjenosti, ali pač ne?
Nazaj na vrh
galop

Pridružen/-a: Sob Feb 2009 15:05
Kraj: ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 01, 2013 10:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ali se lahko držite teme?
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 01, 2013 11:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

LP

Da ne bo samo politika, še malo vintage teme ...

Za večino nepoznani Aedon Audio, njihov ultimativni model iz poznih osemdesetih NPS 1000, ki je bil v tistih časih drzen, pred svojim časom in predrag, a za mnoge poznavalce eden najboljših svojega časa ...

Da ne bi dobre ideje ugasnile v pozabo, se NPS vrača, seveda času primerni posodobitvi. Cena je še neznanka, vsekakor pa to ne bo izdelek za "množice" Wink

ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 01, 2013 11:19    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

nek_do je napisal/a:
Za jogonostalgike radio Kosmaj to čudo povojne yu radio industrije sicer kopija Philipsa.

Klik

Edini vintage pri meni je lampaški FM tuner Leak Trough Line ll ( www.youtube.com/watch?v=fjNtFyI0FGA ) - letnik jan1961. Kmalu bo imel 53 let. Še danes ima glas da padeš dol. Včasih ga je tudi BBC uporabljal za kontrolo postaje na oddajnikih.

Vidim pa vintage razmišljanje o vintage socializmu in vintage leaderjih.
Driiinnn ... je mimo, hvalabogu, hahaha.
Je potrebno prevzeti odgovornost za svoje življenje in svojo državo v svoje roke. Ni več partije ki vse odreja in za vse poskrbi. In je ona kriva, če gre kaj narobe (češ, kaj sem pa mogel)? Mislim da je tu kavelj - ljudje nočejo biti krivi za svoje slabe odločitve. Krivec je notranji ali zunanji sovražnik. Pa res??
ambasador

Pridružen/-a: Sre Feb 2011 19:52
Kraj: Izola

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 01, 2013 11:31    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

@ajka,

LP

Za večino nepoznani Aedon Audio, njihov ultimativni model iz poznih osemdesetih NPS 1000, ki je bil v tistih časih drzen, pred svojim časom in predrag, a za mnoge poznavalce eden najboljših svojega časa ...

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Renato Giussani je bil projektant Aeron-a (pa tudi avtor AudioLab Delta3, ESB DRS sistema in še kopice projektov za druge) Sedaj ima firmo pod svojim imenom. http://www.renatogiussani.it/ za tiste ki obvladajo italijanščino super branje izkušenega projektanta, ki jih je videl in slišal vseh barv!!
Njegova glavna preokupacija je kontrolirana disperzija zvoka oziroma emisija nasploh.

Prvič sem njegovo ime videl ko je kot zelo pronicljivi recenzent delal za Stereoplay. Zadnja leta pa je bil 'šef' revije za luksuzne ure.
ajka

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:00
Kraj: Sežana

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 01, 2013 12:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ambasador je napisal/a:
@ajka,

LP

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Renato Giussani je bil projektant Aeron-a (pa tudi avtor AudioLab Delta3, ESB DRS sistema in še kopice projektov za druge) Sedaj ima firmo pod svojim imenom. http://www.renatogiussani.it/ za tiste ki obvladajo italijanščino super branje izkušenega projektanta, ki jih je videl in slišal vseh barv!!
Njegova glavna preokupacija je kontrolirana disperzija zvoka oziroma emisija nasploh.

Prvič sem njegovo ime videl ko je kot zelo pronicljivi recenzent delal za Stereoplay. Zadnja leta pa je bil 'šef' revije za luksuzne ure.

LP

Bravo, bravo, da širimo audio obzorje ...
Si slišal kakšnega od Aedon Audio, ker je zanimivo, ESBji so bili kar pravo nasprotje po zvoku in mi niso nikoli dopadli, ESBji namreč. Aedon pa zanimivo, zelo, vsaj nižji modeli, ta večjega nisem nikoli slišal Wink
Vinylfreak86

Pridružen/-a: Pon Okt 2013 21:57
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 01, 2013 15:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

vintagesonic je napisal/a:
makra28 je napisal/a:
Fjaka, Vintagesonic,

kaj zdaj, kdo od vaju ponuja PL5100II, kar oba? No, resno, če ga ima kdo od vaju viška oz. mu dela napoto ali sameva v kakšni kleti, sem resen kandidat. Lahko rečem, da bo prišel v prave roke.

Se vidi, da imam že malce problema z dioptrijo, ker nisem bil dosti pozoren pri branju tvojega posta. Si napisal 5100, jaz bral 5000. Se opravičujem.

