Pomoč pogostih vprašanjPomoč pogostih vprašanj   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled zasebnih sporočilPrijava za pregled zasebnih sporočil   PrijavaPrijava 

Integrirani ojačevalnik
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 17, 18, 19  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 26, 2009 15:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekaterih pa res ne razumem, na Marantzovi strani je lepo označeno "Product Comparison " in sledi popolna tehnična razlaga v razlikah med ojačevalcema.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
before

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 19:23
Kraj: Ruše

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 26, 2009 16:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aleksander je napisal/a:
Samo novega Marantz PM7001 Ki dobim za manj kot je cena Marantz PM7001..(za 300€)
Kar pa je pomoje zelo solidna cena...
Sicer bolj kot ne samo malo firbcam...sem še vedno 99,9% da bom uzel Vincent SV-234 (999€)

Hvala bogu!
Cene, po katerih se naprave dejansko prodajajo, so v večini primerov nižje od tistih "priporočenih cen" s strani proizvajalca, katere navajajo tudi revije, ki te komponente testirajo. Tu ni nič sumljivega ali dvomljivega (razen če bi bila cena polovico ali več nižja Exclamation ).

Sicer pa bi jaz na tvojem mestu tudi raje vzel omenjenega Vincenta. A še enkrat poudarjam - jaz! A jaz ne kupujem, kupuješ ti. Zato tega ne razumi kot priporočilo. To je le moje razmišljanje.

Audiohedonist
Nazaj na vrh
JEREMIJA

Pridružen/-a: Ned Nov 2008 22:37
Kraj: LJUBLJANA

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 26, 2009 16:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če gledaš za Marantzem ne glej dalje...

http://www.bolha.com/oglas382792944/komponente-marantz-pm-17-mk2-m
Nazaj na vrh
aleksander

Pridružen/-a: Sob Nov 2008 17:47
Kraj: Ajdovscina

PrispevekObjavljeno: Čet Mar 26, 2009 21:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Senca ti, ki si tako pametn in vse veš....vem da tam piše in sem tudi prebral,vendar včasih je to dobro slišat od človeka iz prve roke,ki to stvar tudi ima...

A ni namen foruma govorit in razpravljat,da potem prideš do nekega spodobnega zaključka,če je to le mogoče..Jaz bolj kot to ne razumem takih ljudi kot si ti,ki se oglasijo in razen nekaj neumnega pripomnit ne znajo nič drugega...Pa brez zamere...
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
gligo

Pridružen/-a: Ned Jul 2008 15:26
Kraj: Slovenj Gradec

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 29, 2009 14:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

no, da še jaz dodam svojo izkušnjo na kitajske ojačevalce...
Nabavil sem kar precek opevan ojačevalec Jungson d88...
Že same karakteristike, bi morale zadostovat, da bi ta mrcina dobro delala...
npr. čista a klasa, osemdeset watov, izdelava no tak, tak, je še nekaj manjkalo do tistega končnega šlifa, teža,
skoraj ga ni bilo mogoče dvigniti, če nisi prej bil na testiranju hrbtenice. da o velikosti ne govorim...
na koncu je tudi prevagala cena, po že standardnem motu, da je vse skupaj vredno, če ne drugega vsaj vloženega materiala...
seveda sem ga kupil na blef...malo so pripomogli testi, malo pa karakteristike...
no ja, saj je igralo po mojem prvem vtisu še kar nekak primerno mojim pričakovanjem...
dokler si nisem pri avdiofilu sposodil tistega malega Nuforceja...
lahko samo ugibate...sedel sem pred zvočniki z odprtimi usti in nisem mogel verjeti, da je kaj takega sploh možno...
prve bojazni, da so digitalni ojačevalci analitični in vse ostale ugotovitve iz raznih testov, so se razblinile kot milni mehurčki...dejstvo je bilo, da je tisti mali Numalček pognal moje Magneplanarje do takih višin, da ni bilo za verjet...
povedal bi rad samo to, ne se preveč ozirati na ugotovite raznih strokovnjakov, seveda bo stvar igrala do neke mere, tako kot se pričakuje, ampak za resnično največ, kar lahko iztisnemo iz svojih zvočnikov, bo pa potrebno še nekaj več- napravo preizkusiti, kako se vklopi v naš sistem doma. Samo na tak način se da sestavit optimalen sistem za neko vrednost denarja...
drugače, pa smo skoraj zagotovo obsojeni na več stroškov, ki nastanejo, ko tako na slepo nekaj kupimo, na koncu pa pe vedno nismo čisto zadovoljni in to se ponavlja nato do tedaj, ko po sreči nekak končno zadenemo tisto komponento, ki nas končno zadovolji (seveda, če nam pri tem uspe utišati tistega črva, ki nam vedno suflira, kaj ko bi, ali kako bi pa..)
to je samo moje skromno razmišljanje in izkušnja...
vsak se pa odloči po svoji presoji...
pa mnogo sreče pri izbiri...
Nazaj na vrh
audiomaniac

Pridružen/-a: Čet Nov 2008 11:40
Kraj: LJ

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 29, 2009 17:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

gligo je napisal/a:
no, da še jaz dodam svojo izkušnjo na kitajske ojačevalce...
Nabavil sem kar precek opevan ojačevalec Jungson d88...
Že same karakteristike, bi morale zadostovat, da bi ta mrcina dobro delala...
npr. čista a klasa, osemdeset watov, izdelava no tak, tak, je še nekaj manjkalo do tistega končnega šlifa, teža,
skoraj ga ni bilo mogoče dvigniti, če nisi prej bil na testiranju hrbtenice. da o velikosti ne govorim...
na koncu je tudi prevagala cena, po že standardnem motu, da je vse skupaj vredno, če ne drugega vsaj vloženega materiala...
seveda sem ga kupil na blef...malo so pripomogli testi, malo pa karakteristike...
no ja, saj je igralo po mojem prvem vtisu še kar nekak primerno mojim pričakovanjem...
dokler si nisem pri avdiofilu sposodil tistega malega Nuforceja...
lahko samo ugibate...sedel sem pred zvočniki z odprtimi usti in nisem mogel verjeti, da je kaj takega sploh možno...
prve bojazni, da so digitalni ojačevalci analitični in vse ostale ugotovitve iz raznih testov, so se razblinile kot milni mehurčki...dejstvo je bilo, da je tisti mali Numalček pognal moje Magneplanarje do takih višin, da ni bilo za verjet...
povedal bi rad samo to, ne se preveč ozirati na ugotovite raznih strokovnjakov, seveda bo stvar igrala do neke mere, tako kot se pričakuje, ampak za resnično največ, kar lahko iztisnemo iz svojih zvočnikov, bo pa potrebno še nekaj več- napravo preizkusiti, kako se vklopi v naš sistem doma. Samo na tak način se da sestavit optimalen sistem za neko vrednost denarja...
drugače, pa smo skoraj zagotovo obsojeni na več stroškov, ki nastanejo, ko tako na slepo nekaj kupimo, na koncu pa pe vedno nismo čisto zadovoljni in to se ponavlja nato do tedaj, ko po sreči nekak končno zadenemo tisto komponento, ki nas končno zadovolji (seveda, če nam pri tem uspe utišati tistega črva, ki nam vedno suflira, kaj ko bi, ali kako bi pa..)
to je samo moje skromno razmišljanje in izkušnja...
vsak se pa odloči po svoji presoji...
pa mnogo sreče pri izbiri...

Bo kar držalo !!! Wink
aleksander

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 29, 2009 18:39    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Še en zanimiv integrirec Primare I21...

Prilagam slike:

http://www.primare.net/00002/00041/00047/00097/00098/

Sem nekaj prebiral in naj bi šlo za zelo kvalitetne ojačevalnike (Primare)..
Cena 950€
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Yahoo Messenger - naslov MSN Messenger - naslov
aleksander

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 29, 2009 18:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prodajam receiver Onkyo tx-nr 905...je v malih oglasih dobra cena..

Upam da to ni preveč v neskladju s pravili foruma
Nazaj na vrh
Antony

Pridružen/-a: Pon Maj 2008 8:37
Kraj: Žabnica

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 29, 2009 18:50    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aleksander je napisal/a:
Sem nekaj prebiral in naj bi šlo za zelo kvalitetne ojačevalnike (Primare)..

Ti kar prebiraj, predenj boš pa kupil pa le probaj. Sam sem imel oboje doma (cd in integrirca) in to nove. Močnejših modelov nisem probaval, vendar bi za to ceno rajši kupil kaj drugega. Sicer izdelano zelo dobro, tudi lepo žal pa za moje ušesa to ni (ni pa slab).
Če povem bolj konkretno. Manjkalo mi je energije, muska nekako ni laufala (poslušal sem na JM lab Electra 920 in AcousticZen kable). Mogoče tudi premalo transparenten. Sem bil zadnjič v Inteku, pa me tudi močnejša kombinacija ni navdušila.
Pestilence.

Pridružen/-a: Tor Maj 2008 10:34
Kraj: Škofja Loka

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 29, 2009 19:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

www.eis.si

NAIM NAIT 5i, int. ojačevalnik cena: 800,- EUR (second hand).

Čeprav, tu je spet moč problem..
Nazaj na vrh
Senca

Pridružen/-a: Čet Maj 2008 7:25
Kraj: Logatec

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 29, 2009 20:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

aleksander je napisal/a:
Senca ti, ki si tako pametn in vse veš....vem da tam piše in sem tudi prebral,vendar včasih je to dobro slišat od človeka iz prve roke,ki to stvar tudi ima...

Tukaj si pa bil močno pod vplivom čustev!?!

aleksander je napisal/a:

A ni namen foruma govorit in razpravljat,da potem prideš do nekega spodobnega zaključka,če je to le mogoče..Jaz bolj kot to ne razumem takih ljudi kot si ti,ki se oglasijo in razen nekaj neumnega pripomnit ne znajo nič drugega...Pa brez zamere...

Tukaj pa se ti je že pričelo "dogajati"!!!

Če ne pišem toliko postov kot ti (pretežno samo vprašanja in podobne zadeve) še ne pomeni, da sem idiot ali kaj podobnega ampak napišem raje kaj o tem kar sem naredil ali zaznal pri svojem ustvarjanju, vprašanja pa raje namenjam ljudem, katere smatram za kompetentne oz. po zvoku ali mišljenju meni sorodne, saj vem, da bom s tem dobil po vsej verjetnosti tudi odgovor, kateri me bo pripeljal do željenega cilja.

Preberi si še 1x kaj si napisal in mislim, da boš ugotovil, da moj odgovor le ni bil tako mimo, kot si ga želel predstaviti:
aleksander je napisal/a:

Ali obstaja kakšna razlika med Marantz PM7001 Ki in Marantz Marantz PM7001???
Po moči sta enaka samo da je prvi veliko dražji...

Drugače pa, to kar sem napisal, sem zato, ker sem že v več različnih postih omenjal kako se moj Marantz PM7001 obnese pri meni doma in nisem želel ponovno opisovati že nekajkrat napisanega!

Upam, da tudi tega posta ne boš vzel kot napad nate, ker nimam niti namena niti želje po kakršnem koli razpravljanju glede takih izjav ali prepiranju, kar se je že dogajalo na tem in drugih forumih!
Nazaj na vrh
gwb

Pridružen/-a: Sob Mar 2009 9:15
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 29, 2009 21:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pestilence. je napisal/a:
www.eis.si

NAIM NAIT 5i, int. ojačevalnik cena: 800,- EUR (second hand).

Čeprav, tu je spet moč problem..

Po mojih izkušnjah se za moč pri NAIM-ih ni za bati oz. drugače rečeno - za svojo moč so precej predimenzionirani in ne klecnejo tako hitro tudi pod težjimi bremeni.

Dotični integrirc je pri meni z dosti večjo lahkoto gnal zvočnike (srednje težko breme) kot pa Rotelov "top-of-the-line" 100W integrirec (sicer malo starejšega datuma).

Seveda pa ni za pretiravati...
Nazaj na vrh
aleksander

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 29, 2009 21:54    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Senca...

Če človek nekaj vpraša kar ga zanima ponavadi upa na kako koristno informacijo in mu odgovor tvojega tipa veliko ne pomaga oziroma je nekoristen...zato sem tudi rekel,da so pomoje taki odgovori neumesni in verjetno pridejo zato,da nekdo na tak način krepi svoj ego,ki je očitno načet...

Drugače pa nimam namena žalit nikogar,ker to ni moj način...

LP
Nazaj na vrh
aleksander

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 29, 2009 22:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Drugače pa če bi morali izbirati med Primare I21 in Vincent SV-234 oba za nekje podobno ceno...Kateri bi bil primernejši nakup..
(zvočniki B&W 683)

Nimam pa možnosti ne enega ne drugega,da bi ju prej slišal,oziroma nakupujem bolj na podlagi prebranega iz testov...
Malo smešno uprašanje ampak nimam možnosti,da bi prej poslušal katerega od modelov...vozit se nekaj sto kilometrov in porabit ogromnega časa pa tudi ne mislim oziroma ga nimam..

lp
Nazaj na vrh
ProJet

Pridružen/-a: Sre Feb 2009 17:54
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 29, 2009 22:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vincent SV-236 MKII naj bo, sploh če boš poganjal B&W. Predlagam, da najdeš ugodno ponudbo in se malce stegneš, za cca. 200 EUR razlike se ti splača, glede na to, da se kupuje za par let. Wink
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po www.audio-kontakt.com forumu -> HI-FI Časovni pas GMT + 2 uri, srednjeevropski - poletni čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 17, 18, 19  Naslednja
Stran 7 od 19

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu