| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Tor Nov 19, 2013 23:46 Naslov sporočila: |
|
|
| jolbe je napisal/a: | | Posiljanje v Soco in na Zale je neokusno in deplasirano. Kakorkoli obracas je najvec tragicnih nesrec zunaj ac in so posledica neumnosti ali pa NESRECNEGA spleta okoliscin. Divjanja po lokalnih in regionalnih cestah nisem nikoli razumel. Na ac je drugace. Prakticno cel kriz omogoca hitrosti okrog 300. Ce se vsak drzi pravila, da ne zapelje na prehitevalni pas ce ta ni prazen, do nesrece prakticno ne more priti. Sicer pa imajo avti eno napravo ki se ji rece zavore... Hujse nesrece na ac ne pomnim (ce odmislimo nekaj alkoholiziranih voznikov in s tem povezanih tragedij). Ko ti bo nekdo odnesel pol familije na cesti, ti bo dejstvo, da je povzrocitelj vozil 130, ne pa 131 v veliko uteho, mar ne? In enkrat si ze zapomnite: trcenje nad 80kmh je smrt. Brez izjeme. |
Ko v Nemčiji poči pri 250, je AC pol dneva zaprta. In to ni redek pojav. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tromba
Pridružen/-a: Pon Jul 2008 21:37 Prispevkov: 741 Kraj: Okolica LJ
|
Objavljeno: Tor Nov 19, 2013 23:47 Naslov sporočila: |
|
|
| habo66 je napisal/a: | Skratka tovornjake na vlake, definitivno. Pa še en pas za Jolbete pa podobne.
U bistvu kaj mi gre na k***c ... da fašem enga takega specialca 3 metre za rit, seveda z meglenkami pa previsokimi dnevnimi, pa čisto na levo se mi postavi... jest pa ajde malo pospešim in iščem luknjo, pa je ni, ker je na voznem 10 tovornjakov en za drugem. |
Ampak res! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
audiofrik
Pridružen/-a: Pet Dec 2008 17:19 Prispevkov: 1502 Kraj: LJUBLJANA
|
Objavljeno: Sre Nov 20, 2013 00:13 Naslov sporočila: |
|
|
Jolbe
mislim a si velik lažnvec, nakladač in sfrustriranec
pri 1,5 milijona kilometrov nikoli nobene kazni pa voziš vedno precej več kot to dopuščajo predpisi, daj malo deli kilometre in podobno pa preveri kje si zgrešil, vem koliko avtov sem menjal v življenju pa kar precej vozim tudi kar nekaj od tega žena pa ne bi rekel da sem naredil toliko kilometrov še manj da nisem plačal kake kazni za prehitro vožnjo, pa čeprav je bilo to ponavadi zaradi slabih 60 tam kjer je 50 ipd.
Da je naš AC križ za hitrosti 300 pa ti si res .....sicer se mi zdi da se ti niti sanja ne kaka hitrost je to, dobro vem kaka je razlika med 200 in 250 pa to z avti ki jim to ni problem ne kakimi drvečimi kantami za smeti in predvidevam da je sorazmerno enakoa razlika 250-300 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Nov 20, 2013 01:28 Naslov sporočila: |
|
|
| joztom je napisal/a: | | Upoštevajmo pa, da smo šele druga motorizirana generacija izza pluga za volanom, nekateri celo prva in je stanje na cesti temu primerno. |
Da se malce umirijo strasti.
Ad informandum :
Ljubljana, Cankarjeva ulica v tridesetih letih prejšnjega stoletja
Ljubljana, Miklošičeva cesta ( pri Prešercu ) leta 1947
Brez komentarja
LP |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jolbe
Pridružen/-a: Sre Maj 2011 14:37 Prispevkov: 46 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Nov 20, 2013 09:30 Naslov sporočila: |
|
|
Audiofrik
saj bi nehal...ampak naj ti omogočim da bo tudi tvoj jubilejni post (pričakovani odgovor) poln tvojega sloga tu na forumu....
Torej: po policijski evidenci si torej ti občutno večji divjak in nevaren voznik, saj si bil večkrat kaznovan kot jaz. Glede na to, da so pravila za to, da se jih držimo, in da se jih ti dokazano ne držiš....
Matematika res ni moja omiljena zadeva, stanje števcev pa vseeno znam prebrat in seštet.
Glede na to, da si v bistvu očitno novinec na cesti, se ti opravičujem za vso debato. Prosi ženo, da te večkrat spusti za volan...pa se slišiva čez kakih 10 let. Med tem pa naj te nekdo zapelje - ajde, ne 300, ker je takih avtov malo, ampak vsaj ene 270 - en krog po Sloveniji, da vidiš če se da ali ne.
Z odličnim spoštovanjem! |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Nov 20, 2013 10:09 Naslov sporočila: |
|
|
Jolbe nakladaš.
Zdrav razum človeku govori, da tole s prek 200 na naših cestah (nekaterih odsekih tudi 300) sicer res gre, a to ni več razumno dejanje.
Naš družinski avto je težak malo manj kot 2 toni in se odlično pelje po AC in mi zaradi udobja vožnje velikokrat hitrost malo naraste tam na cca 150. Tu se zgleda avto spravi iz tistih svojih vibracij, motor je v 6 prestavi kultivirano tih na nekje 2400 obratih, ni še tistega piša zraka okoli karoserije...skratka vožnja s to hitrostjo je zelo mirna in tekoča.
Imam tudi jaz izkušnje s hitrimi dvosedi, a me je v današnjih časih popolnoma minilo divjanje po naših prometnih cestah. Po 23 letih vožnje in z neko vsidrano zavestjo, da imam doma družino, si divjanja preprosto ne želim. 200 na uro po naših cestah je pravo divjanje, če se mene vpraša.
Imam pa veselje še iz časov ko sem sam imel enega od hudih pospeškarjev do občasnega norenja, a za to sem se že večkrat odpravil na Grobnik, Brno, Zeltweg in še kam.
LP Jernej _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

Pridružen/-a: Sre Jan 2009 22:21 Prispevkov: 2635 Kraj: domžale
|
Objavljeno: Sre Nov 20, 2013 10:13 Naslov sporočila: |
|
|
Tudi jaz še nikoli nisem plačal kazni, pa po AC ne vozim počasi.
Se pa držim tega kar avto realno zmore, temu odštejem 30%(safety margin, no error possible) in potem se tega držim, ko vozim, tako da z aktualno kanto vozim po AC vsaj 30km h počasneje kot s prejšnjo, ki je imela bolj togo kišto in konkretnejše zavore in dejansko tak avto te vabi, da pelješ hitreje, ker ti to omogoča brez zvijanja kante in podobnih akrobacij.
Sedanja gara je narejena za udobje in bolj penzionistično vožnjo, pa še vedno je z nekaj čez 130KM dovolj uporabna, da jo lahko toliko nažgem, ko je pred mano konec histeričnega prerivanja malih škatel z multipraktiki namesto motorja, da si potem mirno najdem svoj prazen košček AC in lahko z veseljem opazujem števec porabe, ki kaže najnižje vrednosti.
Ravno danes sem spet naletel na enoprostorca, Seatovo verzijo Sharana, Alhambro, ki se je šel na prazni AC igrico "peljem mal počas, pa mal hitro in sem hitrejši, ker te ne spustim mimo".
Jasno, da sem šel mirno mimo, čeprav je hotel tiščat, da ja ne bi šel, potem pa sem gledal v špeglu kako je sadistek tečni veselo namenoma še naprej delal kolono na levem po principu iz vica.
"Kakšna je razlika med kačo in kolono? Kača ima pyzdo zadaj, kolona pa spredaj."
Zakaj voznikom enoprostorcev in SUVjev ni jasno, da so se sami obsodili na zmerno vožnjo, ko so kupili kombi ali traktor z visokim težiščem in neaerodinamično frontplato in kišto?
Zakaj bi morali vozniki avtov njim na ljubo cijaziti za njimi, ker imajo ti v kombiju morda močan motor, a še vedno počasen, neposkočen in okoren avto?
Imel sem Hondo HRV 2,0 in ja. Čudovit traktor, super pospeški in končna, zmerna poraba za SUVja, ampak avto z enakim motorjem je fundamentalno hitrejši, boljše pospešuje, da ne govorimo o boljši legi na cesti zaradi nižjega težišča kište. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jernejc

Pridružen/-a: Ned Avg 2008 9:24 Prispevkov: 1044 Kraj: Novo mesto
|
Objavljeno: Sre Nov 20, 2013 10:21 Naslov sporočila: |
|
|
Mestn, jaz sem bil tisti z alhambro,
Sicer je pa meni tudi zelo znani taki primeri. 100 ljudi... _________________ Ohm sweet ohm.
Just saw a gold plated optical fibre. Apparently the gold made it sound marvelous according to the salesman. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
3000ES
Pridružen/-a: Sre Jul 2012 8:19 Prispevkov: 228 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Nov 20, 2013 10:23 Naslov sporočila: |
|
|
V rajnki Jugoslaviji je bil precej časa psihotest sestavni del priprave na vozniški izpit.
Pa ni kaj dosti pomagalo.
In tudi danes ne bi.
Pravzaprav ne bo nikdar.
Žal. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
joztom
Pridružen/-a: Pon Jan 2013 11:07 Prispevkov: 1975 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Nov 20, 2013 10:47 Naslov sporočila: |
|
|
Teh 12x Fiat Ballila na Cankarjevi nas ni motoriziralo, prvi množični val je kupoval Fiat 600a, Z750, spaček 2CV, Ami6, pozneje Škoda 100mb. Babe so pa štartale šele z AOP (126P) in pomanjkanjem vrtcev za starše letnika 53-56, z mobiteljni pa davno po 1995, ko je GSM prišel v SLO. Če gledate albume, boste videli, da imam prav, no za vas bo to že 3.generacija, kar pa ne spremeni stvari. Ker modri Opel Rekord z belo streho ali sivi Ford Taunus pa res ni imel vsak, razen mesarjev in roletarjev, nobeden pa od delavcev. Mogoče je statistika pri vas na Vrhovcih boljša, v povprečju SLO pa raje slabša. Ker sem rojen Ljubljančan, smo imeli motor DKW, kasneje šele Fiat 600D, sam sem štartal s prvim avtom šele leta 1971. Jaz še znam po stari cesti iz Lj v Sežano v eni uri ke čez vogle, me pa moti, ker brezvezniki poučujejo o dobrih praksah, ki jih nikoli niso ne videli in ne obvladali.
Se pa sprenevedate, vsi skupaj. Vsi berete revije in gledate oddaje o avtih, kjer hvalijo: dobre pospeške, lego v ovinkih, nevtralno podvozje in, kdo bi rekel, končno hitrost. Uporaba vseh teh dobrin je večidel nezakonita. Kupujete gume s testov, ki so kao najboljši izbor za mokro cesto v ovinkih. Koga je zadnjih par let vožnje po predpisih zaneslo, a? Bodimo pošteni, nikogar, za mrtvoud od vožnje, refleksno neangažirani in zaspani tip, propagiran od vas kot varni, ne rabiš ne amortizerjev in ne gum, lahko se z istimi slajki voziš 12 let. Ob ustrezni varnostni razdalji in ob upoštevanju, da hitrost ubija, ti nima kaj biti. Človek je v naravi kreativno bitje, nekateri pa so, izgleda, že zreli za čip in rumeno plastiko na uho, ali pa imajo gene Amišev s kočijo, Fuksom in gajžlo za pokat v stoje čez vas. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
vintagesonic
Pridružen/-a: Sre Mar 2010 17:24 Prispevkov: 1437 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Sre Nov 20, 2013 11:13 Naslov sporočila: |
|
|
| joztom je napisal/a: | | Človek je v naravi kreativno bitje, nekateri pa so, izgleda, že zreli za čip in rumeno plastiko na uho, ali pa imajo gene Amišev s kočijo, Fuksom in gajžlo za pokat v stoje čez vas. |
Joztom...povišan krvni pritisk škoduje zdravju in lepoti človeka
| joztom je napisal/a: | | Govorite o tujih izkušnjah. Tako se od San Francisca do Sonome komot pelje 150-160kmh, naprej od Golden Gata in občine Marin z mestom Tiburon pod mostom, celo Highway Patrolman te prehiti, sem debelo zijal in nevajen enega Neona držal na 70 milj. |
Tudi tale je , khmm, khmm, kako bi rekel, malce za lase ..........................no ja se bom raje vzdržal komentarja, da ne bo slabe volje. Nekateri očitno preveč gledajo Hoolywoodske filme .
LP
Nazadnje urejal/a vintagesonic Sre Nov 20, 2013 11:26; skupaj popravljeno 1 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
jacoby
Pridružen/-a: Sre Jun 2008 10:23 Prispevkov: 1111
|
Objavljeno: Sre Nov 20, 2013 11:26 Naslov sporočila: |
|
|
Pa dobr, a se boste že nehal jajcat, pejte raje na kak avto forum...
Vsak dan isto sranjee...
Junake bi pa rad videl na dveh kolesih, pri 250-280, da res doživijo, kaj je to brzina...jebeš te kante vaše plehnate - penisverlängerung. |
|
| Nazaj na vrh |
Telefon: 051383384 |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Sre Nov 20, 2013 11:30 Naslov sporočila: |
|
|
| jernejc je napisal/a: | Mestn, jaz sem bil tisti z alhambro,
Sicer je pa meni tudi zelo znani taki primeri. 100 ljudi... | Ni letelo nate.
Imam izpit za šleper, vozil sem že vse dimenzije in sorte pleha, ki so cestah. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
mestn pu

|
Objavljeno: Sre Nov 20, 2013 11:40 Naslov sporočila: |
|
|
| jacoby je napisal/a: | Pa dobr, a se boste že nehal jajcat, pejte raje na kak avto forum...
Vsak dan isto sranjee...
Junake bi pa rad videl na dveh kolesih, pri 250-280, da res doživijo, kaj je to brzina...jebeš te kante vaše plehnate - penisverlängerung. | Na naših AC, ki niso zglihane k nemške....
Folk težko razume, da so bremze na hudem motorju predimenzionirane, gištel tog v piko, celota ergonomično zlita z telesom in ga lahko kontrolirano in z lahkoto pelješ dokler ti ne zmanjka ceste.
Se mi je že zgodilo, da mi je v predoru zmešan mulo na motorju brez luči brcal v zunanja ogledala tako, da je stegnil nogo in pospešil, čudna zabava.
Izven predora so bili šleperji, tu pa mu je need for speed faktor padel v hlače in je ostal nekje zadaj med šleperji. _________________ Great people talk about ideas, average people talk about things, small people talk about other people. |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
SCHalko
Pridružen/-a: Tor Sep 2008 16:49 Prispevkov: 166 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: Sre Nov 20, 2013 11:55 Naslov sporočila: |
|
|
| jacoby je napisal/a: | Pa dobr, a se boste že nehal jajcat, pejte raje na kak avto forum...
Vsak dan isto sranjee...
Junake bi pa rad videl na dveh kolesih, pri 250-280, da res doživijo, kaj je to brzina...jebeš te kante vaše plehnate - penisverlängerung. |
Doživeto . Sicer v bolj mladih in norih letih. Pri 250 skoraj zgubil sopotnico z motorja
Me kr zmrazi ko se spomnim. Mladost - norost pravijo. Bognedaj, da mi sin omeni, da bi imel kak motor  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|