Definitivno je fjakin bolj sofisticiran. Moje je še "un tastar", ki ga je treba še na roko vrteti. Wink

Kot verjetno že sam veš, je del kolekcije "series two" v bistvu Pioneer- jeva linija, ki je preoblečena v PL design.

Govorimo seveda o tangencialnem gramofonu, za tiste čase enemu najbolj sofisticiranih kasetofonov in digitalnem tunerju.

To je namreč posledica dejstva, da je Pioneer v določenem obdobju enostavno kupil celotni Phase Linear, obdržal proizvodnjo v ZDA in ga "nadgradil" s svojo linijo komponent.

To politiko je izvedel predvsem za ameriško tržišče, pa še cene je imel PL lahko višje, čeprav so bili identični produkti. Zviti Japončki so pogruntali Američane in jih nevede za del kolekcije "series two" na hitro "cepili" na njihovih domačih tleh.

Ad informandum:

Phase Linear linija

Pioneer linija

Wink

LP

Zakaj so danes vse priznane znamke kot npr. Pioneer in Marantz postale takšen ceneni šrot? Vse je plastika "Made in China". Nobeden ni več sposoben narediti izdelkov, ki so prikazani na vrhu. A res mislijo, da smo vsi taki butli, da bomo kupovali drage nove izdelke, ki so tehnološko in kvalitativno daleč za tistimi izpred 30 let!! Novi Pioneerjev gramofon je otroška igrača proti tistemu zgoraj.
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 01, 2013 15:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Marantz, Sherwood, Fisher, Phase Linnear, Pioneer, Heatkit in še kdo so bili konstruirani v USA, pa so zaradi stroškov izdelave in relativno malega trga prešli v japonske roke. Japonci, vsaj večina izven Yamahe, z znanjem o inštrumentih in klavirju ali o zvoku nimajo tri čiste, pa nadaljujejo s konzumnimi, množičnimi izdelki, katerim cenijo proizvodnjo s čipi, hibridi itd, dobro, zdaj je vse kitajsko ali podobno. Kdor ima srečo, ima še originale doma, pa se zelo jasno ve, kako to poje. Zdaj Japonci pretežno zbirajo izdelke obeh bratov Lansing JBL in Altec, saj to vsi vidite na YouTube. Moj PhaseLinear 400 S2 je Made in USA in vaga več kot 25kg, imam ga pa za spomin in ga nucam kot VU meter ali ojačevalec za slušalke.
Res pa dandanes s pravilnim razmišljanjem povoziš dragoceno ezoteriko s pametno aktivo in hibridi od Kitajcev. Žal nas to spoznanje še čaka.
Nazaj na vrh
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 01, 2013 15:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Numb je napisal/a:
before je napisal/a:
diyfreak je napisal/a:
Rdeči so morda res lagali a največje zlo tega sveta so Amerikanosi

Še delitev ljudi na slabe in dobre je kompleksna zadeva. Okarakterizirati jih na podlagi narodnosti ali rase pa je skrajno krivično.
Kot tudi po spolni usmerjenosti, ali pač ne?

Verjameš ali ne, ampak tudi to sem že imel napisano v osnutku, pa sem potem raje izbrisal... Da ne bi povzročil še globjega "off topica"!

Audiohedonist
Nazaj na vrh
joztom

Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 01, 2013 17:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še KEL (topla voda, toplovodarji) na AKF, pa smo tam. Namesto, da bi si pomagali s tehniko in znanjem, pa vas zanimajo tretjerazredni razslojevalni dialogi. A ste res sami tardeči.
Nazaj na vrh
jagnje

Pridružen/-a: Ned Nov 2013 16:50
Kraj: Obala

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 17, 2013 12:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljeni, lastim si tak ojačevalec

Zadeva dela super, je pa ena stvar ki me malo moti. Ima nek statični šum, ki se ga sicer med predvajanjem glasbe ne sliši, ampak zadevo uporabljan za predvajanje zvoka na računalniku. Ker pa veliko delam na računalniku in sicer editiranje videa pa med "tišino" postane ta šum dokaj moteč. To da so zvočniki 50cm od ušes verjetno ne pomaga Smile
Poskusil sem ga vklopiti direkt v vtičnico in ni bilo razlike. So glede tega kake preproste rešitve, ali je to pač stara zadeva in tako dela? Zvočniki ki jih uporabljam so od enega starejšega Panasonic sistema z navadnimi rdeče-črnimi kabli.
LP
Nazaj na vrh
audiofrik

Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 17, 2013 12:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

problem bo v masi računalnika, moral jo boš ločiti pa bo o.k
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 100, 101, 102 ... 155, 156, 157  Naslednja
Stran 101 od 157

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu